Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2006 14:49

lucikk napsal(a):
Prosím o fotečky.

Akitky jsou krásní pejsci.Doufám, že nebude nikomu vadit, že sem dám fotky s netu...

4.3.2006 14:50

lucikk napsal(a):
Prosím o fotečky.

...

7.3.2006 18:09

lucikk napsal(a):
Prosím o fotečky.

Kamarádův Akiťák.

7.3.2006 18:09

impact napsal(a):
Kamarádův Akiťák.

8.3.2006 09:48

lucikk napsal(a):
Prosím o fotečky.

Když už se tu zmínilo tohle krásné plemeno - nevíte někdo jaký je největší rozdíl mezi Akitou a Velkým Japonským psem? Vím, že ten druhý vznikl z prvního na území USA, ale ani nevím, jak je to s jeho uznáním. A jak se liší třeba vzhledem, povahou...
A vůbec, fotky jsou krásné, ale napiště o nich taky něco, kdo máte zkušenost! Mě se strašně líbí, ale bála bych se jejich nezávislé povahy...

8.3.2006 11:06

marcha napsal(a):
Když už se tu zmínilo tohle krásné plemeno - nevíte někdo jaký je největší rozdíl mezi Akitou a Velkým Japonským psem? Vím, že ten druhý vznikl z prvního na území USA, ale ani nevím, jak je to s jeho uznáním. A jak se liší třeba vzhledem, povahou...
A vůbec, fotky jsou krásné, ale napiště o nich taky něco, kdo máte zkušenost! Mě se strašně líbí, ale bála bych se jejich nezávislé povahy...

No shodou okolností jsem měla tu možnost vidět minulý týden VJP (no, to že to bylo v hospodě, s totálně ožralým pánečkem nebudu řešit). Přišlo mi, že VJP je vyšší, útlejší a má méně širokou hlavu. AI je zase menší, podsaditější a takový medvídek.

Víc ti k tomu neřeknu. Tyhle plemena neznám, jen jsem je jednou viděla.

8.3.2006 12:32

impact napsal(a):
No shodou okolností jsem měla tu možnost vidět minulý týden VJP (no, to že to bylo v hospodě, s totálně ožralým pánečkem nebudu řešit). Přišlo mi, že VJP je vyšší, útlejší a má méně širokou hlavu. AI je zase menší, podsaditější a takový medvídek.

Víc ti k tomu neřeknu. Tyhle plemena neznám, jen jsem je jednou viděla.

koukni se po netu, je tam mnoho informací.

10.3.2006 08:59

lucikk napsal(a):
Prosím o fotečky.

Ještě doplním tuto diskusi o informaci :
od letošního roku už KONEČNĚ FCI (ve spolupráci s Japonskem) uznala , že název pro americkou variantu = VELKÝ JAPONSKÝ PES je zavádějící .....a tak DOŠLO KE ZMĚNĚ NÁZVU NA AMERICKÁ AKITA (dále budu uvádět jako AA).
Na výstavě nyní zpět v FCI skupině č.5.

no a čím se liší AA :
....povaha - většinou přátelská-až VTĚRKY (mám fenu s canisterapeutickými zkouškami)
...velikost - mohutnější (výška stejná) , silnější kostra i hlava...
...barva - většinou černá maska , bílé podběhy +ponožky , barva těla jednobarevná-plášťová (červená , žíhaná , černá , plavá , bílá , hnědá ) , nebo pinto (strakatý pes) většinou bílý podklad s barevnými skvrnami .

10.3.2006 09:32

jirina k napsal(a):
od letošního roku už KONEČNĚ FCI (ve spolupráci s Japonskem) uznala , že název pro americkou variantu = VELKÝ JAPONSKÝ PES je zavádějící .....a tak DOŠLO KE ZMĚNĚ NÁZVU NA AMERICKÁ AKITA (dále budu uvádět jako AA).

no a čím se liší AA :
....povaha - většinou přátelská-až VTĚRKY (mám fenu s canisterapeutickými zkouškami)
...barva - většinou černá maska , bílé podběhy +ponožky , barva těla jednobarevná-plášťová (červená , žíhaná , černá , plavá , bílá , hnědá ) , nebo pinto (strakatý pes) většinou bílý podklad s barevnými skvrnami .

Já jsem si myslela, že AA by mohla být přátelštější a otevřenější, když v Americe fungovala hlavně jako společenský pes... Na netu jsem hledala, ale přiznám se ne moc podrobně a tak jsem konkrétní srovnání těchto dvou plemen nenašla. Ještě to zkusím... Kdybyste měla chuť se rozepsat více o povaze AA a o zkušenostech s Vaším psem, budu ráda! Díky!

10.3.2006 13:01

jirina k napsal(a):

no a čím se liší AA :

Počkej jako že je AA mohutněkší než AI? Tak v tom případě ten AA, co jsem ho potkala bych týranej chudák.

21.3.2006 13:23

lucikk napsal(a):
Prosím o fotečky.

poraďte mi , jak sem přihodit fotky ....když tu na ně není okno ?
Ráda bych , ale jak ?

21.3.2006 13:36

jirina k napsal(a):
poraďte mi , jak sem přihodit fotky ....když tu na ně není okno ?
Ráda bych , ale jak ?

Jak, že tady není okno? Normálně klikneš na "reagovat" na příspěvek a tam ti pak naběhne nová stránka "odpovědět na" a na ní máš nadpis příspěvku, smajlíky, odesílat odpovědi, text příspěvku a OBRÁZEK. A tam to vložíš.

17.2.2007 23:52

tlapka napsal(a):

Ahoj. Doufám že se nebude nikdo zlobit. Přidávám mého Shibu.

18.2.2007 00:01

aarve napsal(a):
Ahoj. Doufám že se nebude nikdo zlobit. Přidávám mého Shibu.

Kenny

Přidejte reakci

Přidat smajlík