Potřebovala bych radu někoho zkušenějšího jak jsem já. Chceme si pořídit pejska anglického ohaře a máme dileme. Psa nebo fenku. Doma máme a vždy jsme měli jen fenky. Nyní jsou dvě jedna pointr a jedna trpasličí pinč. Nikdy jsme ani nechovali štěnata i když byly a jsou fenky s PP.Ani do budoucna o tom neuvažuji. A teď k problému. Neznám jak se vlasně psi chovají, jestli jsou v chování podobní fenkám. Jestli má někdo osobní zkušenost a má doma obě pohlaví. Co případně děláte, když fenka hárá. Máme RD ,kotec, ale psy v něm vůbec nejsou, jsou stále s námi, doma i spí. děkuji za Vaše názory i náhledy. avi
avi
napsal(a):
Potřebovala bych radu někoho zkušenějšího jak jsem já. Chceme si pořídit pejska anglického ohaře a máme dileme. Psa nebo fenku. Doma máme a vždy jsme měli jen fenky. Nyní jsou dvě jedna pointr a jedna trpasličí pinč. Nikdy jsme ani nechovali štěnata i když byly a jsou fenky s PP.Ani do budoucna o tom neuvažuji. A teď k problému. Neznám jak se vlasně psi chovají, jestli jsou v chování podobní fenkám. Jestli má někdo osobní zkušenost a má doma obě pohlaví. Co případně děláte, když fenka hárá. Máme RD ,kotec, ale psy v něm vůbec nejsou, jsou stále s námi, doma i spí. děkuji za Vaše názory i náhledy. avi
já vždy dávala přednost psům ikdyž muj první pes byla fenka:-))
Momentálně mám dva pesany a jednu fenu-velká plemena a snášeji se naprosto v pohodě.Fena ,ač nejmladší všem šéfuje!!
S chováním je to individuální!!!! Nikdy jsem neměla tuláka-že by utíkal za háravkama a ani bych neřekla ,že jsou mazlivější feny-já mám vždy závisláky at je to fena či pes:-)))))
Pokud fena hárá tak je ona zavřená v kotci po dobu naší nepřítomnosti,když jsem s nima na zahradě tak je pustím společně a pokud dojde ke kritickým dnum tak je holt na pár dní k sobě nepouštím.A pak jim už zase fena dá najevo,že o ně nemá zájem:-))
Takže já bych se toho nebála