Ahoj,
na nemoderce jsem narazila na zajímavou věc. Chystám se na první výstavu, nic moc o tom nevím. Mám border terierku a uvažuji nad výstavním vodítkem. informace které dostávám, se různí..známá absolvovala několik úspěšných výstav na "běžném vodítku s obojkem" někdo jen čistě výstavní, jde o zvyk, nebo je nějaký předpis na to, na čem vlastně vystavovat? Na čem vystavujete vy?
Původně jsem chtěla kulaté kožené výstavní vodítko, ale mám strach, že dospělá čubina prvně na výstavě zazmatkuje a vytáhne se mi, pak jsem zvažovala běžný obojek s vodítkem, který jde krásně k její barvě... co poradíte a jaké jsou vaše zkušenosti?
Díky všem , Zuzka
Uživatel s deaktivovaným účtem

zuzi
napsal(a):
Ahoj,
na nemoderce jsem narazila na zajímavou věc. Chystám se na první výstavu, nic moc o tom nevím. Mám border terierku a uvažuji nad výstavním vodítkem. informace které dostávám, se různí..známá absolvovala několik úspěšných výstav na "běžném vodítku s obojkem" někdo jen čistě výstavní, jde o zvyk, nebo je nějaký předpis na to, na čem vlastně vystavovat? Na čem vystavujete vy?
Původně jsem chtěla kulaté kožené výstavní vodítko, ale mám strach, že dospělá čubina prvně na výstavě zazmatkuje a vytáhne se mi, pak jsem zvažovala běžný obojek s vodítkem, který jde krásně k její barvě... co poradíte a jaké jsou vaše zkušenosti?
Díky všem , Zuzka
Žádný předpis na to není, je to spíš zvyk. Vodítko a obojek by nemělo rušit, mělo by být co nejméně viditelné, proto je nevhodné vystavovat psa na obojku, který je tak široký, že nejde vidět krk psa, a na vodítku o průměru lodního lana, nebo na vodítku křiklavé barvy, ale běžné vodítko s tenkým řetízkem se dá klidně použít, zvláště pokud si nejste jistá, že psa zvládnete na tkaničce. Podle mě vystavovat psa na řetízku je lepší, než ho mít na tkaničce s tím, že pes se v kruhu porve s dalším psem nebo zdrhne, za to je totiž hrozí z kruhu vyhazov.
Jinak já vystavuju černou hovici na tkaničce černé barvy, čistě proto, že se mi pes, když je vystavovaný na výstavním vodítku, líbí víc, připadá mi to takové extra. A Niky je v kruhu ovladatelná a hodná, a už je naučená, že když navlíkám tkaničku, nastupujeme do kruhu a přepne se do výstavního módu, což je příjemné.