alishka
napsal(a):
reakce jeste k minulymu tematu
jako rada bych na nejakou vystavu,ale vubec nevim,jak na to,kolik to stoji,co vsechno potrebuje umet a tak..Poradite mi?
no vcelku jednoduše
koukni na http://www.cmku.cz/
najdi si výstavy a takm máš seznam pořádaných výstav-kontakt,tak jim napíšeš o přihlášku,vyplníš,přidáš kopii PP ,zaplatíš a jedeš
Pes musi mít s sebou platný očkovák nebo pas se správným očkováním+rodokmen.Na výstavě ho rozhodčí prohlídne-musi ukázat zuby a nechat si šáhnout na varlata.Pak už jen pohyb-beh v kruhu . Jestli jsem něco opomněla tak mne opravte
Nevím odkud jsi a kam to máš nejblíž:-))
Můžeš zkusit nejdřív nejakou menší výstavu-třeba oblastní -tam to není tak přísné
alishka
napsal(a):
reakce jeste k minulymu tematu
jako rada bych na nejakou vystavu,ale vubec nevim,jak na to,kolik to stoji,co vsechno potrebuje umet a tak..Poradite mi?
a co chovatelé ? Já když začínala s výstavami, tak mi ve všem byla nápomocna chovatelka
lmusa
napsal(a):
a co chovatelé ? Já když začínala s výstavami, tak mi ve všem byla nápomocna chovatelka
Libo,Vaše fenka je až neuvěřitelně podobná té naší mladší. Manžel si je v předcházející diskusi spletl...
eavy
napsal(a):
jj,všechny jsou "radost pohledět"
Snad vám nebude vadit, že chci ukázat fotky svých drobečků. Ale je tu spoustu pěkných hafanů a tak se chci taky pochlubit.
stana zem
napsal(a):
Snad vám nebude vadit, že chci ukázat fotky svých drobečků. Ale je tu spoustu pěkných hafanů a tak se chci taky pochlubit.
Ještě jedna podzimní...
romanovci
napsal(a):
Ahoj Naďo,Dostala jsi pozvánku na sraz? Přijedete?
Tý jo. Jsem pěknej lotr,že jsem tam na té schůzi nebyla. Ale tohle je moje polehčující okolnost...
Co se tam projednávalo a co je nového?
eavy
napsal(a):
Tý jo. Jsem pěknej lotr,že jsem tam na té schůzi nebyla. Ale tohle je moje polehčující okolnost...
Co se tam projednávalo a co je nového?
Nabat má PP UCI. Otec je Amur Strážci kavkazu, matka je Litva Právo tesáku. Jsem ráda, že se vám líbí. Protože mě chytil za srdce už když jsme si ho jeli vybrat, a nevyměnila bych ho za nic. Ale to asi všichni znáte i u svých miláčků.
stana zem
napsal(a):
Nabat má PP UCI. Otec je Amur Strážci kavkazu, matka je Litva Právo tesáku. Jsem ráda, že se vám líbí. Protože mě chytil za srdce už když jsme si ho jeli vybrat, a nevyměnila bych ho za nic. Ale to asi všichni znáte i u svých miláčků.
Baccara Š.s. loňský podzim.
eavy
napsal(a):
Baccara Š.s. loňský podzim.
Ti jsou krásní, kavkazánci jedni ušatí
Já jsem dneska učinila objev!! Z Brna po staré, směrem na Prahu, kousek za Brnem, jmenuje se to myslím Kývalka, je samostatnej obr dům na konci lesa a tam za plotem byl obr pes!!! Málem sem se vybourala, když sem tu"stodolu" zahlédla Příště beru foťák a pokusím se ho bliknout
Doufám, že mají pevné ploty
Přežiju-li, foto dodám
mata
napsal(a):
Ti jsou krásní, kavkazánci jedni ušatí
Já jsem dneska učinila objev!! Z Brna po staré, směrem na Prahu, kousek za Brnem, jmenuje se to myslím Kývalka, je samostatnej obr dům na konci lesa a tam za plotem byl obr pes!!! Málem sem se vybourala, když sem tu"stodolu" zahlédla Příště beru foťák a pokusím se ho bliknout
Doufám, že mají pevné ploty
Přežiju-li, foto dodám
Ha!!! Zapomněla sem dodat, že to byl asi kavkazan, ale fakt obří!!
lmusa
napsal(a):
Siesta
Naše holčina se doma moc nezdržuje, přijde kouknout, pomazlit se, občas porvat s Kimem
Když byly ty mrazy tak to si na chvíli i lehla, ale teď ani náhodou (jenom sem tam na 5min do postele
), zkontroluje a hurá zase ven
Když mám ve skříňce vepřové uši tak kontroluje velmi často
susan
napsal(a):
Naše holčina se doma moc nezdržuje, přijde kouknout, pomazlit se, občas porvat s Kimem
Když byly ty mrazy tak to si na chvíli i lehla, ale teď ani náhodou (jenom sem tam na 5min do postele
), zkontroluje a hurá zase ven
Když mám ve skříňce vepřové uši tak kontroluje velmi často
Taky jedna pusinka
lmusa
napsal(a):
Teď asi ještě ne Až trochu povyroste
Jste taky takový blázni,že si říkáte jeden pes stačí a za chvíli máte doma dalšího? Nám se to stalo na podzim, tak dlouho jsme říkali, že dalšího nechceme, až jsme si přivezli Zaru. Nejdříve jsme ovšem přemluvili celou rodinu, že další kavkazák je doma potřeba.
stana zem
napsal(a):
Jste taky takový blázni,že si říkáte jeden pes stačí a za chvíli máte doma dalšího? Nám se to stalo na podzim, tak dlouho jsme říkali, že dalšího nechceme, až jsme si přivezli Zaru. Nejdříve jsme ovšem přemluvili celou rodinu, že další kavkazák je doma potřeba.
