Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2008 15:12

Koupila jsem si dvoutónovou píšťalku z bůvolího rohu. Jeden tón je \"klasický\" a druhý trilek. Na co se mohou dva tóny používat? Jeden tón na přivolání a druhý? A jak je to se zkouškami? Je povolená píšťaka? Pokud ano, při kterých ano a kterých ne?
Na druhý tón si může pes lehnout a dále? Na co je používáte vy?
Děkuji Monika

lucie x

30.3.2008 11:06
lucie x

monikaachicorita napsal(a):
Koupila jsem si dvoutónovou píšťalku z bůvolího rohu. Jeden tón je \"klasický\" a druhý trilek. Na co se mohou dva tóny používat? Jeden tón na přivolání a druhý? A jak je to se zkouškami? Je povolená píšťaka? Pokud ano, při kterých ano a kterých ne?
Děkuji Monika

Já používám píšťalku na lovecký výcvik, ale z bůvolího rohu /jakákoliv přírodní/ píšťalka není moc dobrá. Nedrží tóninu ani zvuk a psovi se na ní blbě pracuje..

31.3.2008 16:20

monikaachicorita napsal(a):
Děkuji Monika

Třeba taková ovčácká píšťalka umí okolo 18ti (rozsah 2oktávy) tónů ,a dá se s ní vyrobit přes přes několik stovek povelů. Běžně se používá okolo 20ti signálů.

lucie x

31.3.2008 21:11
lucie x

janhala napsal(a):
Třeba taková ovčácká píšťalka umí okolo 18ti (rozsah 2oktávy) tónů ,a dá se s ní vyrobit přes přes několik stovek povelů. Běžně se používá okolo 20ti signálů.

Co se týče pasení, tak netuším..
Ale v lovecké kynologii se (většinou) používá zvuk jeden (klasický, v jedné tónině) a mění se jen délka a počet "písknutí".

Každý píská trošku jinak, proto taky reaguje pes jen na pískání svého pána..

My máme:
Ke mně – dvě krátká písknutí za sebou
Stop hvizd – jedno, možno delší, písknutí
Hledej – rychle, tišší, pískání, několikrát za sebou

Down – jedno dlouhé písknutí

31.3.2008 21:24

lucie x napsal(a):
Co se týče pasení, tak netuším..
Ale v lovecké kynologii se (většinou) používá zvuk jeden (klasický, v jedné tónině) a mění se jen délka a počet "písknutí".

Každý píská trošku jinak, proto taky reaguje pes jen na pískání svého pána..

My máme:
Ke mně – dvě krátká písknutí za sebou
Stop hvizd – jedno, možno delší, písknutí
Hledej – rychle, tišší, pískání, několikrát za sebou

Down – jedno dlouhé písknutí

Já používám píšťalku jen na přivolání....když je tak daleko, že mě neslyší, což se moc nestává..takže to víceméně používám na ten zbytek psů, co jde zrovna s náma

A je to dlouhý ostrý tón, pokud se psi nevrací, opakuje se...

Přidejte reakci

Přidat smajlík