Dobrý den, koupila jsem teď nové granule (Eminent) a vypadají úplně jinak než granule kterýma jsem krmila doposud (Pedigree). Tím myslím, že v Pedigree byly asi 4 typy granulek (žluté, hnědé, načervenalé, lišily se i tvarem a myslím i tvrdostí), a v Eminentu je jen 1 typ-prostě všechny jsou normální oválné a víc křupou zdá se mi(nemám je třebá máčet vodou?). Tak ted nevím jestli jsem udělala dobře. Co je lepší?Díky
simmbel
napsal(a):
Dobrý den, koupila jsem teď nové granule (Eminent) a vypadají úplně jinak než granule kterýma jsem krmila doposud (Pedigree). Tím myslím, že v Pedigree byly asi 4 typy granulek (žluté, hnědé, načervenalé, lišily se i tvarem a myslím i tvrdostí), a v Eminentu je jen 1 typ-prostě všechny jsou normální oválné a víc křupou zdá se mi(nemám je třebá máčet vodou?). Tak ted nevím jestli jsem udělala dobře. Co je lepší?Díky
myslim, že z Pedigree na eminent je 100 % zlepšení, tyto granule mívají stejný tvar i stejnou barvu, nejsou přibarvovány umělými bavami a nejsou tak solené jako levnější granule z marketů. Jinak já mám rotvíky, čili větši psi. Dávku jim rozděluji nadvě části, 1/3 dostanou ráno suchou a 2/3 dostanou večer namočenou teplou vodou ....Jinak o víkendu maso s přílohou - zatím v pohodě, žádné poblémy neregistruji
simmbel
napsal(a):
Také krmím Eminentem, jednou pro velká plemena a jednou pro štěňata malých plemen. Ty granule pro velká plemena jsou opravdu dost velké a pro malá jsou zas takové bobky malé, prostě podle veliksoti psa Dávám suché, anebo pokud dávám vařené, nechám si vývar, kterým pak granule zalévám, ale záleží, jestli ho zrovna mám nebo ne. Psi tím,že je křoupou si i defacto "čistí" zuby a masírují dásně.
simmbel
napsal(a):
Udělala jste určitě dobře, Emiment jsou lepší granule.
To že nejsou barevné, znamená, že nejsou chemicky obarvované a že mají stejný tvar, to si myslím, že je pesanovi jedno :-)
Pedigree jsou momentálně dobře komerčně propagované, ale reklamana bohužel nezaručuje kvalitu.
Pokud se vám zdá, že granule jsou moc tvrdé a pejsek s nimi "zápasí", klidně mu je namáčejte do horké vody nebo vývaru ( nekořeněného, nesoleného ), než voda zchládne, granule se pěkně rozmočí :-)