Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2005 13:18

Tohle je bernská salašnická fenečka Brita.Mám ji moc ráda a ona mě taky.

6.5.2005 08:41

brita napsal(a):

Šikulka Taky mám berňáčka, ale kluka 5měsíčního ....

6.5.2005 09:36

janina napsal(a):
Šikulka Taky mám berňáčka, ale kluka 5měsíčního ....

Můžu se čistě jen tak ze zvědavosti zeptat kolik stojí štěndo berňáka s PP? Vůbec nemám představu a snad jsem někde i slyšela, že štěníks PP po úspěšných rodičích může stát i 30.000,-Kč ! Je to pravda, nebo je to blud?

6.5.2005 09:40

kalliope napsal(a):
Můžu se čistě jen tak ze zvědavosti zeptat kolik stojí štěndo berňáka s PP? Vůbec nemám představu a snad jsem někde i slyšela, že štěníks PP po úspěšných rodičích může stát i 30.000,-Kč ! Je to pravda, nebo je to blud?

S PP tak 10-12 tisíc. Ale taky jsem slyšela, že po rodičích-šampionech se může pohybovat tak vysoko.

6.5.2005 18:21

brita napsal(a):

Já mám taky berňáčka - bez PP, ale vyhráli jsme výstavu psů bez PP

6.5.2005 18:23

nickdo napsal(a):
Já mám taky berňáčka - bez PP, ale vyhráli jsme výstavu psů bez PP

Ještě jednu - tuhle si nemůžu odpustit...

13.5.2005 08:45

janina napsal(a):
S PP tak 10-12 tisíc. Ale taky jsem slyšela, že po rodičích-šampionech se může pohybovat tak vysoko.

Co já vím tak bez PP se to pohybuje asi od 3500 do 6000Kc A s PP asi od 10000 do13000

13.5.2005 09:50

nickdo napsal(a):
Ještě jednu - tuhle si nemůžu odpustit...

Nevydržela jsem to, zaregistrovala jsem se a teď vám prostě musím ukázat i naší berňačku Sáru (jinak berušku, zlatíčko, potvoru, neposlušnou bestijku ) Snad se mi povede obrázek vložit! Tady jí bylo půl roku

13.5.2005 09:57

sona napsal(a):
Nevydržela jsem to, zaregistrovala jsem se a teď vám prostě musím ukázat i naší berňačku Sáru (jinak berušku, zlatíčko, potvoru, neposlušnou bestijku ) Snad se mi povede obrázek vložit! Tady jí bylo půl roku

a ještě jednou Sára už 14-ti měsíční s kamarádkou 4-letou labradorkou, která jí jako štěně nesnášela, dokonce jí držela pod krkem přitisklou k zemi, ovšem ve chvíli, kdy jí pustila, tak ta naše jí vleže začala olizovat čumák, měli jste vidět ten rezignovanej pohled labradorky, škoda, že jsme to tenkrát nestačili vyfotit.

15.5.2005 18:12

sona napsal(a):
a ještě jednou Sára už 14-ti měsíční s kamarádkou 4-letou labradorkou, která jí jako štěně nesnášela, dokonce jí držela pod krkem přitisklou k zemi, ovšem ve chvíli, kdy jí pustila, tak ta naše jí vleže začala olizovat čumák, měli jste vidět ten rezignovanej pohled labradorky, škoda, že jsme to tenkrát nestačili vyfotit.

To je můj miláček

16.5.2005 10:13

brita napsal(a):

... nedá mi to, přidávám fotku loňských štěňátek našich sousedů. (Teda, jejich berňačky Máji)

20.5.2005 09:01

brita napsal(a):

naše mimi

20.5.2005 09:03

brita napsal(a):

a naše 9-ti letá babi

soňa

24.5.2005 13:43
soňa

kika napsal(a):
a naše 9-ti letá babi

tady jsou dvě kamarádky berňačky Bára a Sára

25.5.2005 15:51

soňa napsal(a):
tady jsou dvě kamarádky berňačky Bára a Sára

soňa

8.6.2005 16:00
soňa

daniela napsal(a):

kámošky Sára a Bára

9.6.2005 12:17

soňa napsal(a):
kámošky Sára a Bára

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli měl nějaký váš berňák jako štěně panostitidu a jak dlouho měl problémy? Nám ji totiž včera vet diagnostikoval

soňa

9.6.2005 12:38
soňa

janina napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli měl nějaký váš berňák jako štěně panostitidu a jak dlouho měl problémy? Nám ji totiž včera vet diagnostikoval

Panostitida = zánět kostí z přebytku bílkovin ve výživě, nejčastěji mezi 1. a 2. rokem stáří (typické u NO). Silná bolestivost kostí, nechutenství, horečka, kulhání. Prevence - dieta, pozor na průmyslová krmiva s vysokým obsahem bílkovin (30 %). Onemocnění se rádo vrací.
My jsme se s tím naštěstí nesetkali, řekl ti vet k tomu něco bližšího?

9.6.2005 13:18

soňa napsal(a):
Panostitida = zánět kostí z přebytku bílkovin ve výživě, nejčastěji mezi 1. a 2. rokem stáří (typické u NO). Silná bolestivost kostí, nechutenství, horečka, kulhání. Prevence - dieta, pozor na průmyslová krmiva s vysokým obsahem bílkovin (30 %). Onemocnění se rádo vrací.
My jsme se s tím naštěstí nesetkali, řekl ti vet k tomu něco bližšího?

Řekl mi, že je to časté onemocnění u štěňat velkých plemen. Nemluvil o horečce ani o dietě. Můj Sam se chová úplně normálně, horečky nemá, jen občas kulhá. Granule prý dáváme kvalitní, nic nepřidáváme, kromě výživy kloubů.
Prostě prý ta štěňata rychle rostou a kosti "nestíhají". Dostal Rimadyl od bolesti zatím na týden a nesmí běhat. Mělo by se to uklidnit. Prý se to může do 18 měsíců u některých psů opakovat, ale nemusí. A dělali mu RTG, kde byla panostitida dobře vidět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík