Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2006 18:22

sem můžete dát fotky svých labradorských miláčků i se jménem a původem- chovatelská stanice

a tenhle je můj Manitu z Muchovy Boudy

1.4.2006 18:39

ajulka napsal(a):
sem můžete dát fotky svých labradorských miláčků i se jménem a původem- chovatelská stanice

Jedna moc šikovná labradoří slečna - Iren z Kulíkova
Když všechno půjde, tak jak má bude Irenka pomáhat jako vodicí pejsek.

1.4.2006 18:50

ajulka napsal(a):

Další moc šikovné labradorky - světlejší Charlotta Elva Bohemia a druhá Chaty Elva Bohemia.

1.4.2006 18:51

ajulka napsal(a):

Ještě jeden pejsek Andy z Velkého Blaníku, který je teď v poslendí fázi výcviku na vodicího pesana.

1.4.2006 18:53

ajulka napsal(a):

A poslední holčička - Bára Elva Bohemia, která bohužel kvůli lehké DKK musela být vyřazena z výcviku, ale snad se má dobře.

1.4.2006 19:39

petruska napsal(a):
A poslední holčička - Bára Elva Bohemia, která bohužel kvůli lehké DKK musela být vyřazena z výcviku, ale snad se má dobře.

Ahoj,
nechtěli byste z toho udělat takové ladradoří fórum? Myslim i na povídání...ne jenom na fotky... Domnívám se že je tu hodně lidí co má labradory, vždyť je to taky super plemeno

Mě se totiž s mojí labradorkou stalo něco zvláštního. Ve středu, to se zrovna oteplilo jsme se byly koupat v potoce a druhý den ráno vůbec nehýbala ocasem...dokážete si určitě představit, že toho si u labíka člověk všimne hned Někde jsem slyšela, že by to mohl být tzv. "dead tail syndrom", takže sem moc neplašila a doopravdy, dneska už vrtí ocasem v pohodě. Tak sem se chtěla zeptat jestli se vám to už někdy stalo a pokud jo, tak jestli se to ještě někdy opakovalo?

A jinak taky posílam fotku, je z léta z Orlíku...
Takže je to skoro dvouletá Samínka, a je bez PP

1.4.2006 20:25

luckam napsal(a):
Ahoj,
nechtěli byste z toho udělat takové ladradoří fórum? Myslim i na povídání...ne jenom na fotky... Domnívám se že je tu hodně lidí co má labradory, vždyť je to taky super plemeno

Mě se totiž s mojí labradorkou stalo něco zvláštního. Ve středu, to se zrovna oteplilo jsme se byly koupat v potoce a druhý den ráno vůbec nehýbala ocasem...dokážete si určitě představit, že toho si u labíka člověk všimne hned Někde jsem slyšela, že by to mohl být tzv. "dead tail syndrom", takže sem moc neplašila a doopravdy, dneska už vrtí ocasem v pohodě. Tak sem se chtěla zeptat jestli se vám to už někdy stalo a pokud jo, tak jestli se to ještě někdy opakovalo?

No to není špatný nápad. Labradoři jsou super :-). Tak co, děláte někdo něco se svým labíkem?
Jinak na fotce je 2-letý Tjabo ( bez PP :-(

1.4.2006 21:25

ajulka napsal(a):

mýmu pesanovi teď bude rok, výcvik nám zatím jde, jen by mě zajímalo jak jste kdo třeba odnaučili svýho labíka skákat na vycházce po cizích lidech ?? jestli to teda něčí pes dělal ?? nevím si s tím rady a proto bych uvítala jakoukolic radu

1.4.2006 23:24

ajulka napsal(a):
mýmu pesanovi teď bude rok, výcvik nám zatím jde, jen by mě zajímalo jak jste kdo třeba odnaučili svýho labíka skákat na vycházce po cizích lidech ?? jestli to teda něčí pes dělal ?? nevím si s tím rady a proto bych uvítala jakoukolic radu

Posílám fotku mého 8 měsíčního labradořího kluka - Vagabounda od Himalájského cedru

1.4.2006 23:32

zdena2000 napsal(a):
Posílám fotku mého 8 měsíčního labradořího kluka - Vagabounda od Himalájského cedru

To je tedy krasavecPřeji hodně úspěchu na výstavách

2.4.2006 13:50

ajulka napsal(a):

Ahoj, myslim že neni labík co by neskákal po lidech Částečně to myslim přechází věkem a taky tim, že jí to neustále zakazuju, občas mam pocit že teda marně.... Ale nejvíc pomohlo, když sem cizím lidem (no nebo teda spíš pejskařům, který potkáváme) řekla, ať se nebojí a okřiknou jí sami, protože takhle to na ně skusí jednou, oni jí okřiknou a je to v poho... Zato já bych se tam mohla třeba na hlavu stavět.... Jinak když byla ve věku, kdy musela uvítat na ulici úplně každý kdo tam prošel, tak prostě byla na vodítku a na volno jenom v lese. Tak držim palce, tu mojí už to přechází (budou jí dva), tak neboj, taky se dočkáš

2.4.2006 16:54

luckam napsal(a):
Ahoj, myslim že neni labík co by neskákal po lidech Částečně to myslim přechází věkem a taky tim, že jí to neustále zakazuju, občas mam pocit že teda marně.... Ale nejvíc pomohlo, když sem cizím lidem (no nebo teda spíš pejskařům, který potkáváme) řekla, ať se nebojí a okřiknou jí sami, protože takhle to na ně skusí jednou, oni jí okřiknou a je to v poho... Zato já bych se tam mohla třeba na hlavu stavět.... Jinak když byla ve věku, kdy musela uvítat na ulici úplně každý kdo tam prošel, tak prostě byla na vodítku a na volno jenom v lese. Tak držim palce, tu mojí už to přechází (budou jí dva), tak neboj, taky se dočkáš

Senny a Sára:)

Sen je (spíše byla) Fatka z úročnice a Sára je bezpapírová:)

2.4.2006 18:39

uzivatel napsal(a):
Senny a Sára:)

Sen je (spíše byla) Fatka z úročnice a Sára je bezpapírová:)

Ahoj, posílám fotku mojí slečny.
..jinak více na http://enny.estranky.cz
Lucie & Enny

2.4.2006 22:30

lucie x napsal(a):
Ahoj, posílám fotku mojí slečny.
..jinak více na http://enny.estranky.cz
Lucie & Enny

to je supr, máte všichni krásný pesany, a když ste si je pořizovali co vás k tomu vedlo ?? že jste si vybrali právě toto plemeno ??

3.4.2006 09:32

ajulka napsal(a):

Já myslím, že všichni labísci to v mládí dělají... Jsou to prostě lidumilové!
Zkoušej osvědčené recepty - "fuj!", "nesmíš", zvednout koleno proti psovi, domluvit se sněkým, kdo ho plácne, vysvětlit lidem, že ho mají pohladit a nezvedat ruce...
Ale nejlepším "lékem" je čas. Po roce přijde první zklidnění, přestane si všímat náhodných kolemjdoucích, ve třech letech druhé - přestane skákat na každou návštěvu. Ale své oblíbence přivítá pokaždé. Náš Sam to už udělá jen ojediněle, ale občas přece jen hupsne
Jde taky o to, vysvětlit lidem, jak se mají chovat oni. Kdo se chová podle instrukcí (hezky se s ním přivítá), na toho můj Sam neskáče...
PS: Takhle vypadal ve dvou měsících, už se ani nechce věřit! Zítra mu jsou 4!

3.4.2006 09:35

marcha napsal(a):
Já myslím, že všichni labísci to v mládí dělají... Jsou to prostě lidumilové!
Zkoušej osvědčené recepty - "fuj!", "nesmíš", zvednout koleno proti psovi, domluvit se sněkým, kdo ho plácne, vysvětlit lidem, že ho mají pohladit a nezvedat ruce...
Ale nejlepším "lékem" je čas. Po roce přijde první zklidnění, přestane si všímat náhodných kolemjdoucích, ve třech letech druhé - přestane skákat na každou návštěvu. Ale své oblíbence přivítá pokaždé. Náš Sam to už udělá jen ojediněle, ale občas přece jen hupsne
Jde taky o to, vysvětlit lidem, jak se mají chovat oni. Kdo se chová podle instrukcí (hezky se s ním přivítá), na toho můj Sam neskáče...
PS: Takhle vypadal ve dvou měsících, už se ani nechce věřit! Zítra mu jsou 4!

A takhle vypadá teď
Je bez PP, dominantní na psy, lidumil, trdlo a trošku nezávislák, ale máme ho rádi

3.4.2006 09:41

kristyna tjabo napsal(a):
No to není špatný nápad. Labradoři jsou super :-). Tak co, děláte někdo něco se svým labíkem?
Jinak na fotce je 2-letý Tjabo ( bez PP :-(

Já se snažím o rekreační canicross, skijöring a bikejöring... Ale Sama to baví jen když má s kým soutěžit, jinak radši běhá na volno. Zrovna včera jsme letos prvně vyjeli na kolo - Sam se ploužil, dokonce pokulhával, tak jsem si říkala, chudák, pustila ho na volno - a zmizel vepředu na poli, po kulhání ani stopy. Když na mě tuhle fintu zkoušel kdysi náš jezevčík, brala jsem to - ale labrador? Jinak je Sam spíš optimistický prosťáček a převíst se nás snaží jen ohledně jídla - vždycky předstírá, že nevečeřel a zkouší, jestli by nedostal znovu. Je při tom úplně dojemnej

3.4.2006 09:42

marcha napsal(a):
Já se snažím o rekreační canicross, skijöring a bikejöring... Ale Sama to baví jen když má s kým soutěžit, jinak radši běhá na volno. Zrovna včera jsme letos prvně vyjeli na kolo - Sam se ploužil, dokonce pokulhával, tak jsem si říkala, chudák, pustila ho na volno - a zmizel vepředu na poli, po kulhání ani stopy. Když na mě tuhle fintu zkoušel kdysi náš jezevčík, brala jsem to - ale labrador? Jinak je Sam spíš optimistický prosťáček a převíst se nás snaží jen ohledně jídla - vždycky předstírá, že nevečeřel a zkouší, jestli by nedostal znovu. Je při tom úplně dojemnej

Ještě jedna fotka z letošní vydařené zimy...

3.4.2006 10:00

marcha napsal(a):
A takhle vypadá teď
Je bez PP, dominantní na psy, lidumil, trdlo a trošku nezávislák, ale máme ho rádi

jo jo , taky se mi nechce věřit, že vypadala takhle...

3.4.2006 10:02

luckam napsal(a):
jo jo , taky se mi nechce věřit, že vypadala takhle...

jé, ta fotka se nějak zmenšila

3.4.2006 18:49

luckam napsal(a):
jé, ta fotka se nějak zmenšila

jsou fakt úžasní, jo muj byla taky mrňavej 12.4 mu bude rok a člověk by nevěřil že to byl takovej malej drobeček

3.4.2006 19:42

ajulka napsal(a):

My jsme vcera byli poprve letos na koupalisti... Benny, stary jeden rok.

5.4.2006 16:46

benny napsal(a):
My jsme vcera byli poprve letos na koupalisti... Benny, stary jeden rok.

6.4.2006 09:51

ajulka napsal(a):

Toto je moje slečna Clea z Pařízku v lednu oslavila 1 narozeniny. Můžete mrknout i na její stránečky
www.clea.estranky.cz

8.6.2006 21:06

stepi13 napsal(a):
Toto je moje slečna Clea z Pařízku v lednu oslavila 1 narozeniny. Můžete mrknout i na její stránečky
www.clea.estranky.cz

:o)

9.6.2006 07:36

luckam napsal(a):
Ahoj,

Tak já jsem se s tím osobně ještě nesetkala, ale dost jsem o tom četla, prý je to u labíků poměrně častá věc, které se dá předcházet tím, že když se pesan vycachtá, tak by se mělo dbát na vysušení psa kolem kořene ocasu, který to postihuje. Jsou na to náchylní a tím osušováním u kořene ocasu se prý tomuto opravdu zabrání. Jinak v případě, že se to již Vašemu pejskovi stane, je dobré použít anopyrin a i homeopatika, čímž se pesanův ocas brzy vrátí do normálu.
Také už se těším, až se bude naše malá v létě cachtat.
Hezký den.

9.6.2006 09:20

lucie x napsal(a):
:o)

V práci moc fotek nemám, ale tohle je naše Bára.
(Zejména pro petruska (Petra)) jmenuje se Ivy z Kulíkova!

9.6.2006 09:21

ahoj napsal(a):
V práci moc fotek nemám, ale tohle je naše Bára.
(Zejména pro petruska (Petra)) jmenuje se Ivy z Kulíkova!

a ještě jedna...

9.6.2006 09:46

ahoj napsal(a):
a ještě jedna...

Jééééé - tak vím jak vypadá další sourozenec
Tak ještě jednou fotka modelky Irenky (hrozně ráda se totiž fotí)

9.6.2006 15:53

ajulka napsal(a):

nedavno (5.6.) jsme oslavili 8 let muj milovany labis Waring z Vlčí stepi

14.6.2006 18:53

misa napsal(a):

Náš senior Denny. V březnu mu bylo 9 let

14.6.2006 18:55

misa napsal(a):

A ještě jedna

14.6.2006 18:58

misa napsal(a):

A poslední

14.6.2006 21:00

lmusa napsal(a):
A poslední

Tohle je Jerry, která bude vodící pes, jestli bude vše v pořádku.

15.6.2006 14:49

oko sara napsal(a):
Tohle je Jerry, která bude vodící pes, jestli bude vše v pořádku.

AHoj,
mohli byste tu napsat, kolik asi váš pejsek a váží. A jestli je to fena nebo pes?? DIky

15.6.2006 15:19

lucie x napsal(a):
AHoj,
mohli byste tu napsat, kolik asi váš pejsek a váží. A jestli je to fena nebo pes?? DIky

Tak Irenka váží ve svých 15 měsících okolo 23 kg. A už podle jména je to fenka.

16.6.2006 07:57

petruska napsal(a):

Tak to je docela rozdíl. Báře je úplně stejně a váří o 12kg víc. Tedy 35kg. Jedno kilčo bychom mohly dostat dolu, ale jinak žádný tlusťoch není (štíhlá tedy taky ne!).

16.6.2006 08:11

lucie x napsal(a):
AHoj,

Náš pes Benny (o několik fotek nahoře) váží 44,5kg, je mu 15 měsíců a je to pes.

16.6.2006 08:25

ahoj napsal(a):
Tak to je docela rozdíl. Báře je úplně stejně a váří o 12kg víc. Tedy 35kg. Jedno kilčo bychom mohly dostat dolu, ale jinak žádný tlusťoch není (štíhlá tedy taky ne!).

No to teda rozdíl je , ale mi jsme o něco málo drobnější a míň mohutnější než Bára. A nezdá se mi, že by Iren byla nějak hubená - podle mě je akorát.

16.6.2006 09:50

ajulka napsal(a):

Clea má rok a půl a váží 30Kg, hodně lidí mi říká, že má hezkou postavu

16.6.2006 10:23

stepi13 napsal(a):
Clea má rok a půl a váží 30Kg, hodně lidí mi říká, že má hezkou postavu

Eny má 16 měsíců a něco pod třicet kilo (tak 28)..

16.6.2006 10:47

lucie x napsal(a):

Sam,3 roky a cca 35 kg

16.6.2006 10:49

janaa napsal(a):
Sam,3 roky a cca 35 kg

A ještě jedna

16.6.2006 17:09

janaa napsal(a):
A ještě jedna

Samantha 2 roky, tak 30-32 kg

16.6.2006 20:19

luckam napsal(a):
Samantha 2 roky, tak 30-32 kg

Denny 9 let, 36 kg. Ofrkává v tom dnešním vedru

16.6.2006 21:17

lucie x napsal(a):

Tak jsem dneska vážili a má stěží 25kg..už zase zhubla :-(

17.6.2006 09:50

ajulka napsal(a):

Tak já sem přidávám mého teď 3 ročního psa s PP- Coody z chovné stanice Connan Bohemia, měl úraz na zadní tlapce, takže se nezúčastňujem výstav, ani s ním nějak na závody nějaké nejezdíme, je to postelovej miláček. Připouští, má krásná štěňátka... Více na www.labrador-coody.nanic.cz Kdo je z okolí Prostějova a má labradora, může mě kontaktovat jen třeba na pokec- Lussie.Bingova@centrum.cz, icq-310-032-264 nebo skype- tweeety2

17.6.2006 09:51

ajulka napsal(a):

Ještě jednou...

17.6.2006 09:57

ajulka napsal(a):

a dám sem jednoho Coodyho potomka =)

17.6.2006 11:18

lucie x napsal(a):
AHoj,

tak muj osmilety Waring (pes o nekolik fotek vyse) vazi cca 42 kg

18.6.2006 21:13

lussie184 napsal(a):
a dám sem jednoho Coodyho potomka =)

A tady je naše Peggynka....dnes má své jedenáctitýdenní narozeniny. :-)

18.6.2006 21:14

lolinka napsal(a):
A tady je naše Peggynka....dnes má své jedenáctitýdenní narozeniny. :-)

A ještě jedna...takhle spinkáme.

19.6.2006 14:33

lolinka napsal(a):
A ještě jedna...takhle spinkáme.

Ahoj, máme stejnej balón :o)

19.6.2006 19:19

lucie x napsal(a):
Ahoj, máme stejnej balón :o)

je úúúžasný, malá si ho hned strašně oblíbila a kupodivu na to jak je veliký, tak už s ním dokáže pěkně vyvádět.

Přikládám ještě fotku z vlaku - první cesta domů.

19.6.2006 19:44

lolinka napsal(a):

je úúúžasný, malá si ho hned strašně oblíbila a kupodivu na to jak je veliký, tak už s ním dokáže pěkně vyvádět.

Přikládám ještě fotku z vlaku - první cesta domů.

..má krásnou bravu..můžu se zeptat odkud ji máte??

19.6.2006 20:09

lucie x napsal(a):

Děkuji.
Od Olomouce. Její matka již ale asi jiné potomky mít nebude, protože měla poměrně velké poporodní problémy, takže se majitelka bojí, aby vůbec další porod vydržela, což samozřejmě chápu. I jedna známá měla zájem o jejího dalšího potomka, ale bohužel se bude muset obrátit jinam. Já to ale rozhodně oceňuji, protože je hodně lidí, kteří by nechali fenu klidně opět připustit, jen aby mohli zinkasovat za co nejvíce peněz za štěňátka.
Jinak je to naše zlatíčko.

19.6.2006 20:11

lucie x napsal(a):

Váš LR má také krásnou barvu. Je to fenka nebo pejsek? A jak je starý?

19.6.2006 20:14

lolinka napsal(a):
Váš LR má také krásnou barvu. Je to fenka nebo pejsek? A jak je starý?

Ja se neptala proto, ze bych taky chtěla po její mamine..jestli dalšího, tak asi černého :-))
..je to fenka, 16měsíců - více na http://enny.estranky.cz

19.6.2006 21:15

lucie x napsal(a):
Ja se neptala proto, ze bych taky chtěla po její mamine..jestli dalšího, tak asi černého :-))
..je to fenka, 16měsíců - více na http://enny.estranky.cz

Máte moc hezké stránky.
My jsme měli černého pejska před touto LR, ale mě právě uchvátili ti čokoládoví.
Přijde mi, že mají nejúžasnější a nejupřímější pohled. I když oni dokáží všichni koukat těma svýma psíma očima.

19.6.2006 22:43

lolinka napsal(a):
Máte moc hezké stránky.
My jsme měli černého pejska před touto LR, ale mě právě uchvátili ti čokoládoví.
Přijde mi, že mají nejúžasnější a nejupřímější pohled. I když oni dokáží všichni koukat těma svýma psíma očima.

Ahoj Labradorci jsou i bezvadní trhači- šeltiákovi udělá kapsu velkou jako roztažená dlaň za pár vteřin. A to bez jakékoli provokace... Ale jinak jsou to hezcí pejsci(nemyšleno ironicky)

20.6.2006 14:51

jindriska napsal(a):
Ahoj Labradorci jsou i bezvadní trhači- šeltiákovi udělá kapsu velkou jako roztažená dlaň za pár vteřin. A to bez jakékoli provokace... Ale jinak jsou to hezcí pejsci(nemyšleno ironicky)

Ahoj, můžu se zeptat na smysl přispěvku výše?? Proč to sem píšete?? Viděla jste jednoho takového labradora a hned je všechny hážete do jednoho pytle..a to přitom oni musí projít zkouškami a testováním povahy (a věřte že agresivní pes nebo jen s náznakem agresivity neprojde)...to já bych se spíše bála jiných psů než labradorů..

labísi

21.6.2006 07:48
labísi

lucie x napsal(a):
Ahoj, můžu se zeptat na smysl přispěvku výše?? Proč to sem píšete?? Viděla jste jednoho takového labradora a hned je všechny hážete do jednoho pytle..a to přitom oni musí projít zkouškami a testováním povahy (a věřte že agresivní pes nebo jen s náznakem agresivity neprojde)...to já bych se spíše bála jiných psů než labradorů..

no myslím, že s těma zkouškama to není tak horký. Byli sme na OVVR, kde se při střelbě, jak se pouští skupinka psů a pak se vystřelí, servali 2 psi, ale aby v PP neměli agresivitu, tak je oba vyrazili "za střelbu"

22.6.2006 10:36

lucie x napsal(a):
AHoj,

ahoj, aka vysoka by mala byt labradorka co ma 9 mesiacov? Ta moja je sice milacik zlatucky ale kedze je bez PP mam taky trapny pocit ze nebude celkom cistokrvna ...Je podla mna dost mala a nieje taka mohutna ako labradori co ich vidavam...Obrazok poslemlen co pridem z prace :))

22.6.2006 12:42

petruska napsal(a):

Ahoj přidávám toho mojeho po operaci, měl přetrhaný kolení vazy, stalo se vám to nekdy u ňákýho pejska? Noris od Podhrázskýho rybníka

22.6.2006 12:49

salitka napsal(a):
Ahoj přidávám toho mojeho po operaci, měl přetrhaný kolení vazy, stalo se vám to nekdy u ňákýho pejska? Noris od Podhrázskýho rybníka

a tady je 2 měsíce po operaci u vody na rehabilitaci

22.6.2006 15:04

trava8 napsal(a):
ahoj, aka vysoka by mala byt labradorka co ma 9 mesiacov? Ta moja je sice milacik zlatucky ale kedze je bez PP mam taky trapny pocit ze nebude celkom cistokrvna ...Je podla mna dost mala a nieje taka mohutna ako labradori co ich vidavam...Obrazok poslemlen co pridem z prace :))

a tu je ta fotka, to mala Tinka cca 2.5 mesiaca...

22.6.2006 15:26

ajulka napsal(a):

Jo, taky se mi líbí labíci. Mám ale jen křížence LB a RTW a na výstavy jsem si pořídila raději VSP. Vadí mi zkoušky, nemám ráma pistolníky

22.6.2006 23:13

petruska napsal(a):

takhle presne vazila nase, pak se to hnulo na 25kg na delsi dobu, ted ma 2 roky a pred mesicem vazila 28kg. Nekteri lide mi rikali, ze je drobna a mala, ale me az tak neprijde. Spis, ze tady u nas je dost prerostlých LR a navic obeznich. Je mi jasne, ze to muze byt zpusobeno tim, ze je bez pp. ale posudte dle fotky jestli to neni LR. Fotka je starsiho data, novejsi snad nemam, ale je to divny vzdyt porad fotim jen psy
Kolik ma vazit LR podle standardu? ja nekde nasla, ze 25-34kg v zavislosti na konstituci, aby byla primo umerna.

23.6.2006 09:33

salitka napsal(a):

Stalo se mi to taky, rovněž u labradora a dokonce třikrát u jednoho psa. Poprvé ve dvou letech - poněkud netypické, křížový vaz na levém koleně si natrhl, na rentgenu to nebylo tak průkazné, vaz se mu postupně třepil až se nakonec přetrhl. Operován, dostal umělý vaz, za rok si ho přerval - nevím, jak se to mohlo stát, do vysoké trávy zaběhl zdravý pes a vyběhl kulhající. Nebylo slyšet nějaké žuchnutí, zakňučení, prostě nic. Znovu operován, znovu nový umělý vaz, pak delší dobu v pohodě. Asi v 6 letech nějaký menší skok se špatným dopadem a urval si vaz na pravém koleni. Znovu operován, opět dostal umělý vaz a dneska je pesanovi 12 let a v zimě by na něm nikdo nepoznal, co má za sebou. V létě je to horší, horko prostě nesnáší a jen se plouží, ožívá jedině u vody. Kolena ho už občas bolí - přece jen ve dvanácti letech je artróza už dost pokročilá. A důvody přetržení vazů - stává se to i u jiných plemen - hlavně špatný dopad po skoku, labradoři jsou navíc hodně těžcí. A pokud má operované jedno koleno, občas se stává, že tím, že víc zatěžuje zdravou nohu, víc jí namáhá a k poranění pak taky může dojít. I moje sestřenice, která má labradorku, ji má taky třikrát operovanou s kolenními vazy.

23.6.2006 11:34

alenac napsal(a):
Stalo se mi to taky, rovněž u labradora a dokonce třikrát u jednoho psa. Poprvé ve dvou letech - poněkud netypické, křížový vaz na levém koleně si natrhl, na rentgenu to nebylo tak průkazné, vaz se mu postupně třepil až se nakonec přetrhl. Operován, dostal umělý vaz, za rok si ho přerval - nevím, jak se to mohlo stát, do vysoké trávy zaběhl zdravý pes a vyběhl kulhající. Nebylo slyšet nějaké žuchnutí, zakňučení, prostě nic. Znovu operován, znovu nový umělý vaz, pak delší dobu v pohodě. Asi v 6 letech nějaký menší skok se špatným dopadem a urval si vaz na pravém koleni. Znovu operován, opět dostal umělý vaz a dneska je pesanovi 12 let a v zimě by na něm nikdo nepoznal, co má za sebou. V létě je to horší, horko prostě nesnáší a jen se plouží, ožívá jedině u vody. Kolena ho už občas bolí - přece jen ve dvanácti letech je artróza už dost pokročilá. A důvody přetržení vazů - stává se to i u jiných plemen - hlavně špatný dopad po skoku, labradoři jsou navíc hodně těžcí. A pokud má operované jedno koleno, občas se stává, že tím, že víc zatěžuje zdravou nohu, víc jí namáhá a k poranění pak taky může dojít. I moje sestřenice, která má labradorku, ji má taky třikrát operovanou s kolenními vazy.

třikrát tak to je síla ohledně ceny jedné operace, je to hrozný že ti pesani na to tak trpěj, taky se nám to stalo tak blbě asi když běžel pro aport a stalo se mu to ve 3 letech teď už je dva měsíce doma a tak za tři tejdny by se měl začít zase zatěžovat jsem zvědavá jak to potom bude škoda že se tomu nedá předejít aby se to stalo znova to je jasný kór ten můj je takovej prdlouš pořád skáče jak pérák a strašně rád běhá škoda je úžasnej a mám ho hrozně ráda ale vyšlechtěnýho labrouše bych už dalšího asi nebrala to radši ňákou směsku nebo bezpapírák né tak přešlechtěnýho, ty zdravotní problémy tak často nemívaj (protože ten můj chcípoňěk měl snad už uplně všechno ani nechápu jak to všechno mohl za ty tři roky svojeho života stihnout)

23.6.2006 11:59

salitka napsal(a):
třikrát tak to je síla ohledně ceny jedné operace, je to hrozný že ti pesani na to tak trpěj, taky se nám to stalo tak blbě asi když běžel pro aport a stalo se mu to ve 3 letech teď už je dva měsíce doma a tak za tři tejdny by se měl začít zase zatěžovat jsem zvědavá jak to potom bude škoda že se tomu nedá předejít aby se to stalo znova to je jasný kór ten můj je takovej prdlouš pořád skáče jak pérák a strašně rád běhá škoda je úžasnej a mám ho hrozně ráda ale vyšlechtěnýho labrouše bych už dalšího asi nebrala to radši ňákou směsku nebo bezpapírák né tak přešlechtěnýho, ty zdravotní problémy tak často nemívaj (protože ten můj chcípoňěk měl snad už uplně všechno ani nechápu jak to všechno mohl za ty tři roky svojeho života stihnout)

Já bych zas jinýho než s pp nebrala, ten náš ho má a nemůžu říct, že by byl přešlechtěnej, za těch 12 let byly právě naše problémy jedině s těmi operacemi kolen, akorát letos v zimě kameny v močovém měchýři, jinak žádné jiné zdravotní problémy. To, že si urvou kolenní vaz, je dáno spíš tím, že je to temperamentní plemeno a poněkud těžké. A netrpí na to jen labíci, náš vet by mohl vyprávět, která plemena na to operoval - od jorkšírů přes labradory, něm. ovčáky až k dogám, leongergrům atd. Na vazy je specialista

4.7.2006 10:11

makki napsal(a):
Jo, taky se mi líbí labíci. Mám ale jen křížence LB a RTW a na výstavy jsem si pořídila raději VSP. Vadí mi zkoušky, nemám ráma pistolníky

tady je moje nádherné 11 týdenní šteňátko Avalanche. V pozadí Sára

4.7.2006 10:13

uzivatel napsal(a):
tady je moje nádherné 11 týdenní šteňátko Avalanche. V pozadí Sára

neodolám:) Hlavička:)

4.7.2006 12:26

ajulka napsal(a):

Koukám, že se to tady hemží samými labradořími mladíky a slečnami, tak přikládám jednoho dědka. Dvanáctiletý Andy ze Sázavy, který má v rodokmenu ještě první labradory, kteří sem byli přivezeni. Mimochodem, je to ten pejsek, o kterém jsem někdy uprostřed psala, že měl třikrát operované vazy v kolenou. A na zdraví a vitalitě mu to neubralo, jen už ten věk je trochu znát a vedra taky nejsou pro něj to nejlepší, ale je stále ještě dost čilý a o všechno má zájem.

4.7.2006 13:07

alenac napsal(a):
Koukám, že se to tady hemží samými labradořími mladíky a slečnami, tak přikládám jednoho dědka. Dvanáctiletý Andy ze Sázavy, který má v rodokmenu ještě první labradory, kteří sem byli přivezeni. Mimochodem, je to ten pejsek, o kterém jsem někdy uprostřed psala, že měl třikrát operované vazy v kolenou. A na zdraví a vitalitě mu to neubralo, jen už ten věk je trochu znát a vedra taky nejsou pro něj to nejlepší, ale je stále ještě dost čilý a o všechno má zájem.

Posílám fotečku mího labradora Rika.

9.7.2006 11:28

majdrous napsal(a):
Posílám fotečku mího labradora Rika.

Taky to vaši psi dělají ? Náš si vyhřívá svůj černý kožich na přímém slunci v tom vedru skoro v pravé poledne .

9.7.2006 12:54

lmusa napsal(a):
Taky to vaši psi dělají ? Náš si vyhřívá svůj černý kožich na přímém slunci v tom vedru skoro v pravé poledne .

jj, ta naše čerňucha to dělá taky. Nejdřív si vyhřívá kožich, potom se jde ochladit na dlaždice a pak se zase hůrá ohřívat... Tyhle kolečka dělá celý den, jiného pohybu v těch vedrech není schopná O to víc blbne večer...

9.7.2006 13:01

luckam napsal(a):
jj, ta naše čerňucha to dělá taky. Nejdřív si vyhřívá kožich, potom se jde ochladit na dlaždice a pak se zase hůrá ohřívat... Tyhle kolečka dělá celý den, jiného pohybu v těch vedrech není schopná O to víc blbne večer...

Náš by klidně šel v tom vedru i na pochoďák Jemu je to úplně jedno jestli je mínus 20 anebo plus 35 Je to nezmar na rozdíl od nás

9.7.2006 13:09

lmusa napsal(a):
Náš by klidně šel v tom vedru i na pochoďák Jemu je to úplně jedno jestli je mínus 20 anebo plus 35 Je to nezmar na rozdíl od nás

No kdyby byla blízko voda, tak je taky k neutahání, ale než přejdeme sídliště, aby sme se dostaly k lesu (a tedy po kilometru i k vodě) tak sme uvařený obě.
Tady na té fotce sme se k tomu odhodlaly. Žízeň byla veliká.... Já sem se tady napít neodvážila

9.7.2006 13:27

luckam napsal(a):
No kdyby byla blízko voda, tak je taky k neutahání, ale než přejdeme sídliště, aby sme se dostaly k lesu (a tedy po kilometru i k vodě) tak sme uvařený obě.
Tady na té fotce sme se k tomu odhodlaly. Žízeň byla veliká.... Já sem se tady napít neodvážila

U nás je čistá voda taky dost daleko. Máme sice kousek od domu rybník, ale tam to "kvete" . Chodíme raději k řece, ale protože je to daleko, tak většina procházek je "na suchu" a to mu právě nevadí, že je vedro, nemůže se okoupat a procházkoval by do alelujá, dědek jeden

11.7.2006 15:19

alenac napsal(a):

Andy je fešák a těch 12 let bych mu nehádala
Náš měl sice "jenom" 9 a půl roku, ale veta známe jenom z pravidelného očkování Je to sportovec a svalovec, co i v těchto vedrech musí mít svou denní "běházku" (ty jeho výkony se nedají nazvat procházkami. Neumí chodit v klidu)

12.7.2006 09:11

lmusa napsal(a):
Andy je fešák a těch 12 let bych mu nehádala
Náš měl sice "jenom" 9 a půl roku, ale veta známe jenom z pravidelného očkování Je to sportovec a svalovec, co i v těchto vedrech musí mít svou denní "běházku" (ty jeho výkony se nedají nazvat procházkami. Neumí chodit v klidu)

Děkuju za pochvalu. Anďák tohle teplo teda nemusí, ale na procházku je svolný kdykoliv, jen se brzy unaví. Ožívá jen když se dostane do vody (naštěstí máme rybník cca 250 m) nebo když klesne teplota pod 5 stupňů nad nulou. V zimě mu nikdo ten věk nehádal, to byl čilý jako mlaďoch a byl schopný mě v závějích uštvat.
Tak to máte dobré, když znáte veta jen z očkování, přeju vám, aby to pesanovi dlouho vydrželo.

12.7.2006 14:10

alenac napsal(a):
Děkuju za pochvalu. Anďák tohle teplo teda nemusí, ale na procházku je svolný kdykoliv, jen se brzy unaví. Ožívá jen když se dostane do vody (naštěstí máme rybník cca 250 m) nebo když klesne teplota pod 5 stupňů nad nulou. V zimě mu nikdo ten věk nehádal, to byl čilý jako mlaďoch a byl schopný mě v závějích uštvat.
Tak to máte dobré, když znáte veta jen z očkování, přeju vám, aby to pesanovi dlouho vydrželo.

Děkuji za přání Když měl Denny asi dva roky, tak jsme se ptali veterináře, kdy ti psi zklidní a "dostanou rozum". Předtím jsme měli jen jednoho malého oříška a plemeno labrador bylo pro nás velkou neznámou. Bylo nám řečeno, že ve čtyřech letech už bude klidný Táhne mu na desítku a je to pořád stejný rapl. Říkáme si, že se asi u něj zastavil čas, když se stále nedostavuje to očekávané zklidnění

17.7.2006 21:03

ajulka napsal(a):

tak to je moje Besynka, Tedˇ je jí 4,5měsíce. Jsem ze Starého Města U Uher.Hradiště. Nenašla by se nějaká psí kamarádka z blízkého okolí?

17.7.2006 21:06

harryz napsal(a):
tak to je moje Besynka, Tedˇ je jí 4,5měsíce. Jsem ze Starého Města U Uher.Hradiště. Nenašla by se nějaká psí kamarádka z blízkého okolí?

no a ještě jednou moje Besynka

18.7.2006 11:58

harryz napsal(a):
no a ještě jednou moje Besynka

6 týdnů stará štěnata. Ještě jsou nějaká volná.

18.7.2006 11:59

drobek napsal(a):
6 týdnů stará štěnata. Ještě jsou nějaká volná.

2

19.8.2006 15:04

ajulka napsal(a):

A tady je náš miláček - Ch. Danilo Dominik :-)
PS: hledá nevěstu
více na www.danilo.wz.cz

7.10.2006 12:55

locp napsal(a):
A tady je náš miláček - Ch. Danilo Dominik :-)
PS: hledá nevěstu
více na www.danilo.wz.cz

tak jsem se dnes fotil sluší mi to ??

8.10.2006 12:34

ajulka napsal(a):
tak jsem se dnes fotil sluší mi to ??

Jasně, že ti to sluší
Zdravíme společně s Jessie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík