Dobry den...Bydlime v dome s velkou zahradou a mame jednoho psa (Chodsky) a je to utekar....zkusili jsme uz vsechno co snad jde,ale porad nam utika. a to za sousedovym psem....staci aby ho jen slysel a je jak sileny a chce se za kazdou cenu za nim dostat...mysleli jsme si, ze je to tim ze je ten nas pes treba nedostatecne vytizeny,ale tim to take neni.A kdyz ho zavreme do kotce tak neustale vyvadi a kvici....dokonce si uz rozkousal celou boudu (kdo nevidel, tak neuveri)...proste si s nim uz nevime rady....
a jeste se chci zeptat jestli by nepomohl treba kolem pozemku el. ohradnik...nebo treba kastrace....moc dekuji za odpovedi
cocman
napsal(a):
Dobry den...Bydlime v dome s velkou zahradou a mame jednoho psa (Chodsky) a je to utekar....zkusili jsme uz vsechno co snad jde,ale porad nam utika. a to za sousedovym psem....staci aby ho jen slysel a je jak sileny a chce se za kazdou cenu za nim dostat...mysleli jsme si, ze je to tim ze je ten nas pes treba nedostatecne vytizeny,ale tim to take neni.A kdyz ho zavreme do kotce tak neustale vyvadi a kvici....dokonce si uz rozkousal celou boudu (kdo nevidel, tak neuveri)...proste si s nim uz nevime rady....
a jeste se chci zeptat jestli by nepomohl treba kolem pozemku el. ohradnik...nebo treba kastrace....moc dekuji za odpovedi
Ahoj,mě to připadá,že se pejsek cítí osamělý. Co mu pořídit psího kamaráda ? A přece jenom bych ho asi ještě víc zaměstnala.
Kastrace to podle mě nevyřeší a ohradník mi připadá hodně drastický, navíc nedej bůh , aby na to šáhlo třeba dítě, ale i psa by mi bylo líto.
cocman
napsal(a):
A ti pejsci si spolu hrajou nebo se rvou?Nezkoušeli jste třeba přesunout kotec,tak,aby Váš pejsek na sousedovic hafana viděl?I když to by v něm stejně asi vyvolalo jen chuť dostat se k pejskovi.Ten ohradník není špatný nápad,lidi si sice při spojení elektrika a pes hned nevybaví bůhvíjaké týraní,ale je to v podstatě jak s malým dítětem,jednou se spálí o plotnu a příště si dá majzla.
megalitka
napsal(a):
A ti pejsci si spolu hrajou nebo se rvou?Nezkoušeli jste třeba přesunout kotec,tak,aby Váš pejsek na sousedovic hafana viděl?I když to by v něm stejně asi vyvolalo jen chuť dostat se k pejskovi.Ten ohradník není špatný nápad,lidi si sice při spojení elektrika a pes hned nevybaví bůhvíjaké týraní,ale je to v podstatě jak s malým dítětem,jednou se spálí o plotnu a příště si dá majzla.
kotec presunout nejde:( on za sousedovic psem utikal uz jako male stenatko...pak si dal asi na rok pokoj a zase to zacalo. My ani nevime zda si spolu hraji...vypada to ze ano,ale ted nam soused ukazal jak nas chodak vykousl jeho NO kus srsti ze zad
cocman
napsal(a):
kotec presunout nejde:( on za sousedovic psem utikal uz jako male stenatko...pak si dal asi na rok pokoj a zase to zacalo. My ani nevime zda si spolu hraji...vypada to ze ano,ale ted nam soused ukazal jak nas chodak vykousl jeho NO kus srsti ze zad
Elektrický ohradník mohu velmi vřele doporučit, u nás to bylo jediné, co našeho psa přesvědčilo, že zahrada se dá použít i jinak než jako průchod ven, kde je mnoho zajímavějších věcí.
kalu
napsal(a):
Ahoj,mě to připadá,že se pejsek cítí osamělý. Co mu pořídit psího kamaráda ? A přece jenom bych ho asi ještě víc zaměstnala.
Kastrace to podle mě nevyřeší a ohradník mi připadá hodně drastický, navíc nedej bůh , aby na to šáhlo třeba dítě, ale i psa by mi bylo líto.
tak kamaráda rozhodně ne, naučí zdrhaj ještě jeho.
Mám dva rotvíky 3,5 letého psa a rok a půl starou fenku. Zhruba před 3 měsíci nám taky začala zdrhat ze zahrady.
Nejdřív taktéž za psem, se kerým si chtěla hrát a pak už jen tak. Kotec nemáme, jsou doma a ona to praktikovala tak, že si vytrhla dvě plaňky a šla na rais. Pes je brambora, takže ten ani nemá zájem se někde potulovat, ale s ní máme problémy velké a také si nemyslím, že by byla nevytížená :) .
Takže jediná možnost asi el. ohradník, kamaráda bych mu nepořizovala, jak jde vidět u nás, tak ani kamarád psa na zahradě neudrží. A to i přes to, že je na něj fenka docela upnutá
My máme fenu vlčáka a problémy úplně stejné. Nejdřív útěky za sousedovic fenou, pak za sousedy na drbání a pak už se vykoupat, proběhnout po vsi... průšvih. Pořídili jsme elektrický ohradník, co se dělá speciálně pro psy, dává celkem malé výboje. Pořizovací cena přes tři tisíce pro zahradu 700m2. Ale chystáme pořídit kozy, tak doufám, že se využije časem i pro ně a nakonec kotec stojí víc. Týrání? Zkusí to párkrát a pak už nechce. prvních 14 dní tak zakřiknutá, že byla schovaná za domem. Vypli jsme ohradník, když měla chudák to trauma a za měsíc zdrhla zase.. takže opět zapnuté a už si normálně běhá po zahradě, jen ví, že k plotu ne-e. Chce to upozornit sousedy, aby tam nechodili a psa nekrmili, nedrbali, nechali být. A měly by být na plotě výstražné cedulky, že máte ohradník, aby vás nějaký blb nežaloval, když dostane šupu.
Jinak pejska chodí dvakrát denně ven, večer po práci a v noci je s námi. Na cvičák taky chodíme...Ale je to závislák a potřebuje společnost, takže bez ohradníku vyrazí si hledat zábavu sama. Taky má ohradník tu výhodu, že při hárání feny se nedostanou ani psi dovnitř, takže vás to ušetří od zavírání feny do domu, pokud nemáte kotec.
Jojo, to si myslí skoro každý, že pes utíká jenom když ho doma bijou nebo když nechodí ven a vůbec je jinak chudák, než narazí na psa, co prostě utíká. Taky jsem předtím nevěřila a hádala se s kamarádem, co mu utíkal pes - nikdy nám žádný pes neutíkal a teď to máme. Zřejmě utíkala už původnímu majiteli, který na ní byl ale opravdu hnusný. A jak se to jednou naučí, už se těžko odnaučí, pokud s ní nejsme doma. Holt je 11 hodin denně na zahradě a má dlouhou chvíli, i když tam má hračky. A to k útěku úplně stačí - utíkají i psy, co k tomu jinak nemají velký důvod - prostě se nudí. V bytě se vám to nestane a vypadá to jako sci-fi. Ale klidně si pište, že je náš pes chudák apod, internet snese všechno a nakonec je to tady diskuze. Psala jsem to pro ty, co mají podobný problém a těm to třeba pomůže. Taky se to doufám spraví s věkem - naší feně je rok a je to nevyřáděný puberťák
Náš strejda na vesnici má celý život čuvače psy. Na řetězu. Je-li možná, zdrhne každý a hledá se na půlce okresu. Měla jsem mu to za zlé.
Ted mám já dva skotáky, páreček, osmiletí a ten kluk co přišel, tak zdrhá.nejdřív jsme řešili jeho podlézání elektrických vrat prknem. Ale to jsme si nemuseli řídit autom. otevírání. Pak přeměření hlavy šuplérou a neodborné zvednutí dlažby. To se slehlo, tak znovu. Nakonec jsme si nechali odborně udělat dlažbu novou. Neptejte se, co těch nakonec, aby to nějak vypadalo 200 metrů čtverečných stálo. No a od nové dlažby už fouknul dvakrát. Nejhorší na tom je, že Vám proklouzne ve slepém úhlu, když čekáte v autě, až se dveře zavřou, nebo využije momentu, kdy Vám vjíždí návštěva a v cestě autu stojí pro změnu všechny kočky. Ale pozitivní je, že vyrazí, proběhne svoji trasu a do půl hodiny je doma a sedí před dveřmi jak trotl a jásá, když ho s bandurskou pouštíte domů. Spoluobčani mi již nevolají na kterém místě trasy je spatřen, nepomohla ani promptně schválená vyhláška proti volnému pobíhání psů. Co nadělám. A to má 3 tis. metrů pozemku, všude volný přístup, volně se pohybující drůbež, partnerku a přesto jde. Zkrátka mužskej. Přeci ho nedám na řetěz