Zdravym vsechny pryznivce tohoto krasneho plemene a chtelbych si psat o skusenostech stemyto krasavcy vlastnim 2 ato fanku 13 mesicu a psa 8 mesicu
pastevecek
napsal(a):
Zdravym vsechny pryznivce tohoto krasneho plemene a chtelbych si psat o skusenostech stemyto krasavcy vlastnim 2 ato fanku 13 mesicu a psa 8 mesicu
dalsi
pastevecek
napsal(a):
a uz trosku vetsi
alex z oseckych luk 8 mesicu a 50 kg 75 v kohoutku
pastevecek
napsal(a):
a taky baruska 13 mesicu 55 kg 73 cm v kohoutku
pastevecek
napsal(a):
Algebra Z Oseckých luk zdraví brášku !!!!!!!!!!!
pastevecek
napsal(a):
Zdravím též všechny příznivce tohto impozantního plemena. Mám doma 18 měsíční slečnu Boru Halali Hou. Minulý týden jsme byli na klubové výstavě ve Zbraslavi u Brna.
conie
napsal(a):
Zdravím též všechny příznivce tohto impozantního plemena. Mám doma 18 měsíční slečnu Boru Halali Hou. Minulý týden jsme byli na klubové výstavě ve Zbraslavi u Brna.
Bora je báječný pes, jsme s ní naprosto spokojení. Plemeno jsem vybírala 3 roky, ale nemohla jsem vybrat lépe. Doma je to zlatíčko, hlídá smečku malých uštěkaných čivav a pinčů a 4 kočičky, vše úplně v pohodě. Jen bych nikomu nedoporučovala vkročit na náš pozemek bez nás. Venku je ovladatelná, o kontakt s cizími nestojí, jen tak něco ji nevyvede z míry. Chodíme na cvičák, trénujeme lehce dogtreking. Bora je milovnice vody a ráda plave, na zahradě má vlastní bazén a v létě jsme chovili plavat do rybníka.
veras
napsal(a):
Algebra Z Oseckých luk zdraví brášku !!!!!!!!!!!
krasna sestricka misme byli s alexem na prvni vystave v zari v mlade boleslavy a dostalisme velmy nadejny 1
conie
napsal(a):
Bora je báječný pes, jsme s ní naprosto spokojení. Plemeno jsem vybírala 3 roky, ale nemohla jsem vybrat lépe. Doma je to zlatíčko, hlídá smečku malých uštěkaných čivav a pinčů a 4 kočičky, vše úplně v pohodě. Jen bych nikomu nedoporučovala vkročit na náš pozemek bez nás. Venku je ovladatelná, o kontakt s cizími nestojí, jen tak něco ji nevyvede z míry. Chodíme na cvičák, trénujeme lehce dogtreking. Bora je milovnice vody a ráda plave, na zahradě má vlastní bazén a v létě jsme chovili plavat do rybníka.
zdravim moc krasna fenecka my ti nase pesany mame na 2 hektarove louce s 10 oveckamy a 3 kamerunskymy kozickamy takze majico hlidat mameje castecne za el ohradnikem ale zatim se nic nestalo ohradnik toleruji a vyhibajisemu
pastevecek
napsal(a):
zdravim moc krasna fenecka my ti nase pesany mame na 2 hektarove louce s 10 oveckamy a 3 kamerunskymy kozickamy takze majico hlidat mameje castecne za el ohradnikem ale zatim se nic nestalo ohradnik toleruji a vyhibajisemu
Takže je máte přesně k tomu účelu, ke kterému se využívali a využívají!
Měli jste už někdy šarplanince ?
My máme ještě osmiletého psa. Jejich povaha nám učarovala, tak jsme tentokrát "sáhli" opět po stejném plemeni.
Taky jsme už byli na výstavě. Ale jen na krajské na Ostravském hradě. Taky jsme dostali VN1. V říjnu jedeme do Brna na národku. Nejedete náhodou taky ?
pastevecek
napsal(a):
.. naše Eňule (Algebra)
pastevecek
napsal(a):
.. je to pořád mimino !
veras
napsal(a):
.. je to pořád mimino !
tosou nasy prvni dva sarplaninci a za jiny plemeno bysmeje nevymenily na vystavu se ted nechystame pudeme asy az na litomerice v kvetnu kdovi treba setam potkame odkud jste mysme od liberce ceska lipa ?
pastevecek
napsal(a):
tosou nasy prvni dva sarplaninci a za jiny plemeno bysmeje nevymenily na vystavu se ted nechystame pudeme asy az na litomerice v kvetnu kdovi treba setam potkame odkud jste mysme od liberce ceska lipa ?
este jedna mezy oveckama
pastevecek
napsal(a):
hradky u bazenu
Jsme z Beskyd, takže pěkná dálka ! Litoměřice nás lákají, ale na otočku se to fakt nedá.
Uvidíme jak bude v Brně. Jsou tam přihlášení ještě dva mladí, tak snad to budou sourozenci.
Jak chcete řešit nebo už řešíte hárání ?
Jinak krásní hafani ! Co jste měli předtím ?
My měli klasiku v podobě NO. Pak Hovawarta, přibyl Kavalírek, ubyl hovawart, přibyl šarplaninec, ubyl kavalírek, přibyla šarplaninka.
Na první výstavě trošku jančila z tolika psů, tak jsem s ní začala chodit na cvičák. Ale je to ten klasický drilový, takže skoro necvičíme. Nechci si ji zkazit. Ale už reaguje suprově. Je téměř stále v klidu. Nic ji nerozhodí.
To jen já trpím, když vidím jak někteří lidi zacházejí se svými psy.....
veras
napsal(a):
Jsme z Beskyd, takže pěkná dálka ! Litoměřice nás lákají, ale na otočku se to fakt nedá.
Uvidíme jak bude v Brně. Jsou tam přihlášení ještě dva mladí, tak snad to budou sourozenci.
Jak chcete řešit nebo už řešíte hárání ?
Jinak krásní hafani ! Co jste měli předtím ?
My měli klasiku v podobě NO. Pak Hovawarta, přibyl Kavalírek, ubyl hovawart, přibyl šarplaninec, ubyl kavalírek, přibyla šarplaninka.
Na první výstavě trošku jančila z tolika psů, tak jsem s ní začala chodit na cvičák. Ale je to ten klasický drilový, takže skoro necvičíme. Nechci si ji zkazit. Ale už reaguje suprově. Je téměř stále v klidu. Nic ji nerozhodí.
To jen já trpím, když vidím jak někteří lidi zacházejí se svými psy.....
harani uzsme jednou resily pred mesicem mela fena prvni harani a tak smeje drzely odelene jeden byl na dvore snamy a druhy na pastve u ovci probehloto celkem vklidu .
fena je vuci ostatnim psum odmitava tak ze ksobe nikoho nepusti uvidime jaktobude az pes dospeje
a drive sme meli nem. ov. jeto dva mesice co umrela ve veku 15 let a este mame dva mali krizence krisarika fenku 11 let a psa 10 let..
my meli na vystave problem se psem vyjizdel po ostatnich psech . na cvycak nechodime ale zacalisme vic chodit na prochazky kolem psu a uzse zacina trozku uklidnovat . jense ale vratime domu tak je zneho zase rapl .
strasne semy natech psech lybi ze se od cizich lidi nedaji ukecat .
gdyz dete na prochazku a negdo sichce pohladit psa nechateho nebo ne . ? ja osobne hladit nechavam jen deti jinak ne precijen znich chci mit hlidace .
pastevecek
napsal(a):
harani uzsme jednou resily pred mesicem mela fena prvni harani a tak smeje drzely odelene jeden byl na dvore snamy a druhy na pastve u ovci probehloto celkem vklidu .
fena je vuci ostatnim psum odmitava tak ze ksobe nikoho nepusti uvidime jaktobude az pes dospeje
a drive sme meli nem. ov. jeto dva mesice co umrela ve veku 15 let a este mame dva mali krizence krisarika fenku 11 let a psa 10 let..
my meli na vystave problem se psem vyjizdel po ostatnich psech . na cvycak nechodime ale zacalisme vic chodit na prochazky kolem psu a uzse zacina trozku uklidnovat . jense ale vratime domu tak je zneho zase rapl .
gdyz dete na prochazku a negdo sichce pohladit psa nechateho nebo ne . ? ja osobne hladit nechavam jen deti jinak ne precijen znich chci mit hlidace .
moc krásní psi akorát nedá se to po tobě číst.Můžeš alespoň oddělovat slova, spojky a předložky od sebe, když už máš tak šílenou gramatiku?
Když budeš venčit pesany, tak si s sebou ber učebnici č.jazyka pro základní školu ju?
pastevecek
napsal(a):
No já se do socializace pustila se vší vervou. Od malýho mrněte jsem ji brala všude sebou a nechala ji volnost. Hlavně jsem ji brala do města mezi malý pejsky, takže si hrála s Jorkšírama i Bišonkama a podobnými pidiplemínky. Hladit jsem ji nechala všem co měli zájem. Chci, aby měla lidi ve městě zapsané v dobrém a nevyjížděla po nich.
Dost jsem se divila, že lidi nemají z takového velkého psa strach.
Věděla jsem, že dá sama najevo, když už ohlazení nebude mít zájem. A taky že jo !
K dospělým si maximálně přičichne, většinou už ani to ne. Strpí pohlazení (ví, že jí nikdo ublížit nechce), ale kouká jinam a pak i bez dalšího zájmu odejde.
Na dvoře je z ní ale někdo úplně jiný !!! Občas řve jak pominutá !
Já pracuju doma, takže jsem s nima 24 hodin denně. No vlastně 24 ne, protože už nespí se mnou, ale venku !
Spaly jsme obě v kuchyni na gauči. A zase, nechala jsem jí volnost. Do ničeho ji netlačila a ona se sama od sebe začala přesouvat směrem ven až jednoho dne stála večer ve dveřích, pak se otočila a šla na noc ven.Semotamo ještě schrupne doma. Když hárala, tak se to hodilo.
Akorát, když byla malinká, tak po ní vyjel vlčák od sousedů a ona ho dodnes obchází. Myslím, že až dospěje, tak mu prožene faldy.
veras
napsal(a):
No já se do socializace pustila se vší vervou. Od malýho mrněte jsem ji brala všude sebou a nechala ji volnost. Hlavně jsem ji brala do města mezi malý pejsky, takže si hrála s Jorkšírama i Bišonkama a podobnými pidiplemínky. Hladit jsem ji nechala všem co měli zájem. Chci, aby měla lidi ve městě zapsané v dobrém a nevyjížděla po nich.
Věděla jsem, že dá sama najevo, když už ohlazení nebude mít zájem. A taky že jo !
K dospělým si maximálně přičichne, většinou už ani to ne. Strpí pohlazení (ví, že jí nikdo ublížit nechce), ale kouká jinam a pak i bez dalšího zájmu odejde.
Já pracuju doma, takže jsem s nima 24 hodin denně. No vlastně 24 ne, protože už nespí se mnou, ale venku !
Spaly jsme obě v kuchyni na gauči. A zase, nechala jsem jí volnost. Do ničeho ji netlačila a ona se sama od sebe začala přesouvat směrem ven až jednoho dne stála večer ve dveřích, pak se otočila a šla na noc ven.Semotamo ještě schrupne doma. Když hárala, tak se to hodilo.
Akorát, když byla malinká, tak po ní vyjel vlčák od sousedů a ona ho dodnes obchází. Myslím, že až dospěje, tak mu prožene faldy.
...
veras
napsal(a):
...
veras
napsal(a):
...
veras
napsal(a):
...
pastevecek
napsal(a):
souto proste krasni psi
pouzivate nejaky pripravek na klouby , ja pouzivam CHASSOTON jeto mineralni doplnek doporucil my to veterinar.
pastevecek
napsal(a):
pouzivate nejaky pripravek na klouby , ja pouzivam CHASSOTON jeto mineralni doplnek doporucil my to veterinar.
....to je náš medvídek Brač z Moštěnského dvora
pastevecek
napsal(a):
..... a ještě tady..... už tady někde tahle fotka je.
veras
napsal(a):
..... a ještě tady..... už tady někde tahle fotka je.
moc krasny pes . cim krmite , ja granulemi heppi dog a varenym masem , ale spise tim masem...
tady posilam foto Amazonky segra potkali smeji na vystave v mlade boleslavy
pastevecek
napsal(a):
moc krasny pes . cim krmite , ja granulemi heppi dog a varenym masem , ale spise tim masem...
tady posilam foto Amazonky segra potkali smeji na vystave v mlade boleslavy
Amazonku s paničkou jsme potkali v červnu v Brně na Intercanisu. Doufám, že se s nimi zase potkáme teď. Má sněžit a vůbec být pěkně hnusně, tak doufám, že nás přesunou zvenku někam dovnitř.
My krmíme vařeným. Granule sice máme, ale jen pro vyjímečné případy. Pytel tak na půl roku pro oba. I déle. Koupila jsem jim, prý nejkvalitnější krmivo na našem trhu, a to ANF.
Já jsem celkem odpůrcem granulí. Chemie mi moc nevoní a pejsanům taky dvakrát ne. Takže raději vařím. Kuřecí, krůtí, jehněčí, hovězí srdce, jazyky, ledvinky a vůbec všechno co mě napadne koupit.
veras
napsal(a):
Amazonku s paničkou jsme potkali v červnu v Brně na Intercanisu. Doufám, že se s nimi zase potkáme teď. Má sněžit a vůbec být pěkně hnusně, tak doufám, že nás přesunou zvenku někam dovnitř.
My krmíme vařeným. Granule sice máme, ale jen pro vyjímečné případy. Pytel tak na půl roku pro oba. I déle. Koupila jsem jim, prý nejkvalitnější krmivo na našem trhu, a to ANF.
Já jsem celkem odpůrcem granulí. Chemie mi moc nevoní a pejsanům taky dvakrát ne. Takže raději vařím. Kuřecí, krůtí, jehněčí, hovězí srdce, jazyky, ledvinky a vůbec všechno co mě napadne koupit.
Rani dovaděni našich medvědů .
pastevecek
napsal(a):
Taky nedám na šarplanince dopustit, naš fenka je báječná.Ke všemu, co je doma, je ukázkově něžná a ohleduplná, ale běda cizím .... lidem,kočkám, psům, kteří by pronikli na její území. Je velmi silně teritoriální. MImo svoj území se chová k cizím lhostejně, jen nesmí ani náznakem ohrožovat její lidi a malé pejsky.
conie
napsal(a):
Taky nedám na šarplanince dopustit, naš fenka je báječná.Ke všemu, co je doma, je ukázkově něžná a ohleduplná, ale běda cizím .... lidem,kočkám, psům, kteří by pronikli na její území. Je velmi silně teritoriální. MImo svoj území se chová k cizím lhostejně, jen nesmí ani náznakem ohrožovat její lidi a malé pejsky.
Bora zvládá základní poslušnost a ráda bych s ní složila ZOP. je téměř připravená, jen to přenášení cizí osobou....
conie
napsal(a):
Bora zvládá základní poslušnost a ráda bych s ní složila ZOP. je téměř připravená, jen to přenášení cizí osobou....
Nam v cera vlitl do ohrady s ovcema sousedovic orisek nastesti sem zrovna daval ovcim seno , takze to orisek odnesl jen se sramem na cumaku , gdybych tam nebil tak nevym nevym , v ohrade byla nase cubina .
pastevecek
napsal(a):
Nam v cera vlitl do ohrady s ovcema sousedovic orisek nastesti sem zrovna daval ovcim seno , takze to orisek odnesl jen se sramem na cumaku , gdybych tam nebil tak nevym nevym , v ohrade byla nase cubina .
My byli včera na národce v Brně. Cesta dobrá a suchá ! Byli sme nahoře v Déčku na galerii. Bylo docela těsno a teplo.
Eňulka zabodovala !
Dostala V1, CAJC a nejlepší mladý !
Radost jsme měli obrovskou, tak jsme hned volali chovatelce Aleně ať se raduje s náma !
Přidám pár fotek.
pastevecek
napsal(a):
...
veras
napsal(a):
.... tak ještě jednu...
Tak gratuluju ke krásnému ohodnocení. Koukam žetam byly samé dlažky ,neměly ste stím problém ,ty naše na kluzskou podlahu dostáváme těžšce, párkrád uklouzly a odté doby je tam nemůžem dostat
veras
napsal(a):
.... tak ještě jednu...
Tak gratuluju ke krásnému ohodnocení. Koukam žetam byly samé dlažky ,neměly ste stím problém ,ty naše na kluzskou podlahu dostáváme těžšce, párkrád uklouzly a odté doby je tam nemůžem dostat
pastevecek
napsal(a):
Díky za gratulaci !
Dlažba je vždycky problém. Eny je sice zvyklá snad na všechny typy dlažeb odmala, ale tady byl natažený ještě tenký koberec, takže to bylo snad ještě horší. Viděla jsem jak roztahuje prstíky, aby se jistila.
Někteří psi tam vůbec nechtěli a pak to odběhali v podřepu a se staženým ocasem.
Nejlepší je to fakt venku. Samozřejmě když neprší.
Trochu nás mrzelo, že nedorazil bráška od Eny a sestřička Amazonka se ani nepřihlásila. Kdoví jestli nehárají. Tohle je u těch fenek fakt blbý.
pastevecek
napsal(a):
Tak jak Alex roste ?
Naše Eny už má 75cm v kohoutku a 45kg ! Přerostla Brače. Uvidíme jak se osrstí !
Vůbec nevím jak teď plánovat výstavy, abych to netrefila do hárání. V únoru je v Brně DuoCACIB. Moc bych tam chtěla, ale fakt netuším. Jestli by hárala co půl roku, tak to bude přesně ten únor. Ach jo !
Jinak, občas už si postaví hlavinku, ale je to velká srandistka ! Zatím jsme se vždycky domluvily !
Možná nějaký hlavní šprajc ještě přijde.
Connie co je to za zkoušku to "Přenášení cizí osobou" ?
veras
napsal(a):
Tak jak Alex roste ?
Naše Eny už má 75cm v kohoutku a 45kg ! Přerostla Brače. Uvidíme jak se osrstí !
Vůbec nevím jak teď plánovat výstavy, abych to netrefila do hárání. V únoru je v Brně DuoCACIB. Moc bych tam chtěla, ale fakt netuším. Jestli by hárala co půl roku, tak to bude přesně ten únor. Ach jo !
Jinak, občas už si postaví hlavinku, ale je to velká srandistka ! Zatím jsme se vždycky domluvily !
Možná nějaký hlavní šprajc ještě přijde.
Connie co je to za zkoušku to "Přenášení cizí osobou" ?
... a ještě tady, když se mi nasáčkujou do kuchyně !
veras
napsal(a):
S fenkami je trochu problém výstavy kontra hárání, díky tomu jsme prošvihli evpropskou výstavu v Litoměřicích a přišli jsme o zaplacené poplatky. To se stává, ale docela mě to štve, proč jsou háravky vyloučené z posuzování. Např. na zádody agility a na většinu zkoušek z výkonu normálně můžou. Náhradou jsme volili klubovku ve Zbraslavi, kde naše fena byla V 4, což nám stačí. Jde nám víc o povahu než o exteriér.
veras
napsal(a):
podzimní šarplaniní hrátky...
veras
napsal(a):
ještě jedna...
1trebor
napsal(a):
ze sestřičkou
Trebore co to máte za "kousky" ? Představte nám je.
Jinak zdravím v novém roce a přeju zdravá psiska !
Nejedete někdo v sobotu do Olomouce ? Má tam být 6 mladých !!!
Tady Eňule, trochu už byla tma.
veras
napsal(a):
....
veras
napsal(a):
Hera a Hermína, Hera je moje, druhá kamaráda.
Jsem naprosto spokojen, šarplaninec je skvělej pes, v sobotu s ní budu na výstavě, jen škoda že jsem prošvihl přihlášku.
1trebor
napsal(a):
Jsem naprosto spokojen, šarplaninec je skvělej pes, v sobotu s ní budu na výstavě, jen škoda že jsem prošvihl přihlášku.
Tak to je škoda ! Ale snad se uvidíme !
Bude tam víc šarplaninců než na mezinárodních výstavách !
Eny bude mít zrovna rok. Kolik má ta vaše ?
My jsme s jejich povahou taky spokojeni, i když Eny je zas něco jiného než Brač. On je daleko razantnější. No, ale zas ona je ještě mlaďounká a divoká. Její fotřík je přímo od horalů z Makedonie.
veras
napsal(a):
Tak to je škoda ! Ale snad se uvidíme !
Bude tam víc šarplaninců než na mezinárodních výstavách !
Eny bude mít zrovna rok. Kolik má ta vaše ?
My jsme s jejich povahou taky spokojeni, i když Eny je zas něco jiného než Brač. On je daleko razantnější. No, ale zas ona je ještě mlaďounká a divoká. Její fotřík je přímo od horalů z Makedonie.
v dubnu 3 roky, ta naše by měla mít otce ze srbska, ale bohužel asi nemá, takže budu dělat testy DNA :(
Třeba se tam uvidíme, budeme tam někde postávat u kruhu :)
1trebor
napsal(a):
v dubnu 3 roky, ta naše by měla mít otce ze srbska, ale bohužel asi nemá, takže budu dělat testy DNA :(
Třeba se tam uvidíme, budeme tam někde postávat u kruhu :)
Dobrý den dámy a pánové, šarplaninec je velice pěkné plemeno, nad kterým do budoucna uvažuji. Zajímalo by mě jak je to ve skutečnosti s velikostí tohoto plemene, protože se mi zdá, že velikost udávaná ve standartu je oproti skutečnosti trochu jiná. Mohl by mi někdo napsat, jaká je běžná váha šarplanince? Předem moc děkuji
brno
napsal(a):
Dobrý den dámy a pánové, šarplaninec je velice pěkné plemeno, nad kterým do budoucna uvažuji. Zajímalo by mě jak je to ve skutečnosti s velikostí tohoto plemene, protože se mi zdá, že velikost udávaná ve standartu je oproti skutečnosti trochu jiná. Mohl by mi někdo napsat, jaká je běžná váha šarplanince? Předem moc děkuji
Nevím teď kolik je uvedeno ve standartu. Horní hranice tuším není.
Ale náš pes má 75kg a roční fenka (zrovna dneska slaví narozky ) kolem 50kg. Budu ji muset zajet zvážit.
V Olomouci jsem se setkala s panem Treborem !!! Zdravím !!!
Dostali jsme V3.
Fotek jsem moc nenafotila a když tak ještě rozmazaný. Budu se muset do toho focení nějak víc opřít.
brno
napsal(a):
Eňule si našla hned kámošku. Ona taky miluje zatím všechny !
brno
napsal(a):
...
1trebor
napsal(a):
Opět zdravíme všechny šarplanince a jejich rodiny. Taky si ti vaši tak náramně užívají sněhu? Moje Bora nejde ani do kotce, natož do boudy, leží na zahradě na sněhu a nejvíc spokojená byla, když se nechala zachumelit.
conie
napsal(a):
Opět zdravíme všechny šarplanince a jejich rodiny. Taky si ti vaši tak náramně užívají sněhu? Moje Bora nejde ani do kotce, natož do boudy, leží na zahradě na sněhu a nejvíc spokojená byla, když se nechala zachumelit.
Další super zábava je honit ve sněhu a občas i zahrabat malé kámošky....
conie
napsal(a):
Další super zábava je honit ve sněhu a občas i zahrabat malé kámošky....
Jj u nás to samý !
Řádí ve sněhu jak pominutá. Nejlepší je jak vrazí čumák do sněhu, jakože něco zavětřila a ryje a ryje a ňufe a pak udělá kotrmelec a lítá jak bzuk.
Pak přijde domů a flákne sebou na gauč ! Budu muset vzít foťák i ven.
veras
napsal(a):
...
Zdravím ségru Eňulu :-) Náhodou jsem narazila na toto forum a koukám, že je tu celkem živo. Holky nám oslavily rok, a tak jsem Amazonce pořídila kámošku, druhou šarplaninku Adrin (Oleon, Valjana). V dubnu se s ní chystám na výstavu do ČB, tak doufám, že se třeba s někým potkáme.
chvatami
napsal(a):
Zdravím ségru Eňulu :-) Náhodou jsem narazila na toto forum a koukám, že je tu celkem živo. Holky nám oslavily rok, a tak jsem Amazonce pořídila kámošku, druhou šarplaninku Adrin (Oleon, Valjana). V dubnu se s ní chystám na výstavu do ČB, tak doufám, že se třeba s někým potkáme.
Jinak mám samozřejmě spoustu dalších fotek a videí na www.fotochvatalova.cz
brno
napsal(a):
Zdravím, standard plemene opravdu uvádí trochu "jiné" hodnoty než většina šarplaninců dosahuje...dospělá fena 30-40kg a pes 35-45kg...výška feny v průměru 58cm a u psů 62cm s tím, že žádoucí jsou vyšší jedinci. Moje roční fenka má v kohoutku 69cm a 37kg....takže asi tak...ale co je důležitější je spíš povaha psa než váha...
chvatami
napsal(a):
Zdravím, standard plemene opravdu uvádí trochu "jiné" hodnoty než většina šarplaninců dosahuje...dospělá fena 30-40kg a pes 35-45kg...výška feny v průměru 58cm a u psů 62cm s tím, že žádoucí jsou vyšší jedinci. Moje roční fenka má v kohoutku 69cm a 37kg....takže asi tak...ale co je důležitější je spíš povaha psa než váha...
Ještě k tomu standardu...nevím z jakých let jsou uváděné údaje, ale tak jako byli naši předci mnohem menší, tak i psi se vyvíjejí a při dobrých podmínkách se jim daří lépe, stejně jako lidem...
chvatami
napsal(a):
Jinak mám samozřejmě spoustu dalších fotek a videí na www.fotochvatalova.cz
Amazonka - 10 měsíců
chvatami
napsal(a):
Jééé ! To jsem ráda, že jste nás našla !!!
A vy máte další ??? Jůůů !!! Paráda !!!
Je tady ještě Alex z Oseckých luk, takže bráška.
Koukám, že Amazonka je tmavá. Naše Eňule je docela světlá. No co teď ? Přebarvovat ji nebudu. Mi se totiž líbí víc ti tmaví.
Dávejte pak fotky jak roste ta vaše malá pusinka.
Máte dvě "baby" .... nemáte strach, že budou rvačky ?
...... nevím, jestli tady už ta fotky není ...... hlídací četa při odpočinku.
veras
napsal(a):
Jééé ! To jsem ráda, že jste nás našla !!!
A vy máte další ??? Jůůů !!! Paráda !!!
Je tady ještě Alex z Oseckých luk, takže bráška.
Koukám, že Amazonka je tmavá. Naše Eňule je docela světlá. No co teď ? Přebarvovat ji nebudu. Mi se totiž líbí víc ti tmaví.
Dávejte pak fotky jak roste ta vaše malá pusinka.
Máte dvě "baby" .... nemáte strach, že budou rvačky ?
...... nevím, jestli tady už ta fotky není ...... hlídací četa při odpočinku.
Amazonce bylo samotné smutno...zrovna nedávno u nás byly na víkend moje ségry se dvěma psama a Amazonka neskutečně ožila a řádila. Tak jsme se rozhodli pro kámošku. Chtěla jsem vždycky druhého šarplanince, jen ne takhle brzo, ale když jsem viděla Amazonku, jak je šťastná, tak jsme do toho praštili malinko dřív :-) Co se týká barvy, tak je Amazonka asi nejtmavší, tedy z těch, o kterých vím a barvu má opravdu nádhernou. Jsem zvědavá jaká bude Adrin, měla by být snad světle vlkošedá, tak snad. Amazonka od mala vycházela dobře se všemi psy. V Buku (asi 20km od nás) mají taky fenku šarplanince Allisu (vyhrála teď v Olomouci mladé) a s tou si hrála od malinka, tak doufám, že zvládne i Adrin. Zatím je na ni moc hrr, chtěla by s ní už pořádně dovádět, takže mám trošku strach, aby jí někam nepřimáčkla nebo tak, protože Amazonka je fakt poděs. Ale Adrin je malá bojovnice, nic si nenechá líbit a klidně Amazonku vyštěká :-) Teď se těším, až Alča přidá na stránky fotky těch našich ročních prcků, protože jsem celkem zvědavá na ostatní..zatím nashledanou...
pastevecek
napsal(a):
Tak to jsem ráda, že moje Bora není jediný šarplanine, co se klidně válí na gauči. Jenže k ní pak naskáče 6 malých fen a 3 ze 4 kočiček a gauč je plný!
conie
napsal(a):
Tak to jsem ráda, že moje Bora není jediný šarplanine, co se klidně válí na gauči. Jenže k ní pak naskáče 6 malých fen a 3 ze 4 kočiček a gauč je plný!
Tak to dělají naprosto všichni a ta malá to už okoukala a když tam nevleze celá tak tam alespoň nasomruje zadek a dělá jako že tam vůbec není
chvatami
napsal(a):
Tak to dělají naprosto všichni a ta malá to už okoukala a když tam nevleze celá tak tam alespoň nasomruje zadek a dělá jako že tam vůbec není
Míšo koukala jsem na vaše stránky www.fotochvatalova.cz a to je tedy pokoukáníčko !
Na mejdanu u vás v ložnici jsem byla hned dvakrát ! Poprvý jsem z toho měla sekanou a tak jsem si to napodruhý náležitě vychutnala.
Amazonka je nádherná a ta malá pusinka .... no, co vám budu vykládat ... hned bych ji brala !
Allison jsme na výstavě potkali. S páníčky jsem mluvila. Pesanda mě celou olízala, ale s Eňulí se bavit nechtěla. Holt, baby, no !
Hoďte nějaké občas nějaké fotky i sem. Máte je nádherné !
veras
napsal(a):
Míšo koukala jsem na vaše stránky www.fotochvatalova.cz a to je tedy pokoukáníčko !
Na mejdanu u vás v ložnici jsem byla hned dvakrát ! Poprvý jsem z toho měla sekanou a tak jsem si to napodruhý náležitě vychutnala.
Amazonka je nádherná a ta malá pusinka .... no, co vám budu vykládat ... hned bych ji brala !
Allison jsme na výstavě potkali. S páníčky jsem mluvila. Pesanda mě celou olízala, ale s Eňulí se bavit nechtěla. Holt, baby, no !
Hoďte nějaké občas nějaké fotky i sem. Máte je nádherné !
Jsem ráda, že se fotky a videa líbí :-) je fakt, že bych mohla fotit pořád, protože ty dvě dovádějí pořád...zrovna teď mě odsunuly od počítače...hold dvě už mají pěknou sílu :-D
veras
napsal(a):
Conie nevidím to jinak, než že musíte pořídit větší gauč !
Koupi gauče nechystáme, nějak to zvládnem. Ale htěla jsem se zeptat na zkušenost, jak vám šarplaninci baští. Boře budou 2 roky a tak 2 měsíce nic moc. Krmím 2x denně, ale to baští jen někdy, většinou si vezme 1x denně a tak po 4 dnech si sama naordinuje hladovku. Je čilá, veselá, prostě jen nemá chuť. Co ti vaši?
conie
napsal(a):
Koupi gauče nechystáme, nějak to zvládnem. Ale htěla jsem se zeptat na zkušenost, jak vám šarplaninci baští. Boře budou 2 roky a tak 2 měsíce nic moc. Krmím 2x denně, ale to baští jen někdy, většinou si vezme 1x denně a tak po 4 dnech si sama naordinuje hladovku. Je čilá, veselá, prostě jen nemá chuť. Co ti vaši?
Zdravím, u nás je to to samé...roční Amazonce musím granulky všelijak přichucovat, aby je alespoň ochutnala, to už musí žrádlo sabotovat víc dní, aby je sežrala samotný...jinak samozřejmě s pamlsky či rohlíky nemá žádný problém fakt nevím po kom je
Malá Adrin baští jako každé jiné štěně, takže s tou zatím problém není...
chvatami
napsal(a):
Zdravím, u nás je to to samé...roční Amazonce musím granulky všelijak přichucovat, aby je alespoň ochutnala, to už musí žrádlo sabotovat víc dní, aby je sežrala samotný...jinak samozřejmě s pamlsky či rohlíky nemá žádný problém fakt nevím po kom je
Mě řeze bez problémů suché granule, hned se k nim vrhne a jsou fuč.
chvatami
napsal(a):
Tak u nás pravý opak. Eňule je do jídla jako drak !
Při krmení musím hlídat, aby nesežrala i Bračovi, páč ten jí ustoupí a ponechá i svou dávku. Myslela jsem, že je tak hamižná, ptž je z těch 13 štěňat a že byl jako boj o jídlo. Tak mě udivuje, že Amazonka tomu moc nedá.
Zas je fakt, že krmím vařeným.
Když byla malá tak to byl fakt cirkus než jsem připravila papu. Měla jsem ji doma, tak okamžitě věděla co bude a začala řvát a strkat se a chtěla to HNED !
Pak jsem ji naučila, že musí v klidu počkat
Teď dostanou ráno vlažný vývar s kousky masa a zeleniny a večer klasickou krmnou dávku. Teď v mrazech trochu řidší. Voda okamžitě mrzne, tak ať mají nějaké tekutiny.
veras
napsal(a):
Při krmení musím hlídat, aby nesežrala i Bračovi, páč ten jí ustoupí a ponechá i svou dávku. Myslela jsem, že je tak hamižná, ptž je z těch 13 štěňat a že byl jako boj o jídlo. Tak mě udivuje, že Amazonka tomu moc nedá.
Když byla malá tak to byl fakt cirkus než jsem připravila papu. Měla jsem ji doma, tak okamžitě věděla co bude a začala řvát a strkat se a chtěla to HNED !
Teď dostanou ráno vlažný vývar s kousky masa a zeleniny a večer klasickou krmnou dávku. Teď v mrazech trochu řidší. Voda okamžitě mrzne, tak ať mají nějaké tekutiny.
V neděli jsme byli na Pustevnách. Bylo nádherně !
veras
napsal(a):
Eňule se hned s každým kamarádí. K šeltiáčkovi si raději lehla, aby ho nezašlápla.
veras
napsal(a):
A ještě jedna ilustrační. Syn s Eňulí zezadu.
veras
napsal(a):
A ještě jedna ilustrační. Syn s Eňulí zezadu.
Zdravím všechny majitele ŚARPLANINCŮ. Díky Míše Chvátalů jsem Vás konečně našla. Taky přicházím s troškou fotek z našeho domácího obsáhlého archívu. Jsou to fotky od doby, co jsme si Allisku vyhlídli na internetu do letošní zimy. Tak aspoň vidíte, jak nám náš chlupatý poklad roste........ Zdraví Alliska a její dvounohá tlupa z Buku
schimina
napsal(a):
Zdravím všechny majitele ŚARPLANINCŮ. Díky Míše Chvátalů jsem Vás konečně našla. Taky přicházím s troškou fotek z našeho domácího obsáhlého archívu. Jsou to fotky od doby, co jsme si Allisku vyhlídli na internetu do letošní zimy. Tak aspoň vidíte, jak nám náš chlupatý poklad roste........ Zdraví Alliska a její dvounohá tlupa z Buku
Alliska ve 3 měsících........
schimina
napsal(a):
Alliska ve 3 měsících........
Tak takhle byla krásná, když jsme si ji přivezli ve 2 měsících domu...hotový poklad.
schimina
napsal(a):
Tak takhle byla krásná, když jsme si ji přivezli ve 2 měsících domu...hotový poklad.
Takhle jí slušel poslední loňský sníh.........
schimina
napsal(a):
Takhle jí slušel poslední loňský sníh.........
Takhle fotka je z letního tábora se psem ve Slavětíně v létě 2009.......
schimina
napsal(a):
Takhle fotka je z letního tábora se psem ve Slavětíně v létě 2009.......
Alliska 1. narozeniny
schimina
napsal(a):
Tak tady je Alliska (vpravo) ještě se sestrou v původním domově.........byla prostě taková pěkná chlupatá kulička........
veras
napsal(a):
Krásní plyšáčci !
Krásná feňule !
No, ale než mi docvaklo o koho jde !!! Že se vlastně známe !!!
Tak vítejte a přidávejte fotky i povídání !
Zdravím a moc díky za pochvalu! Jojo, známe se, minule v Olomouci jsme společně vystavovali ty naše psí krasavice...... :o))))
Teď jedeme další víkend Brno oba dny. Uvidíme se?
schimina
napsal(a):
Zdravím a moc díky za pochvalu! Jojo, známe se, minule v Olomouci jsme společně vystavovali ty naše psí krasavice...... :o))))
Teď jedeme další víkend Brno oba dny. Uvidíme se?
Ne, bohužel.... moc mě to mrzí. Ani jsem nás nepřihlašovala, ptž Eňule by měla co nevidět hárat. Jinak jsme do Brna vždycky jezdili se starším šarplanincem Bračem.
Jestli ještě hárat nebude, tak bychom mohli jen na kukačku.
Můžu se zeptat co jste měli předtím za plemena ? Nebo je to váš první "kousek" ?
veras
napsal(a):
Ne, bohužel.... moc mě to mrzí. Ani jsem nás nepřihlašovala, ptž Eňule by měla co nevidět hárat. Jinak jsme do Brna vždycky jezdili se starším šarplanincem Bračem.
Jestli ještě hárat nebude, tak bychom mohli jen na kukačku.
Můžu se zeptat co jste měli předtím za plemena ? Nebo je to váš první "kousek" ?
No my se přihlásili a teď jen doufáme, že to na Allisku taky nepřijde. Vychází jí to taky tak nějak v únoru.. Před Alliskou jsme měli německýho ovčáka....Tohle je náš první šarplaninec. Ještě s ní máme 9.ti měsíční leonbergří slečnu. Takže máme veselo. Holky si MOC rozumí.... lumpačí spolu, rozebírají plot, kutají díry v zemi......... apod....
schimina
napsal(a):
No my se přihlásili a teď jen doufáme, že to na Allisku taky nepřijde. Vychází jí to taky tak nějak v únoru.. Před Alliskou jsme měli německýho ovčáka....Tohle je náš první šarplaninec. Ještě s ní máme 9.ti měsíční leonbergří slečnu. Takže máme veselo. Holky si MOC rozumí.... lumpačí spolu, rozebírají plot, kutají díry v zemi......... apod....
Jůůůů ! Leonka !!!
Přidejte nějaký společný fotky !
veras
napsal(a):
Jůůůů ! Leonka !!!
Přidejte nějaký společný fotky !
No koukam že se to tu krasně rozjelo . jen tak dal posilam aktualni foto Alexe a Báry
pastevecek
napsal(a):
No koukam že se to tu krasně rozjelo . jen tak dal posilam aktualni foto Alexe a Báry
Alex ma v kohoutku 78 cm a 56 kg. Bára ma 70cm a 51 kg
pastevecek
napsal(a):
Alex ma v kohoutku 78 cm a 56 kg. Bára ma 70cm a 51 kg
Tak přidávám fotky toho našeho bzuka :-) co je sníh, tak řádí jak tajfun, takže vyfotit něco v klidu, je celkem zázrak :-)
chvatami
napsal(a):
Tak přidávám fotky toho našeho bzuka :-) co je sníh, tak řádí jak tajfun, takže vyfotit něco v klidu, je celkem zázrak :-)
Zdravím všechny !
O víkendu je DUOCACIB v Brně a naše slečinka pořád nehárá ! Kdybych to tušila !
Ale za ty nervy by to asi nestálo !
Chtěli jsme se jít aspoň podívat, ale přijede návštěva. Snad v neděli, ale nevím jistě.
Držím palce Allisce !
Míšo s Amazonkou nejedete ? Nebo na zkušenou s tím malým drobáskem ?
A jestli jo, tak kdy, že bych ji šla pomuchlovat.
veras
napsal(a):
Zdravím všechny !
Chtěli jsme se jít aspoň podívat, ale přijede návštěva. Snad v neděli, ale nevím jistě.
Držím palce Allisce !
Bohužel jsme Brno nestihli. S Amazonkou na výstavy už nejezdím a malou jsem nestihla přihlásit. První kam pojedeme jsou České Budějovice, bohužel nám o týden uteče třída dorostu, ale na první výstavu toho myslím bude až až....pak bych ráda do Litoměřic a u nás národní do Klatov. Uvidíme, jak první výstavy dopadnou a podle toho bychom pak začali jezdit i zbytek...
veras
napsal(a):
Zdravím všechny !
Držím palce Allisce !
Zdravím všechny . Díky za držení palců, ale tentokrát jsme moc "nebodovali" - sobota jen VD3 a neděle V2... Nejsou vždycky žně....
Jinak pejsanů byla spousta...Tak se potkáme snad příště. Taky chceme jet Č.Budějovice a Klatovy... Jinak malinkou Adrin jsme si už muchlovali, je úžasná...a taky má Míša nádherné fotky a videa na svých stránkách...jedna radost...Tak se mějte všichni krásně ...
schimina
napsal(a):
Zdravím všechny . Díky za držení palců, ale tentokrát jsme moc "nebodovali" - sobota jen VD3 a neděle V2... Nejsou vždycky žně....
Jinak pejsanů byla spousta...Tak se potkáme snad příště. Taky chceme jet Č.Budějovice a Klatovy... Jinak malinkou Adrin jsme si už muchlovali, je úžasná...a taky má Míša nádherné fotky a videa na svých stránkách...jedna radost...Tak se mějte všichni krásně ...
K Míše na videa jsem koukala !
Malá Adrin je nějaký velký kliďas. Když nastoupila ke kocourkovi Amazonka, tak jako bych viděla Eňuli s naším kocourem.
Výstavy jsou fakt jen o tom ,jak to vidí dotyčný rozhodčí. Kdo vás posuzoval ?
A proč vám nedal Výbornou ? Někdy fakt nechápu.
veras
napsal(a):
K Míše na videa jsem koukala !
Malá Adrin je nějaký velký kliďas. Když nastoupila ke kocourkovi Amazonka, tak jako bych viděla Eňuli s naším kocourem.
Výstavy jsou fakt jen o tom ,jak to vidí dotyčný rozhodčí. Kdo vás posuzoval ?
A proč vám nedal Výbornou ? Někdy fakt nechápu.
Jo kliďas :-) maximálně když spí :-D jinak kocoura nemilosrdně prohání a ten jen kvílí a ve chvíli, kdy Adrin padne vysílením, tak má kocour pré :-) a z toho pak vznikají videa :-D