Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2010 08:36
danurba

XXX.XXX.204.155

kousek níže mězi "srandičkami" je vyfocen nějaký pitbul (možná to není pitbul, ale to není důležité) přivázaný na ohromném řetězu. To je normální??? Bojová plemena nechovám ani se o ně moc nezajímám, tak nevím, jestli se takhle uvazují běžně, nebo je to jen nějaký úlet majitele...

29.1.2010 08:58
llucinkaa2

XXX.XXX.123.107

danurba napsal(a):
kousek níže mězi "srandičkami" je vyfocen nějaký pitbul (možná to není pitbul, ale to není důležité) přivázaný na ohromném řetězu. To je normální??? Bojová plemena nechovám ani se o ně moc nezajímám, tak nevím, jestli se takhle uvazují běžně, nebo je to jen nějaký úlet majitele...

Psík je očividně na vycházce-má postroj a řekla bych,že za řetězem je připnutá ještě pneumatika,nebo něco jiného-ano,toto je normální,se svým psem to dělám také(weight pulling-tahání zátěže)

29.1.2010 10:28
rachel

XXX.XXX.124.82

llucinkaa2 napsal(a):
Psík je očividně na vycházce-má postroj a řekla bych,že za řetězem je připnutá ještě pneumatika,nebo něco jiného-ano,toto je normální,se svým psem to dělám také(weight pulling-tahání zátěže)

Kde to je? NEmůžu to najít :(

29.1.2010 10:32
llucinkaa2

XXX.XXX.123.107

rachel napsal(a):
Kde to je? NEmůžu to najít :(

momentálně hned na tímto forem

29.1.2010 10:38
agata

XXX.XXX.134.179

llucinkaa2 napsal(a):

jestli to je k té fotce zrzavé žíhané pitbullky, tak ta se zrovna přetahovala s jiným psem o peška (tug of war) a proto byla uvázaná asi ke stromu. a mimochodem ten řetěz se mi nezdá nijak silný.

29.1.2010 10:40
llucinkaa2

XXX.XXX.123.107

agata napsal(a):
jestli to je k té fotce zrzavé žíhané pitbullky, tak ta se zrovna přetahovala s jiným psem o peška (tug of war) a proto byla uvázaná asi ke stromu. a mimochodem ten řetěz se mi nezdá nijak silný.

a nebo...ale spíš je to staford,než pitbull

29.1.2010 10:51
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

llucinkaa2 napsal(a):

Proč spíš staford než pitbull?

maťa

29.1.2010 10:54
maťa

XXX.XXX.80.144

slecnanikdo napsal(a):
Proč spíš staford než pitbull?

Mně teda přijde jak řetěz, tak karabina, zcela mimo mísu na takovýho psa, ale nechť si každej dává co chce, když potřebuje něco zviditelnit

29.1.2010 10:58
llucinkaa2

XXX.XXX.123.107

maťa napsal(a):
Mně teda přijde jak řetěz, tak karabina, zcela mimo mísu na takovýho psa, ale nechť si každej dává co chce, když potřebuje něco zviditelnit

proč spíše staford?protože na profilu majitele psiska to je...

A ano,taky mi to příjde spíše na kavkaze,nebo jiného pastevce,než na psa typu bull(ať už ten staford nebo pitbull),ale jak říkáš,ať si každý dává na své psisko co chce

29.1.2010 11:22
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

llucinkaa2 napsal(a):
proč spíše staford?protože na profilu majitele psiska to je...

A ano,taky mi to příjde spíše na kavkaze,nebo jiného pastevce,než na psa typu bull(ať už ten staford nebo pitbull),ale jak říkáš,ať si každý dává na své psisko co chce

Tak pokud je to staford, tak nestandardní...

29.1.2010 11:26
llucinkaa2

XXX.XXX.123.107

slecnanikdo napsal(a):
Tak pokud je to staford, tak nestandardní...

taky se mi moc nezdá...mimo jiné,ten tvůj Aron je nádherný

29.1.2010 11:28
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

llucinkaa2 napsal(a):
taky se mi moc nezdá...mimo jiné,ten tvůj Aron je nádherný

U staforda je červený nos nestandardní. Ale to je vedlejší...

A jinak dík za pochvalu pséka.

29.1.2010 12:00
psi mama

XXX.XXX.195.150

maťa napsal(a):

Maťo, ta karabina není tak nepochopitelná. Sice tenhle sport neprovozuje, ale už sem se s tím setkala. S největší pravděpodobností je to horolezecká karabina, protože tyto karabiny jsou přes svoji velikost extremně pevné a lehké a pes je neroztáhne , kdež to kteroukoliv jinou karabinu ano, nebo prostě praskne.

29.1.2010 12:25
astlolita

XXX.XXX.68.51

danurba napsal(a):

V klidu Není přivázaná na ohromném řetězu, jen jsme zkoušeli přetahování a tyhle řetězy máme na velké psy, tak jsme jí tam na těch 5 minut prostě přicvakli no Spíš tahle diskuze je úlet Všichni psi, co kdy na tomhle konkrétním řetěz byli přivázáni jsou přísní byťáci a gaučáci a ten řetěz je používán výhradně ke krátkodobému úvazu během přetahování, aby se psi nemohli dostat k sobě

29.1.2010 12:26
astlolita

XXX.XXX.68.51

llucinkaa2 napsal(a):

No jasně, red nose staford Bavím se, jen tak dál Jinak po pravdě, nikdo pořádně neví, co je to za plemeno, ale podle chování je to na 99% pitbull. Je to nalezenec

29.1.2010 12:31
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

astlolita napsal(a):
V klidu Není přivázaná na ohromném řetězu, jen jsme zkoušeli přetahování a tyhle řetězy máme na velké psy, tak jsme jí tam na těch 5 minut prostě přicvakli no Spíš tahle diskuze je úlet Všichni psi, co kdy na tomhle konkrétním řetěz byli přivázáni jsou přísní byťáci a gaučáci a ten řetěz je používán výhradně ke krátkodobému úvazu během přetahování, aby se psi nemohli dostat k sobě

Mi ta diskuze taky přijde nesmyslná. Proto jsem se taky nevyjadřovala k tomu řetazu.

podle chování je to na 99% pitbull.
Jak se to pozná?

