Často čtu poslední dobou inzeráty na usurijskou dogu, či podobně znějící názvy plemen. Protože jde vždy jen o inzeráty typu "koupím", tak si myslím, že si tak někdo chystá půdu, aby mohl s tímto, podle mě vymyšleným plemenem, vyrukovat a vydělat pořádný balík peněz. Vždycky se najdou důvěřivci, kteří koupí křížence kdoví čeho a zaplatí za něj desetitisíce korun. Nebo opravdu někdo z vás ví s jistotou, že to plemeno existuje. Ne že bych ho chtěla, jen mě čistě teoreticky zajímá, jak to je.
jirina
napsal(a):
Často čtu poslední dobou inzeráty na usurijskou dogu, či podobně znějící názvy plemen. Protože jde vždy jen o inzeráty typu "koupím", tak si myslím, že si tak někdo chystá půdu, aby mohl s tímto, podle mě vymyšleným plemenem, vyrukovat a vydělat pořádný balík peněz. Vždycky se najdou důvěřivci, kteří koupí křížence kdoví čeho a zaplatí za něj desetitisíce korun. Nebo opravdu někdo z vás ví s jistotou, že to plemeno existuje. Ne že bych ho chtěla, jen mě čistě teoreticky zajímá, jak to je.
Usurijská doga, to opravdu není vymyšlený název. U nás v ČR nejsou, ale nevím, ve kterém státě jsou. Vím, že "dávno a někde" byly, jak je tomu teď, nevím. Bohužel to je však jediné, do vám můžu momentálně říct. Mám sice někde o ni nějaké informace , ale momentálně nemůžu vstát (spí mi pes na klíně), a taky bych potřebovala hodně času, než najdu potřebné papíry... To tady bude možná někdo rychlejší.
...Jinak si myslím, že to je člověk, co chce mít zase něco extra, novinku, plemeno, které tu bude mít jako první...
jirina
napsal(a):
Myslis toto? http://web.quick.cz//ussurtar/Usu.html
dejavu
napsal(a):
Myslis toto? http://web.quick.cz//ussurtar/Usu.html
Opravdu to není vymyšlené plemeno. Je to původem tuším korejský pes, využívaný původně k obraně před člověkem i šelmami, prý i zdatný lovec. Pravidla chovu se,jak jsem pochopil, řídí opravdu poněkud netradičními metodami, psi jsou velmi těžko sehnatelní, zejména proto, že musíte být členem jakési asociace abyste si štěně mohli koupit. Jinak díky již zmiňovaným praktikám v chovu a "distribuci"je to opravdu pes se svéráznými povahovými vlastnostmi, s nimiž se u mnoha plemen nesetkáme.
jirina
napsal(a):
www.sweb.cz/bazybruzskypes - tady se najde rozdíl usur tar a usur bej, vysvětlení podobných inzerátů.
Mně to moc neuchvacuje, usur bej na jedné fotce vypadá jak černá něm. doga, na další úplně jak bordinka, na třetí je to neapolský mastin. A usur tar mě za připadá jako ne úplně povedený asiat.
asy
napsal(a):
www.sweb.cz/bazybruzskypes - tady se najde rozdíl usur tar a usur bej, vysvětlení podobných inzerátů.
Mně to moc neuchvacuje, usur bej na jedné fotce vypadá jak černá něm. doga, na další úplně jak bordinka, na třetí je to neapolský mastin. A usur tar mě za připadá jako ne úplně povedený asiat.
Díky za vaše odpovědi, pohled na tu adresu mě nenadchl, vypadají jako nějací kříženci. Jsem opravdu zvědavá, jestli s nimi někdo "vyrukuje", nebo co se bude dít dál. Stejně se nemůžu zbavit dojmu, že si jen někdo dělá z lidí blázny a zkouší, kdo mu na to skočí.