Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2008 09:22
fenri

XXX.XXX.60.57

Zdravim,uvažuji o pořízení psa a hodně se mi líbí border terier.Máte s nima nekdo osobní zkušenost?Jednoho psa doma máme (bolonák),jak se border snaší s jinými psy?Ruzně jsem se dočetl že dobře,že byl dříve chován ve smečkách a s jinymi psy nemá problem.Dá se toto plemeno držet v paneláku?Samozřejmostí je dostatečné venčení a vysportovani.Jakožto student VŠ mám docela dost volneho času a i moje budouci profese umožňuje se psu věnovat.Někde jsem se dočetl že je o něco méně temperamentni než jack russel (těch je u nás v okolí momentálně asi 5 ).Jak je to s poslušností?Je to lovecké plemeno takže by teoreticky mělo byt dobře vycvičitelné.Máte bordery lovecky vedené nebo ne?děkuji za odpovědi i případně přiložene fotografie

28.11.2008 12:30
zuzi

XXX.XXX.72.105

fenri napsal(a):
Zdravim,uvažuji o pořízení psa a hodně se mi líbí border terier.Máte s nima nekdo osobní zkušenost?Jednoho psa doma máme (bolonák),jak se border snaší s jinými psy?Ruzně jsem se dočetl že dobře,že byl dříve chován ve smečkách a s jinymi psy nemá problem.Dá se toto plemeno držet v paneláku?Samozřejmostí je dostatečné venčení a vysportovani.Jakožto student VŠ mám docela dost volneho času a i moje budouci profese umožňuje se psu věnovat.Někde jsem se dočetl že je o něco méně temperamentni než jack russel (těch je u nás v okolí momentálně asi 5 ).Jak je to s poslušností?Je to lovecké plemeno takže by teoreticky mělo byt dobře vycvičitelné.Máte bordery lovecky vedené nebo ne?děkuji za odpovědi i případně přiložene fotografie

Ahoj,

border terierku máme dvouletou, není lovecky vedená, ani nejsem nějak příliš sportovně založená rodina. Je to úžasně pohodový pes, když se nikam nejde, totálně gaučovatí a užívá si klídek, když razíme ven, nadšeně lítá. K dítěti super. Jiné psy více méně nonšalantně ignoruje, i když jí blbnou u zadku, maximálně zavrčí když už je toho moc. Bydleli jsme u Stromovky, takže pesanů jsme potkávali hodně. Žádný přehnaný temperament, proti boxerce co máme je to kliďas. Řekla bych, že zhruba po roce se hodně zklidnila, teď hraje dámu Cvičit jde naprosto v pohodě, zžila se krásně i s kočkama které máme, nedělají jí ale dobře zvířata typu morče, králík , kotě a podobně, to se probouzejí lovecké pudy . Když zobecním, tak co přišlo před ní bere, co po ní, to by lovila. Zkusím najít pár fotek a odpo sem hodím, ale bordíků znám spoustu a s klidným srdcem doporučím i do bytu, jsou to super pesani. Zuzka

Přidejte reakci

Přidat smajlík