Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2009 22:37
nevimco

XXX.XXX.243.114

Pořídila jsem si štěndo dobrmana, holčičce jsou dva měsíce, doma běhá jako čert, ale pokud máme jít ven, tak ji musím vynést před dům, pokud mám velký štěstí, tak udělá pět kroků a hotovo. dál jít nechce a nic s ní nehne. pískácí hračka na povzbuzení nepomáhá, ani když jdu dál, dřepnu si a lákám ji, tak nic.
Poradí mi prosím někdo jak mám venku hafana rozpohybovat?

21.10.2009 22:40
flarsi

XXX.XXX.195.188

nevimco napsal(a):
Pořídila jsem si štěndo dobrmana, holčičce jsou dva měsíce, doma běhá jako čert, ale pokud máme jít ven, tak ji musím vynést před dům, pokud mám velký štěstí, tak udělá pět kroků a hotovo. dál jít nechce a nic s ní nehne. pískácí hračka na povzbuzení nepomáhá, ani když jdu dál, dřepnu si a lákám ji, tak nic.

Dva měsíce?Tak to ji nejspíš nemáte moc dlouho.Třeba ji jenom trošku trvá než si zvykne na nové prostředí.Většina stě%nat je zvědavých a myslím,že se postupem otrká Ještě si posteknete až z ní bude ďáblík i venku

dobrmanier

22.10.2009 10:19
dobrmanier

XXX.XXX.219.131

nevimco napsal(a):

U nas to bylo podobne, jako mala nechtela moc chodit, ale at uz to byly uzlicky nebo pamlsky, zafungovalo to a sla, respektive musela Uz od zacatku doporucuju nenechat si stendo delat, co chce, at uz ze strachu nebo z nechteni

22.10.2009 10:22

flarsi napsal(a):
Dva měsíce?Tak to ji nejspíš nemáte moc dlouho.Třeba ji jenom trošku trvá než si zvykne na nové prostředí.Většina stě%nat je zvědavých a myslím,že se postupem otrká Ještě si posteknete až z ní bude ďáblík i venku

trpělivost...já jsem pejsulku tahala jak oslíka za sebou celkem dlouho, než objevil vzrůšo okolního světa, a osmělil se dál než okolo domu...jestli má teda holčička čtyři měsíce, je to v klidu. Nenásilně, hodně si venku hrát, ona si na to přijde

22.10.2009 10:25

sydney napsal(a):
trpělivost...já jsem pejsulku tahala jak oslíka za sebou celkem dlouho, než objevil vzrůšo okolního světa, a osmělil se dál než okolo domu...jestli má teda holčička čtyři měsíce, je to v klidu. Nenásilně, hodně si venku hrát, ona si na to přijde

pardon, dva měsíce....Je to ještě mimi

22.10.2009 10:39
juhaj

XXX.XXX.191.18

dobrmanier napsal(a):
U nas to bylo podobne, jako mala nechtela moc chodit, ale at uz to byly uzlicky nebo pamlsky, zafungovalo to a sla, respektive musela Uz od zacatku doporucuju nenechat si stendo delat, co chce, at uz ze strachu nebo z nechteni

To chce čas,moje teď dvouletá fenka hovíka skoro do 4 měsíců nevyšla dobrovolně ze dvora,už vrata byla tabu.A pak nastal zlom a od pátého měsíce,když viděla obojek,tak se mohla přetrhnout,jak k vratům letěla!

22.10.2009 13:09
kevin

XXX.XXX.80.235

juhaj napsal(a):
To chce čas,moje teď dvouletá fenka hovíka skoro do 4 měsíců nevyšla dobrovolně ze dvora,už vrata byla tabu.A pak nastal zlom a od pátého měsíce,když viděla obojek,tak se mohla přetrhnout,jak k vratům letěla!

Viděla jsem štěně pyrenejského horského psa a ten si lehl u prostřed rušné silnice a chlap s ním nehl. Štěně už bylo pořádný. Bohužel mu to procházelo. Mělajsem svého velkého psa učit plaz dokud byl menší a šlo by to lépe. Tak pozor na některé věci u větších psů, ale u dobrmana to asi nebude takový problém pokud ho nemá někdo bez kondyčky.

22.10.2009 16:48
nevimco

XXX.XXX.130.180

kevin napsal(a):
Viděla jsem štěně pyrenejského horského psa a ten si lehl u prostřed rušné silnice a chlap s ním nehl. Štěně už bylo pořádný. Bohužel mu to procházelo. Mělajsem svého velkého psa učit plaz dokud byl menší a šlo by to lépe. Tak pozor na některé věci u větších psů, ale u dobrmana to asi nebude takový problém pokud ho nemá někdo bez kondyčky.

Kondičku mám docela dobrou, už jsem jednoho dobrouška měla. Bohužel mi minulý týden zemřel na dilatační kardiomyopatii.. Takže jsem rychle pořídili štěndo a máme o radost postaráno.

22.10.2009 21:17
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
Kondičku mám docela dobrou, už jsem jednoho dobrouška měla. Bohužel mi minulý týden zemřel na dilatační kardiomyopatii.. Takže jsem rychle pořídili štěndo a máme o radost postaráno.

naše mimčo

22.10.2009 21:18
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
naše mimčo

odpočíváme

22.10.2009 21:19
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
odpočíváme

a další

22.10.2009 21:20
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
a další

a pořád

22.10.2009 21:21
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
a pořád

a dál

22.10.2009 21:22
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
a dál

už mě nefoť

22.10.2009 21:23
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
už mě nefoť

stejně tě jedou sežeru

dobrmanier

23.10.2009 00:54
dobrmanier

XXX.XXX.131.83

nevimco napsal(a):
stejně tě jedou sežeru

Je to slaďouš!!

23.10.2009 10:45
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

dobrmanier napsal(a):
Je to slaďouš!!

Krásný štěně.. je to rošťanda od pohledu.. úplně jí to srší z očíček.. moc gratuluju k takové kamarádce...
Mě u ostýchavého RR pomohlo, že jsem ho okolo domu jednou pronesla v náručí... on se také bál jít od vchodových dveří dál než na dva metry, tak jsem ho bafla a obešla s ním pomalu celý náš dům... pořád jsem na něj potichu mluvila a říkala mu, co právě míjíme...v jedné chvíli ho něco natolik zaujalo (nejspíš vůně), že se začal drát dolů na zem a od té doby okolo mě venku Ťapkal pořád a beze strachu... možná jí taky stačí ukázat okolí z bezpečného náručí - ona si řekne, kdy už je jistá a kdy už chce vystoupit... Jen je potom nutné zabránit vyskakování pejska na nohy a drápání se do náručí rozumným povelem...

23.10.2009 13:54
nevimco

XXX.XXX.130.180

vendulka2066 napsal(a):
Krásný štěně.. je to rošťanda od pohledu.. úplně jí to srší z očíček.. moc gratuluju k takové kamarádce...
Mě u ostýchavého RR pomohlo, že jsem ho okolo domu jednou pronesla v náručí... on se také bál jít od vchodových dveří dál než na dva metry, tak jsem ho bafla a obešla s ním pomalu celý náš dům... pořád jsem na něj potichu mluvila a říkala mu, co právě míjíme...v jedné chvíli ho něco natolik zaujalo (nejspíš vůně), že se začal drát dolů na zem a od té doby okolo mě venku Ťapkal pořád a beze strachu... možná jí taky stačí ukázat okolí z bezpečného náručí - ona si řekne, kdy už je jistá a kdy už chce vystoupit... Jen je potom nutné zabránit vyskakování pejska na nohy a drápání se do náručí rozumným povelem...

Asi to tak udělám, zatím, když jsem chtěla dál než 5 metrů od domu, tak jsem ji musela někam odnést, aby aspoň došla po svých domů. To jí docela jde, ale nesmíme být moc daleko. Cesta domů je až neuvěřitelně rychlá. Velice rychle se naučila, kde bydlí.

24.10.2009 11:15
nevimco

XXX.XXX.130.180

nevimco napsal(a):
Asi to tak udělám, zatím, když jsem chtěla dál než 5 metrů od domu, tak jsem ji musela někam odnést, aby aspoň došla po svých domů. To jí docela jde, ale nesmíme být moc daleko. Cesta domů je až neuvěřitelně rychlá. Velice rychle se naučila, kde bydlí.

Tak jsme včera slavily první úspěch. Prvních asi 50 metrů jsem tu naši lumpačku musela nést, ale rozhlížela se už zvědavě kolem sebe, a pak to přišlo
chtěla z náruče dolů na zem sama od sebe. Ušly jsme asi 600 metrů. už to nebylo takový to zděšený štěndo, ale zvědavá mladá dáma , tak doufám, že jí to vydrží. Akorát dnes ráno se jí moc nechtělo chodit. Ale komu by se chtělo ve čtyři ráno z postele a ještě k tomu na ulici.

24.10.2009 11:41
pitimiti

XXX.XXX.1.189

nevimco napsal(a):
Tak jsme včera slavily první úspěch. Prvních asi 50 metrů jsem tu naši lumpačku musela nést, ale rozhlížela se už zvědavě kolem sebe, a pak to přišlo
chtěla z náruče dolů na zem sama od sebe. Ušly jsme asi 600 metrů. už to nebylo takový to zděšený štěndo, ale zvědavá mladá dáma , tak doufám, že jí to vydrží. Akorát dnes ráno se jí moc nechtělo chodit. Ale komu by se chtělo ve čtyři ráno z postele a ještě k tomu na ulici.

Já myslím, že je to pro tak malý štěňátko přirozený ... v přírodě štěňata taky nejprv zkoumají nejbližší okolí než se odváží jít dál. Chce to čas a pomalu jí se vším seznamovat.
Ten můj prďola jako maličkej taky chodil dál od domova dost neochotně ... držel se za mnou a vždy po několika metrech se zastavoval a čučel na mě že dál jako ne ... ale rychle se rozkoukal a žádné následky to na něm nezanechalo

25.10.2009 17:56
nevimco

XXX.XXX.243.114

pitimiti napsal(a):
Já myslím, že je to pro tak malý štěňátko přirozený ... v přírodě štěňata taky nejprv zkoumají nejbližší okolí než se odváží jít dál. Chce to čas a pomalu jí se vším seznamovat.
Ten můj prďola jako maličkej taky chodil dál od domova dost neochotně ... držel se za mnou a vždy po několika metrech se zastavoval a čučel na mě že dál jako ne ... ale rychle se rozkoukal a žádné následky to na něm nezanechalo

S kámoškou

25.10.2009 17:57
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
S kámoškou

Unavená po velkýn řádění

25.10.2009 17:58
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
Unavená po velkýn řádění

Pořád hajáme

25.10.2009 17:58
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
Pořád hajáme

S páníkem je to taky dobrý

25.10.2009 17:59
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
S páníkem je to taky dobrý

S kostičkou se spinká nejlíp

25.10.2009 18:01
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
S kostičkou se spinká nejlíp

Ještě jsem se nepředstavila, jmenuji se LARA

25.10.2009 18:08
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
Ještě jsem se nepředstavila, jmenuji se LARA

Vlastním jménem Liliana Halit Paša, ale panička mi jméno trochu upravila.

26.10.2009 20:59
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
Vlastním jménem Liliana Halit Paša, ale panička mi jméno trochu upravila.

pořád hajáme

26.10.2009 21:00
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
pořád hajáme

takhle jsme nejhodnější

26.10.2009 21:01
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
takhle jsme nejhodnější

a ještě

26.10.2009 21:01
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
a ještě

znova

26.10.2009 21:04
nevimco

XXX.XXX.243.114

nevimco napsal(a):
naše mimčo

...

28.10.2009 13:56
orangee

XXX.XXX.215.79

nevimco napsal(a):
...

To je moje princezna =o* ještě než sme si pro ni jeli

28.10.2009 13:58
orangee

XXX.XXX.215.79

orangee napsal(a):
To je moje princezna =o* ještě než sme si pro ni jeli

A takhle jí to sluší dneska, v šesti měsících. Pózuje jak Napoleón

28.10.2009 13:59
orangee

XXX.XXX.215.79

orangee napsal(a):
A takhle jí to sluší dneska, v šesti měsících. Pózuje jak Napoleón

A takhle krásňoušká je když spinečká. Je to můj první dobrmánek. Vlastně můj první pes velkého plemene a myslím, že lepšího psa jsem si nemohla přát

Přidejte reakci

Přidat smajlík