nokamila
napsal(a):
http://tuat-web.info/psi/petice/index.php
Zákon jsem si nečetla a možná je to hloupá dotaz, ale teď jsme se tak s přáteli bavili, že když půjdu se psem, ten bude mít na sobě vodítko, jsou i ty krátké vodítka(které jsou jakoby jen ručka), takže když pes bude mít toto vodítko připnuté a půjde u mě, nebude někde moc poletovat, ale vodítko nebudu držet v ruce, tak můžu dostat pokutu nebo ne? (zákon ještě myslím není schválený). Ptám se jen informativně ze zvědavosti. Se psem chodím téměř vždy na vodítku už kvůli jeho bezpečnosti.
kajuska
napsal(a):
Zákon jsem si nečetla a možná je to hloupá dotaz, ale teď jsme se tak s přáteli bavili, že když půjdu se psem, ten bude mít na sobě vodítko, jsou i ty krátké vodítka(které jsou jakoby jen ručka), takže když pes bude mít toto vodítko připnuté a půjde u mě, nebude někde moc poletovat, ale vodítko nebudu držet v ruce, tak můžu dostat pokutu nebo ne? (zákon ještě myslím není schválený). Ptám se jen informativně ze zvědavosti. Se psem chodím téměř vždy na vodítku už kvůli jeho bezpečnosti.
no argumentovat byste tím asi mohla - nikde třeba není napsáno, KDE má mít pes nasazený košík ale obávám se, že policajti si jako obvykle smlsnou na lidech, na kterých můžou a kterých se nebojí. budete-li mít velkého psa, nejspíš se vám vyhnou obloukem bez ohledu na to, co bude mít na sobě
adrian
napsal(a):
no argumentovat byste tím asi mohla - nikde třeba není napsáno, KDE má mít pes nasazený košík ale obávám se, že policajti si jako obvykle smlsnou na lidech, na kterých můžou a kterých se nebojí. budete-li mít velkého psa, nejspíš se vám vyhnou obloukem bez ohledu na to, co bude mít na sobě
Dost dobře nechápu o co jde.Pokuta 50 000 je až ve správním řízení za opakovaný přestupek,není to výše blokové pokuty.A vyhlášky ve městech platí x let.To je doted nikdo nedodržoval?
No po včerejší zkušenosti,kdy jsem skončila s prokouslou nohou zřejmě ne.
Vím,že za tenhle příspěvek nebudu oblíbená,ale souhlasím s tím,aby se nedodržení vyhlášky se mohlo citelně pokutovat.Aspoň ubyde třenic mezi pejskaři a nepejskaři.A bude páka,na ty co maj nevychované psy a maj je všude navolno,neuklízí po nich atd.
Beru pes se musí proběhnout,samozřejmě,ale neměl by při tom nikoho ohrožovat,překážet .Když si pořídím psa,který potřebuje hodně pohybu tak se tomu přizpůsobím a vhodně ho zaměstnám ,je přece spousta možností.
Sama mám velké plemeno,samozřejmě chodíme na procházky,ale venčící zvládáme zásadně na vodítku a mimo to jezdíme na cvičák ,kde je dost velký prostor na to aby se pes mohl vylítat a vybít energii.
Děsí mě,že se vrátíme zase zpět,kdy pes lítá na volno po chodníku a majitel si kafrá za rohem a nemá tušení ,kde pes lítá.
Samozřejmě,slušný pejskař tohle neudělá a taky se bude rozčilovat co to tu píšu za slinty.Ale ten kdo tolik slušnosti nemá tohle udělá klidně a trest pro něj nebude.Bohužel za poslední týden jsem tohle řešila mockrát a předtím taky.
Rozbité kolo,pokousaný pes,zničené oblečení,pes nalítlí v kočárku.To je jen výčet za poslední dobu od těch méně slušných majitelů,kteří prostě neberou v úvahu,že pes má být vychovaný a chodit na vodítku,pokud má s poslušností problémy.
Omlouvám se těm slušným,které jsem asi naštvala,ale prostě s volným pohybem psů kdekoli nesouhlasím.
Jana (majitelka 4 psů)
arsiela
napsal(a):
Dost dobře nechápu o co jde.Pokuta 50 000 je až ve správním řízení za opakovaný přestupek,není to výše blokové pokuty.A vyhlášky ve městech platí x let.To je doted nikdo nedodržoval?
Vím,že za tenhle příspěvek nebudu oblíbená,ale souhlasím s tím,aby se nedodržení vyhlášky se mohlo citelně pokutovat.Aspoň ubyde třenic mezi pejskaři a nepejskaři.A bude páka,na ty co maj nevychované psy a maj je všude navolno,neuklízí po nich atd.
Beru pes se musí proběhnout,samozřejmě,ale neměl by při tom nikoho ohrožovat,překážet .Když si pořídím psa,který potřebuje hodně pohybu tak se tomu přizpůsobím a vhodně ho zaměstnám ,je přece spousta možností.
Sama mám velké plemeno,samozřejmě chodíme na procházky,ale venčící zvládáme zásadně na vodítku a mimo to jezdíme na cvičák ,kde je dost velký prostor na to aby se pes mohl vylítat a vybít energii.
Děsí mě,že se vrátíme zase zpět,kdy pes lítá na volno po chodníku a majitel si kafrá za rohem a nemá tušení ,kde pes lítá.
Samozřejmě,slušný pejskař tohle neudělá a taky se bude rozčilovat co to tu píšu za slinty.Ale ten kdo tolik slušnosti nemá tohle udělá klidně a trest pro něj nebude.Bohužel za poslední týden jsem tohle řešila mockrát a předtím taky.
Rozbité kolo,pokousaný pes,zničené oblečení,pes nalítlí v kočárku.To je jen výčet za poslední dobu od těch méně slušných majitelů,kteří prostě neberou v úvahu,že pes má být vychovaný a chodit na vodítku,pokud má s poslušností problémy.
Omlouvám se těm slušným,které jsem asi naštvala,ale prostě s volným pohybem psů kdekoli nesouhlasím.
Jana (majitelka 4 psů)
já myslím, že tady nikdo neprotestuje proti tomu, že majitel má být za svého psa zodpovědný - to platilo doteď. podle mě je hlavní problém v tom, že místo aby se důsledněji trestali provinilci, vozí se příslušné orgány po těch slušných a vychovaných, protože těch nevychovaných se bojí. taky mě naštve, když nějaký takymajitel nechává po parku hromady po svém NO, protože kafrá a nevšímá si toho (asi schválně), co pes dělá. nebo přilítne odnikud bulík, rafne toho našeho a zase odběhne. ale štvou mě pitomé zákony omezující chov některých plemen (nemáme žádného "bojového", ale z principu věci). k čemu jsou nové zákony, které odskáčou zase jen ti slušní, když už dávno platí jiné, jenže je stejně nikdo neprosazuje?
arsiela
napsal(a):
Jana (majitelka 4 psů)
Jak jsem psala, ptám se jen informativně a ze zvědavosti. Taky jsem psala, že se psy chodím na vodítku už pro jejich bezpečnost. Bydlíme na vesnici a máme doma velké(bernardýny) i malé psy. Benardýna bych si nikdy ani na vesnici netroufla vézt bez vodítka i kdyby měl poslušnost stoprocentní. A to i z toho důvodu, že se většina lidí bojí více velkých psů a když uvidí bernardýna bez vodítku tak jejich reakci samozřejmě chápu, taky nikdy nevím co psa může zaujmout, rozeběhne se někam pryč, srazí ho auto a co potom? Ze své blbosti bych někomu mohla způsobit jak škodu tak vážné zdravotní problémy a taky bych mohla přijít o psa, čili chodíme na vodítku. Ale taky mám fenku (bígl), která je vycvičená, že nesmí odejít od nohy, když má povel, je zvyklá chodit bez vodítka a někdy když jdeme jen kousek, ke známým jí vodítko nedám, proto jsem se ptala. Ale jinak vodítko samozřejmě používám. Vodítko odepínám jen na loukách aby se psi pořádně vyřádili a vylétali. Ale to jsou místa kde nic není, není to u hlavní cesty a když náhodou někoho potkáme, ať už s jiným psem nebo jde sám tak psy okamžitě připnu, počkám až tam zase nikdo není a pustím, to samé i když vidím nějakou zvěř, připnu psy, odejdeme jinam a psu pustím. Naštěstí jsou vycvyčení, že když odběhnout, tak přijdou, takže zvěř nehoní.
arsiela
napsal(a):
Jana (majitelka 4 psů)
Napsala jsem poslední větu špatně nesouhlasím s tím,aby pes mohl být bez vodítka tam kde je hodně lidí a mohlo by dojít k problému.Jinak samozřejmě pes na vodítku kdekoli je nesmysl.Vyznělo to jinak,než jsem chtěla.Moc se omlouvám.