Podlaha a pes - prosím radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2008 20:39
lexii

XXX.XXX.244.44

ahojky, potřebujeme v obýváku vyměnit podlahu, starou dřevěnou pes (labrador) poškrábal, a co mám já v pokoji plovoucí tak ta mu strašně klouže (mám strach hlavně kvůli kloubům) a navíc jde slyšet jak po ní chodí (drápky). Co tak doma máte?Hodí se taková ta imitace plovoucí podlahy z lina?

29.8.2008 06:36
makki

XXX.XXX.15.50

lexii napsal(a):
ahojky, potřebujeme v obýváku vyměnit podlahu, starou dřevěnou pes (labrador) poškrábal, a co mám já v pokoji plovoucí tak ta mu strašně klouže (mám strach hlavně kvůli kloubům) a navíc jde slyšet jak po ní chodí (drápky). Co tak doma máte?Hodí se taková ta imitace plovoucí podlahy z lina?

Před nedávnem jsme také něco podobného řešili. Máme 3 velké psy pohybující se po domě. Kuchyň a chodby je dlažba, v obýváku byl koberec a věčně zasviněný. Takže šel pryč. Plovoučku jsem zamítla právě z důvodu klouzavosti. Narazila jsem na linoleum, které má podobný vzor jako plovoučka, není lesklé a je na omak drsné, takže protiskluzové. To jsme dali do obýváku a na to jenom doprostřed k sedačce malý koberec. Klady - lehce se to vytře a nekolouže to. Zápory - do pórů se dostává špína, je to třeba čas od času pořádně vydrbat, výborně to jde parním čističem, díky drsným tlapkám a drápkům je to trochu hlučnější, ale to je otázka zvyku. Ma to máme jenom tak položené na tkanině, co se dává pod plovoučky, ale kdyby se to nalepilo jak má, hlučnost by byla menší. Ale sečteno podtrženo - naprostá spokojenost, jak na vzhled, tak na údržbu.

29.8.2008 08:00
veras

XXX.XXX.144.2

lexii napsal(a):

My doma máme vyhřívanou dlažbu a pod konferáky a jídelním stolem koberce. To ti asi moc nepomůže.
Jen jsem chtěla třeba poradit, že i plovoučky se dělají v různých stupních tvrdosti, takže ty nejodolnější by pes neměl poškrábat.
Jinak známá má všude plovoučky a šarplaninku. Ti mají taky problémy s dysplazií a fena jí právě chodí perfektně a drží se. Možná se díky pohybu na kluzším povrchu vysvalila na správných místech nebo co. Je fakt, že když jsme byli třeba v Brně a tam byly v kruzích všude kluzká lina, tak její feňule chodila parádně. Ostatním se rozjížděly nohy.
My máme sice trošku atypický dům, ale ta vyhřívaná dlažba mi přijde jako nejlepší řešení ! Je to teploučké. Nedá se to poškrábat. Není to kluzké (záleží taky na dlaždicích). Když mi tu pes doprostřed hodil šavli, tak jsem to prostě vytřela a hotovo. Taktéž, když mi tu napochodujou se zablácenýma packama nebo rozbryndají vodu či žrádlo.
Fakt jsem maximálně spokojená !

29.8.2008 08:20
lovedog

XXX.XXX.238.114

lexii napsal(a):

Dostavujeme domek a s ohledem na mazlíčky jsme rovněž řešili podlahu. Dlažbu jsem zamítla já, dřevo vzhledem k ceně a psím drápkům nepadalo v úvahu a v přízemí se koberec jevil jako nepraktický. Již z paneláku máme výbornou zkušenost s podlahovou krytinou Novilon. Do domku jsme vybrali nejměkčí Novilon Nova - imitace dřeva s drsným povrchem. Pro nás tato podlaha splňuje cenové i funkční požadavky, je měkká, teplá a neklouže (dokonce neklouže ani když je mokrá). V patře v ložnicích bude koberec - jsem staromódní a ráda chodím bosa. Hodně štěstí při výběru. Posílám fotku novilonu (levnější typ co máme v panelákovém bytě).

1.9.2008 10:43
marcha

XXX.XXX.166.72

lexii napsal(a):

A nevíte, existuje nějaká varianta dřevěné podlahy odolná proti poškrábání psem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2008 11:21

marcha napsal(a):
A nevíte, existuje nějaká varianta dřevěné podlahy odolná proti poškrábání psem?

to by mě taky zajímalo. Podle mě kombinace tvrdého dřeva s kvalitní povrchovou úpravou by odolávat mohla. My máme smrkový prkna, ty jsou měkký a nevydrží nic, ale v ložnici jsou parkety a s nima měl problém i ten červotoč, jinak na nich není vidět nic.

Jinak u mě oproti plovoučce jednoznačně zvítězilo lino. Vydrží víc, je měkčí, neklouže.

1.9.2008 17:47
lucka88

XXX.XXX.215.235

marcha napsal(a):

No my máme plovoucí podlahu, psa 30 kg a ani škrábanec..Ale nechali jsme si udělat tu dražší .. Jediné, co se nám moc nelíbilo, je, že to psům dost klouže. Když k nám jde třeba návštěva tak skočí prudčeji z gauče a jede až je dveřím..asi 4 metry.. Ale už si zvykl

14.9.2008 12:32
lexii

XXX.XXX.244.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to by mě taky zajímalo. Podle mě kombinace tvrdého dřeva s kvalitní povrchovou úpravou by odolávat mohla. My máme smrkový prkna, ty jsou měkký a nevydrží nic, ale v ložnici jsou parkety a s nima měl problém i ten červotoč, jinak na nich není vidět nic.

Jinak u mě oproti plovoučce jednoznačně zvítězilo lino. Vydrží víc, je měkčí, neklouže.

Nevíte někdo jak je to lino odolné proti drápkům?

14.9.2008 13:20
laila

XXX.XXX.20.30

lucka88 napsal(a):
No my máme plovoucí podlahu, psa 30 kg a ani škrábanec..Ale nechali jsme si udělat tu dražší .. Jediné, co se nám moc nelíbilo, je, že to psům dost klouže. Když k nám jde třeba návštěva tak skočí prudčeji z gauče a jede až je dveřím..asi 4 metry.. Ale už si zvykl

Protoze mame v dome Beaucerony, tudiz tezsi, aktivni psy, pomalu dlazdime cely dum. Mekke lino rozdrapali. Plovoucku mame v jednom pokoji a celkem kvalitni, zatim drzi, ale nevyhoda je ze se psum klouze. Mame tedy koberec temer pres celou mistnost a k nemu tepovac. Co rok koberec menime za novy. Jinak pozor pri vyberu dlazby. Do psiho pokoje a porodny jsem vybirala dlazbu s drsnym povrchem z duvodu klouzani. Bohuzel jsem nedomyslela jaka bude udrzba...dnes drhnu kartacem podlahu v mistnosti, ktera se spini nejcasteji. Prace tak 3x delsi nez vytreni bezne dlazby.

14.9.2008 13:28
nadja

XXX.XXX.21.196

laila napsal(a):
Protoze mame v dome Beaucerony, tudiz tezsi, aktivni psy, pomalu dlazdime cely dum. Mekke lino rozdrapali. Plovoucku mame v jednom pokoji a celkem kvalitni, zatim drzi, ale nevyhoda je ze se psum klouze. Mame tedy koberec temer pres celou mistnost a k nemu tepovac. Co rok koberec menime za novy. Jinak pozor pri vyberu dlazby. Do psiho pokoje a porodny jsem vybirala dlazbu s drsnym povrchem z duvodu klouzani. Bohuzel jsem nedomyslela jaka bude udrzba...dnes drhnu kartacem podlahu v mistnosti, ktera se spini nejcasteji. Prace tak 3x delsi nez vytreni bezne dlazby.

Já mám v bytě zátěžové lino Tarkett - vypadá to jak dřevo, neklouže tak jako plovoučka a vypadá, že i vydrží. Několik měsíců ho testovali dvě beauceronky, přechodně i tři a že lítali po bytě jak trajfun - a lino bez újmy

15.9.2008 18:12
lisakova

XXX.XXX.76.176

lexii napsal(a):

Mame 3 stafiky a do bytu jeste pred jejich porizenim, jsme prave kupovali lino, ktere imituje parkety nebo plovoucku, Udrzba k nezaplacni, jen setru mopem a je to, pesanum po nich tlapky neklouzou. Vrele doporocuju

16.9.2008 21:03
lexii

XXX.XXX.244.44

lisakova napsal(a):
Mame 3 stafiky a do bytu jeste pred jejich porizenim, jsme prave kupovali lino, ktere imituje parkety nebo plovoucku, Udrzba k nezaplacni, jen setru mopem a je to, pesanum po nich tlapky neklouzou. Vrele doporocuju

No přesně o tom uvažujem... akorát jakou to má odolnost proti drápkům?Nezničí to?

Jana Janička

31.8.2016 10:45
Jana Janička

XXX.XXX.162.101

My jsme též měli trochu problém s dřevěnou podlahou a kočičkou... No dokážete si to představit. Obrátili jsme se ale na TOOM interiery a ti nám dali do pokojů takovou speciální dřevěnou podlahu, která se vůbec neničí ani neškrábe, takže problém je již vyřešen. :-D.

31.8.2016 13:02
burunduk

XXX.XXX.124.17

Máme vinyl, s reliéfem dřeva, ne jen vzhled a barva, ale fakt vrypy v tom, takže neklouze psům. Ultra odolný materiál. Super. Doporučuji.

Jana Rumpalová

31.8.2016 14:03
Jana Rumpalová

XXX.XXX.14.168

A za kolik vás ta podlaha u TOOM interier vyšla? Bylo to drahé? My bychom totiž taky chtěli, ale celkem se obáváme té ceny. Nechceme totiž do toho dát více než 25 000 Kč...

31.8.2016 16:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jana Janička napsal(a):
My jsme též měli trochu problém s dřevěnou podlahou a kočičkou... No dokážete si to představit. Obrátili jsme se ale na TOOM interiery a ti nám dali do pokojů takovou speciální dřevěnou podlahu, která se vůbec neničí ani neškrábe, takže problém je již vyřešen. :-D.

Aha, tak ta bude tak speciální, že nejspíš nebude dřevěná

31.8.2016 17:17
dobrmánek a koťátko

XXX.XXX.11.186

Marmoleum - super, výborná hygiena a výdrž, přírodní, drahé.

Gerflor - maj jak ty vinylové dílce, tak různé jiné typy, mají i "lino" s textilní podložkou, která umí vyrovnat nerovnosti a nemusí se lepit, např. to jde dát dobře na starou dlažbu, staré parkety se spárami. Na staré parkety by normální lino neměl přijít, kváli tomu, že běžné lino nedýchá, parkety by se zničily, byla by tam plíseň. Je to poměrně silné, těžké, různé měkkosti, mají široké válce, takže i místnost z jednoho kusu. Pěkné dezény. Nesmrdí.

31.8.2016 17:31
Arni

XXX.XXX.111.238

V kuchyni, verandě a v chodbě máme vinyl, odolný ale klouže, je prostě tvrdý a odolný. Jinak nekloužou jen koberce ale neustálá údržba psa než vejde do baráku, jinak to nejde.

31.8.2016 22:47

Myslim, ze zalezi hlavne na rozpoctu a na tom, kde bydlite.
Resite podlahu v dome?
V panelaku?

...pokud v panelaku - jak moc vam zalezi na sousedech pod Vami?

31.8.2016 23:43

Asi nejlevnější a nejodolnější varianta je vysokozátěžové PVC s protiskluzem (fakt to neklouže) Stella Ruby. Imitace dřeva i barvičky.

http://www.riva.cz/cz/eshop/index.php?k=sire-role-4-m-468

Jinak se dělá i laminátová plovoučka, která neklouže, ale tam je problém při poškození, protože to v podstatě neopravíte. Lepší je vyšší stupeň zátěže, ale to je pak dražší - žádných 200 Kč/m2 v akci kdesi v hobby shopu, ale daleko víc. Nej, se kterou jsem se setkala, stála necelých 1000 Kč/m2. Super, ale za to už seženete dřevo.

1.9.2016 06:32

burunduk - jak je to s údržbou? A máš lepenou nebo plovoucí? Pokud plovoucí, jak je to se zatékáním do spár?

arni - lepená nebo plovoucí?

1.9.2016 06:40
Arni

XXX.XXX.12.34

burunduk - jak je to s údržbou? A máš lepenou nebo plovoucí? Pokud plovoucí, jak je to se zatékáním do spár?

arni - lepená nebo plovoucí?

Máme lepenou, údržba parním mopem.

1.9.2016 06:52

A máte vy, mající vinylovou podlahu, nějaké zkušenosti, co s ní udělá odpad našich zvířátek (tekutý i tuhý a ten tuhý i tekutý ) a to déle ležící?

1.9.2016 07:25
Arni

XXX.XXX.12.34

A máte vy, mající vinylovou podlahu, nějaké zkušenosti, co s ní udělá odpad našich zvířátek (tekutý i tuhý a ten tuhý i tekutý ) a to déle ležící?

Tak nějaká loužička tomu neublíží, ale déle ležící to nevím. Vzorek a zkusit

Pavlík Mořík

12.9.2016 13:17
Pavlík Mořík

XXX.XXX.133.100

No vím, že to bylo tak do 20 000 Kč. Oni mají fakt hodně nízké ceny. V pohodě. Ale výsledek stojí fakt za to. Je to krásná podlaha, je pořád jako nová a jsme hodně spokojení.

12.9.2016 14:37
katkaa1

XXX.XXX.43.146

dobrmánek a koťátko napsal(a):
Marmoleum - super, výborná hygiena a výdrž, přírodní, drahé.

Gerflor - maj jak ty vinylové dílce, tak různé jiné typy, mají i "lino" s textilní podložkou, která umí vyrovnat nerovnosti a nemusí se lepit, např. to jde dát dobře na starou dlažbu, staré parkety se spárami. Na staré parkety by normální lino neměl přijít, kváli tomu, že běžné lino nedýchá, parkety by se zničily, byla by tam plíseň. Je to poměrně silné, těžké, různé měkkosti, mají široké válce, takže i místnost z jednoho kusu. Pěkné dezény. Nesmrdí.

Neviete náhodou či sa to môže použiť aj na podlahové kúrenie? Akurát riešim výstavbu miestnosti pre psy (niečo ako letná kuchyňa) a rozmýšľam čo dať na podlahu na podlahové kúrenie. Chcela som dlažbu ale presne rozmýšľam nad tým či sa to psom nebude šmýkať máme veľké plemeno.

12.9.2016 15:20

katkaa1 napsal(a):
Neviete náhodou či sa to môže použiť aj na podlahové kúrenie? Akurát riešim výstavbu miestnosti pre psy (niečo ako letná kuchyňa) a rozmýšľam čo dať na podlahu na podlahové kúrenie. Chcela som dlažbu ale presne rozmýšľam nad tým či sa to psom nebude šmýkať máme veľké plemeno.

Dlažba vodí teplo bezkonkurenčně nejlíp a dělá se i s protiskluzem.

12.9.2016 16:05

katkaa1 napsal(a):

Vinyl lze použít i na podlahové vytápění, nevím jestli všechny druhy, ale ty co prodáváme u nás v krámě jsou vhodné pro podlahové vytápění max do 27 stupňů (udává výrobce).

12.9.2016 16:20
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Ha! to je téma přímo pro mě. Hodláme vyměnit podlahovou krytinu v chodbě. V paneláku. Velmi důležitým kritériem pro nás je co nejtišší provoz. Máme dlažbu, která je fajn na údržbu, ale pro sousedy asi nic moc, takže chci něco co se bude dobře udržovat, nebude moc cvakat a psům se po tom bude dobře chodit. Najdu?

12.9.2016 19:03

Zrzavci napsal(a):
Ha! to je téma přímo pro mě. Hodláme vyměnit podlahovou krytinu v chodbě. V paneláku. Velmi důležitým kritériem pro nás je co nejtišší provoz. Máme dlažbu, která je fajn na údržbu, ale pro sousedy asi nic moc, takže chci něco co se bude dobře udržovat, nebude moc cvakat a psům se po tom bude dobře chodit. Najdu?

Přesně to je ten vinyl. Dělá se i ve formě plovoucí podlahy s takovými mini zámečky.

12.9.2016 19:35
cori

XXX.XXX.23.52

My mame dlazbu, lepeny vinylovy lamely - oboji s podlahovkou - a na schodech morenej dub. Vsecko bez jedinyho skrabance a pres leto trajdame po baraku v botach, kaminky naprosto vsude :) ale ten dub jsme davali po dlouhe uvaze a diskuzi s truhlarem. Pes ma 10 kilo, takze i kdyz bezi rychle, moc asi nenaskrabe. Plovoucku, takovou tu nejlevnejsi lesklou hladkou priseru jsme nechteli hlavne kvuli zvuku. Kamaradka ma nejakou s profilovanou povrchovou upravou - asi neco mezi vinylem na zamky a plovouckou a velkyho labradora a je to udajne tichy a dobre se to meje.

12.9.2016 20:05

Přesně to je ten vinyl. Dělá se i ve formě plovoucí podlahy s takovými mini zámečky.

I v téhle variantě...cena za ten zámečkový je téměř dvojnásobná oproti těm lamelám, co se lepí...

12.9.2016 23:15

Zrzavci napsal(a):

Tak to sahnete urcite po PVC s textilni podlozkou - pokud to podklad dovoli.
Dekoru mraky - pak zalezi uz jen na financich...

12.9.2016 23:16

I v téhle variantě...cena za ten zámečkový je téměř dvojnásobná oproti těm lamelám, co se lepí...

No, je to raketa... Ale zas kdo nemá dokonale rovný podklad, zámečky lecos zvládnou. U lepené potřebujete totálně hladkou plochu, aby spoje sedly, což cenu taky trochu navýší. Kdysi jsem brala Floor Forever, tuším, a bylo to okolo 700 Kč/m2. Opravdu dobrá laminát plovoučka ve stejné cenové relaci toho pořád nevydrží zdaleka tolik, co ten vinyl. Nehledě na hlučnost, odpor k vodě (když bude stát voda v zámku, tak i když ty dražší bobtnají minimálně, pořád to dá zámku zahulit) apod. No a když si ve finále stoupne laik před srovnávačku vinyl X kvalitní laminát X dřevo, tak kolikrát tipuje, že právě dřevo (v laku z fabriky) je umělé.

13.9.2016 10:26
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Dlažba vodí teplo bezkonkurenčně nejlíp a dělá se i s protiskluzem.

Ďakujem, tak asi nebudem vymýšľať a ostanem pri dlažbe :).

13.9.2016 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Taky bych si myslela. Strejda má nový lepený vinyl(lamely) a popravdě se mi to vůbec nelíbí ani tak na chození na boso pro mne, natož tak pro psy. Přijde mi to stejně tvrdé, jako dlažba

13.9.2016 10:49
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Tak ten vinyl nebude nic pro nás, jestli je to jako plovoučka. nevěřím, že tam nic nezateče. Nevěřím, že když se psovi stane nehoda, že to neproteče, teda spíš nezateče. Škoda. Ale chci preventivně něco co je co nejvíc pohromadě - neboli neprůtočný, Má někdo zkušenost s tím, že PVC se dá udělat "sousedfriendly"? Pro mě je fakt primární nepropustnost, neklouzavost a pro sousedy milosrdnost.

13.9.2016 10:50
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Dík za tip a odhluční to dobře? A PVC a Lino - jedno jsou? /za komanče se všemu říkalo lino, nebo pvc, nebo linoleum a bylo to jedno a to stejný, takže v tom mám fakt hokej/.

13.9.2016 10:59
Arni

XXX.XXX.36.58

Zrzavci napsal(a):
Tak ten vinyl nebude nic pro nás, jestli je to jako plovoučka. nevěřím, že tam nic nezateče. Nevěřím, že když se psovi stane nehoda, že to neproteče, teda spíš nezateče. Škoda. Ale chci preventivně něco co je co nejvíc pohromadě - neboli neprůtočný, Má někdo zkušenost s tím, že PVC se dá udělat "sousedfriendly"? Pro mě je fakt primární nepropustnost, neklouzavost a pro sousedy milosrdnost.

Máme lepený vinil a lepí se na nivelovanou podlahu, vyrovnanou a nic vám neproteče. Vlhost tomu nevadí jak plovoucce.

13.9.2016 11:12
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Arni napsal(a):
Máme lepený vinil a lepí se na nivelovanou podlahu, vyrovnanou a nic vám neproteče. Vlhost tomu nevadí jak plovoucce.

Díky - já mám obavy, že když pes dostane třebas průjem, nebo se počůrá (starý velký pes) tak aby to tam prostě těma mezírkama neprojelo? Měli jsme - teda kecám, ještě máme - dlažbu a to na v tomhle směru supr, tam se fakt nemůže nic takovýho stát. měli jsme starou feňuli, měla párkrát nehodu velmi tekutého charakteru a to si myslím, že by právě do těch spár zajet mohlo? nebo ne? nebo teď - budeme si brát devítiměsíční feňuli z kotce, není zvyklá, měli jsme ji teď na zkoušku na chalupě - vyrobila obří louži uprostřed obýváku - se bojím, že tohle by nemohlo zůstat bez následků, že to fakt je utěsněný tak, a by to nezajelo?

13.9.2016 11:15

Zrzavci napsal(a):
Dík za tip a odhluční to dobře? A PVC a Lino - jedno jsou? /za komanče se všemu říkalo lino, nebo pvc, nebo linoleum a bylo to jedno a to stejný, takže v tom mám fakt hokej/.

PVC je "umělotina" polyvinylchlorid, ale lidi tomu říkaj pořád lino...lino jako takové je přírodní materiál...

13.9.2016 11:22
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

PVC je "umělotina" polyvinylchlorid, ale lidi tomu říkaj pořád lino...lino jako takové je přírodní materiál...

no právě. já v tom mám bramboračku . Kolegyně, která teď rekonstruovala byt se mi to snažila nastínit... poctivě jsem si to napsala, ale v tomhle ohledu asi evidentně platí, že starýho psa novým názvům nenaučíš.
Ona právě si pořídila ten vinyl a říkala, že zvukově je to stejný jako to co měli /co měli předtím nevím/. Mně nejde o zvuk doma, ale o přenos zvuku dolů sousedům, to bych chtěla maximalisticky vyeliminovat. nevím, zda by se to třeba dalo pořešit i tím, že by se dala nějaká dvojitá ta vrstva pod samotnou podlahovou krytinu. protože dva velcí mladí psi... a pak fakt chci preventivně něco co je nejvíc v jednom kusu, minimalizovat spáry. Ten bajkal co teď feňule předvedla na chalupě mi dává dostatečnou motivaci Ona není zrovna drobínek a ještě doroste. Chvilku bude trvat, než se naučí fungovat v bytě a pak, kdyby se prostě stala nějaká nehoda, tak aby to fakt zůstalo jen na povrchu.

13.9.2016 11:23
Arni

XXX.XXX.36.58

Zrzavci napsal(a):
Díky - já mám obavy, že když pes dostane třebas průjem, nebo se počůrá (starý velký pes) tak aby to tam prostě těma mezírkama neprojelo? Měli jsme - teda kecám, ještě máme - dlažbu a to na v tomhle směru supr, tam se fakt nemůže nic takovýho stát. měli jsme starou feňuli, měla párkrát nehodu velmi tekutého charakteru a to si myslím, že by právě do těch spár zajet mohlo? nebo ne? nebo teď - budeme si brát devítiměsíční feňuli z kotce, není zvyklá, měli jsme ji teď na zkoušku na chalupě - vyrobila obří louži uprostřed obýváku - se bojím, že tohle by nemohlo zůstat bez následků, že to fakt je utěsněný tak, a by to nezajelo?

Nám to udělali da se říct bez mezer, navíc je tam lepidlo. Čistíme mopem s parním mopem. Nevýhoda oproti Pvc dle mého je tepelněizolační vlastnosti, klouže protože je tvrdší ale určitě odolnější. Pvc má podle mně nějaké značení podle zátěže a oděru a od toho se taky odvíjí cena. Taky jsem měl toto dilema.

13.9.2016 11:33

Arni napsal(a):
Nám to udělali da se říct bez mezer, navíc je tam lepidlo. Čistíme mopem s parním mopem. Nevýhoda oproti Pvc dle mého je tepelněizolační vlastnosti, klouže protože je tvrdší ale určitě odolnější. Pvc má podle mně nějaké značení podle zátěže a oděru a od toho se taky odvíjí cena. Taky jsem měl toto dilema.

U PVC je důležitá nášlapná vrstva...0,25mm je bytový standard, čím vyšší tím lepší, ty nejvíc zátěžový mají 0,60mm-0,70mm a na ní je ještě ochranná polyuretanová vrstva, která ještě chrání před poškrábáním a zanášením nečistot do hrubého embasu PVC...
od toho se pak odvíjí třída zátěže...u takto vysokých nášlapů je třída zátěže lehká až střední průmyslová zátěž a používají se třeba i do škol, nemocnic apod, tyto PVC také nejsou moc "vysoké" a jsou tvrdší...
pak se ještě dělaj PVC na filcu, který tam ovšem není kvůli termoizolaci, ale kvůli tomu, že pobere mírné nerovnosti podkladu...i ty se prodávají "v průmyslové zátěži" i když s menší nášlapnou vrstvou...

13.9.2016 11:54
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Arni napsal(a):

Díky Arni. U nás nejde ani tak o tepelněizolační vlastnosti - v bytě je i bez nějakýho velkýho topení příjemně, navíc v chodbě chci právě kvůli psům i chladněji, radši bych taky míň klouzavý povrch-přeci jen psi jsou velcí.
Ty jo - to jsou hrozný "dylemata"

13.9.2016 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

U PVC je důležitá nášlapná vrstva...0,25mm je bytový standard, čím vyšší tím lepší, ty nejvíc zátěžový mají 0,60mm-0,70mm a na ní je ještě ochranná polyuretanová vrstva, která ještě chrání před poškrábáním a zanášením nečistot do hrubého embasu PVC...
od toho se pak odvíjí třída zátěže...u takto vysokých nášlapů je třída zátěže lehká až střední průmyslová zátěž a používají se třeba i do škol, nemocnic apod, tyto PVC také nejsou moc "vysoké" a jsou tvrdší...
pak se ještě dělaj PVC na filcu, který tam ovšem není kvůli termoizolaci, ale kvůli tomu, že pobere mírné nerovnosti podkladu...i ty se prodávají "v průmyslové zátěži" i když s menší nášlapnou vrstvou...

Ááha - takže PVC 0,35 nášlapová vrstva a tloušťka 3,5, který jsem viděla by mohlo být jako protihluková bariéra dobrý, ne?

13.9.2016 12:04
manbea

XXX.XXX.70.116

Tak my máme např. tuto podlahu a je skvělá. Psi na ní řádí, hrají si, zažila už štěněcí loužičky, bobky, blinkání, hrabání packami, okusy syrových kostí a je stále jako nová.Výrobce na ní dává záruku 10 let a začínám tomu věřit, máme ji přes 5 let a je skutečně neporušená, přestože je ve velké zátěži (psi celý den běhají ven a dovnitř) a manžel si se zouváním občas taky hlavu nedělá . Navíc skvěle vyrovná otlaky od nábytku, po přesunutí těžkých kusů není za chvíli znát, že tam stály. Podlaha je tichá a snadno udržovatelná, návštěvám se i hodně líbí. Dřevo to sice není, ale jinak jsme s ní naprosto spokojeni.

http://www.karsis.cz/rs/katalog/beaulieu/vinyl-pvc/pro-domacnosti/4946-pvc-fortex-2903/a1.tpl.html.

13.9.2016 12:10

Hluk asi maximálně eliminuješ vinylovou (nebo marmoleum) plovoucí podlahou na protihlukové podložce. Plovoucí je prosím obecně označení pro podlahovinu, která není pevně spjata s nosným podkladem (a ne automaticky pro laminátovou)! I vinyl je PVC (to je tvrzené PVC), to, co se obecně označuje za PVC je měkčené PVC, lino je správně přírodní materiál. Měkčené PVC - mám s matným povrchem, určitě psům klouže, cosi na něm zanechalo nevyčistitelné skvrny a teď se mi tam vyčurala nějaká zlolajná kočina , no pachu se zbavuju a zbavuju a zbavuju...

A co onen kamenný koberec, propagovaný pořadem "Jak se staví sen"?
Nebo litá pryskyřičná podlaha?

13.9.2016 12:24

Zrzavci napsal(a):
Ááha - takže PVC 0,35 nášlapová vrstva a tloušťka 3,5, který jsem viděla by mohlo být jako protihluková bariéra dobrý, ne?

U těch "tlustších" PVC je samozřejmě kročejový útlum vyšší, ale na druhou stranu vyšší a měkčí PVC se samozřejmě může mechanicky snáze poškodit než nižší tvrdé...

13.9.2016 12:26

Hluk asi maximálně eliminuješ vinylovou (nebo marmoleum) plovoucí podlahou na protihlukové podložce. Plovoucí je prosím obecně označení pro podlahovinu, která není pevně spjata s nosným podkladem (a ne automaticky pro laminátovou)! I vinyl je PVC (to je tvrzené PVC), to, co se obecně označuje za PVC je měkčené PVC, lino je správně přírodní materiál. Měkčené PVC - mám s matným povrchem, určitě psům klouže, cosi na něm zanechalo nevyčistitelné skvrny a teď se mi tam vyčurala nějaká zlolajná kočina , no pachu se zbavuju a zbavuju a zbavuju...

Ten kamenný koberec je paráda, krásnej, kamarádka si ho teď nechávala dělat v koupelně, nevím kolik za něj dávala, ale prý to bylo dost drahý...

13.9.2016 12:28
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Ááha - tak ta otázka "napachování" to mě vůbec nenapadlo sáákra.

Já teď koukám, na ten odkaz co sem dala Manbea a tam je vinyl v šířce 4a 5 metrů! To by bylo super. asi teda - musí to ještě doma vidě odpornik na stavební práce. Já jsem sháněč informací jenom.

Kamenný koberec - to si myslím, že by furt bylo hlučný.

na ty pachy - zkus koupit levandulový éterický olej, nakapat na hadr a tím to vytřít.

13.9.2016 22:18

Zrzavci napsal(a):

PVC = lino :)
Proste koupite na miru "plat" - jako koberec.
Dekor dle volby (napr: http://www.koberce-breno.cz/pvc-podlahy)
Napr. "imitace dreva" ma drazky, suky, strukturu dreva - neni to hladka plocha (jako za komancu)...
Na prodejnach maj knihy vzorniku - na netu to vypada jinak, nez na omak...
K tomu lista = krasa nesmirna za prd penez.

Vyhody - podklad nemusi byt vyrovnany, nic nelepite, nezamkujate... a pokud dokoupite textilni podlozku (pripadne vybere z rady luxory, nebo jak tomu rikaj - tak to odpada, bo ta uz to primo ma) - neni slyset ani drapek.
Netreba lepit - jen polozit. Na udrzbu super snadne - mop (zadne spary).

V pripade vymeny jen sejmete stare a vymenite za nove.

13.9.2016 22:42

Zrzavci napsal(a):
Ááha - tak ta otázka "napachování" to mě vůbec nenapadlo sáákra.

Já teď koukám, na ten odkaz co sem dala Manbea a tam je vinyl v šířce 4a 5 metrů! To by bylo super. asi teda - musí to ještě doma vidě odpornik na stavební práce. Já jsem sháněč informací jenom.

Kamenný koberec - to si myslím, že by furt bylo hlučný.

na ty pachy - zkus koupit levandulový éterický olej, nakapat na hadr a tím to vytřít.

I Texalino je v pohodě - dole "filc" pro zvukovou a tepelnou izolaci, kročejový komfort výborný, výrazný gravír a protiskluz, tj. realisticky v matu (což je třeba trochu estetický problém u Novilonu, který se hodně leskne),5 m šíře taky. Dekory jsou hodně povedené, žádné přetisky spár apod. Bytová zátěž 31, tzn. standard, ale vydrží. Není moc měkké a co vím, nikomu se do něj židle neobtiskla. Je sice jedno hodně silné a měkké PVC s relativně vysokou nášlapnou vrstvou, ale zaboha si nevzpomenu na název. Domů bych si ho ale nevzala, jedině ten textil podklad, pokud bych řešila v první řadě hlučnost..

http://www.spoltex.cz/vinylove-podlahoviny-bytove/texalino-supreme/.

13.9.2016 22:52

I Texalino je v pohodě - dole "filc" pro zvukovou a tepelnou izolaci, kročejový komfort výborný, výrazný gravír a protiskluz, tj. realisticky v matu (což je třeba trochu estetický problém u Novilonu, který se hodně leskne),5 m šíře taky. Dekory jsou hodně povedené, žádné přetisky spár apod. Bytová zátěž 31, tzn. standard, ale vydrží. Není moc měkké a co vím, nikomu se do něj židle neobtiskla. Je sice jedno hodně silné a měkké PVC s relativně vysokou nášlapnou vrstvou, ale zaboha si nevzpomenu na název. Domů bych si ho ale nevzala, jedině ten textil podklad, pokud bych řešila v první řadě hlučnost..

http://www.spoltex.cz/vinylove-podlahoviny-bytove/texalino-supreme/.

Těch PVC na filcu je víc...např. pvc Blacktex...nášlap 0,40mm, zátěž 41...(lehká průmyslová) a vzory má také moc hezký, taky v matu, struktura není hladká, takže i solidní protiskluz...
http://www.koberce-breno.cz/pvc-podlahy?term_node_tid_depth=All&tid=All&pvc_sekce_tloustka_value=All&title=blacktex&items_per_page=5.

13.9.2016 23:15

Těch PVC na filcu je víc...např. pvc Blacktex...nášlap 0,40mm, zátěž 41...(lehká průmyslová) a vzory má také moc hezký, taky v matu, struktura není hladká, takže i solidní protiskluz...
http://www.koberce-breno.cz/pvc-podlahy?term_node_tid_depth=All&tid=All&pvc_sekce_tloustka_value=All&title=blacktex&items_per_page=5.

Spáry přiznané trochu moc, ale taky hezké. Komerčka na psy jedině dobrá.

No je to velký boom oproti minulosti, kdy měla většina trauma z Fatry. A lamináty jdou v bytové výstavbě úplně do háje hlavně z důvodu, že hrotily sousedské vztahy. Kolikrát došlo k odstranění dřív, než se u nejlevnějších Hornbach akcí zvedly zámky, pokud se nezkroutily celé lamely. Což bylo často i do roka a do dne.

14.9.2016 12:33

Spáry přiznané trochu moc, ale taky hezké. Komerčka na psy jedině dobrá.

No je to velký boom oproti minulosti, kdy měla většina trauma z Fatry. A lamináty jdou v bytové výstavbě úplně do háje hlavně z důvodu, že hrotily sousedské vztahy. Kolikrát došlo k odstranění dřív, než se u nejlevnějších Hornbach akcí zvedly zámky, pokud se nezkroutily celé lamely. Což bylo často i do roka a do dne.

Fatra vyrábí pořád...dělá tzv. homogenní pvc, ale dneska už se to naštěstí nedává do bytů, zaplať bůh jsou jiné možnosti...

Přidejte reakci

Přidat smajlík