Prosím, kdo máte zkušenosti,poraďte.Může fena zabřeznout,i když nebyla se psem "spojená" ? Třináctý den hárání byla se psem v kontaktu, pod dohledem,jen si hráli, on se na ní sice snažil několikrát skočit, ale ona ho kousala a on vždy přestal.Ke spojení 100% nedošlo. Nyní, po měsíci a půl je fena "tlustá"- toho už jsem si všimla dříve, ale myslela jsem si, že žere krmení tajně psovi- od té doby je hlídám, aby si každý sežrali své, a ona pořád, zdá se , tloustne. Dnes jsem si při hlazení všimla, že má větší struky- a uvědomila si, že je 1,5 měsíce od jejího hárání. Do té doby mě to nenapadlo, myslela jsem, že pes a fena musí být spojení, aby došlo k oplodnění .
kalu
napsal(a):
Prosím, kdo máte zkušenosti,poraďte.Může fena zabřeznout,i když nebyla se psem "spojená" ? Třináctý den hárání byla se psem v kontaktu, pod dohledem,jen si hráli, on se na ní sice snažil několikrát skočit, ale ona ho kousala a on vždy přestal.Ke spojení 100% nedošlo. Nyní, po měsíci a půl je fena "tlustá"- toho už jsem si všimla dříve, ale myslela jsem si, že žere krmení tajně psovi- od té doby je hlídám, aby si každý sežrali své, a ona pořád, zdá se , tloustne. Dnes jsem si při hlazení všimla, že má větší struky- a uvědomila si, že je 1,5 měsíce od jejího hárání. Do té doby mě to nenapadlo, myslela jsem, že pes a fena musí být spojení, aby došlo k oplodnění .
No, abych pravdu řekla, leccos nasvědčuje tomu, že fena zabřezla. Vezměte ji k vetovi, ten Vám dá jasnou odpověď. Psi nemusí být svázáni, aby fenu pes oplodnil, k tomu stačí i "malé množství lásky". jestli Vám vet březost potvrdí, tak jste se asi poučila do budoucna a přeju štěňatům, ať se pro ně najde paníček. Ale nebudeme předbíhat, třeba je to něco jiného..tak jako tak by Vaše další kroky měly směřovat k vetovi.
kalu
napsal(a):
Pokud pes jenom naskakoval, a nedošlo ani k zasunutí penisu, je VELMI nepravděpodobné, že by z toho fenka zabřezla! (Jestliže tohle byla skutečně jediná příležitost, a jste si jistá, že se k ní jiný samec nedostal.)
Podobné příznaky může mít i falešná březost, některé fenky jsou převeliké herečky.
Určitě bych ale navštívila veterináře! Určí přesně, na čem jste, a Vy se budete moct podle toho zařídit.
Lucie
pinoha
napsal(a):
Pokud pes jenom naskakoval, a nedošlo ani k zasunutí penisu, je VELMI nepravděpodobné, že by z toho fenka zabřezla! (Jestliže tohle byla skutečně jediná příležitost, a jste si jistá, že se k ní jiný samec nedostal.)
Podobné příznaky může mít i falešná březost, některé fenky jsou převeliké herečky.
Určitě bych ale navštívila veterináře! Určí přesně, na čem jste, a Vy se budete moct podle toho zařídit.
Lucie
Podle mého názoru a zkušeností bude fena mít falešnou březost. Moje jí měla teď na poslední dvě hárání. Pes na ní skákal, ona se po něm oháněla a nechtěla ho... Nemohla tím pádem čekat štěňata. U nás se to projevovalo přesně tak, jak píšete. Tloustla, natekly jí struky, dokonce jí z nich v poslední fázi teklo mléko, museli jsme jí následně zabavit hračku, ze které si udělala štěně a bránila jí před jinou naší fenkou. Dokonce jsme od veterináře museli koupit něco jako octovou mast, aby jí struky splaskly, jak je měla nateklé a ztvrdlé... Máme doma holywoodskou star a doufám, že nyní, když opět začíná hárat už falešku mít nebude... Myslím, že nás to vyčerpává víc, než jí....
kalu
napsal(a):
Kdyžtak dejte vědět, jak to dopadlo, jestli je březí (muselo by Vám opravdu něco uniknout), anebo jeslti je feňule hérečka
zboza3aj
napsal(a):
Kdyžtak dejte vědět, jak to dopadlo, jestli je březí (muselo by Vám opravdu něco uniknout), anebo jeslti je feňule hérečka
Díky moc všem za reakce- veta navštívíme, jak to nejdříve půjde (možná zítra). Popravdě řečeno, raději bych tu holywoodskou herečku, než maminu, i když pes byl stejného plemene, ale stejně se na ty štěňátka moc necítím. Přestože mě pejskové dělají společnost už od mého dětství stále, tak jsem ještě nikdy žádná štěňata neodchovala. Každopádně zatím díky za reakce a určitě dám vědět.Toto je ta "nezbednice" se svou malou paničkou (2,5 roku)
Miška 81

XXX.XXX.211.55
Prosím o radu mám štěně čivavy 7měsiců a prvně se hará, střežím ji jak oko v hlavě máme totiž i psa, dnes je 15 den hárání a v nestřežené chvíli jsem je načapala jak spolu trtkaji zařvala jsem na ně a oni toho nechali, svazani nebyli ohko dojít k oplodnění moc děkuji za odpověď.
Miška 81
napsal(a):
Prosím o radu mám štěně čivavy 7měsiců a prvně se hará, střežím ji jak oko v hlavě máme totiž i psa, dnes je 15 den hárání a v nestřežené chvíli jsem je načapala jak spolu trtkaji zařvala jsem na ně a oni toho nechali, svazani nebyli ohko dojít k oplodnění moc děkuji za odpověď.
Modlete se, aby nebyla březí a další hárání vyřešte lépe.
Vaše střežení ji jako oko v hlavě bylo tak nějak k...