Fotak pro foceni pohybu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2009 18:50
usajka

XXX.XXX.3.189

Shanim nejaky kvalitni fotak, zrcadlovku, predevsim pro foceni pohybu zvirat, mate nejaky navrh? Zkusenosti?....dekuji

8.6.2009 19:58
sunin

XXX.XXX.208.68

usajka napsal(a):
Shanim nejaky kvalitni fotak, zrcadlovku, predevsim pro foceni pohybu zvirat, mate nejaky navrh? Zkusenosti?....dekuji

jeee ja mam ted novej zrovna dneska,zatim jsem fotila jen doma ale kvuli zachyceni pohybu jsem si ho kupovala.
Olympus E420 SE KIT ,zrcadlovka,10Mpix......no nadhera....to foti snad samo a jeste to pridava na krase

8.6.2009 20:39
bromden

XXX.XXX.246.118

usajka napsal(a):

www.digi arena.cz (jedna mezera) Tohle je hodně otevřený dotaz, záleží kolik máte peněz v rozpočtu ale bude to chtít hodně dobrý/ světelný objektiv. Jinak možností je dnes hodně.

8.6.2009 22:28
jessie

XXX.XXX.58.240

usajka napsal(a):

Mám Canon EOS 450D a spokojenost více než veliká

Fotka asi bude kvalita ala ifauna

9.6.2009 07:06
cervka

XXX.XXX.3.1

usajka napsal(a):

tak kdyby ti někdo nabízel Olympus 560UZ, tak ten rozhodně neber Já taky chtěla fotit zvířata v pohybu, jenže než se foťák k něčemu rozhoupe, tak zvířena uteče ze záběru

9.6.2009 10:06
whitewolf

XXX.XXX.129.213

usajka napsal(a):

Myslím, že skoro každá cenově dostupná zrcadlovka bude ok. Já mám Pentax K10D (už se nevyrábí, nyní K20D), jsem s ním nadmíru spokojená, jako běžný uživatel. Fotky k nahlédnutí třeba zde http://beauceron.rajce.i dnes.cz/2.-16.8.2008_Dovolena_Lipno/

Nutno vymazat mezery z odkazu.

9.6.2009 10:12
dabliczech

XXX.XXX.247.225

usajka napsal(a):

my máme olmypus e300 a spokojenost. Řekla bych, že nepovedené fotky jsou zaviněné rukama, než foťákem, alespoň u mě Je to jiné focení, než klasickým malým automatickým digitálem. Ale je pravda, že ty fotky jsou mnohem hezčí. :)

9.6.2009 10:49
sabina

XXX.XXX.64.178

dabliczech napsal(a):
my máme olmypus e300 a spokojenost. Řekla bych, že nepovedené fotky jsou zaviněné rukama, než foťákem, alespoň u mě Je to jiné focení, než klasickým malým automatickým digitálem. Ale je pravda, že ty fotky jsou mnohem hezčí. :)

řeknete si - ale ono i obyčejný Panasonic Lumic DMC - půjčila sem od dědy...a taky se s ním dá...

Já bych ale chtěla canon

9.6.2009 10:59
ircanka

XXX.XXX.90.220

sabina napsal(a):
řeknete si - ale ono i obyčejný Panasonic Lumic DMC - půjčila sem od dědy...a taky se s ním dá...

Já bych ale chtěla canon

olympus e-410 DZK - naprostá spokojenost

9.6.2009 11:15

usajka napsal(a):

Nikon D40, s objektivy jsem si zatím vystačila se seťákem a k tomu jsem si dokoupila ještě jeden s rozsahem 55-200 a zatím naprostá spokojenost Fotky k nahlédnutí na wolfms.rajce.idnes.cz

9.6.2009 11:58
verca001

XXX.XXX.24.205

usajka napsal(a):

Ja fotim na CANON EOS 20D + objektivy na dalku a se stabilizatorem obrazu a parada...jediny co je u zrcadlovek tak trochu na pytel, je jejich vaha....

9.6.2009 11:58
bulmastif

XXX.XXX.192.54

usajka napsal(a):

Koupit kvalitní tělo zrcadlovky je jedna věc,druhá kvalitní objektiv s dobrou světelností a dobrým rozsahem (většinou jeden nestačí).Mám pentax K10D a jsem moc spokojen,nyní bych asi šel do pentaxu K20D nebo dcanpnu 4d a pak bych dlouho vybíral objektiv,seťátové objektivy bych nekupoval jsou většinou nekvalitní a brzy je stejně vymněníš pokud budeš chtít pořádné fotky.čau

9.6.2009 12:00
bulmastif

XXX.XXX.192.54

bulmastif napsal(a):
Koupit kvalitní tělo zrcadlovky je jedna věc,druhá kvalitní objektiv s dobrou světelností a dobrým rozsahem (většinou jeden nestačí).Mám pentax K10D a jsem moc spokojen,nyní bych asi šel do pentaxu K20D nebo dcanpnu 4d a pak bych dlouho vybíral objektiv,seťátové objektivy bych nekupoval jsou většinou nekvalitní a brzy je stejně vymněníš pokud budeš chtít pořádné fotky.čau

sorry překlep...,,do canonu 40D...

9.6.2009 12:02
bulmastif

XXX.XXX.192.54

verca001 napsal(a):
Ja fotim na CANON EOS 20D + objektivy na dalku a se stabilizatorem obrazu a parada...jediny co je u zrcadlovek tak trochu na pytel, je jejich vaha....

To jo já tahám 10kg...

9.6.2009 16:14
teeny

XXX.XXX.178.77

bulmastif napsal(a):
sorry překlep...,,do canonu 40D...

My máme Panasonic DMC FZ-18, já vůbec fotit neumím, fotky jsou pěkné, takže asi bude dobrej
Jelikož se mi podařilo vyfotit i hyperaktivní zebřičky přes pletivo a podobně, asi bude fajn. Nebyl drahej. Taťka k tomu má hromadu příslušenství a to už je o něčem jiným.

9.6.2009 16:16
teeny

XXX.XXX.178.77

teeny napsal(a):
My máme Panasonic DMC FZ-18, já vůbec fotit neumím, fotky jsou pěkné, takže asi bude dobrej
Jelikož se mi podařilo vyfotit i hyperaktivní zebřičky přes pletivo a podobně, asi bude fajn. Nebyl drahej. Taťka k tomu má hromadu příslušenství a to už je o něčem jiným.

hmyz mám taky

9.6.2009 16:50
vargo

XXX.XXX.225.240

teeny napsal(a):
hmyz mám taky

Tak já mám Panasonic DMC-TZ4 a jsem nesmírně spokojená. Na mé zatím amatérské focení mi bohatě stačí, spokojenost největší!

9.6.2009 16:54
vargo

XXX.XXX.225.240

vargo napsal(a):
Tak já mám Panasonic DMC-TZ4 a jsem nesmírně spokojená. Na mé zatím amatérské focení mi bohatě stačí, spokojenost největší!

opravdu kvalita na ifauně Ale podle mě nestačí jen dobrý foťák, když ruce levý, tak to foťák nespraví

dobrmanier

9.6.2009 17:02
dobrmanier

XXX.XXX.219.132

vargo napsal(a):
opravdu kvalita na ifauně Ale podle mě nestačí jen dobrý foťák, když ruce levý, tak to foťák nespraví

Nikon a dobrý objktiv ;)

9.6.2009 18:20
monika s

XXX.XXX.90.23

dobrmanier napsal(a):
Nikon a dobrý objktiv ;)

Souhlasím s Nikonem

9.6.2009 18:24
monika s

XXX.XXX.90.23

monika s napsal(a):
Souhlasím s Nikonem

9.6.2009 19:25
arny

XXX.XXX.72.3

monika s napsal(a):

Olympus E-420 taky ale DZ kit, a taky absolutně perfektní, ale řekla bych že je to hodně v objektivu než v dobrým těle.

9.6.2009 20:40
arny

XXX.XXX.72.3

arny napsal(a):
Olympus E-420 taky ale DZ kit, a taky absolutně perfektní, ale řekla bych že je to hodně v objektivu než v dobrým těle.

nedá mi to a šoupnu ještě svojí oblíbenou snad to neva

9.6.2009 23:33
zu

XXX.XXX.139.178

arny napsal(a):
nedá mi to a šoupnu ještě svojí oblíbenou snad to neva

Jak - neva čím víc fotek, tím líp!!! a nastavujete ručně čas a clonu? Nebo to necháváte na automatu? Jde mi hlavně o ty fotky v pohybu...

9.6.2009 23:36
zu

XXX.XXX.139.178

ircanka napsal(a):
olympus e-410 DZK - naprostá spokojenost

Ježiš, tahle je boží to je správnej ksichtík...má tu hubu jak mikymaus

10.6.2009 07:13

zu napsal(a):
Jak - neva čím víc fotek, tím líp!!! a nastavujete ručně čas a clonu? Nebo to necháváte na automatu? Jde mi hlavně o ty fotky v pohybu...

Musím přiznat, že pohyb zvládá zatím pořád líp automat

10.6.2009 08:31
lisakova

XXX.XXX.119.243

usajka napsal(a):

Sice nemam zrcadlovku, ale fotim Kodak Easy Share Z1012 IS a spokojenost největší má 10 mega a 12x optický zoom

10.6.2009 09:06
pitimiti

XXX.XXX.1.189

lisakova napsal(a):
Sice nemam zrcadlovku, ale fotim Kodak Easy Share Z1012 IS a spokojenost největší má 10 mega a 12x optický zoom

Za sebe doporučuju určitě jakoukoli zrcadlovku (značek je několik, a každý si bude chválit tu svou, záleží co zrovna vám padne do ruky a oka) s dobrým objektivem, na kterém záleží určitě víc než na samotném těle foťáku. Některé zrcadlovky už jsou v dnešní době opravdu poměrně levné a cenově dostupné Myslím, že se určitě vyplatí do ní zainvestovat.

Já mám Nikon D50 + dva základní setové objektivi přičemž fotím nejčastěji s objektivem s rozsahem 55 - 200 mm, světelnost 4 - 5,6. Ale jelikož je tady ta světelnost hodně špatná tak už delší dobu uvažuju o koupi nového objektivu. Přeci jen za horších světelných podmínek s tímhle nic moc nenadělám.

10.6.2009 09:24
pitimiti

XXX.XXX.1.189

wolf napsal(a):
Musím přiznat, že pohyb zvládá zatím pořád líp automat

Já jak kdy. Někdy fotím automatem, někdy poloautomatem a někdy nastavuju ručně. Záleží jakou mám náladu, jaké je počasí a jak moc potřebuju aby fotky vyšly Když mi na tom opravud hodně záleží tak většinou volím jistotu automatu ale zas někdy naopak radši nastavuju ručně ... určitě se to dá zmáknout jen mě u mého objektivu vadí že nemá pevnou světelnost když zoomuju, takže pak i při manuálním nastavení vyjdou fotky v sekvenci od světlejší do tmavší. Nebo když se mění světelný podmínky (fouká vítr a chvilku mraky jsou a pak zas nejsou) tak zapomínám manuální nastavení přenastavovat

10.6.2009 12:58
ircanka

XXX.XXX.25.121

pitimiti napsal(a):
Za sebe doporučuju určitě jakoukoli zrcadlovku (značek je několik, a každý si bude chválit tu svou, záleží co zrovna vám padne do ruky a oka) s dobrým objektivem, na kterém záleží určitě víc než na samotném těle foťáku. Některé zrcadlovky už jsou v dnešní době opravdu poměrně levné a cenově dostupné Myslím, že se určitě vyplatí do ní zainvestovat.

Já mám Nikon D50 + dva základní setové objektivi přičemž fotím nejčastěji s objektivem s rozsahem 55 - 200 mm, světelnost 4 - 5,6. Ale jelikož je tady ta světelnost hodně špatná tak už delší dobu uvažuju o koupi nového objektivu. Přeci jen za horších světelných podmínek s tímhle nic moc nenadělám.

Leni, zato za dobrých podmínek naděláš spousty parády, viď

Jak už to psali, asi jakákoliv zdrcadlovka bude fajn. A pak už si s tím jen trošku vyhrát. Ikdyž já se přiznám, že většinou fotím na automat, protože jsem líná a taky to jde. A setové objektivy mi taky zatím stačí. takže hurá do toho

caníkoví hopsálisti (více u nás na webu)

10.6.2009 13:00
ircanka

XXX.XXX.25.121

zu napsal(a):
Ježiš, tahle je boží to je správnej ksichtík...má tu hubu jak mikymaus

no, co, taková malá držtička to je
náš figurant říká, že má tlamu jak fukar na melouny

10.6.2009 18:47
zu

XXX.XXX.139.178

pitimiti napsal(a):

Já mám vyhlídnutý Olympus E420 v setu s objektivem, který má světelnost od 3,5. Nevím, na co světelnost 3,5 stačí...stačí to třeba venku na focení, když nesvítí slunce a je zataženo?

10.6.2009 19:07
zu

XXX.XXX.139.178

arny napsal(a):

A jaký máš objektiv? S jakou světelností? Chci si pořídit totiž taky Olympus E420, ale v sadě s ním je objektiv se světelností 3,5. Tak nevím, je to v poho?

10.6.2009 19:42
pitimiti

XXX.XXX.1.189

zu napsal(a):
Já mám vyhlídnutý Olympus E420 v setu s objektivem, který má světelnost od 3,5. Nevím, na co světelnost 3,5 stačí...stačí to třeba venku na focení, když nesvítí slunce a je zataženo?

No ono taky záleží jak \"dlouhý\" je daný objektiv. Já mám taky jeden seťák se světleností 3,5 - 5 jenže k tomu má ohinskovou vzdálenost 28 - 55 mm a to je tak na focení doma a nebo třeba krajinek. Na focení psů nejen v pohybu - portrétků a tak dále - je určitě lepší ohnisko delší (jít od psa co nejdál a co nejvíc si ho \"přitáhnout\") ... no ale tam právě u těch levnějších objektivů klesá světelnost.
Takže pokud je omezená možnost peněz tak je lepší asi vybrat zdrcadlovku s nějakým tím delším seťákem (dělají se tuším kolem těch 55 (někde 70) do 200 mm) a na světelnost nekoukat - na nějaké focení především venku to bohatě stačí i tak. No a pokud by mohl člověk zainvestovat víc tak koupit samotné tělo + k tomu nějaký lepší objektiv (který kolikrát stojí víc než samotné tělo).
Píšu ale jen mé laické postřehy, taky tomu zas tak moc nerozumím

Jen ještě technická připomínka - pokud mám delší ohnisko a pes při focení běží směrem na mě tak mu stihnu v pohodě uhnout. S tím kratším objektivem bych měla velké obavy, že než se vzpamatuju (pokud budu mít psa přes celý záběr tak bude pochopitelně blíž - nebezpečně blíž - než při focení s delším ohniskem) tak na mě pesan šlápne

20.7.2009 13:37
ibiska

XXX.XXX.143.142

pitimiti napsal(a):
No ono taky záleží jak \"dlouhý\" je daný objektiv. Já mám taky jeden seťák se světleností 3,5 - 5 jenže k tomu má ohinskovou vzdálenost 28 - 55 mm a to je tak na focení doma a nebo třeba krajinek. Na focení psů nejen v pohybu - portrétků a tak dále - je určitě lepší ohnisko delší (jít od psa co nejdál a co nejvíc si ho \"přitáhnout\") ... no ale tam právě u těch levnějších objektivů klesá světelnost.
Takže pokud je omezená možnost peněz tak je lepší asi vybrat zdrcadlovku s nějakým tím delším seťákem (dělají se tuším kolem těch 55 (někde 70) do 200 mm) a na světelnost nekoukat - na nějaké focení především venku to bohatě stačí i tak. No a pokud by mohl člověk zainvestovat víc tak koupit samotné tělo + k tomu nějaký lepší objektiv (který kolikrát stojí víc než samotné tělo).
Píšu ale jen mé laické postřehy, taky tomu zas tak moc nerozumím

Jen ještě technická připomínka - pokud mám delší ohnisko a pes při focení běží směrem na mě tak mu stihnu v pohodě uhnout. S tím kratším objektivem bych měla velké obavy, že než se vzpamatuju (pokud budu mít psa přes celý záběr tak bude pochopitelně blíž - nebezpečně blíž - než při focení s delším ohniskem) tak na mě pesan šlápne

Mám Nikon D100, takže už starší foťák. V bazaru se dá určitě sehnat za solidní peníz. Na focení psů stačí, ať už v hale nebo venku v pohybu. Jen by to asi chtělo lepší objektiv...

20.7.2009 20:47
leluska

XXX.XXX.123.191

usajka napsal(a):

Nikon D60.. Spokojenost největší...

22.7.2009 16:46
rachel

XXX.XXX.135.187

leluska napsal(a):
Nikon D60.. Spokojenost největší...

KODAK C613

24.10.2009 09:22
blanche

XXX.XXX.245.111

usajka napsal(a):

Kdyby měl někdo zájem, prodávám Olympus - double kit zoom - nejmenší a nejlehčí digitální zrcadlovka na světě. Rozlišení 10 milionů pixelů. Výkonný systém protiprachové ochrany (SSWF). HyperCrystal LCD obrazovka s úhlopříčkou 6,4cm. Vestavěný výklopný blesk. AUTO / P / S / A / M. 31 scénických režimů pro snadné fotografování. Uživatelsky přívětivé menu s režimy zjednodušeného a podrobného zobrazování. České menu.
Balení obsahuje objektiv EZ-14-42 mm F 3,5-5,6 a EZ-40-150 mm F 4,0-5,6.
Fotoaparát je ve velmi dobrém stavu ! Prodám i s náhradní baterií, paměťovými kartami a manuálem v originální krabici

24.10.2009 10:01
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

blanche napsal(a):
Kdyby měl někdo zájem, prodávám Olympus - double kit zoom - nejmenší a nejlehčí digitální zrcadlovka na světě. Rozlišení 10 milionů pixelů. Výkonný systém protiprachové ochrany (SSWF). HyperCrystal LCD obrazovka s úhlopříčkou 6,4cm. Vestavěný výklopný blesk. AUTO / P / S / A / M. 31 scénických režimů pro snadné fotografování. Uživatelsky přívětivé menu s režimy zjednodušeného a podrobného zobrazování. České menu.
Balení obsahuje objektiv EZ-14-42 mm F 3,5-5,6 a EZ-40-150 mm F 4,0-5,6.
Fotoaparát je ve velmi dobrém stavu ! Prodám i s náhradní baterií, paměťovými kartami a manuálem v originální krabici

Můžu se zeptat na cenu?

24.10.2009 10:16
blanche

XXX.XXX.245.111

slecnanikdo napsal(a):
Můžu se zeptat na cenu?

Původní cena byla 19tis ,,, nyní za 9tis ???

24.10.2009 11:08
blanche

XXX.XXX.245.111

blanche napsal(a):
Původní cena byla 19tis ,,, nyní za 9tis ???

8tis ??

24.10.2009 11:41
pinknet

XXX.XXX.31.2

usajka napsal(a):

Zdravím, mám zrcadlovku Nikon D60 a velmi dobre se mi snim foti i v pohybu...Podivejte se na me stranky psa a koni ...vetsina jsou v pohybu..
www.foto-pinknet.cz
Mej te se

26.10.2009 11:34
memmory

XXX.XXX.66.227

blanche napsal(a):
8tis ??

WOW Blanche teď jsi mi nasadila brouka do hlavy

ŽE BY ????????????

28.10.2009 06:37
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

usajka napsal(a):

Tak se přidávám mezi zrcadláře. Vlastně díky blanche.

Jsem od včerejška hrdou majitelkou Olympuse E-420 a už se těším, až se s ním naučím fotit.
Až budu mít nějaký úlovek, tak ho sem dám.

29.10.2009 09:04
bubo

XXX.XXX.20.53

usajka napsal(a):

Canon EOS 30D, ale nejdůležitější je kvalitní a světelný objektiv Pokud máš super tělo, ale bídný objektiv je to k ničemu. Vždycky je lepší investovat do objektivu

29.10.2009 09:06
bubo

XXX.XXX.20.53

bubo napsal(a):
Canon EOS 30D, ale nejdůležitější je kvalitní a světelný objektiv Pokud máš super tělo, ale bídný objektiv je to k ničemu. Vždycky je lepší investovat do objektivu

29.10.2009 09:08
bubo

XXX.XXX.20.53

bubo napsal(a):

29.10.2009 17:38
lillyann

XXX.XXX.228.66

bubo napsal(a):

Můžu se zeptat, jaké objektivy používáš? Uvažuju o přechodu na zrcadlovku (a Canon) právě kvůli focení psů, takže se zatím snažím získat co nejvíc teoretických informací. Díky.

30.10.2009 07:25
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

usajka napsal(a):

Zatím jsem nový foťák neměla moc šanci vyzkoušet, protože je ošklivo, ale už mám aspoň něco málo.
Jsem moc spokojená, fotky jsou moc hezké (oproti kompaktu určitě).

30.10.2009 08:45
bubo

XXX.XXX.20.53

lillyann napsal(a):
Můžu se zeptat, jaké objektivy používáš? Uvažuju o přechodu na zrcadlovku (a Canon) právě kvůli focení psů, takže se zatím snažím získat co nejvíc teoretických informací. Díky.

Nejvíc používám http://www.megapixel.cz/ canon-ef-70-200mm-f-2-8-l-usm
a druhý mám http://www.megapixel.cz/ canon-ef-s-17-55-f-2-8-is-usm pak mám ještě Sigmu 70-300mm, ale od té doby co mám Canon 70-200mm jsem ho nevytáhla

30.10.2009 17:39
bubo

XXX.XXX.20.53

slecnanikdo napsal(a):
Zatím jsem nový foťák neměla moc šanci vyzkoušet, protože je ošklivo, ale už mám aspoň něco málo.
Jsem moc spokojená, fotky jsou moc hezké (oproti kompaktu určitě).

Přidejte reakci

Přidat smajlík