janii
napsal(a):
Tak jednu s balonem a taky trochu utikaci :-)
a kam se se svymi hoviky ted chystate? Jedete na nejktery z hovitaboru?
Momentálně se chystáme 18.6 na víkend do Fulneku.Měl by tam být neoficiální sraz hovíků.A tak jsem zvědavá.A vlétě ještě uvidíme jestli bude něco volnýho.Pořád jsme nevěděli kvůli hárání.A teď je už jasno
chibet
napsal(a):
Momentálně se chystáme 18.6 na víkend do Fulneku.Měl by tam být neoficiální sraz hovíků.A tak jsem zvědavá.A vlétě ještě uvidíme jestli bude něco volnýho.Pořád jsme nevěděli kvůli hárání.A teď je už jasno
Jj na vikend, no tam nejedu, protoze toho mame ted docela hodne a obrany necvicime, takze by to nemelo smysl. JInak poradatele jsou na diskusi na www.mujpes.cz ve foru hovawart a vycvik.
Jsou fajn, urcite jedte, bude to mit zcela jiste pro vas prinos :-)
Jinak ja jedu na tabor do Protivanova.
janii
napsal(a):
Jj na vikend, no tam nejedu, protoze toho mame ted docela hodne a obrany necvicime, takze by to nemelo smysl. JInak poradatele jsou na diskusi na www.mujpes.cz ve foru hovawart a vycvik.
Jsou fajn, urcite jedte, bude to mit zcela jiste pro vas prinos :-)
Jinak ja jedu na tabor do Protivanova.
Tak to je super, to se tam uvidíme - teda jestli na mě ještě zbylo místo, posílala jsem přihlášku až dneska.
Určitě do tohohle fóra taky vložím nějakou Fordovu fotku, jen co si najdu čas nějakou pěknou vyhrabat.
luku
napsal(a):
Tak to je super, to se tam uvidíme - teda jestli na mě ještě zbylo místo, posílala jsem přihlášku až dneska.
Určitě do tohohle fóra taky vložím nějakou Fordovu fotku, jen co si najdu čas nějakou pěknou vyhrabat.
Je tak to jo. Ja tam budu cvicit s lidickama co maji zajem poznat co obnasi zachranarina. Co tam planujete cvicikovat vy?
janii
napsal(a):
Je tak to jo. Ja tam budu cvicit s lidickama co maji zajem poznat co obnasi zachranarina. Co tam planujete cvicikovat vy?
Hlavně bych chtěla zkusit nacvičit tu ZOPku a další záleží na tom, jak to budeme stíhat - asi by neškodilo trochu se připravit na výstavu, obrana s figuranty, kteří mají zkušenost s hovíky, by taky nemusela být marná... Záchranařinu s Fordem taky zkoušíme, ale moc to nestíhám, takže ačkoli mě to moc mrzí, asi to nebude mít budoucnost - přece jen je to o dost náročnější časově i finančně než sportovní výcvik :-(
luku
napsal(a):
Hlavně bych chtěla zkusit nacvičit tu ZOPku a další záleží na tom, jak to budeme stíhat - asi by neškodilo trochu se připravit na výstavu, obrana s figuranty, kteří mají zkušenost s hovíky, by taky nemusela být marná... Záchranařinu s Fordem taky zkoušíme, ale moc to nestíhám, takže ačkoli mě to moc mrzí, asi to nebude mít budoucnost - přece jen je to o dost náročnější časově i finančně než sportovní výcvik :-(
Teď jsem trochu mimo. Ten Protivanov je kdy ?Taky bych se přidala,kde můžu získat informace?A je myšlen Protivanov na Moravě nebo kde.Asi se ptám hloupě,ale dík za odpovědi.
Alena
chibet
napsal(a):
Teď jsem trochu mimo. Ten Protivanov je kdy ?Taky bych se přidala,kde můžu získat informace?A je myšlen Protivanov na Moravě nebo kde.Asi se ptám hloupě,ale dík za odpovědi.
Alena
Ten tábor je od 7.8. do 14.8. - propozice byly ve Zpravodaji Hovawart klubu, takže předpokládám, že jsou i na klubové internetové stránce. Jedná se o Protivanov u Olomouce. Uzávěrka přihlášek je dneska, tak by se to možná ještě stihlo...
chibet
napsal(a):
Alena
ten je myslim druhy tyden v srpnu. JInak prihlasky jsou na www.hovawart.cz, ale honem uz to bude asi dost obsazene. A jinak je to ten an Morave :-)
http://www.hovawart.cz/download/LT2005_Protivanov.doc
janii
napsal(a):
ten je myslim druhy tyden v srpnu. JInak prihlasky jsou na www.hovawart.cz, ale honem uz to bude asi dost obsazene. A jinak je to ten an Morave :-)
http://www.hovawart.cz/download/LT2005_Protivanov.doc
Díky za informace.Musím to ještě projednat doma,kde momentálně narážím na odpor. Ale mluvila jsem s paní Valentovou a počká mně do zítřka.
chibet
napsal(a):
Hurá .Tak jsem to až včera vybojovala.
A na tábor jedu.Už jsem přihlášená.
Ten tvůj hafan je fakt šikovný .
NO jo je sikovny - umi i hopsat a sem tam dokaze ocesat zahon mrkvi a vyplejt vino a nechat tam plevel a minuly tyden sezrala na zahrade odlozeny vozik za auto nj je to sikovna holka
janii
napsal(a):
NO jo je sikovny - umi i hopsat a sem tam dokaze ocesat zahon mrkvi a vyplejt vino a nechat tam plevel a minuly tyden sezrala na zahrade odlozeny vozik za auto nj je to sikovna holka
No je vidět ,že je opravdu všestranná .
Naše je taky takhle někdy šikovná .Momentálně zlikvidovala dvě kvítka i sdřevěným květináčem.Celý týden si ho nevšímala a tak jsem usoudila,že mu už nic nehrozí. A ejhle ještě nestačily ani kvést.
No ,ale má i světlý chvilky jako je třeba tahle.Dělá,že mě poslouchá. Ale,určitě si říká , kdy bude konečně ta mňamka
.
chibet
napsal(a):
No je vidět ,že je opravdu všestranná .
Naše je taky takhle někdy šikovná .Momentálně zlikvidovala dvě kvítka i sdřevěným květináčem.Celý týden si ho nevšímala a tak jsem usoudila,že mu už nic nehrozí. A ejhle ještě nestačily ani kvést.
No ,ale má i světlý chvilky jako je třeba tahle.Dělá,že mě poslouchá. Ale,určitě si říká , kdy bude konečně ta mňamka
.
Ještě bych se chtěla zeptat .Pojedu do Protivanova is 14.letým výrostkem.Jedete sami nebo taky s někým ? A jak to chodí na takový¨m táboře?
Když už jsem u těch fotek , tak posílám další i s výrostkem.
chibet
napsal(a):
Ještě bych se chtěla zeptat .Pojedu do Protivanova is 14.letým výrostkem.Jedete sami nebo taky s někým ? A jak to chodí na takový¨m táboře?
Pravdepodobne budte zarazeni do nektereho z druzstev podle vasich pozadavku a schopnosti. Rano se bude asi chodit na stopy, pak bude poslusnost - odpoledne volno a vecer nekdy obrany. Takze hromadne se cvici - sem tam i nejaka spolecenska akce - na konci moznost slozit zkousku.
janii
napsal(a):
Pravdepodobne budte zarazeni do nektereho z druzstev podle vasich pozadavku a schopnosti. Rano se bude asi chodit na stopy, pak bude poslusnost - odpoledne volno a vecer nekdy obrany. Takze hromadne se cvici - sem tam i nejaka spolecenska akce - na konci moznost slozit zkousku.
Tenhle pohyb pejska znám .
Jo a ještě jeden dotaz.Jezdí s pejskem víc lidí nebo většinou sami jako jeden pes a jeden člověk.
Jsem zvědavá na tu záchranařinu.Nikdy jsem to neviděla cvičit.Přála bych si kdyby náš pejsek na to byl.
Stopu skoro vůbec necvičíme .Vadí to a nebo mám už začít.
chibet
napsal(a):
Tenhle pohyb pejska znám .
Jo a ještě jeden dotaz.Jezdí s pejskem víc lidí nebo většinou sami jako jeden pes a jeden člověk.
Jsem zvědavá na tu záchranařinu.Nikdy jsem to neviděla cvičit.Přála bych si kdyby náš pejsek na to byl.
Stopu skoro vůbec necvičíme .Vadí to a nebo mám už začít.
Ne vetsinou nejezdi sami. Ja jedu s moji maminkou. Udela si tam dovolenou. Jinak deti jezdi vetsinou take dost. Pokud vis jak tak bych se stopickama zacla, at jste trosicku napred, ale pokud nevis, tak bych pockala na zkusene. Zachranarina se ze zacatku cvici formou hry, takze bavi snad kazdeho pejska. Uvidis a vyzkousis
chibet
napsal(a):
Já jedu sama jen s Fordem - nenašel se nikdo, kdo by chtěl jet se mnou. Rodina se v kynologii moc nevyžívá:-(
Jinak na dnešní procházce se mi podařily i některé ucházející fotky, tak je připojím, ať je tu bestijek víc
dejna
napsal(a):
Ahoj, máte moc hezký psi. Chtěla jsem se zeptat, jestli je hovawart hlídač typu štěká, ale nekouše, nebo by případného zloděje dovedl zastavit. Díky za info.
Naší je už 11 měsíců. a už trochu hlídá. Je to německý plemeno a hlídání má v krvi. Myslím, že by zloděje určitě zastavil. Asi by ho nesežral. Podle mě NO je ostřejší. Píšou v knihách, že by ho měl zadržet, ale kousnout ne, ale nevím. Kdyby nebylo vyhnutí tak by podle mě kousl. Určitě odepíše Janii a ta má s hovíky velký zkušenosti .
dejna
napsal(a):
Ahoj, máte moc hezký psi. Chtěla jsem se zeptat, jestli je hovawart hlídač typu štěká, ale nekouše, nebo by případného zloděje dovedl zastavit. Díky za info.
Tak je to pes od psa jako u kazdeho plemene. Moje nejstarsi fena by i natrhla katata - neublizila by cloveku vazne, ale nejake skrabance by urcite ziskal. Dalsi dve stekaji - mozna by si taky kously, ale opet by z toho nebylo nic pro tv nova
Spravne je hovawart plemeno hlidaci - tedy ne obranarske, takze by mel stekat zastavit, ale rozhodne ne roztrhat.
janii
napsal(a):
Kdopak ma doma jeste hovawarta? Posledni dobou je nas tu docela dost tak at se pozname :-)
Po delší době přidám nějaké fotky Forda - brácha je o minulém víkendu fotil mobilem (tímto se omlouvám za nižší kvalitu fotek). Ford byl po narkóze kvůli RTG, takže si z něj brácha dělal legraci.
Jak se těšíte na tábor? Já už jsem docela zvědavá, co tam Ford předvede, jestli bude dělat to samé jako předevčírem na cvičáku, tak na tu ZOPku asi nepůjdem Ale ještě se uvidí...
Tady je první fotka, která by bez narkózy asi nevznikla - "vášnivý hráč badmintonu".
luku
napsal(a):
Po delší době přidám nějaké fotky Forda - brácha je o minulém víkendu fotil mobilem (tímto se omlouvám za nižší kvalitu fotek). Ford byl po narkóze kvůli RTG, takže si z něj brácha dělal legraci.
Jak se těšíte na tábor? Já už jsem docela zvědavá, co tam Ford předvede, jestli bude dělat to samé jako předevčírem na cvičáku, tak na tu ZOPku asi nepůjdem Ale ještě se uvidí...
Tady je první fotka, která by bez narkózy asi nevznikla - "vášnivý hráč badmintonu".
S hračkou v tlamě jde Forda jako "vášnivého aportéra" obvykle vyfotit těžko.
luku
napsal(a):
Ještě přidám jednu, tentokrát bez narkózy - čekali jsme v autě, než zbytek rodiny nakoupí. Teď se budu těšit na další fotky pro změnu vašich zlatíček
Ford je fešák . A jak jste dopadli na rengenu ? Dobrý?
Na tábor se už těším i kdyyž mám trochu obavy. Můj hovíček má asi pubertu nebo co a je dost tvrdohlavá. Někdy je príma a ztoho je hluchá a možná i slepá . Taky chci zkusit ZOPKU ,ale čím dál víc mám pocit, že to asi vzdáme. Kdyby , ale čistě náhodou měla svůj den tak by jsme to zkusili. A teď jeden dotaz. Na ZOPCE můžou se dávat mňamky? Nebo musí bez nich.
Alena
chibet
napsal(a):
Na tábor se už těším i kdyyž mám trochu obavy. Můj hovíček má asi pubertu nebo co a je dost tvrdohlavá. Někdy je príma a ztoho je hluchá a možná i slepá . Taky chci zkusit ZOPKU ,ale čím dál víc mám pocit, že to asi vzdáme. Kdyby , ale čistě náhodou měla svůj den tak by jsme to zkusili. A teď jeden dotaz. Na ZOPCE můžou se dávat mňamky? Nebo musí bez nich.
Alena
Díky za pochvalu, vyřídím to Fordovi
Jak jsme dopadli na rentgenu? To je relativní. Oficiální výsledky ještě nemáme, takže zatím není nic definitivní, ale podle slov našeho veta jsou oba lokty (když už byl v narkóze, nechala jsem zrentgenovat i ty) a levá kyčel v pořádku, na pravý podle něj pravděpodobně bude nějaký nález :-( Takže s uchovněním je to dost nejistý, nicméně nejdůležitější je, že ze zdravotního hlediska jsou ty kyčle v pořádku a Ford se může věnovat jakékoli fyzické aktivitě bez omezení
S poslušností je na tom (podle toho co píšeš) asi podobně jako Chibet - když se mu chce, cvičí perfektně, ale když nemá chuť, je to na zabití Takže s tou ZOPkou asi dám na radu instruktora na táboře - určitě se bude objektivněji rozhodovat, jestli to má smysl zkoušet.
Co se týče těch mňamek, nevím o jediné zkoušce, kde by se používat mohly a pochybuju, že ZOP je výjimka...
chibet
napsal(a):
Alena
Zkouska je od toho, aby se vyzkouselo, co se pejsek naucil, takze bez mnamek. dovolena je jen kratka pochvala na konci kazdeho cviku. Takze behem zkousky jses jenom takova figurka, ktera drzi voditko a dava povely. nesmis na psa sahat, cukat voditkem, nesmis nic. Za sahani na psa, cukani voditkem te muze rozhodci i vyhodit.
uz se tesim na tabor... skoda jen ze mam tuny prace a kazi mi to pomysleni na to ze se budu tyden valet, jelikoz to pak asi nestihnu udelat...
janii
napsal(a):
Zkouska je od toho, aby se vyzkouselo, co se pejsek naucil, takze bez mnamek. dovolena je jen kratka pochvala na konci kazdeho cviku. Takze behem zkousky jses jenom takova figurka, ktera drzi voditko a dava povely. nesmis na psa sahat, cukat voditkem, nesmis nic. Za sahani na psa, cukani voditkem te muze rozhodci i vyhodit.
uz se tesim na tabor... skoda jen ze mam tuny prace a kazi mi to pomysleni na to ze se budu tyden valet, jelikoz to pak asi nestihnu udelat...
Jojo, na práci se radši snažim nemyslet - ze zápočtového programu ještě nemám ani řádek a táborem ho ještě o týden odsunu :-(
janii
napsal(a):
Kdopak ma doma jeste hovawarta? Posledni dobou je nas tu docela dost tak at se pozname :-)
ahoja vim ze je to asi hloupost, ale narazila jsem na stranku s psim horoskopem http://www.the-dogs.wz.cz/ a musim rict, ze na moje psi holky to docela sedi :-) Co na ty Vase?
Jo Kesidy je panna, darlenka je Ryba a Bonca je stir
janii
napsal(a):
ahoja vim ze je to asi hloupost, ale narazila jsem na stranku s psim horoskopem http://www.the-dogs.wz.cz/ a musim rict, ze na moje psi holky to docela sedi :-) Co na ty Vase?
Ahojky tohle je nas milacek Badyan z duhoveho kopce. Je mu 7 mesicu, ale je vetsi nez by mel byt :-) no posudte sami.......
janii
napsal(a):
Na Forda jako Býka to až tolik nesedí - začátek částečně ano, ale pak jsou dost mimo. I když, kdoví, jaký bude Ford, až nebude malé štěňátko jako teď Každopádně dneska mám šťastnej den - přišly mi výsledky rentgenu a Ford má 0/0!! Ani z té ZOPky jsem neměla takovou radost...
luku
napsal(a):
Na Forda jako Býka to až tolik nesedí - začátek částečně ano, ale pak jsou dost mimo. I když, kdoví, jaký bude Ford, až nebude malé štěňátko jako teď Každopádně dneska mám šťastnej den - přišly mi výsledky rentgenu a Ford má 0/0!! Ani z té ZOPky jsem neměla takovou radost...
Tak velke gratulace k RTg :-)Tak a ted se koukejte prihlasit na nejakou vystavu a zacit tvrde makat na zkouskach :-) Plemenici s vyssimi pracovnimi uspechy ted leti
janii
napsal(a):
Tak velke gratulace k RTg :-)Tak a ted se koukejte prihlasit na nejakou vystavu a zacit tvrde makat na zkouskach :-) Plemenici s vyssimi pracovnimi uspechy ted leti
Díky za gratulace, asi teď zkusíme nějakou oblastní výstavu poblíž a v listopadu plánuju vyrazit na národku do Prahy, tak jsem zvědavá, jak se tam předvedem, už vidim Forda, jak bude chtít dělat cokoliv, jen ne běhat v kruhu a stát ve výstavním postoji Co se zkoušek týče, teď si brousím zuby na ZZO a výhledově na ZVV3 - to teda hodně výhledově, Ford na absolvování téhle zkoušky vyloženě vypadá, ostatně jeho nadšení do práce jsi viděla
No, tak vysoko se asi opravdu nedostanem, ale aspoň já se budu snažit nějaké zkoušky absolvovat, u Forda o nějaké snaze dost pochybuju ;-) Jinak přeju hooooodně štěstí na výstavě.
P.S. pro Alenu: Jak jsi na tom s RTG ty? Už máš domluvený termín?
luku
napsal(a):
Díky za gratulace, asi teď zkusíme nějakou oblastní výstavu poblíž a v listopadu plánuju vyrazit na národku do Prahy, tak jsem zvědavá, jak se tam předvedem, už vidim Forda, jak bude chtít dělat cokoliv, jen ne běhat v kruhu a stát ve výstavním postoji Co se zkoušek týče, teď si brousím zuby na ZZO a výhledově na ZVV3 - to teda hodně výhledově, Ford na absolvování téhle zkoušky vyloženě vypadá, ostatně jeho nadšení do práce jsi viděla
No, tak vysoko se asi opravdu nedostanem, ale aspoň já se budu snažit nějaké zkoušky absolvovat, u Forda o nějaké snaze dost pochybuju ;-) Jinak přeju hooooodně štěstí na výstavě.
P.S. pro Alenu: Jak jsi na tom s RTG ty? Už máš domluvený termín?
Ahoj lucko, moc a moc gratuluji.
ˇUplně chápu tvé nadšení . Já to plánuji na říjen, protože teď nás čeká šíílená výstava ve Varíně a potom v Brně. Už teď mám z toho depku. Při myšlence na slovo zuby se mi ježí vlasy na hlavě
a tak RTG nechám na říjen. Jinak bych se z toho zbláznila
. No uvidíme, ale možná to ještě změním, protože jsem zvědavá jak na tom jsme.
My jsme ve znamení lva a řekla bych, že to na tu naši "kozu" sedí.
chibet
napsal(a):
ˇUplně chápu tvé nadšení . Já to plánuji na říjen, protože teď nás čeká šíílená výstava ve Varíně a potom v Brně. Už teď mám z toho depku. Při myšlence na slovo zuby se mi ježí vlasy na hlavě
Tak drziiiiiiiim moc palce do varina :-) at se vam tam zadari a Chiba se chova vzorne a urcite pak dejte vedet. At vime jaky jste byly sikulky
A take nezapomen dat vedet az budes mit v provozu Chibetcinu internetovou boudu, at pak muzeme prijit na navstevu
chibet
napsal(a):
Ahoj, díky za gratulace. Každopádně držím palce na Varín, určitě to dobře dopadne. Je fakt, že kyčle se za měsíc nebo dva zase tolik nezmění, takže pokud teď nemáš v plánu Chibetku nějak extra zatěžovat, RTG klidně počká. Navíc pokud nemá k DKK dispozice, bude mít 0/0 i na rentgenu dělaném v pěti letech. Teda to si aspoň myslím já, Janii je určitě v tomhle větší odborník
luku
napsal(a):
Ahoj, díky za gratulace. Každopádně držím palce na Varín, určitě to dobře dopadne. Je fakt, že kyčle se za měsíc nebo dva zase tolik nezmění, takže pokud teď nemáš v plánu Chibetku nějak extra zatěžovat, RTG klidně počká. Navíc pokud nemá k DKK dispozice, bude mít 0/0 i na rentgenu dělaném v pěti letech. Teda to si aspoň myslím já, Janii je určitě v tomhle větší odborník
No RTG se urcite muze vyvijet... z nuly se klido muze stat v prubehu let jednicka, z jednicky dvojka, ale o moc stupnu to neskace. Duvodem je, ze jako 1. stupen se uz bere jakakoli anomalie na kloubu, ktera ale ve stari muzu byt zpusobena artrozou, urazem ci prostym opotrenim, takze na RTG urcite co nejdriv.
Ja chodim na RTG hned ve 12 mesicich, ale myslim si ze tak jeste do tech 18 je to ok.
janii
napsal(a):
No RTG se urcite muze vyvijet... z nuly se klido muze stat v prubehu let jednicka, z jednicky dvojka, ale o moc stupnu to neskace. Duvodem je, ze jako 1. stupen se uz bere jakakoli anomalie na kloubu, ktera ale ve stari muzu byt zpusobena artrozou, urazem ci prostym opotrenim, takze na RTG urcite co nejdriv.
Ja chodim na RTG hned ve 12 mesicich, ale myslim si ze tak jeste do tech 18 je to ok.
Na RTG půjdeme co nejdříve. Asi hned v pondělí Chibajznu objednám. Aby jsme to měli už za sebou a viděli co a jak. Pak vám napíši jaký to bylo ve Varíně. Už teď mám depresi sotva dýchám, protože Chibajzna je nevyspytatelná
. Já to vidím bledě už teď a snažím sebe přesvědčit, že o nic nejde. Ale jestli začne trucovat, couvat a nebude chtít jít tak nevím. Včera u nás byla kolegyně z práce. Čibajzna jí uvítala v pohodě se nechala pohladit, ale když jsem jí řekla jako kolegyni, aby stála, že mi k ní přijdeme a podíváme se na zuby. Tak nejdříve velký výskok potom ležení na zemi a potom teda si sedla a podívali jsme se na zuby a už dobrý. Jsem z ní na prášky. Já nevím co se jí v té hlavě honí. Ona si chce dělat jenom co chce ona . No tak jsem si postěžovala. A uvidíme.
Zatím Ahoj
Alena
janii
napsal(a):
Aleno drim pesti :-) a nenervuj CHiba to pozna a bude nervni taky
Pridala jsem na web par novych fotek tak se juknete
http://janii.uhlik.net
janii
napsal(a):
Ahoj i já mám Hovawarta a posílám fotečku. Mám taky otázečku nevíte někdo jak mám tu svou holku naučit aby si kousla do hadru či klínu co drží cizí člověk? za žádnou cenu si od cizího nechce nechat říct.
janii
napsal(a):
Aleno drim pesti :-) a nenervuj CHiba to pozna a bude nervni taky
Pridala jsem na web par novych fotek tak se juknete
http://janii.uhlik.net
Ahoj Jani , Lucko a všichni
právě jsme se vrátili z Varína z výstavy . Dopadlo to dobře. Chibajzna se překonala a byla docela v pohodě. Výstava začala o půl desáté ráno bylo tam 60 psů a my jsme přišli na řadu až o půl druhé odpoledne a byli jsme z devíti až devátí. Paní rozhodčí byla hodně pečlivá. Ze začátku v kruhu, když jsme čekali tak se tam Čibajzně moc nelíbilo a byla nervózní, ale čím dýl jsme čekali tím víc si na situaci zvykala a čekala byla čím dál tím odevzdanější Pak ppřišla naše chvíle a já jsem s mňamkou a hlavně s Čibajznou vyběhla, která netušila , že za chvíli sedne a ukáže se. V prvníí chvíli ucukla ,ale potom byla v pohodě vše ukázala jak má a nechala se ošahat
a byla překvapivě klidná, kdežto já byla dosti nervní a tak jsem jí stále chválila. A nakonec jsme postoupili do finále a asi o půl čtvrté odpoledne .A tam jsme dostali jsme výborná 3 , paní rozhodčí Číbu hodně chválila, ale protože je taková mohutnější tak proto až 3. Ale my jsme moc rádi i kdyby jsme byli poslední. Jsem ráda, jsem to já i Čibetka zvládla celkem v pohodě a dá se říct i vyrovnaně
.
chibet
napsal(a):
právě jsme se vrátili z Varína z výstavy . Dopadlo to dobře. Chibajzna se překonala a byla docela v pohodě. Výstava začala o půl desáté ráno bylo tam 60 psů a my jsme přišli na řadu až o půl druhé odpoledne a byli jsme z devíti až devátí. Paní rozhodčí byla hodně pečlivá. Ze začátku v kruhu, když jsme čekali tak se tam Čibajzně moc nelíbilo a byla nervózní, ale čím dýl jsme čekali tím víc si na situaci zvykala a čekala byla čím dál tím odevzdanější Pak ppřišla naše chvíle a já jsem s mňamkou a hlavně s Čibajznou vyběhla, která netušila , že za chvíli sedne a ukáže se. V prvníí chvíli ucukla ,ale potom byla v pohodě vše ukázala jak má a nechala se ošahat
a byla překvapivě klidná, kdežto já byla dosti nervní a tak jsem jí stále chválila. A nakonec jsme postoupili do finále a asi o půl čtvrté odpoledne .A tam jsme dostali jsme výborná 3 , paní rozhodčí Číbu hodně chválila, ale protože je taková mohutnější tak proto až 3. Ale my jsme moc rádi i kdyby jsme byli poslední. Jsem ráda, jsem to já i Čibetka zvládla celkem v pohodě a dá se říct i vyrovnaně
.
gratulujem(my sme mavali zasa opacny problem -Bona dostavala mensie poradie kvoli jemnejsiemu razu
), i ked my uz mame vystavy davno za sebou, vzdy si rada zaspominam, a ked mi Bona odide, urcite zacneme znova s nejakym mladym hovikom
m404
napsal(a):
Ahoj i já mám Hovawarta a posílám fotečku. Mám taky otázečku nevíte někdo jak mám tu svou holku naučit aby si kousla do hadru či klínu co drží cizí člověk? za žádnou cenu si od cizího nechce nechat říct.
My to zkoušíme taky. Asi tak 3x jsme to zkoušeli s figurantem. Nejdříve to bylo fakt srandovnmí, protože figurant měl na provaze kůži a naše Chíba na to hleděla jak tele co se to děje. Dokonce jí to dal i na hlavu a ona jenem tak stála s kůží na hlavě
trošku se jí ostatní smáli. Ale za chvíli jsem jí začala říkat DRRŽ , tento povel zná a tak jsem jí začala takhle povzbuzovat až pochopila, že má do toho kousnout a docela jí to šlo a tak budeme v tom pokračovat. Neustále každý den tenhle povel cvičíme. Buď s míčkem nebo jsme si koupili peška
a nebo jí takhle učím přinést vodítko nebo jiný předměty. Chápe co chci, ale poponese mi některý věci jenom kousek
a jde si pro mňamku
. Takže mi to zkoušíme takhle a uvidíme jestli to bude fungovat dál.
Ahoj Alena
A jak je stará tvá holčička? Je moc pěkná.
chibet
napsal(a):
.
Ahoj, moc a moc gratuluju!! Říkala jsem, že to Chiba zvládne
chibet
napsal(a):
My to zkoušíme taky. Asi tak 3x jsme to zkoušeli s figurantem. Nejdříve to bylo fakt srandovnmí, protože figurant měl na provaze kůži a naše Chíba na to hleděla jak tele co se to děje. Dokonce jí to dal i na hlavu a ona jenem tak stála s kůží na hlavě
trošku se jí ostatní smáli. Ale za chvíli jsem jí začala říkat DRRŽ , tento povel zná a tak jsem jí začala takhle povzbuzovat až pochopila, že má do toho kousnout a docela jí to šlo a tak budeme v tom pokračovat. Neustále každý den tenhle povel cvičíme. Buď s míčkem nebo jsme si koupili peška
a nebo jí takhle učím přinést vodítko nebo jiný předměty. Chápe co chci, ale poponese mi některý věci jenom kousek
a jde si pro mňamku
Ahoj Alena
Ahojte všichni,máme doma ročního hovawarta.Chystáme se na svod a máme problém-jízda autem.Prosím ,dejte radu,,jak na něj ,aby se nebál a taky hodně sliní.Kratší vzdálenosti zkoušíme ,,jdeme na procházku,dostane pamlsky v autě,ale není to to pravé .Prosím,kdo máte tuto zkušenost,napište,jak jste ji zvládli.Jinak je to náš hovík se vším všudy.Díky.
jantule
napsal(a):
Ahojte všichni,máme doma ročního hovawarta.Chystáme se na svod a máme problém-jízda autem.Prosím ,dejte radu,,jak na něj ,aby se nebál a taky hodně sliní.Kratší vzdálenosti zkoušíme ,,jdeme na procházku,dostane pamlsky v autě,ale není to to pravé .Prosím,kdo máte tuto zkušenost,napište,jak jste ji zvládli.Jinak je to náš hovík se vším všudy.Díky.
Ahoj mám taky roční fenku. Měli jsme taky problém. Naše se šprajcla a vůbec nechtěla nastoupit. Šli jsme na ní přez mňamky.V autě slinila taky hodně. V autě jsme jí mńamky jsme taky dávali, ale už nedáváme. taky jsme jezdili kratší vzdálenosti,aby věděla, že se nic neděje. Nám pomohlo, když jsme letos byli na Šumavě na dovolené a každý den jsme museli jezdit asi 50km tam 50km zpátky. To jí tak vycvičilo, že jenom někdy sliní a dokonce už jezdí na zadním sedadle sama což ještě před měsícem nebylo možný. Už chodí do auta sama, ale stejně když jedeme třeba na cestu, která trvá 4 hodiny tak jí nedám vůbec nic žrát. Ale třeba teď v pátek, když jsme jeli do Varína tak po 45. minutách zvracela a ještě k tomu po přestávce.Ale potom už v pohodě. A na zpáteční cestě už vůbec ne. Ale musíme mít zaplou klimatizaci, aby měla v autě chladno. A tak i když je venku 14 stupňů nebo 25 tak jí máme stále puštěnou. Zjistili jsme , že když jí nemáme tak sliní a není jí dobře. a my stále jezdíme navlečení
.
chibet
napsal(a):
a jde si pro mňamku
Ahoj Alena
Má dva a půl roku. Ona taky chápe "drrž" a tak a když jí nabídnu peška já nebo někdo z rodiny je jak pitbul, ale jakmile se toho peška dotkne někdo cizí nebo nějakej známej či kamarád tak ho hned pustí a jde pryč:( přitom krmit se nechá od každýho:)
chibet
napsal(a):
.
Moc moc gratuluji tobe i Cibe :-) Zvladly jste to na jednicku.
janii
napsal(a):
ahojky,
dlouho tady nic noveho nebylo, tak jen kdyby to jeste nekdo nevedel tak sme se stali stastnymi majiteli deviti stenatek.
Mame volneho jeste dva pejsky a fenku.
janii
napsal(a):
ahojky,
dlouho tady nic noveho nebylo, tak jen kdyby to jeste nekdo nevedel tak sme se stali stastnymi majiteli deviti stenatek.
Mame volneho jeste dva pejsky a fenku.
Taky přidám fotečku.
Je to roční pes na dnešní procházce. Škoda že už tady není žádní sníh.
jarda c
napsal(a):
Taky přidám fotečku.
Je to roční pes na dnešní procházce. Škoda že už tady není žádní sníh.
Dlouho Hovawarta nikdo neposlal a tak to hned napravim. Tohle je moje 4 leta fenecka Giny
gabim
napsal(a):
Dlouho Hovawarta nikdo neposlal a tak to hned napravim. Tohle je moje 4 leta fenecka Giny
Tady je v breznu ve snehu, ten miluje
gabim
napsal(a):
Dalsi
Tohle miluje, jizdu autem a hlavu z okna ven, jendo co je ze pocasi, tady v zime
gabim
napsal(a):
Tohle miluje, jizdu autem a hlavu z okna ven, jendo co je ze pocasi, tady v zime
A tady hajinka
gabim
napsal(a):
A tady je po 1 operaci, DKK 4/4
A tady po cca roce na druhe noze, podle veta by mela normalne chodit, behat, tak doufam ze bude
gabim
napsal(a):
A tady po cca roce na druhe noze, podle veta by mela normalne chodit, behat, tak doufam ze bude
Naše princezna Heidi
sonet
napsal(a):
Naše princezna Heidi
Já se stydím.. ještě jsem sem nedala Charečka
charon
napsal(a):
Já se stydím.. ještě jsem sem nedala Charečka
a ještě, když to byla malá kulička
charon
napsal(a):
a ještě, když to byla malá kulička
tak já také, ale moc toho neuvidíte, co mám fotku, to je otočená zadkem, tak alepoň zadekNikdy jsem ji totiž cíleně nefotila
aira
napsal(a):
tak já také, ale moc toho neuvidíte, co mám fotku, to je otočená zadkem, tak alepoň zadekNikdy jsem ji totiž cíleně nefotila
a ještě jedna zadnice
janii
napsal(a):
Naše Elča, dnes má 1 rok a 26 dní. Je tu někdo z jižní Moravy na víkendové výletování? Klidně i u nás, máme tu pěkné lesy, ale chybí nám psí kamarádi (jsme skoro samota a ze cvičáku se nikdo nechytá).