Jenom jsme se báli, aby nám ji Nabat hned nesžral. Ale vzal to dcela v klidu a teď už ji nechává hlídat. Ať se mladá snaží, zasáhne jen, když o něco jde.
kaca
napsal(a):
Protože jsme pilňuchy a zase se to dlouho načítalo, pokračujeme tady .
No vy jste se tady teda rozjely :-)))))))))))
Schůze byla zajímavá , je docela dost novot co se týče krytí ,ale to si přečtete ve spravodaji-nebudu to rozepisovat
No prostě plno věcí
S Káčou a Asy jsme daly kafčo a bylo to fajn
nada
napsal(a):
No vy jste se tady teda rozjely :-)))))))))))
Schůze byla zajímavá , je docela dost novot co se týče krytí ,ale to si přečtete ve spravodaji-nebudu to rozepisovat
No prostě plno věcí
S Káčou a Asy jsme daly kafčo a bylo to fajn
jo jedno vám prozradím
budou se pořádat víkendové akce - kousání,poradna.......
nebo spíš sobotní akce :-)))))))))
tak se těšte a doufám,že učast bude hojná :-)))))))))))))))
susan
napsal(a):
Tak to je paráda Doufám, že někdy taky tady u nás na Moravě
Přidávám sem ještě pár fotek Nabata. Tahle je ze srazu a bylo mu asi devět měsíců.
stana zem
napsal(a):
Přidávám sem ještě pár fotek Nabata. Tahle je ze srazu a bylo mu asi devět měsíců.
Další sraz, tentokrát jarní a Nabat se už rozjel. Vyhrál soutěž do 24 měsíců, druhý den ve společné kategorii pes-fena ho porazila některým určitě známá Antalya Evajan.
stana zem
napsal(a):
Další sraz, tentokrát jarní a Nabat se už rozjel. Vyhrál soutěž do 24 měsíců, druhý den ve společné kategorii pes-fena ho porazila některým určitě známá Antalya Evajan.
A jedna tulivá...
stana zem
napsal(a):
Jůůůůů, to je paráda, není nad namíchnutýho kavkazana . A Antalyu samozřejmě známe, je to "naše dcerka"
a těší mě, že porazila takovýho řízka jako je Nabat
. Zrovna čeká štěníky, už podruhý, tentokrát s Benem Zlatá Studánka.
kaca
napsal(a):
Jůůůůů, to je paráda, není nad namíchnutýho kavkazana . A Antalyu samozřejmě známe, je to "naše dcerka"
a těší mě, že porazila takovýho řízka jako je Nabat
. Zrovna čeká štěníky, už podruhý, tentokrát s Benem Zlatá Studánka.
tak to je skvělý. Viděla jsem její štěně na podzimním srazu a moc se mi pejsek líbil. Původně jsme uvažovali o štěňátku po ní, ale nakonec to vyšlo jinak. Takže ji vlastně teď na jarním sraze zase neuvidíme,to je škoda. Snad příště, hlavně ať se jim vyvedou štěňata.
stana zem
napsal(a):
tak to je skvělý. Viděla jsem její štěně na podzimním srazu a moc se mi pejsek líbil. Původně jsme uvažovali o štěňátku po ní, ale nakonec to vyšlo jinak. Takže ji vlastně teď na jarním sraze zase neuvidíme,to je škoda. Snad příště, hlavně ať se jim vyvedou štěňata.
Nedávno jsem si s jejím páníčkem psala (odsud info o druhém vrhu) a z vrhu A se rozhodl nechat si jednoho pejska, Amíra, to bude asi on (ten ze srazu). Moje kamarádka si koupila taky pejska, Arga, před týdnem prý u sousedů vyštěkal (no, spíš vyřval) zloděje . Na 6ti měsíční štěndo dobrej výkon, mám velkou radost, poznávám v nich jejich babičku, naší čubí
.
kaca
napsal(a):
Nedávno jsem si s jejím páníčkem psala (odsud info o druhém vrhu) a z vrhu A se rozhodl nechat si jednoho pejska, Amíra, to bude asi on (ten ze srazu). Moje kamarádka si koupila taky pejska, Arga, před týdnem prý u sousedů vyštěkal (no, spíš vyřval) zloděje . Na 6ti měsíční štěndo dobrej výkon, mám velkou radost, poznávám v nich jejich babičku, naší čubí
.
Koukala jsem na ten sraz, tak tam byl Ašír. Myslím,že se tenkrát rozhodoval,kterého ze dvou posledních pejsků si nechá. zcela věřím, že to štěndo je po babičce, ona i Antalya byla skvělá. Chtěla jsem sem dát její foto ze srazu, ale zjistila jsem, že mám doma jen tři a na nich není moc poznat, škoda.
stana zem
napsal(a):
Koukala jsem na ten sraz, tak tam byl Ašír. Myslím,že se tenkrát rozhodoval,kterého ze dvou posledních pejsků si nechá. zcela věřím, že to štěndo je po babičce, ona i Antalya byla skvělá. Chtěla jsem sem dát její foto ze srazu, ale zjistila jsem, že mám doma jen tři a na nich není moc poznat, škoda.
Tak to je škoda, že fotečky nevyšly, docela ráda bych nějakou "akční" měla. Pan Brzobohatý mi občas nějakou pošle, to mám vždycky radost, ale ze srazu zatím žádnou nemám. Pár fotek je na http://www.chsevajan.estranky.cz/ a taky na http://www.slunecnivrch.wz.cz/inde.htm, tak pokud máte zájem tak se mrkněte .
stana zem
napsal(a):
Antalya (žlutá stužka) s bráškama a sestřičkama v mléčném baru .
nada
napsal(a):
Zuzkooooo
tak co přírůstek ??? Jsem zvědavá jaké jsou dojmy A jak mu říkáte ??? No povídej,přeháněj
Přírustek je domaPo cestě mě adoptoval takže po příjezdu domů si řekl, že mě viděl první a tak ti dva psi se tu nemají co motat a vrčel na ně
To se samozřejmě naší holčině nelíbilo, takže dostal pár výchovných
Tak dneska už se trošku ovládá. Kim by si s ním hrál, ale nechápe, proč je tak protivný (už zapomněl, že byl stejný když jsme ho vytrhli z celodenního rvaní se sourozenci
). Na zahradě už se trošku společně proběhli a Caira už mu toleruje i jednu hračku
. Momentálně s Kimem každý cupujou kus krbice, takže je tu docela nastláno
(viz foto).
Jméno jsme vymýšleli dlouho, ale Talísek mu sluší nejvíc
susan
napsal(a):
Přírustek je domaPo cestě mě adoptoval takže po příjezdu domů si řekl, že mě viděl první a tak ti dva psi se tu nemají co motat a vrčel na ně
Tak dneska už se trošku ovládá. Kim by si s ním hrál, ale nechápe, proč je tak protivný (už zapomněl, že byl stejný když jsme ho vytrhli z celodenního rvaní se sourozenci
). Na zahradě už se trošku společně proběhli a Caira už mu toleruje i jednu hračku
(viz foto).
nada
napsal(a):
tak to je supeeeeer
je nádhernej a doufám,že budeš s ním mít jen samé radosti
taky jsem myslela ,že by se mu mohlo říkat Tali-talísek :-)))))
No prostě parádááda :-)))))))))
Děkujeme za chválu a přání
Akorát nevím, jestli není křížený s netopýrem, protože ušiska má děsné plachty asi mu budem říkat Falko
kaca
napsal(a):
tady jedna dnešní hysterka
právě jsem ostříhala jablon a jsem zvědavá jestli bude ještě někdy rodit
nada
napsal(a):
tady jedna dnešní hysterka
právě jsem ostříhala jablon a jsem zvědavá jestli bude ještě někdy rodit
a jedna venčící-poslední zbytky sněhu v Praze tak toho hned využili potvory
susan
napsal(a):
(viz foto).
Vidím, že jsem přišla pozdě, ale i tak se přidávám ke gratulantům Ať nový přírůstek roste a dělá paničce jenom samou radost
nada
napsal(a):
a jedna venčící-poslední zbytky sněhu v Praze tak toho hned využili potvory
To se teda máte, nám to tady sleze snad až v květnu nebo co
Stříháná jabloní mne teprve čekám a mám stejné obavy
Jak Caira skoro nic nezničila jako mimi, myslím, že tenhle čert nám to vynahradí
susan
napsal(a):
To se teda máte, nám to tady sleze snad až v květnu nebo co
Stříháná jabloní mne teprve čekám a mám stejné obavy
Jak Caira skoro nic nezničila jako mimi, myslím, že tenhle čert nám to vynahradí
vždyt je to takový nevinátko tomu nevěřím,že by mohl něco zničit:-)))))))
já jsem zrovna minulej tejden našla na zahradě rozkousanou prodlužovačku co vede k bazénu,ale jinak skoro nic neničeeej jen občas přesazujou a podobně
nada
napsal(a):
vždyt je to takový nevinátko tomu nevěřím,že by mohl něco zničit:-)))))))
já jsem zrovna minulej tejden našla na zahradě rozkousanou prodlužovačku co vede k bazénu,ale jinak skoro nic neničeeej jen občas přesazujou a podobně
Klame tělemA stejně je to lachtan, před chvílí tady válel sudy
susan
napsal(a):
Klame tělemA stejně je to lachtan, před chvílí tady válel sudy
http://www.celysvet.cz/kavkazsky-pastevecky-pes.php
přidejte sem svoje zlatíčka
nada
napsal(a):
čéče ani nevím jak a kdy jsem se tam dostala
už je to dýl:-))))))
Zdravicko mile damy! Koukam jste z toho tady udelaly peknej babinec:))) Jinak jsem koukal na ty stranky Nado a vlasy me vstavaly hruzou na hlave z popisu kavkazaka....nevim jaky je tvuj osobni vztah k tem strankam, ale preci jen by autorovi nekdo mel dat precist standart.... popis telesne konstituce psa jsem jeste rozdychal, ale u hnede barvy kavkazaka jsem vysumel:)))))
Jo jinak uz mam dalsiho pejsana ...samo ze KAO. Fotak je sice v servisu, ale nejakou forku prihodim, aby se tu nechlubil jen Talismanek:) mimochodem je nadhernej!!
krtek007
napsal(a):
Zdravicko mile damy! Koukam jste z toho tady udelaly peknej babinec:))) Jinak jsem koukal na ty stranky Nado a vlasy me vstavaly hruzou na hlave z popisu kavkazaka....nevim jaky je tvuj osobni vztah k tem strankam, ale preci jen by autorovi nekdo mel dat precist standart.... popis telesne konstituce psa jsem jeste rozdychal, ale u hnede barvy kavkazaka jsem vysumel:)))))
Jo jinak uz mam dalsiho pejsana ...samo ze KAO. Fotak je sice v servisu, ale nejakou forku prihodim, aby se tu nechlubil jen Talismanek:) mimochodem je nadhernej!!
Jedna včerejší odpolední...
eavy
napsal(a):
Jedna včerejší odpolední...
Druhá včerejší odpolední...
eavy
napsal(a):
Na té poslední fotce vypadá Bára,že jí tejráme :-)). To jen byla urvaná a ospalá. Dopoledne jsme byli na cvičáku a to s ní pak celý den není řeč....
Nazdárek Verčo ,jak se těšíš na bonitačku ???
Ahoj Michale -tak teda nevím co se ti nelíbí????????
Barvu myslíš ve standartu?? To máš napsáno v každé knize ?? A popis plemene ? Co je na tom špatného??To jsou moje zkušenosti.
Zkus byt konkrétní jinak stránky si dělám sama !
nada
napsal(a):
Barvu myslíš ve standartu?? To máš napsáno v každé knize ?? A popis plemene ? Co je na tom špatného??To jsou moje zkušenosti.
Já to pochopila tak, že Michal myslel ty stránky, na který jsi dneska dávala odkaz, ne tvoje .
nada
napsal(a):
Nado...jen abychom si rozumeli...mluvim o popisu na strankach "http://www.celysvet.cz/kavkazsky-pastevecky-pes.php " ... myslim, ze napriklad hneda barva kavkazana je pocitana mezi tezke vady!!! Dalsim vecem jako "kulaty hrudnik" a "drzeni ocasu v kole" mne spise rozesmaly:)) Ne opravdu to nemyslim zle, jen by byl lepsi uvadet standart presne!
kaca
napsal(a):
Já to pochopila tak, že Michal myslel ty stránky, na který jsi dneska dávala odkaz, ne tvoje .
Hmmmmmmmm tak to teda pardoon
já jsem se divila co se mu nelíbí:-)))))))))))))
jinak s tamtěma stránkama nemám společnýho nic jen pár fotek jsem tam poslala do fotosoutěže!! tak mužete poslat taky -tak jsem to myslela
Dneska mi to už nejak nemyslí
Jěště,že ta Káča tady je
krtek007
napsal(a):
Nado...jen abychom si rozumeli...mluvim o popisu na strankach "http://www.celysvet.cz/kavkazsky-pastevecky-pes.php " ... myslim, ze napriklad hneda barva kavkazana je pocitana mezi tezke vady!!! Dalsim vecem jako "kulaty hrudnik" a "drzeni ocasu v kole" mne spise rozesmaly:)) Ne opravdu to nemyslim zle, jen by byl lepsi uvadet standart presne!
Jinak Nado tvoje osobni stranky mne naopak velice potesily!:))
Jo a malem jsem zapomnel, musim se pochlubit novym prirustkem do smecky (manzelka zas zvitezila v presvedcovani, ze kavkazaku neni nikdy dost ). Vedle Kuliska ted mame jeste Lordika :) Dole na fotce je to ten v popredi, ale to se asi pozna samo
krtek007
napsal(a):
jo už jsem to pochopila - já myslala,že mluvíš o mých stránkách
jo hneda je dobrá :-))))))))
krtek007
napsal(a):
Jo a malem jsem zapomnel, musim se pochlubit novym prirustkem do smecky (manzelka zas zvitezila v presvedcovani, ze kavkazaku neni nikdy dost ). Vedle Kuliska ted mame jeste Lordika :) Dole na fotce je to ten v popredi, ale to se asi pozna samo
A jeste jedna L+K lezici spici:)
kaca
napsal(a):
hmm Lordík je taky mooooc pěknej a bude to taky asi pěknej kulišák :_))))))))
tady jedna profi fotka ne ode mne ale poslala mi ji p.Moravcová
Barhat KP a Berenis BB
nada
napsal(a):
jo už jsem to pochopila - já myslala,že mluvíš o mých stránkách
jo hneda je dobrá :-))))))))
Safraporte lidičky drazí, vy mi to snad děláte schválně, že jste si najednou všichni začali hromadně "přikupovat" štěnda medvídků, protože "pár" dospěláků vám nestačí
Já se při pohledu na ty fotky můžu usoužit a vám je to úplně jedno
Kdybych aspoň měla někoho, kdo by mi v pořízení kavkazáka bránil - myslím lidskou bytost - ale přítel je ještě nedočkavější než já, mamka už mi maluje růžovou budoucnost - to se jí to maluje, když si žije hodně daleko od nás - kamarádi se taky furt ptají kdy že už to...........
Víte co to je, když se musím ovládat sama?
Jestli tohle čekání mě nezabije, tak už opravdu nic
Proč jsou všichni kavkazani tak hezouncí?? Ách jóóóó...........
krtek007
napsal(a):
Ahojky, Michale
Co takhle napsat k Lordíkovi něco bližšího?
Jako rodiče, odkud je atd....
mata
napsal(a):
Safraporte lidičky drazí, vy mi to snad děláte schválně, že jste si najednou všichni začali hromadně "přikupovat" štěnda medvídků, protože "pár" dospěláků vám nestačí
Já se při pohledu na ty fotky můžu usoužit a vám je to úplně jedno
Kdybych aspoň měla někoho, kdo by mi v pořízení kavkazáka bránil - myslím lidskou bytost - ale přítel je ještě nedočkavější než já, mamka už mi maluje růžovou budoucnost - to se jí to maluje, když si žije hodně daleko od nás - kamarádi se taky furt ptají kdy že už to...........
Víte co to je, když se musím ovládat sama?
Jestli tohle čekání mě nezabije, tak už opravdu nic
Proč jsou všichni kavkazani tak hezouncí?? Ách jóóóó...........
Nejlépe je se nevázat a odvázat se hned Nač čekat?
nada
napsal(a):
hmm Lordík je taky mooooc pěknej a bude to taky asi pěknej kulišák :_))))))))
tady jedna profi fotka ne ode mne ale poslala mi ji p.Moravcová
Barhat KP a Berenis BB
No Kulisak to neni...to je ten druhej:)))))) Ale jinak potvory skvrnity jsou teda oba!! Nejlepsi hra soucasnosti se jmenuje "utrhni si angrest"!! Podotykam, ze netrhaji plody(coz se v tomhle rocnim obdobi da pochopit) alebrz cele stromky!!!! Funguje to asi takhle: Jeden z nasich milacku pribehne k angrestovemu keri...opatrne se rozhledne .... uchopi kminek angrestu a prudce skubne! Jeste jsem nevidel zadny kerik, ktery by vydrzel vic jak 2 zabery:)) Podotykam, ze nagrest je jakasi specialni odruda odolna proti plisnim a houbam, kterou na chalupe zasadila tchyne:)))))) No a po vytrzeni je chudak stromecek samozrejme spolecnymi silami rozcupovan az do mrte:)) Ted uz jen cekame, kdy dojde rada na jablone a merunky.
krtek007
napsal(a):
No Kulisak to neni...to je ten druhej:)))))) Ale jinak potvory skvrnity jsou teda oba!! Nejlepsi hra soucasnosti se jmenuje "utrhni si angrest"!! Podotykam, ze netrhaji plody(coz se v tomhle rocnim obdobi da pochopit) alebrz cele stromky!!!! Funguje to asi takhle: Jeden z nasich milacku pribehne k angrestovemu keri...opatrne se rozhledne .... uchopi kminek angrestu a prudce skubne! Jeste jsem nevidel zadny kerik, ktery by vydrzel vic jak 2 zabery:)) Podotykam, ze nagrest je jakasi specialni odruda odolna proti plisnim a houbam, kterou na chalupe zasadila tchyne:)))))) No a po vytrzeni je chudak stromecek samozrejme spolecnymi silami rozcupovan az do mrte:)) Ted uz jen cekame, kdy dojde rada na jablone a merunky.
To znám:-)))))))))
nám takhle přesadili rybíz a jednu mladou třešeň - naštěstí s tím tchýně neměla nic společnýho
sejtani
napsal(a):
Nejlépe je se nevázat a odvázat se hned Nač čekat?
Ech ráda bych, ale Brituška.........ona by mi to nikdy neodpustila. Možná, kdyby byla mladá, ale i tak nevím nevím........
Kavkazánek potřebuje, aby se mu člověk hodně věnoval, ukázal mu, jak teď bude žít, jak moc ho mám ráda, že za ním vždy budu stát, prostě bude mě potřebovat celou A to by Britunku zabilo. Ona je hrďule, nijak fyzicky by to najevo mně nebo jemu nedala, ale znám ji, znám........
Právě kvůli ní mi to čekání zase až tak............ale když juknu sem, nebo vezmu knížku o kavkazanech, nebo su na výstavě...........chvilku mi trvá, než se uklidním
No, alespoň se ten můj velebaf jednou nemusí bát, že bych ho zkazila.....ťuk ťuk ťuk..............pro nedůslednou výchovu
krtek007
napsal(a):
Hmmm, moje kámoška si koupila našeho vnoučka, Arga Sluneční vrch, a teď mi obden posílá SMSky se zprávami o stavu angreštů na její zahradě. Včera přišla zatím poslední, angrešt prý došel.... .
nada
napsal(a):
To znám:-)))))))))
nám takhle přesadili rybíz a jednu mladou třešeň - naštěstí s tím tchýně neměla nic společnýho
Tak pro Sejtanovic...Jak jsme k Lordikovi prisli:))
Lordik se ve skutecnosti jmenuje "Luther z Akordu" je to Kuliskovo ("Kolja z Akordu") bracha, ale o rok mladsi(6.3. mu bude pul roku). Jejich Tatinek se jmenuje Cyr Dorkin revir a maminka Dunja z Akordu. Oba nasi milaskove maji PP UCI, takze se na vystavach asi moc potkavat nebudeme:( No a pokud jde o to jak se k nam Lordinek dostal, tak to bylo vicemene nahodou. K pi. Rapkove jsem jezdili kvuli ruznym fotkam a okukovanim pejsanu tak dlouho, az jsme jednoho dne vezli nejake fotografie pro nemecky casopis a behem navstevy jsme se do Lordinka zakoukali nakolik, ze jel s nama domu:)) Jeste jednoho pejsana jsme sice planovali, ale ne tak rychle:) Ale ukazuje se, ze jsme nemohli nic lepsiho udelat... s Kuliskem se vyborne doplnuji a jsou z nich supr kamaradi. Kulisek je doma sice hlidac a na okoli desne prisnej, ale venku se mirni a je v klidu. To male zihadlo je ale uplne jina kava:)) Kdyz ve 4 mesicich na prochazce zautocil na 4 zurici vzrostle kavkazany za plotem jednoho domu, zjistili jsme, ze tenhle medvidek ma v sobe opravdu hodne krve ze sveho dedecka Elvarda. Kazdopadne dalsi pejsany v dohledne budoucnosti neplanujeme, takze ted budeme muset vystacit se dvema:)
kaca
napsal(a):
Hmmm, moje kámoška si koupila našeho vnoučka, Arga Sluneční vrch, a teď mi obden posílá SMSky se zprávami o stavu angreštů na její zahradě. Včera přišla zatím poslední, angrešt prý došel.... .
Na téhle fotce je se zbytkem kočárku, to mezi tlapkami byla bouda od toho kočárku
krtek007
napsal(a):
Tak pro Sejtanovic...Jak jsme k Lordikovi prisli:))
Lordik se ve skutecnosti jmenuje "Luther z Akordu" je to Kuliskovo ("Kolja z Akordu") bracha, ale o rok mladsi(6.3. mu bude pul roku). Jejich Tatinek se jmenuje Cyr Dorkin revir a maminka Dunja z Akordu. Oba nasi milaskove maji PP UCI, takze se na vystavach asi moc potkavat nebudeme:( No a pokud jde o to jak se k nam Lordinek dostal, tak to bylo vicemene nahodou. K pi. Rapkove jsem jezdili kvuli ruznym fotkam a okukovanim pejsanu tak dlouho, az jsme jednoho dne vezli nejake fotografie pro nemecky casopis a behem navstevy jsme se do Lordinka zakoukali nakolik, ze jel s nama domu:)) Jeste jednoho pejsana jsme sice planovali, ale ne tak rychle:) Ale ukazuje se, ze jsme nemohli nic lepsiho udelat... s Kuliskem se vyborne doplnuji a jsou z nich supr kamaradi. Kulisek je doma sice hlidac a na okoli desne prisnej, ale venku se mirni a je v klidu. To male zihadlo je ale uplne jina kava:)) Kdyz ve 4 mesicich na prochazce zautocil na 4 zurici vzrostle kavkazany za plotem jednoho domu, zjistili jsme, ze tenhle medvidek ma v sobe opravdu hodne krve ze sveho dedecka Elvarda. Kazdopadne dalsi pejsany v dohledne budoucnosti neplanujeme, takze ted budeme muset vystacit se dvema:)
Jo mimochodem...Lrdik se jmenuje "Lordik" protoze "Luther" je podle me teda dost pitomy jmeno:)))
kaca
napsal(a):
Mno, kámoška už se se zahradou rozloučila, říkala, že po kavkazovi toužila a tak holt něco obětuje. Její manžel ale z "pohnojené pustiny" zrovna odvázaný není .
Také zase něco málo přidám...
Jinak co to s prominutím "melete" o zahradě???
Vy ještě něco takového máte???
To my jsme velice hrdí na náš tankogrom, no řekněte, kdo se něčím takovým může pochlubit
Teď nám jen sníh trochu kazí podívanou
monika s
napsal(a):
Také zase něco málo přidám...
Jinak co to s prominutím "melete" o zahradě???
Vy ještě něco takového máte???
