Zdravím,prosím nevíte někdo,jestli se platí něco za vyřižení noveho očkovacího průkazu?..beru si tedka jednu fenku NO,která má skoro 5 měsíců,paní jí daruje,ale už jí jednou darovala a někdo jí fenku hodil zpět na zahradu!..ale první majitele jí nechávaly očkovat jednou a pak majitel,který si jí bral a nakonec jí šoupl za plot-tak ten si prej očkování zařídí sám-takhle to napsal majitelce,jenomže tedka tomu nemůžu věřit,zda jí nechal očkovat,nebo ne?
Co když už jí nechal očkovat?..a já jí nechám znova naočkovat,neublíží jí to nějak?? nebo,když má skoro těch 5 měsíců,co jí mám nechat naočkovat??nebo jí mám nechat přeočkovat?
Je to trochu více k nepochopení,ale prosím o radu!!
paja07
napsal(a):
Zdravím,prosím nevíte někdo,jestli se platí něco za vyřižení noveho očkovacího průkazu?..beru si tedka jednu fenku NO,která má skoro 5 měsíců,paní jí daruje,ale už jí jednou darovala a někdo jí fenku hodil zpět na zahradu!..ale první majitele jí nechávaly očkovat jednou a pak majitel,který si jí bral a nakonec jí šoupl za plot-tak ten si prej očkování zařídí sám-takhle to napsal majitelce,jenomže tedka tomu nemůžu věřit,zda jí nechal očkovat,nebo ne?
Co když už jí nechal očkovat?..a já jí nechám znova naočkovat,neublíží jí to nějak?? nebo,když má skoro těch 5 měsíců,co jí mám nechat naočkovat??nebo jí mám nechat přeočkovat?
nový očkovací průkaz stojí podle toho, který si vyberete (ten běžný žlutý stojí tuším cca 20,-, modrý petpass u naší vetky 200,-). Pokud nemáte jistotu, jestli je fenka naočkovaná, budete jí muset nechat naočkovat a přeočkovat. Veterinář Vám určitě poradí, jestli budete postupovat jako u štěňátka a nebo jí naočkuje rovnou kombinaci, kterou pak akorát za 3 týdny přeočkujete. Ublížit by jí to určitě nemělo, pokud nebude v době očkování nemocná nebo jinak oslabená. No a bývalého majitele tak akorát nakopat někam , ale aspoň že jí "vrátil" k původní majitelce. Mohl s ní udělat spoustu mnohem horších věcí
paja07
napsal(a):
Dobrý den,já bych doporučila poradit se s veterinářem..Tady se jistě něco dozvíte,ale tohle je tak individuální,že vet je pro Vás nej řešení.Hodně štěstí s fenkou.
paja07
napsal(a):
Za očkovák se platí,cena je různá,náš vet má na výběr asi ze 4 druhů,od 15Kč po 30Kč,záleží na Vás,jaký vyberete.K tomu očkování,1.vakcinaci má již prošlou,vzhledem k věku se to řeší 2.vakcinou a za tři týdny 3.vakcinu spolu se vzteklinou(je to v jedné dávce).Myslím,že když ji pán vrátil zpět,že by dával finance za očkování.
fam
napsal(a):
Za očkovák se platí,cena je různá,náš vet má na výběr asi ze 4 druhů,od 15Kč po 30Kč,záleží na Vás,jaký vyberete.K tomu očkování,1.vakcinaci má již prošlou,vzhledem k věku se to řeší 2.vakcinou a za tři týdny 3.vakcinu spolu se vzteklinou(je to v jedné dávce).Myslím,že když ji pán vrátil zpět,že by dával finance za očkování.
oprava,ne 30,ale 300,ulétla mi nulička.
fam
napsal(a):
oprava,ne 30,ale 300,ulétla mi nulička.
Pro fenku si mám jet do Bruntálu,nevíte někdo ceny očkováku tam?nejde my o peníze,vrazím do ní cokoliv,ale jen se chci informovat,koli si mám sebou asi vzit...?děkuji!
Znám z tama i MVDr Zdenku Kopcovou,že bych se zrovna hned tam šla poradit,je to super zvěrolekařka,snad to nějak zkloubíme
Nevíte kde sídlí?Bruntál znám poměrně dost málo...