veradisia
napsal(a):
Ahojky, poradí mi někdo jak mam zkrotit 9měsíční fenku křížence NO x (hovawart s borderkou) hrozně si dovoluje na štěňata ,pořád si je sune pod sebe a nedovolí jim se hnout a pokud se hnou tak na ně vrčí a kouše je do zátylku
Vlastní zkušenost nemám, ale první mě napadá "sehnat" štěně i s mámou nebo jiným psem, prostě štěně s dospělákem, který ho bere za vlastní. No a když váš drzoun opět začne machrovat, měl by ho dospělák, který ke štěněti patří, rychle srovnat Jestli takovou dvojku nenajdete, nebo dospělák nezasáhne, tak na vašem místě bych důrazně zasáhla sama! Ono vše má své meze, proč by měli mít mrňata hned tak negativní zkušenost s puberťákem
Jasně, že určité machrování staršího štěněte je v normě, ale nesmí malé terorizovat, to bych jako majitel nepřipustila. Jste vůdce, tak jí dejte najevo, že když chce machrovat ona, tak budete machrovat vy, protože tohle prostě ve své smečce tolerovat nebudete!!!
sona janska
napsal(a):
Vlastní zkušenost nemám, ale první mě napadá "sehnat" štěně i s mámou nebo jiným psem, prostě štěně s dospělákem, který ho bere za vlastní. No a když váš drzoun opět začne machrovat, měl by ho dospělák, který ke štěněti patří, rychle srovnat Jestli takovou dvojku nenajdete, nebo dospělák nezasáhne, tak na vašem místě bych důrazně zasáhla sama! Ono vše má své meze, proč by měli mít mrňata hned tak negativní zkušenost s puberťákem
Jasně, že určité machrování staršího štěněte je v normě, ale nesmí malé terorizovat, to bych jako majitel nepřipustila. Jste vůdce, tak jí dejte najevo, že když chce machrovat ona, tak budete machrovat vy, protože tohle prostě ve své smečce tolerovat nebudete!!!
Přesně, vy jste vůdce smečky tak jí musíte zkrotit. Hlavně by si mohla hrát se štěňaty její velikosti radši než s úplnými prcky...
czizecka
napsal(a):
Přesně, vy jste vůdce smečky tak jí musíte zkrotit. Hlavně by si mohla hrát se štěňaty její velikosti radši než s úplnými prcky...
Jo to ja ji vzdycky napomenu a pritahnu k sobe kdyz se snazi vrcet. Se stenaty svyho veku a velikosti si hraje,dokonce i s jednim jack russel terierem kterymu jsou asi 4mesice a na toho je v pohode,ale jak potkame jednoho 4mesicniho borderaka tak na nej proste vrci a furt si nad nej stoupa,ona je pro divoky hry,tak se mi zda,ze ten borderak nema moc zkusenosti s hafanama a ji se nelibi,ze je takovej utapnutej,panicka si ho furt bere do ruky kazdopadne na tom musim poradne zapracovat,aby na nej holt vubec nereagovala,ale jak?? Kdyz ji dam jakykoliv povel tak proste nevnima
jinak posloucha bez problemu kdyz je sama nebo s hafanem ktereho zna sice ne na 100% ted s ni zacala puberta poradne cloumat,ale na micek reaguje hned