Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2006 18:48

Mám dotaz nebo prosbu o názory a zkušenosti.
Labradorka mého švagra trpí na mykózy, alespoň tak to diagnostikoval její vet. Původ by měl být nějaký povrchový mikrob. Obvykle je přeléčena ATB, chvilku je klid a během měsíce je to tu znovu. Krom toho jí byla zjištěna potravinová alergie na vejce, pšenici a soju, prý nijak tragická. Krmena je Hills granulema - sensitiv skin.

Nemoc začíná tak, že se jí na břiše objeví rudý flek, který začne mokvat, postupně je těch fleků víc a víc. Naní má hrbolky i na zádech, dělají se jí lupy a celkově jí to svědí.

Krom toho jí byla vyšetřována i štítná žláza a ta je OK.

1.3.2006 11:22

fromeli napsal(a):
Labradorka mého švagra trpí na mykózy, alespoň tak to diagnostikoval její vet. Původ by měl být nějaký povrchový mikrob. Obvykle je přeléčena ATB, chvilku je klid a během měsíce je to tu znovu. Krom toho jí byla zjištěna potravinová alergie na vejce, pšenici a soju, prý nijak tragická. Krmena je Hills granulema - sensitiv skin.

Nemoc začíná tak, že se jí na břiše objeví rudý flek, který začne mokvat, postupně je těch fleků víc a víc. Naní má hrbolky i na zádech, dělají se jí lupy a celkově jí to svědí.

Teda neporadím přímo na tohle, ale na vyrážku nám dobře zabíral jodisol. Hned, jak naskákaly první pupínky, taxme x krát denně stříkali a docela v pohodě. Tak to třeba taky můžete zkusit.

Jinak tedy na srst je výmorný olej Dermanom (prodávají ho na mujpes.cz). je to olej, který se přidává do krmení a zlepšuje kvalitu srsti.

1.3.2006 11:23

fromeli napsal(a):

Ahoj. Mám doma taky kožního alergika. Náš pes je alergický na kousnutí, nebo bodnutí, takže v létě mám o zábavu postaráno.
Já to vždycky řeším tak, že postižené místo vystříhám až na kůži a několikrát denně čistím peroxidem vodíku 3%. Pokud je to menšího rozsahu tak neustále čistím, ale když to přeroste únosnou mez, tak musíme taky pro antibiotika v tabletách.
Je to radost!

Přidejte reakci

Přidat smajlík