Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2006 08:48

Co to znamená chov v kontextu chovu psů?
Znáte nějaké definice nebo vytvoříte vlastní?

3.5.2006 09:45

chvd napsal(a):

tady je definice

chov je skupina vyjmenovaných hospodářských zvířat nebo i jednotlivá hospodářská zvířata (viz. zákon č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů) chovaná jedním nebo společně více chovateli (zákon č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů).

3.5.2006 09:49

chvd napsal(a):

Hm, to je docela zajímavý. Pro mě je chov činnost, která musí mít ujasněnou strategii a cíl, kterého chce chovatel dosáhnout.
Cíl = jasná představa o exteriéru a povaze, které chce dosáhnout
strategie = jakým způsobem toho chce dosáhnout (např. vytvoření vlastní široké chov. základny, nebo vyhledávání krytí bez ohledu na náročnost uskutečnění, stanovení způsobu prověřování psů - v mnoha stránkách, záleží zas jen na chovateli, co je pro něj prioritní).
Podle mě je velmi důležité finanční zabezpečení, protože chovat psy a být závislý na příjmech za jejich prodej není chov, ale množení. A samozřejmě znalost historiie, současnosti a standardu plemene a neustálé shánění nových a nových informací.
K chovu musí patřit tvrdá selekce chovných jedinců (tím nemyslím absolutní, pouze jejich vyřazení z chovu).

Tak jsem se vykecala a můžu jít obstarávat děti, zahradu, kozy, psi...

3.5.2006 10:00

bl napsal(a):
tady je definice

chov je skupina vyjmenovaných hospodářských zvířat nebo i jednotlivá hospodářská zvířata (viz. zákon č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů) chovaná jedním nebo společně více chovateli (zákon č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů).

Považuješ psa za hospodářské zvíře?

3.5.2006 10:03

chvd napsal(a):
Považuješ psa za hospodářské zvíře?

hledala jsem v googlu definici CHOV (tos chtěl) a tohle jsem našla. Není důležitý, co já si myslím ani to co za co považuji.

3.5.2006 10:07

bl napsal(a):
hledala jsem v googlu definici CHOV (tos chtěl) a tohle jsem našla. Není důležitý, co já si myslím ani to co za co považuji.

Blaničko :-))...já psal:

Takže se nyní ptám, jestli považuješ psa za hospodářské zvíře?

:-))

3.5.2006 10:15

chvd napsal(a):
Blaničko :-))...já psal:

Takže se nyní ptám, jestli považuješ psa za hospodářské zvíře?

:-))

Můj milý neznámý (jménem)
o řádek níž máš dovětek - znáte nějaké definice? Já neznám a proto jsem ti chtěla udělat radost a hledala jsem (asi půl hod) definici slova CHOV.

apropo - bylo to myšleno ironicky

3.5.2006 10:21

bl napsal(a):
Můj milý neznámý (jménem)
o řádek níž máš dovětek - znáte nějaké definice? Já neznám a proto jsem ti chtěla udělat radost a hledala jsem (asi půl hod) definici slova CHOV.

apropo - bylo to myšleno ironicky

Jsi moic hodná, že jsi si dala tak záležet, nicméně z toho, co jsem napsal, je dosti evidentní, že jde řeč o chovu psů. Úmyslně jsem to tam napsal ,o tom kontextu se psy, aby mi tu někdo nerozebíral chov hospodářských či jiných zvířat krom psů.

Jinak bohužel občas Ti nerozumím ironicky

3.5.2006 10:26

chvd napsal(a):
Jsi moic hodná, že jsi si dala tak záležet, nicméně z toho, co jsem napsal, je dosti evidentní, že jde řeč o chovu psů. Úmyslně jsem to tam napsal ,o tom kontextu se psy, aby mi tu někdo nerozebíral chov hospodářských či jiných zvířat krom psů.

kdybys mě porozuměl (což je nesmysl), byla by to nuda

3.5.2006 10:27

chvd napsal(a):

Pořiď si psa a běž s ním na výlet a porozumíš.Chce to trošku provětrat hlavu na zdravém vzduchu.Definice a poučky se více hodí k matematice než k chovu psů.

3.5.2006 10:50

chvd napsal(a):

www.tetrevidvur.com/zdravi_genetika.htm

Tohle je stránka k tématu a diskuzi - aspoň myslím

3.5.2006 11:02

chvd napsal(a):

Aby se člověk mohl stát chovatelem, myslím chovatelem jako genetickým manipulátorem, musí se naučit brát živého tvora jako kámen a sebe jako sochaře.

Tuhle větu jsem našla na stránce o chovu králíků

3.5.2006 11:08

bulda napsal(a):
Pořiď si psa a běž s ním na výlet a porozumíš.Chce to trošku provětrat hlavu na zdravém vzduchu.Definice a poučky se více hodí k matematice než k chovu psů.

Na výletě porozumím tomu, co znamená chov? Hm, no nevím, ale je evidentní, že někteří "chovatelé" nabrali všechny své znalosti o chovu, o který se snaží, právě na výletech. To zas jo!

Nemyslím, že definice a poučky jsou chovu psů nějak extra vzdáleny.
Chápu, že je to pro mnoho "chovatelů" nepochopitelné, ale on ten chov kupodivu souvisí třeba is genetikou, to je co? A možná, kdyby někteří "chovatelé" měli aspoň základní přehled o tom, co je to genetika a jak to funguje, byli by psi na tom aspoň o trochu lépe.
Ale to je moc složité na pochopení.....pro ně..... nejspíš.

3.5.2006 11:09

ges napsal(a):
Aby se člověk mohl stát chovatelem, myslím chovatelem jako genetickým manipulátorem, musí se naučit brát živého tvora jako kámen a sebe jako sochaře.

Tuhle větu jsem našla na stránce o chovu králíků

To je zajímavě řečeno :-)

3.5.2006 11:11

bl napsal(a):
kdybys mě porozuměl (což je nesmysl), byla by to nuda

Aha, tak to jo.....tak to už chápu.....no onise mi tu snažili totiž vždy vysvětlit, že tady se píše jen smrtelně vážně, tak já se o to snažil.....

3.5.2006 11:14

chvd napsal(a):
Na výletě porozumím tomu, co znamená chov? Hm, no nevím, ale je evidentní, že někteří "chovatelé" nabrali všechny své znalosti o chovu, o který se snaží, právě na výletech. To zas jo!

Nemyslím, že definice a poučky jsou chovu psů nějak extra vzdáleny.
Chápu, že je to pro mnoho "chovatelů" nepochopitelné, ale on ten chov kupodivu souvisí třeba is genetikou, to je co? A možná, kdyby někteří "chovatelé" měli aspoň základní přehled o tom, co je to genetika a jak to funguje, byli by psi na tom aspoň o trochu lépe.
Ale to je moc složité na pochopení.....pro ně..... nejspíš.

genetika - věda o dědičnosti

3.5.2006 11:22

ges napsal(a):
www.tetrevidvur.com/zdravi_genetika.htm

Tohle je stránka k tématu a diskuzi - aspoň myslím

Pěkný článek a zajímavý, měla by jsi prosím i nějaké další odkazy na takové zajímavé čtivo. Čtu nerad, ale tohle mne zaujalo.
Škoda, že články tohoto typu na většině prezentací CHS nenajdeš. Čímpak to asi bude? :-) Dík za ten odkaz.

3.5.2006 11:26

bl napsal(a):
genetika - věda o dědičnosti

Zase jsme se nepochopili :-))) Ale moje chba. Ty asi reaguješ na mé "to je co?" já to napsal špatně. Mělo tam být "to je! Coooo?"

Ve smyslu:
To je ale novinka! Že jo?
A bylo to myšleno směrem k těm "chovatelům".
Ale moje chyba ze 100% - měl jsem to napsat srozumitelněji :-)

3.5.2006 13:45

chvd napsal(a):

Chov psů je hra na šlechtění ;-)

3.5.2006 14:21

zet napsal(a):
Chov psů je hra na šlechtění ;-)

kdyby měl CHVD psa, tak tady neřeší definice. Pořeboval by poradit s venčením, srstí a jinými pro něj stupidními problémy. Ve výběru krmění má naštěstí jasno a hlavně co se týká poslušností, tak tu řešit nebude, neb jeho pes bude stejný bůh jako on.

3.5.2006 16:18

dora napsal(a):
kdyby měl CHVD psa, tak tady neřeší definice. Pořeboval by poradit s venčením, srstí a jinými pro něj stupidními problémy. Ve výběru krmění má naštěstí jasno a hlavně co se týká poslušností, tak tu řešit nebude, neb jeho pes bude stejný bůh jako on.

Ty jsi teda rozená psychologická poradna děvucho :-)))))

Hele Ty jsi potřebovala radit s venčením? A co Ti nebylo jasný? Snad si chudášta nechtěla venčit v Ostravici? To se nesmí, tam už venčí Impact! . Já žádného psa nikdy nechcu, páč by musel chodit kolem těch hnusnej lidijů a to si můj pes nezaslouží.

Jinak mě přesvědčujete oi mé vizi, že jakmile se zde neřeší rozmístění v kruzích, nepřidávaj fotečky, tak je to na většinu moc složitý.

Zatím jste tady moc názorů k věci nepředvedli, no holt je qspoň vidět, co naše pejskaře zajímá.

3.5.2006 22:31

chvd napsal(a):
Ty jsi teda rozená psychologická poradna děvucho :-)))))

Hele Ty jsi potřebovala radit s venčením? A co Ti nebylo jasný? Snad si chudášta nechtěla venčit v Ostravici? To se nesmí, tam už venčí Impact! . Já žádného psa nikdy nechcu, páč by musel chodit kolem těch hnusnej lidijů a to si můj pes nezaslouží.

Jinak mě přesvědčujete oi mé vizi, že jakmile se zde neřeší rozmístění v kruzích, nepřidávaj fotečky, tak je to na většinu moc složitý.

Zatím jste tady moc názorů k věci nepředvedli, no holt je qspoň vidět, co naše pejskaře zajímá.

Tak koukám ogare, že se s tebou už nechce nikdo vybavovat.

3.5.2006 23:42

dora napsal(a):
Tak koukám ogare, že se s tebou už nechce nikdo vybavovat.

Díka za další příspěvek k věci.

Ale účel to plní, nemyslíš?

4.5.2006 07:35

chvd napsal(a):
Díka za další příspěvek k věci.

Ale účel to plní, nemyslíš?

No jasně, hele mě se to tvoje vytáčení pejskařů docela líbí, jen mám pocit, že to nějak nemá smysl. My pejskaři máme svůj svět jak říká můj manžel. Já doma funguju jako vzorná ženuška, plním si své manželské a rodinné povinnosti a když mám čas tak prostě přepnu a jsem pejskař. U nás doma je pes součást rodiny, jen s tím rozdílem, že nesedí u stolu a nespí s náma v posteli. Stejné je to i s kočkou, želvama, rybičkama a jinou havětí. Neťuťkáme na zvířata, ale necháváme je žít a jen je usměrňujeme. Doma si o pesanech povídat není s kým a proto se vyskytuju tady nebo i jinde, kde je to o psech. Pokud mám co říct, tak se ozvu, ale většinou jen pročítám. Stejné je to si myslím i s ostatníma a proč se třeba nepochlubit nějakou fotkou. Některé jsou opravdu stupidní, ale i život je takový (někdy).

A co se týká definice slova "chov" . Já si pod tím představuju, že se budu věnovat jednomu plemeni na maximum, budu se snažit neprodukovat nemocné jedince a taky nezchvátit fenu za účelem rychlého zbohatnutí.

Proč si vlastně nepořídíš nějakého pesu? Myslím, že by ti to s ním docela šlo. Teorie máš v mozkovně docela dost tak proč ji nezúročit a nepořídit si kámoše. Jedno je fakt, nebude s tebou diskutovat a nebudeš mít tolik času vysedávat u počítače. Nic ve zlém Ahojky Monika-dogina-dora

4.5.2006 07:44

dora napsal(a):
No jasně, hele mě se to tvoje vytáčení pejskařů docela líbí, jen mám pocit, že to nějak nemá smysl. My pejskaři máme svůj svět jak říká můj manžel. Já doma funguju jako vzorná ženuška, plním si své manželské a rodinné povinnosti a když mám čas tak prostě přepnu a jsem pejskař. U nás doma je pes součást rodiny, jen s tím rozdílem, že nesedí u stolu a nespí s náma v posteli. Stejné je to i s kočkou, želvama, rybičkama a jinou havětí. Neťuťkáme na zvířata, ale necháváme je žít a jen je usměrňujeme. Doma si o pesanech povídat není s kým a proto se vyskytuju tady nebo i jinde, kde je to o psech. Pokud mám co říct, tak se ozvu, ale většinou jen pročítám. Stejné je to si myslím i s ostatníma a proč se třeba nepochlubit nějakou fotkou. Některé jsou opravdu stupidní, ale i život je takový (někdy).

A co se týká definice slova "chov" . Já si pod tím představuju, že se budu věnovat jednomu plemeni na maximum, budu se snažit neprodukovat nemocné jedince a taky nezchvátit fenu za účelem rychlého zbohatnutí.

Proč si vlastně nepořídíš nějakého pesu? Myslím, že by ti to s ním docela šlo. Teorie máš v mozkovně docela dost tak proč ji nezúročit a nepořídit si kámoše. Jedno je fakt, nebude s tebou diskutovat a nebudeš mít tolik času vysedávat u počítače. Nic ve zlém Ahojky Monika-dogina-dora

No hele:-) ale tohle forum opět nebylo založeno s úmyslem točit pejskaře, jenže koukni, jak se k tomu někteří staví. Tak reaguji obdobně a navíc slušně :-).

4.5.2006 09:03

chvd napsal(a):
No hele:-) ale tohle forum opět nebylo založeno s úmyslem točit pejskaře, jenže koukni, jak se k tomu někteří staví. Tak reaguji obdobně a navíc slušně :-).

Abych pravdu řekla, taky někdy zírám, jak jsou někteří ve vrtuli. Ale každý člověk je jiný. Mě třeba vytočí fakt málo co a navíc, on internet snese cokoliv a tak si říkám proč se ti lidi tak čertí. Říká se, že potrefená husa se vždycky ozve a na těchto forech to platí dvojnásob. A že reaguješ slušně je fajn.

4.5.2006 10:04

dora napsal(a):
Abych pravdu řekla, taky někdy zírám, jak jsou někteří ve vrtuli. Ale každý člověk je jiný. Mě třeba vytočí fakt málo co a navíc, on internet snese cokoliv a tak si říkám proč se ti lidi tak čertí. Říká se, že potrefená husa se vždycky ozve a na těchto forech to platí dvojnásob. A že reaguješ slušně je fajn.

S tou potrefenou husou je to hodně relativní neboli spousta ldií nechápe vůbec význam toho úsloví, no ale to by bylo na jinou diskuzi.
Njn, to víš každý se potřebujem nějak vyřádit. Přece se nepůjdu vyřádit na svým psovi, ktrýho navíc ještě ani nemám :-))
pozdrav pesu :-))

4.5.2006 11:15

dora napsal(a):

Souhlas, drží se fakt statečně

Slušnost je taky způsob boje a řekla bych, že velmi účinný.

4.5.2006 11:24

ges napsal(a):
Souhlas, drží se fakt statečně

Slušnost je taky způsob boje a řekla bych, že velmi účinný.

Slušnost ale není to správný pojmenování, spíše jsem nevulgární, to je dosti rozdíl myslím.

Jenýe ono záleží na tom, čeho chce člověk docílit, protože, když napíšeš pár vulgarismů, tak jim rozumí všichni. Když napíšeš něco, co vulgární není, ale k pochopení významu je třeba se zamyslet, tak to pochopí jen pár, což je mnohdy vidět i na reakcíh :-)))

4.5.2006 12:19

chvd napsal(a):

Slušnost ale není to správný pojmenování, spíše jsem nevulgární, to je dosti rozdíl myslím.

Jenýe ono záleží na tom, čeho chce člověk docílit, protože, když napíšeš pár vulgarismů, tak jim rozumí všichni. Když napíšeš něco, co vulgární není, ale k pochopení významu je třeba se zamyslet, tak to pochopí jen pár, což je mnohdy vidět i na reakcíh :-)))

v tvém případě navíc nikdo neví jak to vlastně myslíš, když to napíšeš nevulgárně

pesu pozdravím, bude ráda povídám jí o tobě na procházkách. to víš, nikdo jiný by mi to nevěřil.

4.5.2006 13:19

dora napsal(a):
v tvém případě navíc nikdo neví jak to vlastně myslíš, když to napíšeš nevulgárně

pesu pozdravím, bude ráda povídám jí o tobě na procházkách. to víš, nikdo jiný by mi to nevěřil.

Aha, to je zajímavý a jak víš, že to nikdo neví?

Ani přítul by Ti to neuvěřil? Tuhle jsem ho potkal a říkal, že Ti věří, tak nevím no.

5.5.2006 07:57

chvd napsal(a):

Ani přítul by Ti to neuvěřil? Tuhle jsem ho potkal a říkal, že Ti věří, tak nevím no.

soudím dle reakcí, jsou někdy mimo.

Fakt jo? Hned se mi líp dýchá

5.5.2006 08:33

dora napsal(a):

soudím dle reakcí, jsou někdy mimo.

Fakt jo? Hned se mi líp dýchá

No mám takový pocit, že o tom, co je dosti mimo jsme si to už jednou vyříkali u trochu jiného tématu o jednom chdákovi klukovi, ale to zde nepatří, tak toi nebudeme rozvíjet.

Je príma, že se tak hezky zubíš, když říkáš, že jsou mé reakce mimo a mohla by jsi prosím uvést nějaký příklad, aby jsi potvrdila, že Tvé reakce jako třeba tato, na kterou reaguji, je "in"?

Proč se ti líp dýchá? On už změnil názor...

5.5.2006 08:38

chvd napsal(a):
No mám takový pocit, že o tom, co je dosti mimo jsme si to už jednou vyříkali u trochu jiného tématu o jednom chdákovi klukovi, ale to zde nepatří, tak toi nebudeme rozvíjet.

Je príma, že se tak hezky zubíš, když říkáš, že jsou mé reakce mimo a mohla by jsi prosím uvést nějaký příklad, aby jsi potvrdila, že Tvé reakce jako třeba tato, na kterou reaguji, je "in"?

DĚTI .......NEBLBNĚTE UŽ ZASE, celkem zajímavé téma, tak co se hašteříte, není důležité kdo má poslední slovo, ale jaká jsou jeho slova.

Fakt je, že sprostě by to šlo napsat líp, hned bych věděla, kam vás poslat

5.5.2006 08:48

ges napsal(a):
DĚTI .......NEBLBNĚTE UŽ ZASE, celkem zajímavé téma, tak co se hašteříte, není důležité kdo má poslední slovo, ale jaká jsou jeho slova.

Vůbec nerozumím, prosím o vysvětlení.

5.5.2006 12:46

chvd napsal(a):

O chudákovi klukovi se už bavit nebudu, dopadlo to, jak to dopadlo. Snažila jsem se a nakonec se to málem obrátilo proti mě. Víc se v tom neangažuju. Na stránkách mi to nepřekáží a je to pro mě uzavřené.

já někde tvrdila, že reaguju "in" ?

a líp se mi dýchá, ať má názor jaký chce, neb je dlouhý víkend, já mám před sebou sraz spolužáků po ... letech a taky spoustu času na ty, co mám ráda. Taky tobě přeju hezký víkend

5.5.2006 12:48

ges napsal(a):

my neblbnem, my diskutujem. Tady se to přece smí, nebo ne?

5.5.2006 13:23

dora napsal(a):
O chudákovi klukovi se už bavit nebudu, dopadlo to, jak to dopadlo. Snažila jsem se a nakonec se to málem obrátilo proti mě. Víc se v tom neangažuju. Na stránkách mi to nepřekáží a je to pro mě uzavřené.

já někde tvrdila, že reaguju "in" ?

a líp se mi dýchá, ať má názor jaký chce, neb je dlouhý víkend, já mám před sebou sraz spolužáků po ... letech a taky spoustu času na ty, co mám ráda. Taky tobě přeju hezký víkend

Já to pak nesledoval...jen vím, že jsme na začátku měli hooodně rozporuplné postoje...:-))

Netvrdila, žes "in", ale jeden by předpokládal, že se snažíš být in, když se Ti nezdá dobré býti mimo :-)) no nebo ne? takže jsi mimoň jako já? nebo jak? :-)

a taky spoustu času na ty, co mám ráda.
Hele, ale já nevím o tom, že budem přes víkend spolu...:-DD

Tobě také a ať Tě bobíšek nespapá...dobře ji krm :-D

5.5.2006 14:25

chvd napsal(a):
Já to pak nesledoval...jen vím, že jsme na začátku měli hooodně rozporuplné postoje...:-))

Netvrdila, žes "in", ale jeden by předpokládal, že se snažíš být in, když se Ti nezdá dobré býti mimo :-)) no nebo ne? takže jsi mimoň jako já? nebo jak? :-)

a taky spoustu času na ty, co mám ráda.
Hele, ale já nevím o tom, že budem přes víkend spolu...:-DD

Tobě také a ať Tě bobíšek nespapá...dobře ji krm :-D

Já to brala jako okamžitou pomoc, kterou ten malý potřeboval a ty si řešil proč se to stalo. V podstatě jsem s tebou souhlasila, sama mám tři dacany a vím co to obnáší

Budu asi mimoň jako ty (aspoň mi to manžel pořád tvrdí)

Neboj, na tebe si přes víkend čas samo udělám!! :o))

A pokud stihnu dneska koupit futro, tak mě bobíšek určitě nespapá. Mastné nežere.

6.5.2006 01:38

dora napsal(a):
Já to brala jako okamžitou pomoc, kterou ten malý potřeboval a ty si řešil proč se to stalo. V podstatě jsem s tebou souhlasila, sama mám tři dacany a vím co to obnáší

Budu asi mimoň jako ty (aspoň mi to manžel pořád tvrdí)

Neboj, na tebe si přes víkend čas samo udělám!! :o))

A pokud stihnu dneska koupit futro, tak mě bobíšek určitě nespapá. Mastné nežere.

Tak se vokoupej a budeš odmaštěné...no i když u mně koupání taky nezabírá :-)))))

Přidejte reakci

Přidat smajlík