To my jsme velice hrdí na náš tankogrom, no řekněte, kdo se něčím takovým může pochlubit
Teď nám jen sníh trochu kazí podívanou
A jeden zoufalý kavkazan na úprku
monika s
napsal(a):
A jeden zoufalý kavkazan na úprku
A poslední, ať toho nejni moc
lmusa
napsal(a):
Jeden skromný dotaz k tomu torzu kočárku nahoře ..... a co obsah ???
Gratuluju k Lordíkovi To musíte mít veselo
Talis je teda pěkný nabubřenec, pořád se ještě tváří strašně důležitě
, Caira mu už dokonce dala ráno pusinku na uvítanou a to jste neviděli ten ksichtík, neustále se tváří jako mistr světa a vrčí a vrčí. No doufám, že ho to brzo přejde
aspoň trošku
Myslím, že bychom si měli vyrobit trička s nápisem "Kavkazanů není nikdy dost" a pak se všude poznáme
To je paráda jak se to rozrůstá
Takže Maťo seš na řadě
susan
napsal(a):
Gratuluju k Lordíkovi To musíte mít veselo
Talis je teda pěkný nabubřenec, pořád se ještě tváří strašně důležitě
, Caira mu už dokonce dala ráno pusinku na uvítanou a to jste neviděli ten ksichtík, neustále se tváří jako mistr světa a vrčí a vrčí. No doufám, že ho to brzo přejde
aspoň trošku
Myslím, že bychom si měli vyrobit trička s nápisem "Kavkazanů není nikdy dost" a pak se všude poznáme
To je paráda jak se to rozrůstá
Takže Maťo seš na řadě
Talismánka to nepřejde..., tedy pokud bude po mamince A tatínek také není žádné zlatíčko
monika s
napsal(a):
Talismánka to nepřejde..., tedy pokud bude po mamince A tatínek také není žádné zlatíčko
Prosím tě!Co ty víš o chování kavkazanů?!A o rodičích Talismánka zvlášť!?
A vůbec, jak to, že nemakáš?
sejtani
napsal(a):
Prosím tě!Co ty víš o chování kavkazanů?!A o rodičích Talismánka zvlášť!?
A vůbec, jak to, že nemakáš?
Co já, já mám šichtu před sebou, a venku zvěř nakrmenou, Ty proč nemakáš??? Pak má ten náš stát fungovat
lmusa
napsal(a):
Jeden skromný dotaz k tomu torzu kočárku nahoře ..... a co obsah ???
Obsah kočárku je pečlivě opatrován....
nada
napsal(a):
nééé,že bych to byla zrovna já-znalec ,ale piš
Ahojky, nuz zaujimalo by ma kolko taky pes i fenka vazia, kolko toho zjedia? Nikde sa mi to nepodarilo najst. A neverim tvrdeniu, ze tyto havkaci su nenarocny na jedlo a staci im malicko. Dobre vyzerajuci pes a ktomu aj zdravy musi mat kvalitnu stravu. Totizto strasne sa mi kavkazaci pacia a okrem toho mi vyhovuje aj ich povaha. Chcel by som ich chovat, ale nema vyznam si zaobstarat takehoto psa pokial ho nedokazem uzivit a potom sa zbavovat psika len koli tomu, ze som nedokazal predtim rozmyslat. Snad to bude na zaciatok stacit. Vopred dakujem za odpoved.
stana zem
napsal(a):
Ještě jedna podzimní...
Nazdárek chci vám poslat fotečky mých chlupatý hafanů.
otce
napsal(a):
Ahojky, nuz zaujimalo by ma kolko taky pes i fenka vazia, kolko toho zjedia? Nikde sa mi to nepodarilo najst. A neverim tvrdeniu, ze tyto havkaci su nenarocny na jedlo a staci im malicko. Dobre vyzerajuci pes a ktomu aj zdravy musi mat kvalitnu stravu. Totizto strasne sa mi kavkazaci pacia a okrem toho mi vyhovuje aj ich povaha. Chcel by som ich chovat, ale nema vyznam si zaobstarat takehoto psa pokial ho nedokazem uzivit a potom sa zbavovat psika len koli tomu, ze som nedokazal predtim rozmyslat. Snad to bude na zaciatok stacit. Vopred dakujem za odpoved.
Jak dopadlo krytí u Lištiček?
susan
napsal(a):
tak já krmím-do 2 let to byly granule pro štěnata obřích plemen + skoro každej den vařený vepřový nožičky,a přes zimu jsem dávala i maso s přílohou+ Alavis na klouby.V létě opravdu moc nežerou,ale v zimě jsou bezedný :-)))Zinek na srst a nebo různé přídavné vitamíny dávám skoro stále.
Myslím,že do těch dvou let by se výživa podcenovat neměla.
18 kg pytel granulí mám tak + - na měsíc pro dva i s vařením.
nada
napsal(a):
tak já krmím-do 2 let to byly granule pro štěnata obřích plemen + skoro každej den vařený vepřový nožičky,a přes zimu jsem dávala i maso s přílohou+ Alavis na klouby.V létě opravdu moc nežerou,ale v zimě jsou bezedný :-)))Zinek na srst a nebo různé přídavné vitamíny dávám skoro stále.
Ono taky asi záleží pes od psa, naše čuba toho moc nesežere ani v zimě i když to žere opravdu víc, než v létě. V létě tak polovinu tabulkové dávky, co je doporučená na pytli od granulí a v zimě 3/4, ale už se párkrát stalo, že se přemohla a snědla celou porci Vařené jí samozřejmě chutná líp
. Ale obecně tomu žrádlu moc nedá. No a Talísek je pažravý už teď, takže myslím, že toho na zimu vykrmovat muset nebudu
nada
napsal(a):
Dakujem za odpoved. Mozem este poprosit nejake recepty pre psov? Totizto cosi malo ich mam, no hladam dalsie a zaroven ich porovnavam, nech mam prehlad kto cim krmi. Predtim som choval boxera, ale pred rokom aj kusok nas opustil, a ten zjedol pri svojej vahe cca 30kg v zime, cez leto len 28kg za mesiac 15kg vrece granuli a + doma chystana strava preneho, pritom bol stale stihli a samozrejme pri chuti. Este by ma zaujimalo ako dlho uz mas kavkazakov a kolko vazia a aky su vysoky. V knizkach som sa docital len aky boli kedysi a v sucasnej dobe je uvedena len ich spodna hranica. Tiez na vystavach sa mi nezdaju tak vysoky a dobre stavany. Prosim prepac moj stil pisania, ale zrovna ponahlam do prace a tak to je mierne chaoticke a poprehadzovane. Este raz dakujem za odpoved.
susan
napsal(a):
Zatím dopadlo krytí dobře, jak také jinak, když se toho chopí dva profesionálovéVíc budeme vědět za měsíc
Takhle vypadá trápený pes....no a majitelé klidně tvrdí, že mu nic neudělali
otce
napsal(a):
Dakujem za odpoved. Mozem este poprosit nejake recepty pre psov? Totizto cosi malo ich mam, no hladam dalsie a zaroven ich porovnavam, nech mam prehlad kto cim krmi. Predtim som choval boxera, ale pred rokom aj kusok nas opustil, a ten zjedol pri svojej vahe cca 30kg v zime, cez leto len 28kg za mesiac 15kg vrece granuli a + doma chystana strava preneho, pritom bol stale stihli a samozrejme pri chuti. Este by ma zaujimalo ako dlho uz mas kavkazakov a kolko vazia a aky su vysoky. V knizkach som sa docital len aky boli kedysi a v sucasnej dobe je uvedena len ich spodna hranica. Tiez na vystavach sa mi nezdaju tak vysoky a dobre stavany. Prosim prepac moj stil pisania, ale zrovna ponahlam do prace a tak to je mierne chaoticke a poprehadzovane. Este raz dakujem za odpoved.
koukni na
http://sweb.cz/lajdn/index.html
http://www.chov-st-listicka.cz/cze/index.php
tam myslím najdeš vyčerpávající informace
sejtani
napsal(a):
Zatím dopadlo krytí dobře, jak také jinak, když se toho chopí dva profesionálovéVíc budeme vědět za měsíc
tady ještě jedna z Brna :-))))
nada
napsal(a):
tady ještě jedna z Brna :-))))
Tož sem se právě vrátila z prochajdy a vidím, že foteček opět přirostlo, tak sem se opět hnedle rozplynula
Jsem moc ráda, že jste mě vzali mezi sebe, ač su teprváá potencionální majitelkou kavkazana-nů
Zuzko: nemáš pravdu, řada na mě není, neboť jsem vás všechny už trocha prokoukla a je mi jasný, že si někdo z vás ještě nějaké štěndo vydobije
Když to vemu kolem a kolem, budu čekat tak pět let určitě
Ovšem! Když to vemu zpříma, po létě přijde podzim, to se člověku zasteskne po společnosti a v mém případě to není společnost lidská Zimní večery jsou tááák dlouhééé.................
mata
napsal(a):
Tož sem se právě vrátila z prochajdy a vidím, že foteček opět přirostlo, tak sem se opět hnedle rozplynula
Jsem moc ráda, že jste mě vzali mezi sebe, ač su teprváá potencionální majitelkou kavkazana-nů
Zuzko: nemáš pravdu, řada na mě není, neboť jsem vás všechny už trocha prokoukla a je mi jasný, že si někdo z vás ještě nějaké štěndo vydobije
Když to vemu kolem a kolem, budu čekat tak pět let určitě
Ovšem! Když to vemu zpříma, po létě přijde podzim, to se člověku zasteskne po společnosti a v mém případě to není společnost lidská Zimní večery jsou tááák dlouhééé.................
z vlastní zkušenosti vím,že když jseš už takhke načatá...........tak to dlouho nevydrží..........
sejtani
napsal(a):
No těpic... Už nás odhalili... Tak to už sem nemůžem... Jen pro zajímavost. Barbule byla ráno na cvičáku. A to jsme jen zkoušeli zlobu na figuranta
kaca
napsal(a):
Domů jsem dorazila úplně v pohodě, po kafíčku s tebou (pravda, ty jsi na kolu trochu čekala ) jsem byla v dobré náladě, kterou jsem si večer ještě vylepšila na těch bráchy narozkách
.
Teď koukám, že se tahle diskuze neposunuje, ale ostatní jo. Pokud se to bude pořád propadat, založím novou .