Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2008 18:15

Zdravím, dlouhou dobu jsem přemýšlela o pořízení staforda. Pročetla jsem spoustu článků, knih, na internetu jsem pečená vařená abych zjistila maximum informací. Všude se píše, že je staford tvrdohlavý a nesmí se v jeho výchově nic zanedbat.Což naprosto chápu.Chci si pořídit fenku protože jsou prý ovladatelnější a jelikoš jsem začátečník, je pro mě i vhodnější.Budu s ní chodit na cvičák a plně se ji věnovat. Je tu někdo kdo by mi dokázal poradit na co si u stafordů dávat zvlaště pozor.Na co klást větší důraz než u jiných plemen?A ještě jedna taková otazečka, barva s jakou se štěňátko narodí se už nezmění nebo se odstín může změnit?Přikládám foto.Předem moc děkuji za rady...

15.5.2008 18:25

flarsi napsal(a):
Zdravím, dlouhou dobu jsem přemýšlela o pořízení staforda. Pročetla jsem spoustu článků, knih, na internetu jsem pečená vařená abych zjistila maximum informací. Všude se píše, že je staford tvrdohlavý a nesmí se v jeho výchově nic zanedbat.Což naprosto chápu.Chci si pořídit fenku protože jsou prý ovladatelnější a jelikoš jsem začátečník, je pro mě i vhodnější.Budu s ní chodit na cvičák a plně se ji věnovat. Je tu někdo kdo by mi dokázal poradit na co si u stafordů dávat zvlaště pozor.Na co klást větší důraz než u jiných plemen?A ještě jedna taková otazečka, barva s jakou se štěňátko narodí se už nezmění nebo se odstín může změnit?Přikládám foto.Předem moc děkuji za rady...

já bych řekla, že ta barva zůstane taková, jaká je ted.. a k tý výchově a výcviku. já si myslím, že je to u nich stejné jako u ostatních plemen. když je dobře socializovaný, tak nemá problémy ani s jinýmy psy

16.5.2008 08:25

agata napsal(a):
já bych řekla, že ta barva zůstane taková, jaká je ted.. a k tý výchově a výcviku. já si myslím, že je to u nich stejné jako u ostatních plemen. když je dobře socializovaný, tak nemá problémy ani s jinýmy psy

Ahojky,já tedy nemám staforda,ale a.bulíčka.Než jsem si jí pořídila,měla jsem již 2xNO a pomáhala jsem na cvičáku svýcvikem štěňat.Ale i tak jsem si říkala jestli to zvládnu(všude to je TVatd..krvelačné bestie do kterých se musí jen tlouct,že)!!!Neboj!!Je-li pejsek správně socializovaný,od naprosto normálních rodičů,je ten pravý.Pak jde o ovladatelnost psa(základní výcvik),jen malá zvláštnost oproti jiným plemenům-nesmí ho napadnout pes-jak se ti tohle stane a hlavně v mládí je to v háji,pak už ti je může napadat!A ty musíš být ve svých požadavcích důsledná a nesmíš ustoupit!!Když se řekne nesmíš (třeba na křeslo),tak to platí za hodinu,zítra i za rok a hotovo!!!!!Nakonec se u nás ukázal jako problém manžel-ze začátku právě ustupoval a čuba byla zmatená co teda jo a co ne!Tak jsem mu to vysvětlila a od tý doby to klape!!a k tý barvě může se po prvni m línání malinko změnit,a jestli je foto správné tak mě přijde,že bude malinko tmavší než je teď.Ale to je malý detajl.Bude s PP nebo bez?Jo a ještě jsem se na veterině dověděla,že mají stafordi nějaké neurologické-dědičné onem.,které sepak v pozdějším stádiu projevuje záchvatem vzteku.A je pravda,že známý to měl u psa a špatně skončil!Jen nevím žádné podrobnosti,tak ti to tady snad objasní někdo z chovatelů!!Přeji ať ti to dobře dopadne a dej vědět!

16.5.2008 09:24

flarsi napsal(a):

Ahoj. Staforda taky nemám, ale mám pity, a to je vlastně liniový předchůdce amstafa. Když jsem si pořídila prvního, měla jsem obavy. Ale když budeš ke psovi přistupovat s rozumem a řádně jej socializovat, není se čeho obávat.

16.5.2008 10:41

mucholabka napsal(a):
Ahoj. Staforda taky nemám, ale mám pity, a to je vlastně liniový předchůdce amstafa. Když jsem si pořídila prvního, měla jsem obavy. Ale když budeš ke psovi přistupovat s rozumem a řádně jej socializovat, není se čeho obávat.