29.1.2010 12:38
sabina

XXX.XXX.60.81

slecnanikdo napsal(a):
Mi ta diskuze taky přijde nesmyslná. Proto jsem se taky nevyjadřovala k tomu řetazu.

Jak se to pozná?

Co vím já..tak se Piti na tomhle uvazujou dost často. Nevím jestli mají opravdu takovou sílu, nebo je to jen tak...
Ale když někdy vidím co utáhnou...tak to někdy chápu. Sama vím, že ty klasický karabiny nemají moc výdrž...
A nakonec je to každého věc.

29.1.2010 12:47
danurba

XXX.XXX.204.155

sabina napsal(a):
Co vím já..tak se Piti na tomhle uvazujou dost často. Nevím jestli mají opravdu takovou sílu, nebo je to jen tak...
Ale když někdy vidím co utáhnou...tak to někdy chápu. Sama vím, že ty klasický karabiny nemají moc výdrž...
A nakonec je to každého věc.

já nechtěla kritizovat, já se fakt jen ptala, protože takovéhle řetězy znám jenom ze stahování dřeva v lese. Netušila jsem, že se na něj dá uvázat pes...a jsem ráda, že na tom nebyl uvázaný

29.1.2010 12:52
astlolita

XXX.XXX.68.51

slecnanikdo napsal(a):

Jak se to pozná?

Že je šílená Ne, nikdy bych si netroufla říct, že je to čistokrevný pitbull, ale ne jen podle vzhledu je jasné, že je to alespoň jeho kříženec. Holčička je to celkem silně střelená, pořád něco kutí a provádí. Myslím, že její pitbullí část povahy se projevila perfektně právě při tom přetahování. Chtěli jsme to jen vyzkoušet a neměli jsme pro ni adekvátně malého protivníka (měla kolem 13 kg), tak jsme proti ní dali roční fenu AST. Přetahovali se asi půl minutky, protože stafordka měla nepoměrně větší sílu, ale maličká se držela tak silně a odmítala pustit, že když se nám povedlo od sebe v rychlosti odepnout pešky, maličká byla napůl vytažená z postroje, ale poříd držela jako drak
Hledala jsem vhodnou fotku pro ukázku, ale bohužel našla jsem jen tuhle a tam má zrovna špatný zákus... Prostě ďábel to je

29.1.2010 12:53
astlolita

XXX.XXX.68.51

danurba napsal(a):
já nechtěla kritizovat, já se fakt jen ptala, protože takovéhle řetězy znám jenom ze stahování dřeva v lese. Netušila jsem, že se na něj dá uvázat pes...a jsem ráda, že na tom nebyl uvázaný

Jako takhle, oni se na to psi i uvazijí. Udržet pitbulla uvázaného je občas celkem věda, takže se takovéhle řetězy určitě používají, ale náš případ to není ani nebude

29.1.2010 14:40
impact

XXX.XXX.178.82

llucinkaa2 napsal(a):

llucinkaa2 (KAO/SAO)

Mohu vědět hlavní znaky, podle kterých lze rozeznat staforda od pitbulla?

Jinak je to pitbullka Nikita. Pokud má v profilu něco o stafordovi, tak mluví o svém AST s PP Cidovi.

29.1.2010 14:44
impact

XXX.XXX.178.82

danurba napsal(a):

Maťo, bohužel ještě nevymysleli vodítka, která by pita v takovém rauši udržela. Tohle je při takových soutěžích či trénincích nejbezpečnější způsob, jak psa zajistit. Ptž kdyby se urval a v té extázi z přetahování skočil do soupeře, tak se budou hodně těžko rozdělávat...

29.1.2010 14:58
astlolita

XXX.XXX.68.51

maťa napsal(a):

No, tak bohužel nemáme na každýho psa jinou karabinu no. Prostě máme karabiny vhodné na pity a stafordy velikosti kolem 25 - 30 kg a nebudem kvůli 5 minutám kupovat karabinu speciální pro tohohole prcka. A co tím zviditělňuju nechápu. Leda tak to, že bych opravdu nechtěla, aby se mi pes v takové extázi utrhl a skočil po kamarádky psovi

29.1.2010 15:02
astlolita

XXX.XXX.68.51

impact napsal(a):
llucinkaa2 (KAO/SAO)

Mohu vědět hlavní znaky, podle kterých lze rozeznat staforda od pitbulla?

Jinak je to pitbullka Nikita. Pokud má v profilu něco o stafordovi, tak mluví o svém AST s PP Cidovi.

Dík tetka Jinak mám neblahé novinky o Nikitce. Novému majiteli se nějak nepodařilo jí uhlídat a odneslo to malý štěně Hlavně, že za mnou byl asi měsíc před tim a vyprávěl, jak je Nikita zákeřná na psy
Naštěstí mi slíbil, že hned jak se mi povede otevřít si vlastní obchod, tak mi Nikitku urychleně dá zpátky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík