ráda bych se zeptala,jak jste krmili vaše štěňátka.Mám 3 měsíční štěně pitbullteriéra,je aktivní a zdravé.krmím granulema fitness trainner puppy,dostává dávku dle návodu výrobce,sice se po nich neutluče,ale sežere je.Během dne dávám ještě tvaroh,vajíčko a piškoty,někdy kuřecí maso.Chtěla bych vědět čím ještě můžu na přilepšenou a pro lepší vývoj krmit,co všechno může.Naposledy jsem měla štěňátko před 13 lety,tak už si toho moc nepamatuju a hlavně jsem celý život psům vařila,teď už chci krmit jen granulema a takovýma těma přilepšovákama.děkuji za rady
pedruna
napsal(a):
ráda bych se zeptala,jak jste krmili vaše štěňátka.Mám 3 měsíční štěně pitbullteriéra,je aktivní a zdravé.krmím granulema fitness trainner puppy,dostává dávku dle návodu výrobce,sice se po nich neutluče,ale sežere je.Během dne dávám ještě tvaroh,vajíčko a piškoty,někdy kuřecí maso.Chtěla bych vědět čím ještě můžu na přilepšenou a pro lepší vývoj krmit,co všechno může.Naposledy jsem měla štěňátko před 13 lety,tak už si toho moc nepamatuju a hlavně jsem celý život psům vařila,teď už chci krmit jen granulema a takovýma těma přilepšovákama.děkuji za rady
Můžu se zeptat, proč teď trváte na granulích, když jste dřív krmila normálně, a když Váš pes není z granulí zrovna nadšený?
Kolikrát denně krmíte? Kdy mu dáváte ty ostatní žrádla (do granulí, nebo jako samostatnou dávku)? Zkoušela jste jiné granule? (Vzhledem k věku, předpokládám, že asi ne, ale ptám se.) A proč mu chcete něčím přilepšovat, když ty vyvážené granule jsou tak fantastické a obsahují úplně všechno?
Zkuste se řídit podle svého psa, ne podle hloupých reklamních "taháků"!
Lucie
pedruna
napsal(a):
Dobrý den. Mám roční borderku, která žere granulky s naprostým nadšením, takže problém s nechutenstvím mi vcelku odpadl. Taky jsem ze začátku moc nevěděla, co a jak dávat, takže vás plně chápu. Jestli mu granulky nechutnají, zkuste časem vyzkoušet jiné (já krmím Brit carem, líbí se mi, že v něm není kukuřice,tu psi netráví). Hlavně je štěněti ničím nepřikrášlujte, pak by nejspíš nežralo suché granulky vůbec. Jinak jako vylepšení mimo krmné dávky se mi osvědčilo: lučina či tvaroh s olejovkama (bez oleje), jogurtíky a hlavně spousta sušených zvířecích součástek (prasečí uši a býkovce vám zachrání většinu vybavení bytu). Hlavně až bude přezubovat, tak nešetřete na kostech z buvolí kůže (ne že bych věřila, že to vidělo buvola i třeba jen z dálky). Ze začátku krmte jak je zvyklé od chovatele, já pak přešla na krmení 3krát denně a pak cca od 6 měsíců na 2krát denně. Tak krmím doteď a budu tak asi pokračovat. Občas taky něco uvařím, nějaké maso s rýží a mrkví, ale Redy skoro radši granulky. Asi nejsem moc dobrá kuchařka
. Přeju hodně štěstí s hafíkem a ať pěkně baští.
pedruna
napsal(a):
Já mám staffbullici, pár měsíců jsem taky krmila granulema, moc jí nejely... Teď krmím syrovým masem+zelenina+nějaký vit. doplněk a kloubní výživa a pesa se nádherně nasvalila, zmohutněla a zlepšila se jí srst. Nic nevařím a granule dávám, jen když někam jedem, nebo zapomenu rozmrazit a to je opravdu málokdy a na odpadu je to pak hodně znát...