Ahoj,
mám dvouletou labradorku, která když jsme na procházce venku, tak musí sežrat na co příde Bydlím v Praze na sídlišti, takže výběr má vcelku velký, přez vyhozené svačiny od dětí, po kosti pod paneláky a končí to "výkaly" od bezdomovců... Už nevím jak jí to mám odnaučit. Doma si nedovolí vzít nic co není její, pokud je na vodítku tak zabírá povel pusť nebo nesmíš. Ale jakmile je navolno a nebo je nedejbože kolem nějaký další pes, tak nemám šanci... Nevíte jak bych jí to mohla odnaučit? Jak to děláte vy? Díky za rady
luckam
napsal(a):
Ahoj,
mám dvouletou labradorku, která když jsme na procházce venku, tak musí sežrat na co příde Bydlím v Praze na sídlišti, takže výběr má vcelku velký, přez vyhozené svačiny od dětí, po kosti pod paneláky a končí to "výkaly" od bezdomovců... Už nevím jak jí to mám odnaučit. Doma si nedovolí vzít nic co není její, pokud je na vodítku tak zabírá povel pusť nebo nesmíš. Ale jakmile je navolno a nebo je nedejbože kolem nějaký další pes, tak nemám šanci... Nevíte jak bych jí to mohla odnaučit? Jak to děláte vy? Díky za rady
já jsem učila svého briarda-jelikož byl taky všežravec-jednou si na něčem pochutnával a já se k němu pomalinku,potichounku plížila ze zadu,aby mně nezaslechl-no a když jsem byla v dostatečné blízkosti tak jsem zařvala fuj a povyskočila,abych hodně dupla-to současně!!Docela se lekl,chudák malej ,ale od té doby stačí povel fuj a funguje
žádné následky to na něm nezanechalo:-))))))))
luckam
napsal(a):
Ahoj,
tak tenhle problém na pražském sídlišti máme taky. myslela jsem si, že když dáme košík, bude to fajn. nepřejte si vidět, jak ten košík za chvilku vypadal
nada
napsal(a):
já jsem učila svého briarda-jelikož byl taky všežravec-jednou si na něčem pochutnával a já se k němu pomalinku,potichounku plížila ze zadu,aby mně nezaslechl-no a když jsem byla v dostatečné blízkosti tak jsem zařvala fuj a povyskočila,abych hodně dupla-to současně!!Docela se lekl,chudák malej ,ale od té doby stačí povel fuj a funguje
žádné následky to na něm nezanechalo:-))))))))
Jo, tohle sem taky zkoušela... Ale vždycky to vydrží tak den, dva, asi podle síly leknutí... Ale pro kolemjdoucí lidi to asi musí být zážitek, vidět mě jak se plížim za psem....
luckam
napsal(a):
Ahoj,
Mám stejný problém,taky nic nezabírá,ale nechci pejska odsoudit ke stálému chození na vodítku.
luckam
napsal(a):
Ahoj,
Umi povel "FUJ"? Pokud ne, naucte ji ho...
Pokud ano, a jen na nej neraguje, kdyz je bez voditka, zkusil bych (jako prvni pokus) dat povel pro privolani, a kdyz nezareaguje, neco po ni hodil - treba klice (samozrejme, tak, abych netrefil, jen aby to zarachotilo). Ona si imho totiz mysli, ze kdyz neni na voditku, tak na ni nemuzete... Pokud se lekne a vrati, je to samozrejme na obrovskou pochvalu, i kdyby se predtim nacpala cehokoliv... Taky si tim potrenujete privolani, a to se taky hodi... :-)
orin
napsal(a):
Umi povel "FUJ"? Pokud ne, naucte ji ho...
Pokud ano, a jen na nej neraguje, kdyz je bez voditka, zkusil bych (jako prvni pokus) dat povel pro privolani, a kdyz nezareaguje, neco po ni hodil - treba klice (samozrejme, tak, abych netrefil, jen aby to zarachotilo). Ona si imho totiz mysli, ze kdyz neni na voditku, tak na ni nemuzete... Pokud se lekne a vrati, je to samozrejme na obrovskou pochvalu, i kdyby se predtim nacpala cehokoliv... Taky si tim potrenujete privolani, a to se taky hodi... :-)
Souhlasím. Jen ještě poradím, ať někoho známého požádáte, aby na smluveném místě (např.chodník, kde skoro nikdo nechodí) rozhodí pár půlek rohlíků, nebo piškotů a tam trénujte "na cvičných nezávadných odpadcích" povel "fuj" a přivolání. Po přijití na přivolání ho odměňte, aby nabyl dojmu, že když poslechne, stejně ho čeká nějaká dobrota.
eva nohelova
napsal(a):
Souhlasím. Jen ještě poradím, ať někoho známého požádáte, aby na smluveném místě (např.chodník, kde skoro nikdo nechodí) rozhodí pár půlek rohlíků, nebo piškotů a tam trénujte "na cvičných nezávadných odpadcích" povel "fuj" a přivolání. Po přijití na přivolání ho odměňte, aby nabyl dojmu, že když poslechne, stejně ho čeká nějaká dobrota.
To je docela dobrý nápad, jenže rohlíků, nebo tak už si ani nevšimne.... protože ví, že o kousek dál jsou ty dobrý kostičky.... Potom jí docela rychle dojde že je nevýhodný vyměnit kost za piškotu, co bych jí dala kdyby přišla.... Takže celé to většinou dopadá tak že když něco dobrého najde, tak to začne rychle žrát, než na to přijdu, potom, když zavolam fuj, tak pustí třeba půlku, aby to vypadalo...., rychle dožere zbytek a pak přiběhne pro pochvalu, protože vlastně přišla na zavolání....
Když sem to zkoušela na stopovačče, tak se všemu obloukem vyhýbala a prostě byla ten nejvzornější pejsek.
luckam
napsal(a):
To je docela dobrý nápad, jenže rohlíků, nebo tak už si ani nevšimne.... protože ví, že o kousek dál jsou ty dobrý kostičky.... Potom jí docela rychle dojde že je nevýhodný vyměnit kost za piškotu, co bych jí dala kdyby přišla.... Takže celé to většinou dopadá tak že když něco dobrého najde, tak to začne rychle žrát, než na to přijdu, potom, když zavolam fuj, tak pustí třeba půlku, aby to vypadalo...., rychle dožere zbytek a pak přiběhne pro pochvalu, protože vlastně přišla na zavolání....
Když sem to zkoušela na stopovačče, tak se všemu obloukem vyhýbala a prostě byla ten nejvzornější pejsek.
Vyměnit v kapse piškoty za voňavý salám nebo smradlavý sýr, od předpokládaných problémových míst odvolávat dříve, než k čemukoliv u toho čichne a půlky rohlíků v nácviku můžete vyměnit za velké kusy nejlevnějších párků. (Stejné pak mít v kapse jako odměny)
.
...Jen to vyjde trochu draho, ale za zkoušku a snad odnaučení to stojí.
eva nohelova
napsal(a):
Vyměnit v kapse piškoty za voňavý salám nebo smradlavý sýr, od předpokládaných problémových míst odvolávat dříve, než k čemukoliv u toho čichne a půlky rohlíků v nácviku můžete vyměnit za velké kusy nejlevnějších párků. (Stejné pak mít v kapse jako odměny)
.
...Jen to vyjde trochu draho, ale za zkoušku a snad odnaučení to stojí.
Tak to mě budou milovat všichni psi ze sídliště....
Vyzkoušet to určitě můžu, díky za rady.
eva nohelova
napsal(a):
Pro ty "cvičné" párky se pak vraťte! (Ale raději bez psa-toho o pár metrů dál přivažte)
A co když žere vše, co vidí. nedělám si legraci, ten náš malý grifonek - podle chovatelky jsou to houmlesáci všichni do jednoho- sežere kde co. Šutry,hlínu, lejna, lejna ptačí,schnilou trávu, listí,papír...no nemá smysl vypisovat,zkrátka je to vysavač a povel fuj jednak ještě neumí a pak lekat zatím nemohu, je to moc mrňavé mrně. Tohle jsem nezažila u žádného svýho psa
paní Nohelová, co Váš černyš??? Pochlubte se prosím
Dobrý den,
naše 9měsíční bassetka se na procházkách proměňuje v neomylného hledače a následného strávníka výkalů všeho druhu. Ostatní pejskaři nás utvrzují v tom, že tato libůstka jí s věkem přejde, ale po všech dosavadních nechutných zážitcích bych na to raději vůbec nespoléhala.
Ačkoli je jinak Fidorka slušně vychovaný psík neomylně reagující na řadu povelů (včetně čekej, ke mně, fuj), jakmile zavětří nějaké to extra neodolatelné hovínko, je k nezadržení a vůbec nás nevnímá.
Pokud jí káráme za cokoli jiného, dobře si to pamatuje a příště je opatrná, ale v tomto případě jsou zřejmě pudy silnější.
Nedá mi to a musím se zeptat - nemáte někdo v této souvislosti zkušenosti s využitím elektrického obojku? Doufala jsem, že se k tomuto řešení nepropracujeme, ale ráda bych byla informovaná.
Předem moc děkuji za Vaše reakce.
luckam
napsal(a):
Ahoj,
Náhubek ... dle mě nejjednodušší řešení ...
zaza
napsal(a):
radíte slečně,která se ptala v roce 2006takže počítám,že ted po 5 letech už to má vyřešené.
slečně přišel upozorňující e-mail neměla jsem ponětí, že tahle služba vůbec funguje, na tomhle fóru jsem už pár let nebyla
pokud by někoho zajímalo, jak se má situace po pěti letech, tak všechny výše popsané techniky vyzkoušeny (krom košíku, je to dost vítací pes, tak je to u ní nebezpečný...) a účinek vydržel vždycky tak pár dní, ale tak nějak se to, postupem času, dostalo do únosných mezí... prostě už nesežere kdejakej hnus, příde, pustí, poslechne, já pochválím obě strany jsou spokojený A když má potvora pocit, že to s posloucháním přehnala, tak zdrhne za bezdomovcema, co u nás na několika místech v lese kempujou.....
odkud si jí musím jít vyzvednout
07#