Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2006 08:22

Ahojky, pojďme si povídat o našich teriérech. Já mám Parsona. Je to skvělý pes, i když jeho tvrdá hlavička mě někdy dokáže pěkně pozlobit.
Na obrázku je ten malý lotr, když jsem si chtěla chvilku číst noviny. Rozhodl se, že si prostě číst nebudu... (opravdu se jen tak nenápadně přibatolil na stůl a strategicky se usadil na novinách)

25.2.2006 22:17

linda l napsal(a):
Ahojky, pojďme si povídat o našich teriérech. Já mám Parsona. Je to skvělý pes, i když jeho tvrdá hlavička mě někdy dokáže pěkně pozlobit.
Na obrázku je ten malý lotr, když jsem si chtěla chvilku číst noviny. Rozhodl se, že si prostě číst nebudu... (opravdu se jen tak nenápadně přibatolil na stůl a strategicky se usadil na novinách)

Chytrej pejsek!
Teriéra už bohužel nemám, ale určitě ještě mít budu
Jen tak mimochodem: to osídlování novin, knížek ap. mi dělají obě kočky a Papillon Gerry zcela pravidelně
Člověk se potom fakt hodně dozví

25.2.2006 22:23

mata napsal(a):
Chytrej pejsek!
Teriéra už bohužel nemám, ale určitě ještě mít budu
Jen tak mimochodem: to osídlování novin, knížek ap. mi dělají obě kočky a Papillon Gerry zcela pravidelně
Člověk se potom fakt hodně dozví

Mám na to vynikající pomůcku - stačí udělat jednou dvakrát mazli mazli a teriér je pryč jako mávnutím kouzelného proutku Někdy mám pocit že i rybičky se mazlí víc. Je to taková samorostlá můra ten náš pes. Právě jsem si ho vzala na klín a jeho výraz - co už na mě zase hmatá - mluví za vše

25.2.2006 22:25

linda l napsal(a):

Čauky
Já mám půlročního westíka a už teď se celkem často projevuje jeho tvrdá hlavička :-). Ale jinak je to zlatíčko

25.2.2006 22:31

kamca napsal(a):
Čauky
Já mám půlročního westíka a už teď se celkem často projevuje jeho tvrdá hlavička :-). Ale jinak je to zlatíčko

Westíci jsou kouzelní, ale trochu mě děsí úprava jejich srsti - je to hodně náročné, nebo se to dá zvládnout při troše šikovnosti i svépomocí?

25.2.2006 22:45

linda l napsal(a):
Mám na to vynikající pomůcku - stačí udělat jednou dvakrát mazli mazli a teriér je pryč jako mávnutím kouzelného proutku Někdy mám pocit že i rybičky se mazlí víc. Je to taková samorostlá můra ten náš pes. Právě jsem si ho vzala na klín a jeho výraz - co už na mě zase hmatá - mluví za vše

Jéééžžžííííššš, není ten váš teriér brácha mého papillona??? Na něj totiž to mazli mazli ňuňuňu platí taky
Bohužel, o kočkách se to říct nedá, takže si fakt nikdy nic nepřečtu

25.2.2006 22:50

mata napsal(a):
Jéééžžžííííššš, není ten váš teriér brácha mého papillona??? Na něj totiž to mazli mazli ňuňuňu platí taky
Bohužel, o kočkách se to říct nedá, takže si fakt nikdy nic nepřečtu

Asi to budou bráchové. Teď jsem šla dát Bertovi cvičně pusu, kterou okomentoval hlasitým znuděným áááách jo. Z toho psa mě jednou trefí šlak. A před chvílí mi donesl tenisák, prý bychom si mohli chvíli házet. No ale skoro v jedenáct a v paneláku, to by asi bylo drsné. Chudáci sousedi.

25.2.2006 23:04

linda l napsal(a):
Asi to budou bráchové. Teď jsem šla dát Bertovi cvičně pusu, kterou okomentoval hlasitým znuděným áááách jo. Z toho psa mě jednou trefí šlak. A před chvílí mi donesl tenisák, prý bychom si mohli chvíli házet. No ale skoro v jedenáct a v paneláku, to by asi bylo drsné. Chudáci sousedi.

25.2.2006 23:11

linda l napsal(a):
Westíci jsou kouzelní, ale trochu mě děsí úprava jejich srsti - je to hodně náročné, nebo se to dá zvládnout při troše šikovnosti i svépomocí?

Jeden zajímavý obrázek - aneb najdi teriéra...

25.2.2006 23:21

linda l napsal(a):
Jeden zajímavý obrázek - aneb najdi teriéra...

Jóó, tak to je dobrá fotka
Chvilku mi to trvalo
Já pevně věřím, že jednou budu mít irskýho teriéra, moc sem si zamilovala jagdteriéra, ale znovu už ne, připomínal by mi Gézinku, takže hned pak vede irčan
Nevím nevím, proč o papillonech koluje, že je to společenský plemeno
Já nic takového nepozoruju, pokud zrovna nemám v ruce deset hraček a všechny mu neházím zároveň

25.2.2006 23:27

mata napsal(a):
Jóó, tak to je dobrá fotka
Chvilku mi to trvalo
Já pevně věřím, že jednou budu mít irskýho teriéra, moc sem si zamilovala jagdteriéra, ale znovu už ne, připomínal by mi Gézinku, takže hned pak vede irčan
Nevím nevím, proč o papillonech koluje, že je to společenský plemeno
Já nic takového nepozoruju, pokud zrovna nemám v ruce deset hraček a všechny mu neházím zároveň

Jagdteriér byl lovecky vedený? Já jsem snad jagdteriéra ještě neviděla pracovat... náš myslivec je má, ale nevzpomínám si že by je někdy bral na nácvik.
Myslím že si dovedu představit Vašeho aktivního papillona třeba na noře

25.2.2006 23:38

linda l napsal(a):
Jagdteriér byl lovecky vedený? Já jsem snad jagdteriéra ještě neviděla pracovat... náš myslivec je má, ale nevzpomínám si že by je někdy bral na nácvik.
Myslím že si dovedu představit Vašeho aktivního papillona třeba na noře

Já si Gerču na noře představuju úplně živě, ovšem obávám se, že ta liška by se asi, chudinka malá, uchechtala k smrti
Gézina byla vyhozená na dálnici a byla u babičky a dědy, jenže můj dědulka byl "kynolog" jedna radost,a tak jen nosil sousedům flašky a bonboniéry za rozervaný perličky, slepice a kočky
No a já se do Gézulky zamilovala, vzala to do ruček a došla tak daleko, že sousedům přestalo ubývat drůbeže a já s ní mohla i do lesa, a asi se zamilovala ona do mě taky, neboť když nám do cesty z houští vběhla srna s kolouchem, nemohla sem ji připnout, jen sem v hrůze zašeptala: Gézinko, teď prosím ne, zůstaň a ona zůstala. Třepala se a pištěla, ty dva si nás obhlédli a odešli a od té doby sme spolu capkaly všude v pohodě, jen na polích sem ji nechala lovit myšule
Byla báječná, i když s ní bylo hodně trápení, brala bych ji znova od minuty!

26.2.2006 08:22

linda l napsal(a):

Podle knih si je můžou lidé trimovat i doma, ale popravdě bych si na to netroufla a raději to nechám na psích kadeřnicích.

Jinak denní péče o srst složitá není, jen by se měl každý den česat. A koupat opravdu jen, když je to nutné (např. když se vyválí v něčem nevábně vonícím, apod.). Jinak je lepší např. po procházce v dešti či když je obleva buď pejsu osprchovat čistou vodou (stačí tlapky a "podvozek") nebo nechat nečistoty zaschnout a pak vykartáčovat (dávám přednost prvnímu způsobu, protože máme všude koberce...).

Beníčkovy stránečky: www.beny.estranky.cz

26.11.2008 21:42
janiska

XXX.XXX.66.114

kamca napsal(a):
Podle knih si je můžou lidé trimovat i doma, ale popravdě bych si na to netroufla a raději to nechám na psích kadeřnicích.

Jinak denní péče o srst složitá není, jen by se měl každý den česat. A koupat opravdu jen, když je to nutné (např. když se vyválí v něčem nevábně vonícím, apod.). Jinak je lepší např. po procházce v dešti či když je obleva buď pejsu osprchovat čistou vodou (stačí tlapky a "podvozek") nebo nechat nečistoty zaschnout a pak vykartáčovat (dávám přednost prvnímu způsobu, protože máme všude koberce...).

Beníčkovy stránečky: www.beny.estranky.cz

teriéři jsou můj život,malí,skladní,odolní,úžasní a neúnavní,po 20 ti kolometrech spolknou něco dobrého a hurá dál.A tak se u nás objevili jak westíci,skotíci a parson teriérka.

26.11.2008 21:46
janiska

XXX.XXX.66.114

janiska napsal(a):
teriéři jsou můj život,malí,skladní,odolní,úžasní a neúnavní,po 20 ti kolometrech spolknou něco dobrého a hurá dál.A tak se u nás objevili jak westíci,skotíci a parson teriérka.

Parsonka Jackie,lotřice obecná,pořád v akci,ale tentokrát po pořádné vycházce a pomáhání u zvířat

26.11.2008 21:54
janiska

XXX.XXX.66.114

janiska napsal(a):
Parsonka Jackie,lotřice obecná,pořád v akci,ale tentokrát po pořádné vycházce a pomáhání u zvířat

skotí manželský pár

27.11.2008 10:03
verug

XXX.XXX.144.2

linda l napsal(a):

Náš kerník... Vřele doporučuju na nervy, posílí vám je tak jako žádný jiný. Jo a abych nezapomněla taky se strašně rád mazlí

30.11.2008 12:27
lisakova

XXX.XXX.206.44

linda l napsal(a):

naši stafíci Mili a Bubák

30.11.2008 12:27
lisakova

XXX.XXX.206.44

linda l napsal(a):

a Dastynka

30.11.2008 17:18
tadik

XXX.XXX.70.52

linda l napsal(a):

Ahojte, mám terieří dotaz, no on je teda takovej všeobecnej, ale jedná se o teriéra.
po smrti mojí pratety se stěhujeme do jejího domu. K domu paří i pejsek - šestiletá fenka kerníka. Je moc miloučká a hodňoučká. Bydlí v kotci - to je můj jeden problém: až se nastěhujeme, chci fenku vykoupat a dát otrimovat, je dost zanedbaná a z kotce přesunout do domu. myslíte, že se po 6. letech naučí žít v domě - s tím, že se udělají psí dvířka a obě holky budou chodit ven, jak budou chtít? máme totiž ještě jednu fenku, svojí, a to je postelovej povaleč. nesnesla bych, aby jeden pes byl doma a druhej venku, bylo by mi toho venkovního líto. myslím si, že když ta nová bude mít společnost v podobě té naší, tak by to mohlo jít, že by leccos okoukala.
druhý problém - fenka nemůže od baráku na delší dobu, vydrží to prej tejden a pak přestává žrát. co s tím? mám pocit, že fenky si celej její život nikdo moc nevšímal - prostě typicky vesnickej pes...., tak se fixovala na barák. teď bude mít pozornosti ažaž, venčení v lese, výlety...no jako ta naše první. myslíte, že tato fixace půjde překonat?
kern teriérka je sice už šestiletá, ale doufám, že si na nás zvykne dobře, je moc přátelská a komunikativní, na jaře bych obě fenky chtěla začít brát na agility. tak snad to půjde.

1.12.2008 14:23
kes

XXX.XXX.68.227

linda l napsal(a):

tak ja mam doma erdelterieriho sedmimesicniho kluka (na fotce 4 mesice) a hledame nejakeho partaka na vychazky v Brne a okoli- stejnyho blazna, terier neni podminkou:o))kdyztak dejte vedet sem, nebo na icq:333794165, budeme se tesit:o)

Přidejte reakci

Přidat smajlík