Dneska když jsem byla venku se psem, tak jsem se tam začala bavit s jednou babčou s labradorem. Chudák s těží chodil, tak jsem se zmínila o DKK.
Mám také retrívra, takže povídat jsme si měly o čem... (ale pouze chvíli...)
Paní na můj dotaz, jestli nemá DKK a DLK řekla, že to vyšetřený nemá, že je to k ničemu. Pes prý bez PP (mixlej něčím).
A nejlepší bylo, když jsem se zeptala, jeslti paní vůbec ví, co to DKK a DLK je.
Prý je to jako lidské DNA, akorát u psů, že se to jmenuje DKK
a u fen DLK
Tak to jen abyste věděli, vy neználci
rachel
napsal(a):
Dneska když jsem byla venku se psem, tak jsem se tam začala bavit s jednou babčou s labradorem. Chudák s těží chodil, tak jsem se zmínila o DKK.
Paní na můj dotaz, jestli nemá DKK a DLK řekla, že to vyšetřený nemá, že je to k ničemu. Pes prý bez PP (mixlej něčím).
A nejlepší bylo, když jsem se zeptala, jeslti paní vůbec ví, co to DKK a DLK je.
a u fen DLK
No teda, citim se uplne poucena
rachel
napsal(a):
a u fen DLK
Nebylo by lepší vysvětlit to té paní, místo toho, abys z toho tady měla legraci?
muchomurka
napsal(a):
Nebylo by lepší vysvětlit to té paní, místo toho, abys z toho tady měla legraci?
No, realita byva u techto lidi vetsinou takova, ze jim clovek muze neco rikat horem spodem a stejne si budou mit svou pravdu..kdyby nejakou literaturu o psech videla, jiste by si nemyslela, to, co si o DKK a DLK mysli..
zboza3aj
napsal(a):
No, realita byva u techto lidi vetsinou takova, ze jim clovek muze neco rikat horem spodem a stejne si budou mit svou pravdu..kdyby nejakou literaturu o psech videla, jiste by si nemyslela, to, co si o DKK a DLK mysli..
souhlasím..to je jak já se od začátku snažím babičce vysvětlit,že pes se prostě někdy okřiknout a třeba i plácnout musí...ale ona mi pořád tvrdí že takto se na psa nesmí...a nepoučilo ji ani to,že už ji několikrát pokousal.. anebo že povaha a chování psa nezáleží na výchově,je to podle plemena a jak se narodí...
misa
napsal(a):
souhlasím..to je jak já se od začátku snažím babičce vysvětlit,že pes se prostě někdy okřiknout a třeba i plácnout musí...ale ona mi pořád tvrdí že takto se na psa nesmí...a nepoučilo ji ani to,že už ji několikrát pokousal.. anebo že povaha a chování psa nezáleží na výchově,je to podle plemena a jak se narodí...
To chce vytrvat. Opakovat a opakovat. Neustále dokola, výsledek se jednou dostaví.
misa
napsal(a):
Tak to je mazec Tak to je asi podobné jak jsem potkala holčinu se štěnětem bígla, říkala jsem si super, holka v mým věku, třeba se skamarádíme a budeme společně venčit.. No ale... holka bígla puštěnýho-to bylo štěndo takže moc poslušný nebylo a ona se ho snažila přivolat. Tak jí říkám, "chcete půjčit piškotek na přivolání? mám v kapse?" a ona jako šok a říká: " Cože??!!! Pes mě musí poslechnout, že já chci, ne že za to něco dostane!!!" tak jsem jen vykulila oči, řekla jí tak hezký cvičení a mazala pryč...
Doteď samo pejsek chodí na vodítku, protože jim nesutále utíká a jen slyším jak po něm řvou jak ona tak zřejmě tatínek nebo kdo to venčí... No sranda celkem, fakt takovým lidem nemá cenu něco vysvětlovat.
lilinka
napsal(a):
Tak to je mazec Tak to je asi podobné jak jsem potkala holčinu se štěnětem bígla, říkala jsem si super, holka v mým věku, třeba se skamarádíme a budeme společně venčit.. No ale... holka bígla puštěnýho-to bylo štěndo takže moc poslušný nebylo a ona se ho snažila přivolat. Tak jí říkám, "chcete půjčit piškotek na přivolání? mám v kapse?" a ona jako šok a říká: " Cože??!!! Pes mě musí poslechnout, že já chci, ne že za to něco dostane!!!" tak jsem jen vykulila oči, řekla jí tak hezký cvičení a mazala pryč...
Doteď samo pejsek chodí na vodítku, protože jim nesutále utíká a jen slyším jak po něm řvou jak ona tak zřejmě tatínek nebo kdo to venčí... No sranda celkem, fakt takovým lidem nemá cenu něco vysvětlovat.
To já mám perličku trochu z jinýho soudku jestli nevadí. Jednou jsem byla svědkem toho jak babička poučovala své vnouče jak rozezná krávu od býka - pozná se to prý podle rohů, kráva je totiž nemá a býk ano
lilinka
napsal(a):
To je ještě v klidu U nás v ulici potkávám paní s kokřicí. Fence je 8 měsíců a na cizí psy je dost bázlivá, na lidi v pohodě, mazlivá. Jednou mi paní říkala (je to tak 2 měsíce zpátky), že se po ní fenka několikrát doma ohnala a kousla jí. Tak se ptám, co ona na to a ona že prý ucukla a šla si to ošetřit, když jí pak šla vynadat, fena jí kousla znovu
. Tak sem jí říkala, ať s ní jde co nejrycleji někam na cvičák, že očividně netuší, jak s fenečkou zacházet a ona že ne, že nepotřebuje, aby jí fenka poslouchala jako vlčák, ale jen chce aby jí nekousala.... tak jsem jí asi 10 minut vysvětlovala, že tak už to dávno nechodí, že na cvičáku jí naučí, jak s pejskem zacházet a komunikovat a ona furt, že nechce mít vycvičenýho psa
No a teď jsem potkala jejího manžela s fenečkou.... Prošli kolem nás a najdenou slyším takové bublavé vrčení, tak se otočím a koukám jak péro z gauče
Pán pořád jde, zamilovaně na fenečku kouká a ona mu visí zakousnutá za nohu (ne nohavici, nohu) a vrčí a poskakuje za ním po zadních
Říkám si, marná sláva, těm nemá cenu něco vysvětlovat
pitimiti
napsal(a):
To já mám perličku trochu z jinýho soudku jestli nevadí. Jednou jsem byla svědkem toho jak babička poučovala své vnouče jak rozezná krávu od býka - pozná se to prý podle rohů, kráva je totiž nemá a býk ano
taky dobrý
Co jsem vypozorovala, tak jedině že býk je má vytočené dopředu a kráva nahoru, ale to bude asi jak u kterých krav... ale tohle se fakt povedlo
muchomurka
napsal(a):
No já se jí to snažila vysvětlit, ale ona tvrdila, že má pravdu ona. Tak jsem jí řekla, že nemá a že pravdu mám já. Pak bylo vidět, jak o tom přemýšlí.
Tvrdila, že tuhle informaci má z internetu. Prý manžel se ve psech hodně vyzná a říkal to samé,. tak nevím....
Nejspíš odborník na slovo vzatý
Jelikož ze mne někdo na nemoderce udělal absolutního blba a husu, co si dělá prču ze starejch lidí (mám pocit, že ani nepochopil, co jsem tím příspěvkem chtěla říct), troufám si říci, že na moderku hcodí lidé se smyslem pro humor a chutí podělit se o zážitky z vychajd.
Jóóó, holt anonymita dělá divy.....
rachel
napsal(a):
No já se jí to snažila vysvětlit, ale ona tvrdila, že má pravdu ona. Tak jsem jí řekla, že nemá a že pravdu mám já. Pak bylo vidět, jak o tom přemýšlí.
Tvrdila, že tuhle informaci má z internetu. Prý manžel se ve psech hodně vyzná a říkal to samé,. tak nevím....
Nejspíš odborník na slovo vzatý
Jelikož ze mne někdo na nemoderce udělal absolutního blba a husu, co si dělá prču ze starejch lidí (mám pocit, že ani nepochopil, co jsem tím příspěvkem chtěla říct), troufám si říci, že na moderku hcodí lidé se smyslem pro humor a chutí podělit se o zážitky z vychajd.
Jóóó, holt anonymita dělá divy.....
To co píšete o moderce,je blbost.Na obě chodí stejní lidé.Na moderce vám moc lidí svůj názor neřekne,protože se bojí urážek a pod.na svojí osobu.Kdeždo na nemoderce se každý může přikrýt anonymitou a snáze stráví urážky od druhých.Osobně si myslím, že dávat takové rádoby vtipné historky na fórum,a dávat tak šanci k výsměchu od ostatních,není to nejlepší.
kavkazaci
napsal(a):
To co píšete o moderce,je blbost.Na obě chodí stejní lidé.Na moderce vám moc lidí svůj názor neřekne,protože se bojí urážek a pod.na svojí osobu.Kdeždo na nemoderce se každý může přikrýt anonymitou a snáze stráví urážky od druhých.Osobně si myslím, že dávat takové rádoby vtipné historky na fórum,a dávat tak šanci k výsměchu od ostatních,není to nejlepší.
Mě připadne, že to všichni trochu prožíváte. Zadavatelka sem nenapsala jméno a adresu paní, aby se jí tam chodili ostatní vysmívat. Nevím, co je na tom špatného, když někdo napíše to, co ho dnes pobavilo.
To by jsme se nemohli bavit o ničem (o historkách s prodejem štěňat, o příhodách z venčení), protože pak by se dala většina zábavných chvilek vyložit jako vysmívání. Náhodou mi přijde jiný výklad DKK a DLK jako roztomilý. Já bych na to nepřišla a všichni přeci víme, jak si zejména starší lidi nenechají nic vymluvit.
Moje babi taky trvala na tom, že má doma papírového krysaříka a papíry byl očkovák a krysařík byl kříženec jezevčíka, co měl 14 kilo. Pobavila nás tím pokaždé, když zarputile trvala na svém, že to tak skutečně je, ale to že nás to pobavilo ještě neznamená, že jsme se jí vysmívali.
kavkazaci
napsal(a):
No popravdě vás vůbec nechápu. Nenapsala jsem o paní nic špatnýho.
Nenapsala jsme její jméno, adresu, telefon, email, dokonce ani popis.
Kolikrát tu někdo napíše jméno rozhodčího nebo nějakého chovatele a všichni na něj píšou nadávky a někdy i chválu.
To vám nevadí?!
Mě se spíš zdá, že tu prostě potřebujete někoho poučit... Tohle nesmíš, to se nedělá....
Děkuji nechci, jsem dospělej člověk, kterej ví, co se má a co ne...
Jestli tenhle příspěvek někoho pobuřuje, nechť ho nečte a všímá si jiných diskusí.
Jen jsem se chtěla podělit o příhodu z vychajdy... Vždycyk se sem příhody z vychajd psaly, psalo se sem, jak si něko myslel, že fenka jednou za život musímí štěňata a další blbosti....
Proč vám zrovna tohle téma tak vadí?!
Možná kdybych dala nadpis "Příhoda z vychajdy", tak by to tu všichni vzali...
Ale takhle mi přijde, že jste byli natěšeni na nové poznatky z oblasti dysplazie a pak jste byli zklamáni a proto mne tu takhle prudíte...
Jsem ráda, že tu ještě existují lidé, kteří se dokážou zasmát a přidat svou historku z vychajdy
Vás ostatních je mi líto, jste zatrpklí a asi máte spoustu práce a problémů, když jste hned takoví výbušní a (na nemoderce) i sprostí :-((
kavkazaci
napsal(a):
To co píšete o moderce,je blbost.Na obě chodí stejní lidé.Na moderce vám moc lidí svůj názor neřekne,protože se bojí urážek a pod.na svojí osobu.Kdeždo na nemoderce se každý může přikrýt anonymitou a snáze stráví urážky od druhých.
No tak já si myslím, že na moderce moc lidí svůj názor neřekne proto, že sem choví většinou stejná skupina lidí, kteří nemají toliko zkušeností. Kdežto na nemoderku chodí mrtě anonymů, z nichž část je schopná poradit fakt dobře a druhá část tam chodí jen rejt a navážet se do druhých.
Tže pokud mám nějaký zásadní dotaz a chci se něco dozvědět, zadám to i na nemoderku. Ovšem musím počítat s tím, že krom dobrých odpovědí se dozvím i to, jakej jsem k*etén...