klawdie
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jak to tedy dle našich slavných zákonů je? pes musí být v přepravce, v kšírách připnutých do pásu a nebo stačí sít? děkuji za odpověď.
Zeptej se tak stovky dopraváku, stejně ti každý řekne něco jiného, a pak si něco vyber a doufej, že to pro ostatí dopraváky bude přijatelné.
klawdie
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jak to tedy dle našich slavných zákonů je? pes musí být v přepravce, v kšírách připnutých do pásu a nebo stačí sít? děkuji za odpověď.
My nedávno kupovali ochrannou síť nad zadní sedadla. Je tam připsáno: Výrobek je schválen Ministersvem dopravy ATEST 8SD 1046. Takže doufám že síť stačí.
klawdie
napsal(a):
Četla jsem si k vůli tomu zákoník.Ale jediné co je tam napsáno je,že pes musí být zabezpečen tak, aby neohrožoval řidiče.Koupila jsem si popruhy na přepravu.A to nám stačí.
faileda
napsal(a):
My nedávno kupovali ochrannou síť nad zadní sedadla. Je tam připsáno: Výrobek je schválen Ministersvem dopravy ATEST 8SD 1046. Takže doufám že síť stačí.
Buď musí být v autě siť a pokud síť nemáš, tak by měl mít pes kšíry nebo být uzavřený v nějaké přepravce. Jinak díky všem. Nedávno jsem tu řešila přepravu malého psa (6 kg) v kombíku a musím říct, že je to super. Máme síť, feňule kouká z okna a nebo spí. Dala jsem ji tam deku, ale stejně to má věčně nějak zhrabaný. A v autě taky není tolik chlupů. Takže paráda
dafula
napsal(a):
Četla jsem si k vůli tomu zákoník.Ale jediné co je tam napsáno je,že pes musí být zabezpečen tak, aby neohrožoval řidiče.Koupila jsem si popruhy na přepravu.A to nám stačí.
Pokud pes cestuje na zadní sedačce, musí být buďto - připoután na sedačky pásem, nebo menší plemeno třeba v přepravce...Pokud cestuje pes v kufru...síť nestačí - pokud zabrzdíte, jenom síť nezabrání tomu aby pes tou silou, kterou v moment tlaku má neprotrhl síť. V kufru by měly být přepravní klec, přepravka, nebo mezi kufrem a sedačkami železná mříž. Já jezdím zatím se psem jen v kufru, bez mříže, bez přepravky...a zastavovali nás zatím policisté dvakrát a nebyl problém. Ale čekám, kdy bude. Je to i pro bezpečnost psa, né vaši.
Tak snad jsem se vyjádřila jasně a srozumitelně
dafula
napsal(a):
No taky mám v tom chaoz proto se ptám Vás pejskařu, my psíci se mnou jezdi autem každý den ke koním, takže chci mit klid na duši a proto se ptám, v lidlu mají od čt akci na tu sít tak ji chci koupit...
klawdie
napsal(a):
No taky mám v tom chaoz proto se ptám Vás pejskařu, my psíci se mnou jezdi autem každý den ke koním, takže chci mit klid na duši a proto se ptám, v lidlu mají od čt akci na tu sít tak ji chci koupit...
tady v kombi...v normálním krátkým autě jede taky v kufru, kterej je mu akorád...
Policisté si k večeru když nás stavěly svítili do kufru, což dělat neměly...pes tak drancoval auto...že sme v klidu ani nenafoukali do balonku. Ale nic nenamítali....
sabina
napsal(a):
tady v kombi...v normálním krátkým autě jede taky v kufru, kterej je mu akorád...
Policisté si k večeru když nás stavěly svítili do kufru, což dělat neměly...pes tak drancoval auto...že sme v klidu ani nenafoukali do balonku. Ale nic nenamítali....
menší psy v kufru je nutné zajistit tak, aby nelítali tam a zpět při každé zatáčce...to znamená, pokud nejsou v přepravce...mít tam dostatek pelechu, aby když si lehnout..tak byli na místě.
takže neexistuje aby pes jel vedle řidiče na sedadle, nebo v nohách u spolujezdce apod. Ikdyž jej někdo na tom sedadle drží...je to proti předpisům. Pes mu vyskočí a je tu problém...což docela chápu.
sabina
napsal(a):
menší psy v kufru je nutné zajistit tak, aby nelítali tam a zpět při každé zatáčce...to znamená, pokud nejsou v přepravce...mít tam dostatek pelechu, aby když si lehnout..tak byli na místě.
takže neexistuje aby pes jel vedle řidiče na sedadle, nebo v nohách u spolujezdce apod. Ikdyž jej někdo na tom sedadle drží...je to proti předpisům. Pes mu vyskočí a je tu problém...což docela chápu.
super děkuji vám za vysvětlivky, zvažovala jsem tu přepravu v kufru, mám malý skřety, ale jedna je akrobat a je schopná mi vyskočit na zadní sedačky z kufru...tadyy to je ten muj hpsací ušáček, ta druhá je kříženec ale je stejně veliká....
klawdie
napsal(a):
super děkuji vám za vysvětlivky, zvažovala jsem tu přepravu v kufru, mám malý skřety, ale jedna je akrobat a je schopná mi vyskočit na zadní sedačky z kufru...tadyy to je ten muj hpsací ušáček, ta druhá je kříženec ale je stejně veliká....
V tom případě by ty přepravky asi byli vhodný... Pokud budou dostatečně prostorný..bude to lepší jak pro tebe tak pro psy
sabina
napsal(a):
V tom případě by ty přepravky asi byli vhodný... Pokud budou dostatečně prostorný..bude to lepší jak pro tebe tak pro psy
Snad se mi to podaří, otevřít tu odkaz. Máme 3 velké psy, vozíme je maximálně po dvou, kavkazáka , asiata a velkou slečnu, skoro 57 kg. Našla jsem si na netu tyto "mříže", ale skočila do prodejny s náhradními díly na automobily a poptala se a měli tam tutéž, cena asi kolem 250,-Kč. Což se dá.Prostor řidiče a spolujezdce je oddělen od mazlících se hlav, manžel ovešm "mříž" trochu upravil, co ž svede poměrně každej šikivnej chlap. Vrchní část je zapřena ve stropě auta, spodní část je ještě podložena kouskem překližky a páskem jsou boční strany přichyceny k sedačkám - předním. Protože obzvláště náš asiat je velice chytrej a hlavinkou si oddělal mříž na boku a už jsem ji měla opět vepředu. Ale jinak super, pes vidí i dopředu, můžu na ně sahat, hladit a podobně i při jízdě, ale vzhledem k jejich obřím rozměrům jsou zabezpečeni proti prolítnutí čelním sklem. Jinak naši psi po pár prvních minutách jízdy zalehnou, což je nejlepší, no jo, jenže oni i z polehu vidí krásně i z okna na cestu a ven z auta
Takže ten slíbenej odkaz, určitě , když pohledáte, najdete levnější, já jen pro ukázu.A dnes už jsou k sehnání v každém obchodě s náhradními díly na auta, nejen ve zverimexech a obchodech, specializovaných na zvířátka.
http://zorin.mimishop.cz/detail.php?zbozi=196576
klawdie
napsal(a):
asi mě za to ukamenujete ale můj labrador jezdil vždycky jen na zadním sedadle a seděl vždycky jako socha,poldy sme potkali hodněkrát ale ani jednou nebyl problém...víte jakej pohled na něj byl?krásnej černej labík sedící v autě....jen škoda že už tady není...:(
marsi
napsal(a):
asi mě za to ukamenujete ale můj labrador jezdil vždycky jen na zadním sedadle a seděl vždycky jako socha,poldy sme potkali hodněkrát ale ani jednou nebyl problém...víte jakej pohled na něj byl?krásnej černej labík sedící v autě....jen škoda že už tady není...:(
Jo, já jezdila taky s kavkazí slečnou na zadní sedačce, dokonce, když se dala "potupně" dozadu, s ohledem na ni se sklopily sedadla, byla naštvaná a nemluvila se mnou dlouho, předlouho. Trvala na tom, že bude prostě sedět na sedačce, byla hodná, ani se nehnula, ale !!!! Jednou mi vlítnul chodec do cesty, naštěstí jsem jela snad 2O km /h, bylo to ve městě a fena mi "jenom" spadla , zlehka za krk. Byla malá, snad 35 kg, mohlo to ale velice špatně dopadnout. Od té doby nekompromisně, vzadu a řádně zabezpečeni, aby panička zůstala naživu a nebyla zavalena psím mohutným 8Okg tělem, aby se pejskům nic nestalo, aby si něco nezlomili nebo nedej bůh něco horšího.Jedna zkušenost mi stačila a musím říct, že zabezpečení pejska v autě má své opodstatnění