Ahojky cca před 7 měsíci jsem řešila stejný problém. Můj první pes Staford. Výchova??? ta probíhala úplně v pohodě, do 3 měsíců jsme uměli sedni, pac a lehni. Trénovala jsem to vždy když jsem psovi chtěla něco dát ( misku se žrádlem, pamlsek cokoliv) . Jinak tvrdohlavci to občas jsou, o všem přamýšlí a jestli se jim to vyplatí. Jinak na co se připrav je reakce okolí, na jeho hyperaktivitu ( po dvou hodinách intenzivní procházky( aportíky, poslušnost atd. ) panička padla, pes si chtěl hrát ) a na jeho lásku k lidem ( nastupování do tramvaje, metra probíhalo tak že sme dovnitř vlítli s každým se chtěli přivítat a ven se nám moc nechtělo ). JHodně štěstí

16.5.2008 10:58

flarsi napsal(a):

Bude to fenka bez PP, ale od znamých.Viděla jsem i tatínka a oba rodiče jsou bez problémů.O tom jsem se mohla přesvědčit na vlastní oči.Jinak bych chtěla s PP. Oba rodiče jsou k dětem, pejskům i lidem velice přátelští.Tak snad by u štěnda, které se budu maximálně snažit socializovat a vychovat neměl být problém.Aspoň doufám.Jen se bojím trochu té socializace.Jelikož neznám moc zodpovědných pejskařů o kterých vím, že mají psíka oočkovaného a vycvičeneho.Snad pomůže cvičák.Můžu už 9 týdení štěně vodit na cvičák?Myslím jen kvůli socializaci a ne výcvíku.?Jinak moc vám děkuji za odpovědi...

16.5.2008 15:59

flarsi napsal(a):
Bude to fenka bez PP, ale od znamých.Viděla jsem i tatínka a oba rodiče jsou bez problémů.O tom jsem se mohla přesvědčit na vlastní oči.Jinak bych chtěla s PP. Oba rodiče jsou k dětem, pejskům i lidem velice přátelští.Tak snad by u štěnda, které se budu maximálně snažit socializovat a vychovat neměl být problém.Aspoň doufám.Jen se bojím trochu té socializace.Jelikož neznám moc zodpovědných pejskařů o kterých vím, že mají psíka oočkovaného a vycvičeneho.Snad pomůže cvičák.Můžu už 9 týdení štěně vodit na cvičák?Myslím jen kvůli socializaci a ne výcvíku.?Jinak moc vám děkuji za odpovědi...

No v podstatě můžeš,ale na 9 týdnech ho čeká teprve 2.očkování a já si osobně myslim,že je lepší počkat na doočkování trojkombinace-tj.na 12 týdnech!

17.5.2008 00:14

pupulu napsal(a):
No v podstatě můžeš,ale na 9 týdnech ho čeká teprve 2.očkování a já si osobně myslim,že je lepší počkat na doočkování trojkombinace-tj.na 12 týdnech!

Ahojky tím očkváním musim nesouhlasit. Šance že vám psík onemocní nějakou chorobou proti které se očkuje je minimální ale že se vám zkrátí čas na socilizaci a ta nejintenzivnější právě probíhá právě do třech měsíců života štěnete.. Jinak já sem se svým psíkem jela ve 2,5 měsíců na seminář canisterapie kde bylo najednou cca 50 psů a nelituji toho po víkendu se mi vrátilo úplně jiné štěně... nezáleží kolik psů vaše štěně pozná ale jakých povahově. A že mnoho psů není očkováních mě příde jako hloupost teď téměř každý pes je naočkován krom vesnických ,,vořechů" Jinak psíka seznamujte se vším co Vás může jednou potkat ( metro, eskalátory, bus, davy lidí jízda vlakem atd ).. Vše s rozumem nic nepřehánět např. udělat si výlet vlakem do vedlejšího města. A nemyslet si že to nikdy nebudete potřebovat, člověk nikdy neví..

17.5.2008 00:59

flarsi napsal(a):

Mam krizence staforda, ktery ma rad deti, kdyz vidi nejakeho psa, zacne tak srandovne knucet, jak by si hned sel hrat. Ted mu budou dva roky , takze puberta a s poslouchanim je to na jednicku a to nema zadny specialni vycvik. Opravdu zalezi, jak se v zacatcich toho ujmes.
Co se tyka barvy, na fotce je to jeste prcet, takze urcite barva se bude menit. Pokud znas oba rodice, tak muzes nejak odhadnout, jestli jeste vic zesvetla ci ne. Prilozim fotky naseho Bennyho, kdyz se narodil a jak vypada ted, dovybarvil se asi az tak kolem peti mesicu

17.5.2008 01:01

ksarka napsal(a):
Mam krizence staforda, ktery ma rad deti, kdyz vidi nejakeho psa, zacne tak srandovne knucet, jak by si hned sel hrat. Ted mu budou dva roky , takze puberta a s poslouchanim je to na jednicku a to nema zadny specialni vycvik. Opravdu zalezi, jak se v zacatcich toho ujmes.
Co se tyka barvy, na fotce je to jeste prcet, takze urcite barva se bude menit. Pokud znas oba rodice, tak muzes nejak odhadnout, jestli jeste vic zesvetla ci ne. Prilozim fotky naseho Bennyho, kdyz se narodil a jak vypada ted, dovybarvil se asi az tak kolem peti mesicu

a tady v dospelosti

5.10.2016 16:12
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Dobrý den chci se zeptat mam dvě fenky jack russel máma s dcerou a dostala jsem jako dárek 3 fenku štěňátko staford krizeny s labradorem. Myslíte si že tohle soužití bude fungovat? smajlík

5.10.2016 20:56
awake

XXX.XXX.115.233

Proč dáváte stejný dotaz do každého tématu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík