Jaké boty používáte na venčení v těch nejhorších marastech;-)?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hankad

20.10.2009 21:20
hankad

XXX.XXX.72.246

Zdravím, se svým borderákem chodím běhat a na prochajdy v jakémkoliv marastu do lesa, proto bych potřebovala poradit od pejskařů, kteří lítají pořád po lesích i v tom nejhorším počásku s jakou obuví máte dobrou zkušenost?
Já třeba mám goretexové boty od Asolo a moc dlouho mi ta nepromokavost nevydržela (starám se o ně opravdu dobře;-), přítel si je pořídil stejně jako já a nemůže na ně dát dopustit, ale on jim nedává tak zabrat jako já. Nejraději bych si pořídila nějaké goretexové běžecké boty.
Budu ráda za vaše příspěvky Díky

20.10.2009 21:27
hlozi

XXX.XXX.62.44

hankad napsal(a):
Zdravím, se svým borderákem chodím běhat a na prochajdy v jakémkoliv marastu do lesa, proto bych potřebovala poradit od pejskařů, kteří lítají pořád po lesích i v tom nejhorším počásku s jakou obuví máte dobrou zkušenost?
Já třeba mám goretexové boty od Asolo a moc dlouho mi ta nepromokavost nevydržela (starám se o ně opravdu dobře;-), přítel si je pořídil stejně jako já a nemůže na ně dát dopustit, ale on jim nedává tak zabrat jako já. Nejraději bych si pořídila nějaké goretexové běžecké boty.

Já mám traktaktory od Cat, ale je fakt, že v těch by se běhat nedalo..Já chodím na prochajdy, na výlety a na to jsou fakt super. I na zimu, páč je v nich teplo.

20.10.2009 21:36
lmusa

XXX.XXX.244.30

hankad napsal(a):

Tak já do marastu jedině gumáky a dvoje froťáky (ponožky). Zaručeně nepromokavé

20.10.2009 21:40
vitacit

XXX.XXX.244.34

hankad napsal(a):

Tak až je budeš mít zase řádně mokrý, tak je naimpregnuj a nechej vyschnout. Budou zase fakčit jak mají ....já v tomto hnusu používám gumcle s kožíškem uvnitř

hankad

20.10.2009 21:47
hankad

XXX.XXX.72.246

vitacit napsal(a):
Tak až je budeš mít zase řádně mokrý, tak je naimpregnuj a nechej vyschnout. Budou zase fakčit jak mají ....já v tomto hnusu používám gumcle s kožíškem uvnitř

Děkuji za radu, ale impregnuji přímo od značky asolo, dokonce jsem si koupila i nějakej podělanej kondicioner této značky a stejně je mi to naprd, chovám se k nim fakt hezky, ale nevrací mi to.
Já potřebuju být pohyblivější, tak gumáky nee;-)

20.10.2009 21:52
evelin

XXX.XXX.6.162

hankad napsal(a):
Děkuji za radu, ale impregnuji přímo od značky asolo, dokonce jsem si koupila i nějakej podělanej kondicioner této značky a stejně je mi to naprd, chovám se k nim fakt hezky, ale nevrací mi to.

Staré dobré vojenské kanady. Vysoké. Mažu kopolinem (na sedla a jiné koňské postroje). Do bláta super. Několikrát jsem v nich prošla i potokem a vodu nepustili. Jen je nutné vydržet a pořádně si je rošlápnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2009 22:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

hankad napsal(a):

obyčejný boty na kros, neoprenový ponožky ("suchý" neopren) a v nich obyč ponožky :-) Boty jsou halt pořád mokrý, takže nejsou zrovna voňavý , ale nožky jsou v suchu celou dobu.

maťa

21.10.2009 07:22
maťa

XXX.XXX.80.144

hankad napsal(a):

Na proťápky lesem - a že jsme venku a na výletech porád - používám takový super botky z Humanicu, asi 10 let starý, TAXI se jmenujou Nedám na ně dopustit
I když po delší době - v lijáku, kalužích a fakt fest bahně - promoknou, jistím se spešl ponožkama Pokud jedeme dál, přezuju se pak v autě do suchého, jinak to vydržím než dojdem dom
Na běhání používám zatím tenisky s bytelnější podrážkou a stačí
Na několikadenní tůry mám klasika pohorky, nemají chybu
No a pak mám ještě různý "záchranný botky" tzv. PZ , od ťamanů, když je vše ostatní totálka durch mokré, ale to se stává málokdy, obvykle stačím usušit

Osobně mám spíš problém s hadrama, než botama, ale i ten už po kouscích zmenšuji Zatím se mi nestalo, že bych kvůli tomu onemocněla, asi právě proto, že jsme venku za každého počasí

21.10.2009 07:50
efka

XXX.XXX.131.253

hankad napsal(a):

Nedám dopustit na kůži a ze všech impregnačních sajrajtů se mi osvědčila nejlíp klasická impregance se včelím voskem. Boty po tom změní barvu - ztmavnou - ale fakt to drží. Aplikace trošku vopruz - namatlá se na suché boty a nahřívá fénem aby se to co nejlépe rozpustilo a nacuclo do kůže. Takhle ošetřené boty pak vydrží i celodenní pochod mokrým sněhem. Jinak co se týče běhání a lehčích bot tak tam je to asi hlavně o tom vydržet a pak přezout do suchýho... Protože mi přijde že memrána v hadrových botách ti stejně za pár měsíců odejde a šmitec. Mmch teˇˇd nedávno jsem viděla prodávat goretexové fusekle. Já to řeším nízkými návleky - minimalizace vniku hnusu dovnitř boty (hlavně aby se tam nesypal sníh) a dovnitř teplé funkční ponožky, i když ten neopren co tu někdo psal nemusí bejt marná věc...

21.10.2009 08:49
alfi pav

XXX.XXX.58.74

maťa napsal(a):
Na proťápky lesem - a že jsme venku a na výletech porád - používám takový super botky z Humanicu, asi 10 let starý, TAXI se jmenujou Nedám na ně dopustit
I když po delší době - v lijáku, kalužích a fakt fest bahně - promoknou, jistím se spešl ponožkama Pokud jedeme dál, přezuju se pak v autě do suchého, jinak to vydržím než dojdem dom
Na běhání používám zatím tenisky s bytelnější podrážkou a stačí
Na několikadenní tůry mám klasika pohorky, nemají chybu
No a pak mám ještě různý "záchranný botky" tzv. PZ , od ťamanů, když je vše ostatní totálka durch mokré, ale to se stává málokdy, obvykle stačím usušit

Osobně mám spíš problém s hadrama, než botama, ale i ten už po kouscích zmenšuji Zatím se mi nestalo, že bych kvůli tomu onemocněla, asi právě proto, že jsme venku za každého počasí

Daji se jeste dneska nekde sehnat klasicke pohorky, jako se vyrabely pred 89?

Nevim kdo je dela, ale kdybych na ne nekde prisla, hned si je koupim. Mela jsem je, nosila je do roztrhani a byly bomba. Az je mi lito, ze dneska uz se nedaji sehnat...

Jinak ja to marastu bud kanady (na roztazeni zevnitr existuje pena a funguje) nebo gumaky a teple fusekle zaraz nebo snehule (posledni dva tydny, takove ty s gumovym nartem, nylonovou vrchni casti a uvnitr kozisek-super, nepromokne, doma se da od marastu oplachnout jak gumaky a daji se sehnat za 500).

21.10.2009 09:00
pinoha

XXX.XXX.69.167

alfi pav napsal(a):
Daji se jeste dneska nekde sehnat klasicke pohorky, jako se vyrabely pred 89?

Nevim kdo je dela, ale kdybych na ne nekde prisla, hned si je koupim. Mela jsem je, nosila je do roztrhani a byly bomba. Az je mi lito, ze dneska uz se nedaji sehnat...

Jinak ja to marastu bud kanady (na roztazeni zevnitr existuje pena a funguje) nebo gumaky a teple fusekle zaraz nebo snehule (posledni dva tydny, takove ty s gumovym nartem, nylonovou vrchni casti a uvnitr kozisek-super, nepromokne, doma se da od marastu oplachnout jak gumaky a daji se sehnat za 500).

Sice nevím, co si představujete pod pojmem "klasické pohorky", ale v prodejnách s outdoorovým nebo horolezeckým vybavením koupíte všemožné pohorky od kožených, přes membránové až po plastové. Takže to asi chce navštívit ty správné obchody. :-))

Pro zadavatelku: Zkuste jinou impregnaci! My používáme českou od firmy Vu-Ko, obsahuje nějaký silikon, či co, a je perfektní. Po každé mokřejší procházce necháme boty dobře vyschnout a pak nasprejujeme. Mám goráče staré minimálně sedm let, nijak je nešetřím, a pořád skvěle drží. (Chce to ale opravdu důsledně se věnovat údržbě.) Bota označená Gore-tex by měla určitě vydržet hodně, a překvapuje mě, že ty vaše propouštějí!
Lucie

21.10.2009 09:22
marcha

XXX.XXX.166.72

hankad napsal(a):

Nedám dopustit na na Alaska Lady GTX od firmy Hanwag. Mám už druhé a teď se chystám na třetí... Ty první mi vydržely v dobrém stavu 7 let, a to jsem je tahala opravdu všude, denně se psama plus cesty do hor, kde suťoviska dávají botám pořádně zabrat... Dodnes (10 let) je tahám se psama, už jsou popraskané, ale pořád drží. Druhé mám šestý rok, ze začátku jsem je šetřila, a tak jsou pořád ve formě, i když prošly Pamírem... Impregnuji jako efka - voskem. Důležitá je první impregnace, kdy taky boty nahřívám fénem a vosk důkladně vetřu všude. Boty ztmavnou, ale efekt je perfektní. S promočením bot jsem nikdy problém neměla, jedině, když mi do nich napršelo vrchem... Jsou to ale boty trekové, takže vyloženě na běh se nehodí.
A stejně jako efka si myslím, že látkové běžecké boty s goretexem se nevyplatí - ta membrána má omezenou životnost a časem přestane (zejména u tak namáhané části vybavení, jako jsou boty) fungovat. Co funguje hlavně, je dobře ošetřená kůže beze švů... Takže i u trekovek radím radši celokožené s minimem švů a bez goretexu, než sešívané kůže-látka s goretexem. A na běh se smířit s promočením, nebo to řešit ponožkama, jak tu někdo radil a doma do suchého...
V úplném marastu na kratší venčení jdu nakonec stejně v holinách

21.10.2009 09:39
jazzinka

XXX.XXX.88.245

hankad napsal(a):

Celokožený Asola s goráčem si nemohu vynachválit. Teď teda mám LaSportivu a taky spokojenost. Podmínkou je prostě ta kůže - při správné impregnaci skoro nezničitelné ještě dlouho poté, co se membrána už rozpadne. Nástupkyní těch klasických českých pohorek je myslím firma Prabos, ale zkušenosti s nimi žádné nemám.
Z běžeckých goráčových botek jsem vyzkoušela NortFace a NewBalance, oboje super, ale do bláta to moc není a při delších procházkách v mokru tam stejně časem nateče horem.

hankad

23.10.2009 20:05
hankad

XXX.XXX.72.246

hankad napsal(a):

Díky všem za příspěvky, asi nejlepší budou ty pořádné ponožky a možná bych zkusila přímo i ten neopren:-)

24.10.2009 08:45
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

hankad napsal(a):

Chci se přidat s dotazem - sháním boty

Mělo by se jednat o nějaké ideálně kožené, kotníčkové. Prostě pohorky, ve kterých můžu chodit od listopadu do jara. Denně se psama hodně nachodíme a staré boty už dosloužily (měla jsem je přes 10 let), a tak sháním náhradu, která bude pohodlná a "věčná".
Investice okolo 2 - 2,5 tisíc. Víc opravdu nedám, pač nemám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík