Jak předejít nemoci kloubů u jezevčíka???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2006 09:29

Mám jezevčíka,který velmi velmi hyperaktivní a to se asi brzy začne projevovat na jeho kloubech a kostech.Chci se zeptat,jestli někdo nevím,jak tomu předejít.......Mám jeho fotku pod tématem:JEZEVČÍCI DRSNOSRSTÍ-FOTEČKY

9.4.2006 09:32

enkorka napsal(a):
Mám jezevčíka,který velmi velmi hyperaktivní a to se asi brzy začne projevovat na jeho kloubech a kostech.Chci se zeptat,jestli někdo nevím,jak tomu předejít.......Mám jeho fotku pod tématem:JEZEVČÍCI DRSNOSRSTÍ-FOTEČKY

na www.alavis.cz mají bezva přípravky na klouby,jsem s nima spokojena.

10.4.2006 12:06

enkorka napsal(a):

Pokud je v pořádku a neprojevuje se u něho žádná bolestivost kloubů, pak bych to neřešila. Jezevčík je malé plemeno, takže žádnou speciální kloubní výživu nevyžaduje. Jinak doporučuji co nejvíce omezovat skákání do výšky (vyskakování na židle, na zítky, skákání při vítání a podobně) z důvodu předcházení problémům s páteří. Také je dobré pejska nosit do schodů a ze schodů. Pokud by se u něho projevila menší pohyblivost (většinou se problémy s páteří projevují jakousi nekoordinací pohybu zadních končetin), okamžitě zajistit klid (pes by se měl co nejméně pohybovat) a teplo. Problémy s páteří (výhřez ploténky) se velmi často vyřeší bez jakýchkoli veterinárních zásahů, pokud se psovi na několik dní zamezí pohyb. Hlavně nedávat žádné bolest tišící léky! Pejsek pak necítí bolest, takže ho nic nenutí k tomu, aby ležel v klidu a stav se tak může ještě zhoršit!

Přidejte reakci

Přidat smajlík