Rotvajler v kotci (štěkavost)?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2010 08:40
rattus

XXX.XXX.103.253

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli tady má někdo zkušenost s chovem rotvajlera celoročně v kotci, jak by to zvládal a jestli vůbec? a jak je to s jeho štěkáním nebo knučením v době kdy pán není doma? Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2010 10:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

rattus napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli tady má někdo zkušenost s chovem rotvajlera celoročně v kotci, jak by to zvládal a jestli vůbec? a jak je to s jeho štěkáním nebo knučením v době kdy pán není doma? Díky

No, psa celoročně v kotci nemám, ale mám ho celoročně na zahradě a kotec máme na noc a při hárání. Myslím si, že když je kotec dostatečně velký, třeba i s výběhem, pes mít během nepřítomnosti pána problém nebude. Psovi je, když je pán v práci, obvykle úplně jedno, kde se nachází, má-li tam pohodlí, prostě spí.

Ale to neznamená, že celoroční pobyt v kotci znamená, že se z kotce v životě nepodívá ven.

8.1.2010 12:19
avalanche

XXX.XXX.118.175

rattus napsal(a):

Rottweilery jsem měla venku v kotci. Převážně jako plemeno štěkaví a ukňučení nejsou, ale záleží to na jedinci, jeho povaze, pracovním vytížení a na umístění kotce a provozu kolem něj. H.

8.1.2010 13:38
rattus

XXX.XXX.103.253

avalanche napsal(a):
Rottweilery jsem měla venku v kotci. Převážně jako plemeno štěkaví a ukňučení nejsou, ale záleží to na jedinci, jeho povaze, pracovním vytížení a na umístění kotce a provozu kolem něj. H.

Samozdřejmě jsem myslel třaba jesli může spát přes zimu venku. Ne že by tam měl být celý život. Pouze přes noc a v době kdy nejsme doma a nemohl bych si ho vzít sebou.

Ještě by mě zajímalo jak je to s jeho povahou co se týče druhých zvířat. Jsem sokolník a některé dravce mám umístěné na posedech a moje fena (srbský honič) k nim může kdykoliv jelikož se na ni můžu spolehnout že ptákům nic neudělá(samozdřejmě je nikdy nenechávám uplne o samotě). Pokud bude Rotvajler zvyklí můžu se na něj v tomto směru že nikdy nezkusí zaůtočit na ptáka také spolehnout? nebo i na jiné zvířata

9.1.2010 12:31
avalanche

XXX.XXX.118.175

rattus napsal(a):
Samozdřejmě jsem myslel třaba jesli může spát přes zimu venku. Ne že by tam měl být celý život. Pouze přes noc a v době kdy nejsme doma a nemohl bych si ho vzít sebou.

Ještě by mě zajímalo jak je to s jeho povahou co se týče druhých zvířat. Jsem sokolník a některé dravce mám umístěné na posedech a moje fena (srbský honič) k nim může kdykoliv jelikož se na ni můžu spolehnout že ptákům nic neudělá(samozdřejmě je nikdy nenechávám uplne o samotě). Pokud bude Rotvajler zvyklí můžu se na něj v tomto směru že nikdy nezkusí zaůtočit na ptáka také spolehnout? nebo i na jiné zvířata

Když budou mít zateplenou boudu klidně venku spát mohou.
A co se týká zvěře, tak to strašně záleží na výchově a povaze psa. Já jsem měla všechny rtw lovce a musela jsem to neustále tlumit. Ale netvrdím, že nejsou i tací co zvířeti neublíží. Určitě to jde důslednou výchovou od štěňátka potlačit. H.

12.1.2010 11:32
kalliope

XXX.XXX.235.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, psa celoročně v kotci nemám, ale mám ho celoročně na zahradě a kotec máme na noc a při hárání. Myslím si, že když je kotec dostatečně velký, třeba i s výběhem, pes mít během nepřítomnosti pána problém nebude. Psovi je, když je pán v práci, obvykle úplně jedno, kde se nachází, má-li tam pohodlí, prostě spí.

Ale to neznamená, že celoroční pobyt v kotci znamená, že se z kotce v životě nepodívá ven.

s chovem psa celoročně v kotci zkušenosti nemám, naši jsou doma v pelíšku, ale celodenně běhají venku na zahradě, takže když bude mít dobře zateplenou a pohodlnou boudu v závětří, neměl by být problém.

Jinak naši zvěř honí, musím je neustále hlídat, co jim ale připisuji k dobru je to, že na JAKÉKOLI domácí zvíře (králíci, kočka) se křivě nepodívaj, v tom jim 100% důvěřuji, jak by se jim ale po dvoře promenádovala cizí kočka, tak by byl asi problém, k vlastním zvířatům s nimiž jsou v přímém styku od malička vša problémoví opravdu nejsou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík