Moje fenka si přes noc vykousala krvavé místo na tlapce asi měla vražený trn. Místo si stále líže a já mám strach, aby si tám nezanesla nějakou nečistotu (má to těsně vedla drápu v meziprstí). Poraďte nějakou dobrou mastičku na rychlé zahojení. Když jí to ovážu než se vrátím z práce je ona v plné práci a líže a líže.
anaj
napsal(a):
Moje fenka si přes noc vykousala krvavé místo na tlapce asi měla vražený trn. Místo si stále líže a já mám strach, aby si tám nezanesla nějakou nečistotu (má to těsně vedla drápu v meziprstí). Poraďte nějakou dobrou mastičku na rychlé zahojení. Když jí to ovážu než se vrátím z práce je ona v plné práci a líže a líže.
No, ona si vylíže i každou mastičku, co ji na to dáte. Pokud to není žádná velká rána, tak si myslím, že je naopak nejlepším řešením nechat fenku, at si ránu čistí sama svým jazykem.
Můžete na to dávat třeba tea-tree olejíček. Působí dezinfekčně i hojivě, ale musíte pak fenku fakt hlídat, protože jakmile jí tam dáte cokoliv, bude si to vylizovat.
anaj
napsal(a):
Tak jí dejte límec...
anaj
napsal(a):
náš pes měl něco podobného na zadní noze. Nechci straštit, ale zanesl si tam hodně nepěknou infekci a museli sme léčit antibiotiky. Byla to infekce,kterou to vlhko,jak si ránu lízal, podporovalo. Těžko říct. A límec si taky sundal. Ale už je poléčeno a srst zarůstá. Přejem hodně štěstí
anaj
napsal(a):
Hlavně to nechte větrat. Nic nezavazujte. Zabraňte lízání. Mě se u psa osvědčilo máčet tlapku v roztoku hypermanganu.
anaj
napsal(a):
taky jsme tohle řešili - fena se nám takto prolízala z banálního štípance od včely až k plastice nohy - po ní směle pokračovala dál, i když k tomu už žádnej důvod neměla. Je to normální zlozvyk, a pokud jí v tom nezabráníte, bude to jenom horší a horší. U nás zabral až límec (kterému jsem se dlouho bránila, ale po té plastice si nohu žrala znova).
dobrmanier

XXX.XXX.219.131
strnecka
napsal(a):
Ted jsem cetla na webu, ze nechat ranu vetrat je omyl rozsireny mezi lidmi, ze lepe se rany hoji pod obvazem.
když jsme měli střed v pacce, tak jsme to zavazovali, protoze z toho nemalo tekla krev a kdyz mela trn, tak jen desinfekce, pravidelne kontrolovat, jestli nehnisa a nechali jsme to par dni s tim, ze venku to mela vzdycky prikryte aspon botickou, aby se ji do toho nedostalo cokoliv, protoze venku je samej bordel. Dobra je Betadine
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
taky jsme tohle řešili - fena se nám takto prolízala z banálního štípance od včely až k plastice nohy - po ní směle pokračovala dál, i když k tomu už žádnej důvod neměla. Je to normální zlozvyk, a pokud jí v tom nezabráníte, bude to jenom horší a horší. U nás zabral až límec (kterému jsem se dlouho bránila, ale po té plastice si nohu žrala znova).
Když si pes rozřízl tlapu - jeden polštářek prakticky rozfikl na půl - tak se to vydesinfikovalo, a perfektně stáhlo, aby nekrvácelo, když pes se o ni plně opře.
Denně se to odvazovalo a čistilo...trvalo to zhruba týden a rána byla zacelená.
Někteří psi - jako náš Border si to líží jen prostě tak...potom má červené tlapky, a divně zapáchají...Někteří psi to také dělají proto, že chloupky mezi prsty je lehtají a svrbí. Je dobré to vystříhat.
První pomoc bych to prohlédla, nohu perfektně umyla roztokem betadine, pokud objevíš ranku, tak do ní betadine mast vmaž a packu zavaž...stáhni pořádně, aby se ranka nerozjížděla pokaždé, když na ni pes šlápne. Zkus to denně zkontrolovat, znovu namazat mastí betadine a jeto. Jsou totiž psi, co tomu nedají pokoj a z blbého trnu to dopadá na plastiky packy kdyby to mělo větrat, zaschne to a při každém pokusu o krok to znova praskne....a bude to tu na novo...Takže já razím - pořádně stáhnout prsty k sobě aby měla oporu, ale rána zůstala ucelená.
sabina
napsal(a):
Když si pes rozřízl tlapu - jeden polštářek prakticky rozfikl na půl - tak se to vydesinfikovalo, a perfektně stáhlo, aby nekrvácelo, když pes se o ni plně opře.
Denně se to odvazovalo a čistilo...trvalo to zhruba týden a rána byla zacelená.
Někteří psi - jako náš Border si to líží jen prostě tak...potom má červené tlapky, a divně zapáchají...Někteří psi to také dělají proto, že chloupky mezi prsty je lehtají a svrbí. Je dobré to vystříhat.
První pomoc bych to prohlédla, nohu perfektně umyla roztokem betadine, pokud objevíš ranku, tak do ní betadine mast vmaž a packu zavaž...stáhni pořádně, aby se ranka nerozjížděla pokaždé, když na ni pes šlápne. Zkus to denně zkontrolovat, znovu namazat mastí betadine a jeto. Jsou totiž psi, co tomu nedají pokoj a z blbého trnu to dopadá na plastiky packy kdyby to mělo větrat, zaschne to a při každém pokusu o krok to znova praskne....a bude to tu na novo...Takže já razím - pořádně stáhnout prsty k sobě aby měla oporu, ale rána zůstala ucelená.
ještě mě napadá, střídat mastičku s takovou tou ,,hnědou,, co vytahuje hnis. Teď si nemůžu vzpomenout na název.... myslím - Ichtoxyl. Máš záruku toho, že se to nepodebere..... Bude to vypadat mokvavě...ale když to po druhém dni umyješ...a necháš být....super to zaschne. Dávám si to sama pokaždé na kdejakou ránu a pořádně zalepím...mám jistotu, že mi nic nezačne hnisat. Dva dny to mažu a pak nemám problém .
anaj
napsal(a):
Ahoj,
My máme ozkoušený bezvadný přípravek - Hemagel.
Když si náš NO rozřízl polštářek na tlapce, byli jsme na šití, ale bohužel druhý den se mu stehy rozpadly a rána se opět otevřela a v lékárně byl pán, pejskař - který nám toto poradil a musím říct že do 2 dnů se mu rána zahojila. A i teď na něj nedám dopustit a když se stane cokoliv hned mažeme.
Jelikož je to lidský výrobek tak se to doma neztratí perfektní účinek při spálenině z kotle, druhý den nádherný puchýř a ani to nepálilo!
Určitě bych to být vámi aspoň zkusila vyčistit , namazat gelem dát tam takový ten polštářek z gázy nejlépe i mezi prsty a obvázat a my tedy přes to dávali i takové ty elastické barevné lepící obvazy.