Kvalitni fotak - poradite?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2009 20:10
kitty2thorpe

XXX.XXX.69.189

zdravim
blizi se vanoce a ja premyslim co si prat...uz jsem prochazela starsi diskuzi o fotacich pro pohyb...rada bych se ale zeptala na "lehci" fotak (bez zrcadlovky)...
pro me je nejdulezitejsi prave abych nefotila mazly fotky, tudiz aby umel zachytil jakz takz pohyb, plus aby nebyl prilis tezky...jde mi i o to, abych se na prochazce nemusela vic starat o bezpeci fotaku nez pesana apod., vahu kolem 6kg fakt nechci...
ptam se vas tedy, jesi nemate zkusenost s nejakym treba i digitakem, nebo proste pristrojem, ktery by vyhovoval mym kriterii....o fotacich fakt nemam ani paru a skoro ani nevim co je pixel tak snad mi nekdo poradi...diky

17.11.2009 22:37
tesky

XXX.XXX.87.208

kitty2thorpe napsal(a):
zdravim
blizi se vanoce a ja premyslim co si prat...uz jsem prochazela starsi diskuzi o fotacich pro pohyb...rada bych se ale zeptala na "lehci" fotak (bez zrcadlovky)...
pro me je nejdulezitejsi prave abych nefotila mazly fotky, tudiz aby umel zachytil jakz takz pohyb, plus aby nebyl prilis tezky...jde mi i o to, abych se na prochazce nemusela vic starat o bezpeci fotaku nez pesana apod., vahu kolem 6kg fakt nechci...
ptam se vas tedy, jesi nemate zkusenost s nejakym treba i digitakem, nebo proste pristrojem, ktery by vyhovoval mym kriterii....o fotacich fakt nemam ani paru a skoro ani nevim co je pixel tak snad mi nekdo poradi...diky

Ahojky, já mám fotografovávání jako koníčka. Nicméně jsem zjistila, že super fotky zvládá zrcadlovka, ale obyč fotky (nerozmazané i v pohybu) ti zvládně už kdejaký kompkat. Mám jak zrcadlovku, tak i obyčejný malý digitál = kompakt. Pixely jsou jen k tomu, jak moc velkou fotku to udělá. Čím víc pixelů, tím větší plachta z fotky. Tak se pixely řídit nemusíš, pokud neplánuješ billbordy . Kompakty seženeš všude a podle mě fotí téměř stejně a je jedno, jakou značku. Nicméně doporučuji kupovat spíš lepší značku, než neznámou. Takže Olympus, Canon, Nikon... to klidně ber. V dnešní době má většina foťáků stabilizátor, takže rozmazání by už nemělo být tak časté a fotografování pohybuji si tam nastavíš v programu na pohyb. Nicméně jsou i foťáky, co stabilizátor nemají, tak doporučuji spíš se stabilizátorem. Přeji hodně štěstí ve výběru fotoaparátu i ve focení

18.11.2009 00:55
pinoha

XXX.XXX.252.250

kitty2thorpe napsal(a):
zdravim

Já jsem, na základě rady tu z fóra, koupila Panasonic Lumix DMC-FZ28. Ač totální foťákový analfabet, tenhle mi vyhovuje, a konečně máme i nějaké fotky s pohybujícími se psy, na nichž je pes a ne rozmazané, nečitelné cosi. Cena na netu (jak kde, samozřejmě) od cca 7.000 výš.
Lucie

Přidejte reakci

Přidat smajlík