Smi vykastrovana cuba na vystavu ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2009 23:37
salima

XXX.XXX.187.4

navazuji na predesle tema "prosim o posouzeni me dogy "
a chtela bych se zeptat zda se mohu oficialne zucastnit vystavy s vykastrovanou cubou, je mi jasne ze z chovatelskeho hlediska to pro ni nema vyznam, je to spise ze zvedavosti jak mi ji odbornici posoudi a pro me poteseni ..
dekuji za nazory

21.8.2009 00:07
jf

XXX.XXX.239.120

salima napsal(a):
navazuji na predesle tema "prosim o posouzeni me dogy "
a chtela bych se zeptat zda se mohu oficialne zucastnit vystavy s vykastrovanou cubou, je mi jasne ze z chovatelskeho hlediska to pro ni nema vyznam, je to spise ze zvedavosti jak mi ji odbornici posoudi a pro me poteseni ..
dekuji za nazory

Výstavní řád čmku, platný od 1.1.2009:
http://www.cmku.cz/ soubory/dokumenty/12_vystavni_rad_cmku.doc
(bez mezery za cz/ - nedovolí mi zde napsat tak dlouhé "slovo")
- nic o zákazu kastrovaných v něm není.
Standard plemene - zpravidla v něm je že psi musejí vykazovat dvě viditelně normálně vyvinutá varlata, která jsou zcela v šourku, u fen no comment :-)

21.8.2009 00:13
salima

XXX.XXX.187.4

jf napsal(a):
Výstavní řád čmku, platný od 1.1.2009:
http://www.cmku.cz/ soubory/dokumenty/12_vystavni_rad_cmku.doc
(bez mezery za cz/ - nedovolí mi zde napsat tak dlouhé "slovo")
- nic o zákazu kastrovaných v něm není.
Standard plemene - zpravidla v něm je že psi musejí vykazovat dvě viditelně normálně vyvinutá varlata, která jsou zcela v šourku, u fen no comment :-)

skvele moc dekuji, takze pokud se o tom v radu nic nepise beru to jako ze muzu , a jeste mam dotaz, cetla sem tam o jizvach a operacich, ze se za to vylucuje, ale jen v pripade ze by to mohlo nejak ovlivnit vysledek ( napr. neco s ocima .) moje cubina mela jiz dve operace s kolenem na zadni noze, ma tam dost vyraznou jizvu, a pak ma jizvu na hlave po vyndani bradavice, a jednu jizvicku po rvacce, muze to byt problem?

21.8.2009 09:01
jf

XXX.XXX.100.153

salima napsal(a):
skvele moc dekuji, takze pokud se o tom v radu nic nepise beru to jako ze muzu , a jeste mam dotaz, cetla sem tam o jizvach a operacich, ze se za to vylucuje, ale jen v pripade ze by to mohlo nejak ovlivnit vysledek ( napr. neco s ocima .) moje cubina mela jiz dve operace s kolenem na zadni noze, ma tam dost vyraznou jizvu, a pak ma jizvu na hlave po vyndani bradavice, a jednu jizvicku po rvacce, muze to byt problem?

Není dovoleno kupírované ucho. Dále viz příslušný standard - třeba jestli může chybět nějaký zub. Nesmí se vystavovat psi, u nichž byl proveden chirurgický zákrok kvůli vylepšení exteriéru.
Ovšem budou-li v kruhu dva psi stejně kvalitní stran vzhledu, pohybu i povahy a jeden z nich s bojovou jizvou, vyhraje ten bez jizvy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík