Štěkání na povel(u mého dobrmánka)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2009 16:18
zviratkomilacek

XXX.XXX.113.72

Mám téměř ročního dobrmánka a nejde mi naučit ho štěkat.
Přivážu ho as dráždím hračkou kterou chce ale nějak to nezabírá....
CO mám dělat když nechce štěkat?

3.1.2009 16:27
gigi

XXX.XXX.78.160

zviratkomilacek napsal(a):

Najít něco, na co štěká. My se třeba učily štěkat na pet flašku....

3.1.2009 16:30
zviratkomilacek

XXX.XXX.113.72

gigi napsal(a):
Najít něco, na co štěká. My se třeba učily štěkat na pet flašku....

LAe já to zkoušela na talíř a ten miluje ze všeho jevíc!BNudu teda zkoušet dál....

maťa

3.1.2009 16:35
maťa

XXX.XXX.31.114

Hlavně vydržet, mám 13-ti měsíčního NO a tentýž problém - ne poprvé, kdysi jsem to řešila u své fenky NO

Nejlepší je druhý pes, který to umí a ten tvůj by to teoreticky měl obkoukat, jenže!!! Jenže jenže, jak kterej, Batulka to nakonec obkoukala, ale ona byla přemýšlivá a rozumná, Efram neobkouká nic, neb je zbrklej, super hyper aktiv zmeteček
Štěká minimálně a když už, tak na cizí psy, jenže na ně to fakt učit nebudu, neb bych ho v tom ještě podporovala, že Na peška neštěká, na nic jinýho, krom....

.....mé drahé Nudle! Na tu jačí, když ho uvážu a s ní se honím, ale takovým tím hyster řevem a ač se již nějaký týden snažím ho tak učit štěkat, je to marný, marný, je to marný.... Je zrovna v nej stádiu pubošky a je s ním marný všechno, tudíž se jenom držím zuby nehty a nic nového ho raději moc neučím

Měl tendenci štěkat na Silvestra na petardy, ale to jsem mu zatrhla, protože tohle sebevědomej pes nedělá, to dělá pes, který se bojí A on bojínek není, to vím, takže stačilo párkrát zasyčet a petardy jen sledoval, ale neřešil Aspoň jsem se utvrdila v tom, že není nic a nikdo, čeho by se bál

3.1.2009 16:39
matilda

XXX.XXX.130.216

LAe já to zkoušela na talíř a ten miluje ze všeho jevíc!BNudu teda zkoušet dál....

Jééé, mám od mala neuštěkané zvíře, takže i povel štěkání byl docela oříšek. Ze začátku nehlesla nebo jen tak brblala, ale teď je nám rok a 1/2 a štěkáme krásně. Já jsem jednoho večera vzala necelé kilo syrového hovězího a nakrájela na malé kostičky - To byla ten den její večeře. No, a pak jsem jí přivázala a dokud nebyl náznak štěkotu, tak nedostala nic. Pak jsem jí odvázala a kousek popošla a opět musela zaštěkat. Věřte mi, že to kilo zhruba měla za 45 min v sobě, ale na konci už štěkala pěkně nahlas. Pak je důležité, každý den to zkoušet. Třeba už jen na pamlsek nebo za večeři. Akorát dávat pozor, aby si to nespojil tak, že pak bude vyžadovat večeři štěkotem! Takto to udělejte jenom několikrát.

3.1.2009 17:01
vargo

XXX.XXX.68.229

maťa napsal(a):
Hlavně vydržet, mám 13-ti měsíčního NO a tentýž problém - ne poprvé, kdysi jsem to řešila u své fenky NO

Nejlepší je druhý pes, který to umí a ten tvůj by to teoreticky měl obkoukat, jenže!!! Jenže jenže, jak kterej, Batulka to nakonec obkoukala, ale ona byla přemýšlivá a rozumná, Efram neobkouká nic, neb je zbrklej, super hyper aktiv zmeteček
Štěká minimálně a když už, tak na cizí psy, jenže na ně to fakt učit nebudu, neb bych ho v tom ještě podporovala, že Na peška neštěká, na nic jinýho, krom....

.....mé drahé Nudle! Na tu jačí, když ho uvážu a s ní se honím, ale takovým tím hyster řevem a ač se již nějaký týden snažím ho tak učit štěkat, je to marný, marný, je to marný.... Je zrovna v nej stádiu pubošky a je s ním marný všechno, tudíž se jenom držím zuby nehty a nic nového ho raději moc neučím

Měl tendenci štěkat na Silvestra na petardy, ale to jsem mu zatrhla, protože tohle sebevědomej pes nedělá, to dělá pes, který se bojí A on bojínek není, to vím, takže stačilo párkrát zasyčet a petardy jen sledoval, ale neřešil Aspoň jsem se utvrdila v tom, že není nic a nikdo, čeho by se bál

Tak přítel má labradora, jsou mu už 3 a půl roku. Stačí, když jen zvednu ukazováček a on už štěká. Popravdě si už nepamatuju, jak jsme ho to učili, ale důležité je ho ze začátku hodně chválit, takže třeba i když jen bude náznak štěknutí, tak ho pochválit a něco mu dát dobrého. Teď si tak matně vzpomínám, že jsme pejska učili taky štěkat na něco dobrého Ale je dobré to střídat, nejdřív mu dát ňaminku a pochválit ho, pak ho třeba jenom pochválit, pak ani jedno a takhle to střídat, ať si nezvykne, že za každý štěk něco dostane a pak už ani nebude štěkat, když u sebe nebudete mít něco dobrého nebo naopak, jak už v předchozím příspěvku bylo řečeno, bude štěkat proto, aby něco dostal. Taky jsme dělali to, že jsme ho chválili i za to, když štěkal jen tak

3.1.2009 17:35
lucka88

XXX.XXX.215.235

vargo napsal(a):
Tak přítel má labradora, jsou mu už 3 a půl roku. Stačí, když jen zvednu ukazováček a on už štěká. Popravdě si už nepamatuju, jak jsme ho to učili, ale důležité je ho ze začátku hodně chválit, takže třeba i když jen bude náznak štěknutí, tak ho pochválit a něco mu dát dobrého. Teď si tak matně vzpomínám, že jsme pejska učili taky štěkat na něco dobrého Ale je dobré to střídat, nejdřív mu dát ňaminku a pochválit ho, pak ho třeba jenom pochválit, pak ani jedno a takhle to střídat, ať si nezvykne, že za každý štěk něco dostane a pak už ani nebude štěkat, když u sebe nebudete mít něco dobrého nebo naopak, jak už v předchozím příspěvku bylo řečeno, bude štěkat proto, aby něco dostal. Taky jsme dělali to, že jsme ho chválili i za to, když štěkal jen tak

Taky bych potřebovala poradit jak na to. Pesan neštěká a neštěká . Sice jsem ráda, ale nevím jak ho to naučit. Jediné když štěkne je když vyběhne "hlídat" do chodby..tam si občas zavrčí a zaštěká, a tak ho chválíme aspoň tam, ale nevím jestli je to úplně ideální..

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2009 17:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musíte najít něco nebo nějakou situaci, ve které štěká

Já jsem měla výhodu, že Niky začne vždycky štěkat když má velikou radost - především tedy když vidí že se oblíkám a že bude procházka. Samo o sobě je to pěkně otravné, hlavně když se jedná o venčení před odjezdem na výstavu, tzn. v neděli třeba ve 4 ráno a štěkání samotné je doprovázeno skákáním a chňapáním po rukávech... proto jsem zrovna tohle štěkání nechtěla k nácviku moc použít, ale Nikouš jindy neštěkala a neštěkala...tak jsem šla do toho.

Trvalo to asi 3 měsíce, než pochopila že štěkej znamená štěkej a ne skoč mi na hlavu nebo kousni mě do ruky, ale podařilo se a od té doby štěká na povel.

A explozivní radost na začátku procházky jsem použila i k naučení perfektního aportu

3.1.2009 17:54
matilda

XXX.XXX.130.216

lucka88 napsal(a):
Taky bych potřebovala poradit jak na to. Pesan neštěká a neštěká . Sice jsem ráda, ale nevím jak ho to naučit. Jediné když štěkne je když vyběhne "hlídat" do chodby..tam si občas zavrčí a zaštěká, a tak ho chválíme aspoň tam, ale nevím jestli je to úplně ideální..

Musíte se obrnit trpělivostí a hlavně ze začátku odměnit za jakýkoliv náznak. U nás to byla atrakce, protože fenka mi otvírala tlamu naprázdno aniž by hlesla. Takže to byla docela atrakce pro okolí. Jinak první fenku mám uštěkanou a myslela jsem si, že to budu učit přes ní. Ale efekt byl opačný. Jakmile stará štěkala, že se mohla prorvat, tak ta druhá naopak se odvrátila. Takže zkoušet a zkoušet.

3.1.2009 18:40
lakukacka

XXX.XXX.188.92

Ahoj.
Můj dobrouš šěkání na povel okoukal na cvičáku od ostatních.. Psi před námi štěkali, on se pak přidal.. a tak jsem ho to naučila..
Jinak malá kříženka se to naučila hodně rychle (2 nebo 3 dny). Když jsem si zalezla do vany, neviděla na mě, tak seděla pod vanou a štěkala. Takže já dokola, dokud štěkala dávala povel. Když přestala, přestala jsem se hýbat a znovu jsem se opřela. To na mě opět neviděla a začala štěkat. Takže jsem se opět naklonila a dávala povel.. Sice jsem se pak koupala v pomalu studené vodě , ale fenka se to opravdu během dvou nebo tří dnů naučila. A nyní, když už je jí rok, štěká na povel nádherně. Jen občas se jí nechce, tak to pak mě přemlouvá a nebo vydává jen takové skřeky místo štěkání. Ale jinak si nestěžuji.
Nejdůležitější je najít něco na co pes štěká. První pes se (asi) bál soch v parku a štěkal na ně, když sme šli okolo. Takže toho jsme naučili štěkat zase tak

4.1.2009 16:10
slaimer

XXX.XXX.7.84

My jsme naseho vymara naucili stekat na zradlo. Do te doby stendo nemelo tendence stekat, ani ted nerve (jen kdyz hlida kdyz je nekdo doma (sam doma nehlida to se na to muze vyprdnout kdyz neni koho)). Naucili jsme ho to asi ve 3-4 mesicich na misku se zradlem. Jednou jsem mu ji proste nedal a porad s ni maval pred jeho cumakem, az stekl nasledovalo zradlo, pochvala. Druhy den to same a treti den stekal na povel sam, paty na gesta a bylo. Jinak nesteka skoro vubec, ani na psy za plotem. Ale mame stekave plemeno, takze to byla hracka.

4.1.2009 16:16
muchomurka

XXX.XXX.46.114

slaimer napsal(a):
My jsme naseho vymara naucili stekat na zradlo. Do te doby stendo nemelo tendence stekat, ani ted nerve (jen kdyz hlida kdyz je nekdo doma (sam doma nehlida to se na to muze vyprdnout kdyz neni koho)). Naucili jsme ho to asi ve 3-4 mesicich na misku se zradlem. Jednou jsem mu ji proste nedal a porad s ni maval pred jeho cumakem, az stekl nasledovalo zradlo, pochvala. Druhy den to same a treti den stekal na povel sam, paty na gesta a bylo. Jinak nesteka skoro vubec, ani na psy za plotem. Ale mame stekave plemeno, takze to byla hracka.

Teda, já vám ty neštěkavce závidím. Ten mů máproém s povelem ticho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík