Tak se musím svěřit. Dnes jsme byli ve městě a já viděla krásného vykuleného pejska, bohužel ve společnosti bezdomovců. Uvázali ho u lavičky a rozbalili si pivko... když to vidím, tak bych si toho broučka nejraději vzala, jenže s takovou bych asi brzy měla byt plný psů... Jaký ale asi musí mít život? Kde ho vůbec vzali? Co jí? Kde spí? Pohladí ho někdo? Když uhodí mrazy, tak jak se zahřeje? Naštěstí nevypadal až tak zanedbaně a vím, že jsou na tom bohužel pejskové i hůře, ale vždycky mě tohle naštve a zároveň mi to trhá srdce...lidé mohou změnit to, jak žijí, ale zvířátka si nevybírají páníky....
sarulka
napsal(a):
Tak se musím svěřit. Dnes jsme byli ve městě a já viděla krásného vykuleného pejska, bohužel ve společnosti bezdomovců. Uvázali ho u lavičky a rozbalili si pivko... když to vidím, tak bych si toho broučka nejraději vzala, jenže s takovou bych asi brzy měla byt plný psů... Jaký ale asi musí mít život? Kde ho vůbec vzali? Co jí? Kde spí? Pohladí ho někdo? Když uhodí mrazy, tak jak se zahřeje? Naštěstí nevypadal až tak zanedbaně a vím, že jsou na tom bohužel pejskové i hůře, ale vždycky mě tohle naštve a zároveň mi to trhá srdce...lidé mohou změnit to, jak žijí, ale zvířátka si nevybírají páníky....
To nezměníš....
A třeba líp u některých bezdomovců než celoživotně na krátkém řetězu, kde mají boudu nad hlavou, k tomu stejně mizerně žrádla jak u bezdomovce a ran někdy víc...
roony
napsal(a):
To nezměníš....
A třeba líp u některých bezdomovců než celoživotně na krátkém řetězu, kde mají boudu nad hlavou, k tomu stejně mizerně žrádla jak u bezdomovce a ran někdy víc...
Přesně tak, jsem přesvědčená, že většina psů u bezdomovců se má daleko líp, než někteří psi u velmi majetných majitelů....
sarulka
napsal(a):
musíš to brát takhle: narozdíl od většiny pesanů, kteří tráví min. 4 hodiny denně doma sami, jsou tihle pořád s páníkem, pořád se kolem nich někdo motá. Jsou vlastně neustále na procházce, což je taky super, ne? Vůbec si nemyslím, že by bezdomovci svá zvířata týrali, spíš naopak. Z toho mála, co pro sebe mají, jsou schopni se ještě rozdělit. Řekla bych, že pro tyhle lidi je kolikrát pes nejlepší kamarád. Nehledě na to, že to určitě není pes ze super chovu a obávám se, že v útulku by mu ho taky nevydali, takže to klíďo může být nějaký zachráněný tuláček, který stejně jak ten bezdomovec hledal spřízněnou duši.
Mimochodem je zvláštní jak věty typu Jaký ale asi musí mít život? Kde ho vůbec vzali? Co jí? Kde spí? Pohladí ho někdo? Když uhodí mrazy, tak jak se zahřeje? lidi napadnou při pohledu na psa, ale pohled na člověka bez domova už tyhle otázky moc neevokuje...
cervka
napsal(a):
musíš to brát takhle: narozdíl od většiny pesanů, kteří tráví min. 4 hodiny denně doma sami, jsou tihle pořád s páníkem, pořád se kolem nich někdo motá. Jsou vlastně neustále na procházce, což je taky super, ne? Vůbec si nemyslím, že by bezdomovci svá zvířata týrali, spíš naopak. Z toho mála, co pro sebe mají, jsou schopni se ještě rozdělit. Řekla bych, že pro tyhle lidi je kolikrát pes nejlepší kamarád. Nehledě na to, že to určitě není pes ze super chovu a obávám se, že v útulku by mu ho taky nevydali, takže to klíďo může být nějaký zachráněný tuláček, který stejně jak ten bezdomovec hledal spřízněnou duši.
Mimochodem je zvláštní jak věty typu Jaký ale asi musí mít život? Kde ho vůbec vzali? Co jí? Kde spí? Pohladí ho někdo? Když uhodí mrazy, tak jak se zahřeje? lidi napadnou při pohledu na psa, ale pohled na člověka bez domova už tyhle otázky moc neevokuje...
Právě proto následovala ta věta, že :" lidé mohou změnit to, jak žijí, ale zvířátka si nevybírají páníky.... " tudíž ten bezdomovec se může snažit svou situaci změnit a ne se toulat po ulici...takových lidí mi většinou líto není, takový život si vybrali. Kdyby chtěli, tak mohou jít na úřad a aspoň nějaké dávky si vymoci, ale jim takový život vyhovuje. A hlavně si nejsem tak jistá, zda by toho svého psa za pár kaček na pivo někomu neprodali.
sarulka
napsal(a):
Právě proto následovala ta věta, že :" lidé mohou změnit to, jak žijí, ale zvířátka si nevybírají páníky.... " tudíž ten bezdomovec se může snažit svou situaci změnit a ne se toulat po ulici...takových lidí mi většinou líto není, takový život si vybrali. Kdyby chtěli, tak mohou jít na úřad a aspoň nějaké dávky si vymoci, ale jim takový život vyhovuje. A hlavně si nejsem tak jistá, zda by toho svého psa za pár kaček na pivo někomu neprodali.
dávky si třeba vymůžou, ale popravdě, v dnešní době jsou nějaké 3000 nic na to, aby z toho člověk zaplatil byť i to nejlevnější bydlení, jídlo a tak. takže to třeba člověk investuje do jídla a na bydlení mu stejně nezbyde. Pochybuju, že by někdo za pár kaček kupoval od bezdomovce psa, kterých je všude zadarmo habaděj a taky pochybuju, že by ho ten prodával. Narozdíl od lidí, na ně totiž zvířata nekoukají s opovržením. I bezdomovci jsou totiž lidé, kteří mají city a umí ja dát najevo - mnohdy zvířatům snáze než lidem. A jak už jsem říkala, pro toho psa je určitě lepší, když má aspoň nějakého pána, než aby se toulal po světe. .
sarulka
napsal(a):
Bezdomovcem se dneska můžeš stát dřív, než řekneš švec - stačí mít hypotéku a onemocnět, jakmile se dostaneš do platební neschonosti, jedeš po skluzavce dolů jak blesk. Jsi-li mladá a dost urputná, můžeš se vyškrabat nahoru, pokud jsi stará , nemocná a unavená, rezignuješ. Alkoholem pak začneš přebíjet svoji bolest, nějak se člověk otupět musí. Pokud mají alespoň lásku a teplo psa, nemusíš se trápit nad osudem takového zvířete. To je na svém místě a vykonává větší a záslužnější práci, než většina psů. A nesuď lidi, když je neznáš. Možná by některý psa prodal za flašku, ale zrovna tak je možné, že by ho nevyměnil ani za přepychový palác. Ti lidé si svůj osud nevybrali. Nebo ty by sis ho dobrovolně vybrala? Sama se dívej, sama přemýšlej a uvidíš, že svět je podstatně jiný, než ti servírují média. Chtějí totiž, abys skákala, jak ti u koryt pískají. A umějí to dobře, jak je vidět.
sarulka
napsal(a):
Pracuji s takovou akupinou lidí, které tady haníš a řeknu ti jedno - je fakt, že nemají ty nejvalitnější granule a nespí v posteli, jak většina domácích mazlíčků... Ale co já mám zkušenost - očkovaní, odčervení, čipovaní... Dokumenty některým ukládáme u nás, takže mám přehled. Nedávno jednoho psíka od klučiny porazilo auto a zlomilo mu nohu. Pes leží u jeho kamarádky zrengenovanej, nohu v gipsu a léčí se. Klučina určitě neměl potřebu plkat na netu o tom, zda má jet k vetov a nebo počkat, jestli se sražení autem nějak projeví... A spí venku. Nemaj žádný zateplený boudy a kotce nebo vlastní křesla. A no a co? Spí přikryti svým pánečkem a jistěže občas mrznou. Ale jak už padlo výše - nečekaj někde, až se páneček vrátí z práce a vezme je na procházku... Žijí celý život po boku svého pána...
Jasně, najdou se vyjímky. Najdou se věci, které se semtam nelíbí i mě... Ale neodsuzuje je, prosím, jen proto, že žijí na ulici. Když tomu zřejmě vůbec nerozumíš...
sarulka
napsal(a):
Jo a psy - útulkáče maj taky. Koknrétně teď jednu ovčandu, která teda určitě na ulici nestrádá.
meta
napsal(a):
Bezdomovcem se dneska můžeš stát dřív, než řekneš švec - stačí mít hypotéku a onemocnět, jakmile se dostaneš do platební neschonosti, jedeš po skluzavce dolů jak blesk. Jsi-li mladá a dost urputná, můžeš se vyškrabat nahoru, pokud jsi stará , nemocná a unavená, rezignuješ. Alkoholem pak začneš přebíjet svoji bolest, nějak se člověk otupět musí. Pokud mají alespoň lásku a teplo psa, nemusíš se trápit nad osudem takového zvířete. To je na svém místě a vykonává větší a záslužnější práci, než většina psů. A nesuď lidi, když je neznáš. Možná by některý psa prodal za flašku, ale zrovna tak je možné, že by ho nevyměnil ani za přepychový palác. Ti lidé si svůj osud nevybrali. Nebo ty by sis ho dobrovolně vybrala? Sama se dívej, sama přemýšlej a uvidíš, že svět je podstatně jiný, než ti servírují média. Chtějí totiž, abys skákala, jak ti u koryt pískají. A umějí to dobře, jak je vidět.
Sama se dívej, sama přemýšlej a uvidíš, že svět je podstatně jiný, než ti servírují média. Chtějí totiž, abys skákala, jak ti u koryt pískají. A umějí to dobře, jak je vidět.
Svatá pravda.
sarulka
napsal(a):
tudíž ten bezdomovec se může snažit svou situaci změnit a ne se toulat po ulici...takových lidí mi většinou líto není, takový život si vybrali. Kdyby chtěli, tak mohou jít na úřad a aspoň nějaké dávky si vymoci, ale jim takový život vyhovuje.
Běž dělat na pár měsíců dobrovolníka do neziskovky zabývající se sociálními službami a třeba zjistíš, že názor, který tady po někom slepě opakuješ, není zrovna to pravý ořechový....
impact
napsal(a):
Jo a psy - útulkáče maj taky. Koknrétně teď jednu ovčandu, která teda určitě na ulici nestrádá.
Řeknu Vám jedno, když potkáte jakéhokoliv squartera, bezdomovce, tak si všimněte, že ani jeden pes, nestrádá na stravě a ani na pohybu a ani na dostatku lásky. nemají sice granule za 1500 - ale mají se kolikrát lépe než psi někde samotní na zahradě, kde nedostanou ani najíst.... co znám lidičky, a to jsou bezdomovci - tak první kdo dostává najíst, je pes...jsou perfektní a své pány milují...a to podotýkám, že mají dvě Tosy inu! Psi krásní a žeby žebra lezly, se nedá říct....
takže nic proti nim nemám...radši ať je miluje bezdomovec....
sarulka
napsal(a):
Dle toho co já vídám dost často po Praze si dovoluji řict,že psi se mají u bezdomovců nesrovnatelně lépe!Pěkně napapaní,kulatí,spokojený pohled..Jak tu bylo psáno,jsou s pánikem celý den,celý život..nemohou si stěžovat
markemic
napsal(a):
Dle toho co já vídám dost často po Praze si dovoluji řict,že psi se mají u bezdomovců nesrovnatelně lépe!Pěkně napapaní,kulatí,spokojený pohled..Jak tu bylo psáno,jsou s pánikem celý den,celý život..nemohou si stěžovat
Souhlasím s většinou názorů tady. Znám jenom jednoho bezdomovce, který je jím dobrovolně a nepokouší se to změnit. A ten psa nemá... Jinak šťastní, nacpaní pejsani, téměř vždy vyrovnaní a zcela nekonfliktní
evicka
napsal(a):
Souhlasím s většinou názorů tady. Znám jenom jednoho bezdomovce, který je jím dobrovolně a nepokouší se to změnit. A ten psa nemá... Jinak šťastní, nacpaní pejsani, téměř vždy vyrovnaní a zcela nekonfliktní
Také má podobnou zkušenost, ale na druhou stranu tyhle skupinky si dost často nakoupí krabicové víno a když se upraví, tak nevím nevím. U nás byl jeden takoový, měl ovčáka. Pes v pohodě stále bez vodítka, absolutně ovladatelný nikoho a ničeho si nevšímal. Přítel střílí a když vykošťuje divočinu, máme spoustu přebytků (maso na kostích), i jsem mu to nabízela (ne ty kosti, ale zůstává tam spousta svaloviny) a on to nechtěl, že jeho pes nežere všechno. Ale pak se opil, válel se po chodníku absolutně neschopný se zvednout a pes seděl u něj a na každého (včetně policajtů) kdo se u něj zastavil zuřivě štěkal.Říkala jsem si, kdy polišům dojde trpělivost. Teď už chlapík chodí sám, netuším co se s psíkem stalo.
sarulka
napsal(a):
Musím říct, že větší splín mám ze života některých pejsků na vesnici... Ale jsem optimistou, i to se lepší. Mladší generace už nemá tak radikálně hloupé názory. A nejlepší je jít příkladem - když lidé vidí, že se svými psy chodím denně ven, že je cvičím, že bydlí s námi doma a díky tomu jsou přátelští, vnímaví, poslušní a čistí, začínají o tom trochu přemýšlet... A když se pak nechají přesvědčit a zajdou s tím svým k nám na cvičák, za chvilku už změní názory kompletně