Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2006 10:42

tak jsem tak dlouho uvažovala nad tím jak přesvědčit přítele a jakého hafíka pořídit a brousila na různých stránkách, až jsem narazila na "předvýchovu štěněte" pomocných tlapek a podobných.... asi jsem cvok, ale začínám nad tím uvažovat.... podle toho co píší jsme prakticky ideální a někomu bych tím pomohla. Jen mám obavu, že až bych hafušu vracela, utrhlo by mi to srdce.... rozmluvte mi to někdo, honem....

24.2.2006 22:44

doneko napsal(a):
tak jsem tak dlouho uvažovala nad tím jak přesvědčit přítele a jakého hafíka pořídit a brousila na různých stránkách, až jsem narazila na "předvýchovu štěněte" pomocných tlapek a podobných.... asi jsem cvok, ale začínám nad tím uvažovat.... podle toho co píší jsme prakticky ideální a někomu bych tím pomohla. Jen mám obavu, že až bych hafušu vracela, utrhlo by mi to srdce.... rozmluvte mi to někdo, honem....

Já ti to rozmnlouvat nebudu a ani nechci, takových lidí jako si ty nebo já je totiž potřeba mnohem víc. Já sama mám už 8 psa na předvýchovu (sice ne od Pomocných tlapek, ale od Elvy (www.elva.cz)). A můžu ti říct, že vracení psa se dá přežít. Slzy jsou a není jich málo,ale musíš si uvědomit, že ten pesan bude nápomocen někomu, kdo ho moc potřebuje.Můžu ti říct, že když uvidíš jak těm lidem moc pomáhá 100 násobně to převáží ten smutek z vrácení psa.

24.2.2006 23:13

doneko napsal(a):

Já sice psa na předvýchovu nemám, ale chci zkusit rozmluvit tu obavu z vrácení :-) Podle mně je tohle báječný způsob, jak s pejskem začít. Dostanete podrobnou instruktáž. Přesně víte na koho se obrátit v případě problémů. Zkusíte si, co vlastně život s pejskem obnáší. A užijete si (třeba i opakovaně) spoustu legrace se štěnětem. No a nakonec teda, pomůžete tím spoustě lidí. I tomu, pro koho je pejsek vycvičen i lidem, kteří ho budou cvičit. A pokud bude předvýchova v pohodě, můžete se už při vracení těšit na dalšího štěníka. Navíc bude jen a jen na Vás, jestli už o pejskovi víckrát neuslyšíte, nebo budete sledovat jeho "kariéru" a radovat se z jeho úspěchů. Tak jaképak trhání srdce :-)

24.2.2006 23:54

doneko napsal(a):

Taky jsem mela psa na predvychovu. Je to sice smutne ho vracet, ale je to jedna z mala veci, co muzes pro ty postizene udelat a kdyz vidis pak, jak krasny maji spolu vztah, ze pes s nim muze byt 24 hodin a jak rad pracuje pro sveho cloveka, tak je to nadhera.
Navic je to i pro tebe vyborna zkouska, jestli to budes zvladat se psem do budoucna. Pak si poridis vlastniho a bude se ti moc hodit, co jste se s timhle hafem naucili.

25.2.2006 10:42

doneko napsal(a):

Taky jsem kdysi nad tím uvažovala, ale nemám pro to podmínky. Taky jsem si říkala, jak bych p roce pejska vracela, to bych asi přežila, ale jak tomu zvířeti vysvětlit, proč musí najednou ze smečky pryč, to nevím. Jasně, zvykne si, udělá spoustu užitečné práce pro lidi, co ho potřebují, to je bez debat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík