muj pes NO (bude mu pet mesicu), zacal strasne slintat. je mokrej az na hrudi. nejdriv jsem myslela, ze je zrachanej z vody. ale ted jsem si vsimla, ze to neni voda jako takova, ale sliny. tecou mu z huby takovy sliny, ze bych rekla, ze je to spis sliz.
nemate tuseni co to muze byt?
mimochodem - kolik takovy 5ti mesicni stene muze vazit?
diky za odpoved
petra
psovova
napsal(a):
muj pes NO (bude mu pet mesicu), zacal strasne slintat. je mokrej az na hrudi. nejdriv jsem myslela, ze je zrachanej z vody. ale ted jsem si vsimla, ze to neni voda jako takova, ale sliny. tecou mu z huby takovy sliny, ze bych rekla, ze je to spis sliz.
diky za odpoved
petra
Viděla jsem nadměrné slintání u neslintacích psů třeba v autě, před tím než se pes poblinká.
Jinak pochopitelně u vztekliny -no jo, blbej vtip, jo a jednou mi to měla pejska po odčervení, když se napila vody - takže asi to bude fakt něco s blbě od žaludku.
ges
napsal(a):
Viděla jsem nadměrné slintání u neslintacích psů třeba v autě, před tím než se pes poblinká.
Jinak pochopitelně u vztekliny -no jo, blbej vtip, jo a jednou mi to měla pejska po odčervení, když se napila vody - takže asi to bude fakt něco s blbě od žaludku.
No a taky to může být ucpaná slinná žláza,ale to snad ne, vím, že měl před časem to bolavé bříško.
psovova
napsal(a):
diky za odpoved
petra
Určitě to signalizuje nějaký problém, protože podle toho co jsem si přečetla to není normální slintání. Takhle tečou sliny pouze některým plemenům ale vlčákům rozhodně ne. Nakonec bude muset asi zajít na veterinu. Já jsem takový problém nikdy nerešila a ani o takové m případu nevím, tak vám bohužel nepomohu, ale jestli zjistíte tak určitě napište co to je ať se poučíme. Hodně štěstí
psovova
napsal(a):
diky za odpoved
petra
Já tedy nevím, ale naše slintá taky a vypadá to jako sliz takový táhlý. A má kamarádka má půlroční dogu a to je něco .Nosí u sebe i ručník.
chibet
napsal(a):
Já tedy nevím, ale naše slintá taky a vypadá to jako sliz takový táhlý. A má kamarádka má půlroční dogu a to je něco .Nosí u sebe i ručník.
chibet a co mas za psa?
ten nas to nemel. az do cca vcerejska. jeste me napada - nemuze treba prezubovat? deti taky prece slintaji
a ty dogy to snad maji v genech, ale co NO ?
psovova
napsal(a):
chibet a co mas za psa?
ten nas to nemel. az do cca vcerejska. jeste me napada - nemuze treba prezubovat? deti taky prece slintaji
a ty dogy to snad maji v genech, ale co NO ?
A koukali jste mu do huby? Nemá někde mezi zubama zbytek hračky, zapíchnutou třísku nebo kost v dásni, poraněný jazyk? Mě teda pes při přezubování vůbec neslintal a myslím, že u NO to taky moc obvyklé není. Jestli nemá další příznaky (horečka, nevolnost, atd), tak bych to viděla na nějaký problém v tlamě. Pořádně mu ji zkuste prohlídnout.
impact
napsal(a):
A koukali jste mu do huby? Nemá někde mezi zubama zbytek hračky, zapíchnutou třísku nebo kost v dásni, poraněný jazyk? Mě teda pes při přezubování vůbec neslintal a myslím, že u NO to taky moc obvyklé není. Jestli nemá další příznaky (horečka, nevolnost, atd), tak bych to viděla na nějaký problém v tlamě. Pořádně mu ji zkuste prohlídnout.
jo, jo - s tou tlamou bych to (po vsech mailech, chatech a telefonech) taky videla. jedu s nim odpol. k vet. uz vidim, jak mu budeme lamat hubu. on je takovy hyperaktivni a koukani do huby se mu bude asi moooc libit
dam vedet
psovova
napsal(a):
diky za odpoved
petra
muze to byt stomatitida, mela to jednou kocka a takhle to vypadalo a spravili to Stomorgilem prasky.
dejavu
napsal(a):
muze to byt stomatitida, mela to jednou kocka a takhle to vypadalo a spravili to Stomorgilem prasky.
jak prozaicke ......
muj milacek se s nejvetsi pravdepodobnosti priotravil (s moji pomoci) hnojivem na kytky. sice to nejak nemuzu dopocitat (myslim den aplikace hnojiva a naslednou reakci), ale je mozne, ze si "snupnul" neco z podmisky.
vcera to bylo fakt husty. slintal jak baryk, myslim, ze i zrychlene dychal. sice delal jako ze nic, ale asi mu nebylo moc dobre. dneska rano pekne oslintal sousedku, kdyz se s nim chtela pomazlit. chi, chi - stejne je sousedka protivna ....
na veterine ho prohlidla. asi mu to nebylo po chuti, protoze mel hubu div, ze ne otocenou naruby. tam mu nic nenasla. teplotu taky nemel, zornicky v pohode. uz ani neprodychava. zere uplne v pohode - jeste kouka, kde by co dojel. pichla mu athropin. (nebojaksetopise). pry se tim leci taky otravy. melo by mu to do par hodin pomoci. jestli ne - tak jedeme znova. modlim se, aby mela doktorka pravdu a my meli pokoj. pak uz nebudu hnojit kytky.
mam pesana 10 tydnu, ale na veterine uz nam davaji skoro slevu. navstevuji je jeste s dvema kockama a letos se to zda byt extremne vyzivne. uz to ani nepocitam .....
diky za vase reakce - kdyz to bude v pohode - zajodluju Vam.
petra
psovova
napsal(a):
jak prozaicke ......
muj milacek se s nejvetsi pravdepodobnosti priotravil (s moji pomoci) hnojivem na kytky. sice to nejak nemuzu dopocitat (myslim den aplikace hnojiva a naslednou reakci), ale je mozne, ze si "snupnul" neco z podmisky.
vcera to bylo fakt husty. slintal jak baryk, myslim, ze i zrychlene dychal. sice delal jako ze nic, ale asi mu nebylo moc dobre. dneska rano pekne oslintal sousedku, kdyz se s nim chtela pomazlit. chi, chi - stejne je sousedka protivna ....
na veterine ho prohlidla. asi mu to nebylo po chuti, protoze mel hubu div, ze ne otocenou naruby. tam mu nic nenasla. teplotu taky nemel, zornicky v pohode. uz ani neprodychava. zere uplne v pohode - jeste kouka, kde by co dojel. pichla mu athropin. (nebojaksetopise). pry se tim leci taky otravy. melo by mu to do par hodin pomoci. jestli ne - tak jedeme znova. modlim se, aby mela doktorka pravdu a my meli pokoj. pak uz nebudu hnojit kytky.
mam pesana 10 tydnu, ale na veterine uz nam davaji skoro slevu. navstevuji je jeste s dvema kockama a letos se to zda byt extremne vyzivne. uz to ani nepocitam .....
diky za vase reakce - kdyz to bude v pohode - zajodluju Vam.
petra
Tak jak je po ránu?
ges
napsal(a):
Tak jak je po ránu?
pisu az ted, byla jsem na veletrhu v brne.
rano to vypadalo uplne stejne jako vcera pred injekeci (no - mozna trochu lip). odpoledne, kdyz prisla holka ze skoly, tak rikala, ze se mu nemuze ani podivat do huby, jakej ta ma hnus
tak jsem zase dneska mazala k vet. dostali jsme zase atropin s konstatovanim, ze se jevime dnes lepsi (skutecne se to trochu uklidnilo) a ze musime byt trpelivi. pry to odchazi z tela pomalu.
no - snad ma pravdu doktorka. musim rict, ze jsem uz trochu zoufala ...
uvidime zitra.
petra
psovova
napsal(a):
pisu az ted, byla jsem na veletrhu v brne.
rano to vypadalo uplne stejne jako vcera pred injekeci (no - mozna trochu lip). odpoledne, kdyz prisla holka ze skoly, tak rikala, ze se mu nemuze ani podivat do huby, jakej ta ma hnus
tak jsem zase dneska mazala k vet. dostali jsme zase atropin s konstatovanim, ze se jevime dnes lepsi (skutecne se to trochu uklidnilo) a ze musime byt trpelivi. pry to odchazi z tela pomalu.
no - snad ma pravdu doktorka. musim rict, ze jsem uz trochu zoufala ...
uvidime zitra.
petra
Tak my budeme zase pořádně držet palce a spraví se to, uvidíte .
Akinorev

XXX.XXX.202.30
Dobrý den. Dám Vám radu. Příště až si vás pejsek posmakne na hnojivu či na něčem jiném co není vhodné pro psy ( nebo dokonce i jedovaté), dejte svému miláčkovi jednu až dvě polévkové lžíce PLNOTUCNE HOŘČICE! Podle velikosti psa. Během půl hodiny(max.) to zvrátí. Mám to sama otestované u sveho NO. Hodně štěstí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A hlavně po hořčici se nepoblinká každý a dostane pak řachu nejen na žaludek. To jsou rady...
Budu mit od pristiho tydne stenatko krizence - maminka staford a tatulda brazilska doga s neví se čím.. A ted k otazce.. Mam trochu obavu, ze bude slintat.. neco jsem uz nacetla, ptala se i majitelky a ta mi rekla, ze mamina slinta, jen kdyz loudi jidlo😁a jinak pry ne... Mate nekdo zkusenost s timto? A da se pripadne slintani eliminovat?

mám křížence bernardýnů....slintání při čekání na jídlo je běžné a pochybuju, že bych to mohla nějak eliminovat. Spíš mě udivuje, když je slintání problém, proč si nepořídíte plemeno, které ke slintání takové "vlohy" nemá

když je slintání problém, proč si nepořídíte plemeno, které ke slintání takové "vlohy" nemá
přesně tak a ne jinak.......

si zvyknete... mě už to vůbec nepřijde

napsal(a):
si zvyknete... mě už to vůbec nepřijde
No tak mě by to asi taky nepřišlo.......ale moji pesani se taky občas oklepou, což znamená slintanec na zdi, na televizi, na akvárku, na lednici........o tom, že se jim občas povede se o mě šikovně otřít a tím pádem slintanec i na oblečení a to většinou i s nějakýma těma chlupama....to už prostě člověk nemůže být mňaudámička.
Třeba můj chrt neslintal a to ani když čekal na jídlo.......tohle je druhej extrém, i když z nich sliny netečou nonstop, tak to slintání tam prostě je.....

napsal(a):
No tak mě by to asi taky nepřišlo.......ale moji pesani se taky občas oklepou, což znamená slintanec na zdi, na televizi, na akvárku, na lednici........o tom, že se jim občas povede se o mě šikovně otřít a tím pádem slintanec i na oblečení a to většinou i s nějakýma těma chlupama....to už prostě člověk nemůže být mňaudámička.
Třeba můj chrt neslintal a to ani když čekal na jídlo.......tohle je druhej extrém, i když z nich sliny netečou nonstop, tak to slintání tam prostě je.....
no tak je někde slintanec nebo slimák na oblečení... prostě už to nějak nevnímám, no. už mi to připadá jako normál věc patřící ke psovi.

napsal(a):
no tak je někde slintanec nebo slimák na oblečení... prostě už to nějak nevnímám, no. už mi to připadá jako normál věc patřící ke psovi.
No mě už za těch skoro 10 let taky.

proto jsem jezdila do práce a z práce v "psím", protože přivítání pastevce = narve mi hlavu mezi stehna ...a hned slina vpravo slina vlevo......
Já se přiznám, že mě by tohle slintání vadilo. Berňuchovi někdy při čekání na mlsku ukápla slina, ale ta, jak to říct, čerstvá slina jen voda. Sousedovic pyrenejka zaklepe hlavou a vyletí z ní už ta bílá napěněná, co má tendenci se táhnout. No a známých novofundláci...to jsou provazce co jim neustále blembají u pysku to byl taky důvod, proč jsem si to plemeno rozmyslela. Já psa neustále opusinkovávám, na pusinku, na čumáček, na čelíčko...a nerada bych se k němu přilepila

lesnížínka
napsal(a):
Já se přiznám, že mě by tohle slintání vadilo. Berňuchovi někdy při čekání na mlsku ukápla slina, ale ta, jak to říct, čerstvá slina jen voda. Sousedovic pyrenejka zaklepe hlavou a vyletí z ní už ta bílá napěněná, co má tendenci se táhnout. No a známých novofundláci...to jsou provazce co jim neustále blembají u pysku to byl taky důvod, proč jsem si to plemeno rozmyslela. Já psa neustále opusinkovávám, na pusinku, na čumáček, na čelíčko...a nerada bych se k němu přilepila
tak ono i u slintacích psů jsou asi různé úrovně slintání:) je to spíš dlouhé spektrum a postupné přechody než slintací vs neslintací.
Norinka se teda pusinkovat dá bez lepení, ale když se tvářičkou otře o čistě oblečené stehno, tak na tom místě prostě zůstane viditelný slimák.
Nejhorší pes na slintání co si pamatuji byl náš baset. Tomu ty sliny tekly nonstop. A při oklepání to lítalo všude. Tak mě to jako dítěti to nevadilo, jak jsem si s ním pořád hrála a mazlila ho, tak jsem byla věčně od slin. Ale když si představím, že bych ho měla doma, tak nevím nevím. To by byly fakt nahozené zdi a všechno .
Retrívr ten taky slintal jen když viděl žrádlo. Nynější pes taky tak, to to z něho taky kape docela dost . Štěně zatím vůbec. Pes je ještě uslintaný když třeba přijdeme z tréninku. Ale není to nic hrozného.
Větší bordel po něm je když pije . To je voda všude okolo misky a pak ještě jak odchází tak to z něho kape celou cestu, někdy se oklepe a jindy si hrozně rád jde otřít hubu o deku na gauč

napsal(a):
tak ono i u slintacích psů jsou asi různé úrovně slintání:) je to spíš dlouhé spektrum a postupné přechody než slintací vs neslintací.
Norinka se teda pusinkovat dá bez lepení, ale když se tvářičkou otře o čistě oblečené stehno, tak na tom místě prostě zůstane viditelný slimák.
jo tak máme stejný stupeň slintání

napsal(a):
proto jsem jezdila do práce a z práce v "psím", protože přivítání pastevce = narve mi hlavu mezi stehna ...a hned slina vpravo slina vlevo......
Já mám pesany naučený, že když má na sobě panička oblečení "mezi lidi", tak udržují tzv. bezpečnou vzdálenost, ale prostě při jejich velikosti, při neutuchající touze u všeho asistovat a vyprovázet mě, se to úpně uhlídat nedá......
Při vítání se mi to nestává...jak jsou pesani odmala naučení, že se nesmí skákat...tak defakto poskakují okolo......počkaj až se převlíknu a hurá na gauč pořádně pomazlit.....ale ty odchody tak zmáknutý nemáme....resp. v malý chodbičce s dvěma telatama a já taky nejsem úplně křehotinka se to někdy úplně nepovede
Co teda při odchodu musím, je dát pesovi pusinku, když už vyjdu ze dveří, tak už čeká hlavu nataženou, jak žirafa....tak mu dám pusu na čumáček a jde si spokojeně lehnout