Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2010 09:59
nefritt

XXX.XXX.156.190

Krmíte s tím někdo? Měli jsme Purinu PP, ale pes srašně zreznul na čumáku a na límci. Acana nevyhovuje, tak bychom chtěli zkusit tyto granulky.

16.3.2010 17:56
pipinka

XXX.XXX.100.122

nefritt napsal(a):
Krmíte s tím někdo? Měli jsme Purinu PP, ale pes srašně zreznul na čumáku a na límci. Acana nevyhovuje, tak bychom chtěli zkusit tyto granulky.

skuste se poradis veterinarem nebo s prodavacem ve zverimexu

16.3.2010 22:57
ditus

XXX.XXX.16.37

nefritt napsal(a):

Doporučuji Orijen. Profine je drahý na to složení, maso je v syrovém stavu, tudíž brambor a kukuřice je tam víc.
příklad Junior LB- kuře, kuřecí játra, brambory, kukuřice, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly, zdroji vitamínu E), lososový olej, přírodní chuť, sušené cukrovkové řízky, sušená jablka, pivovarské kvasnice, rajčata, extrakt z juky, minerální látky, glukosamin hydrochlorid, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannanoligosacharidy, fruktooligosacharidy, probiotika (Enterococcus faecium), chelátovaná měď, cholinchlorid, oxid zinečnatý, organický mangan, organický selen, biotin, niacin, pantotenan vápenatý, vitamín A, vitamín B12, přídavek riboflavinu (zdroj vitamínu B2), thiamin mononitrát (zdroj vitamínu B1), pyridoxin hydrochlorid (zdroj vitamínu B6), kyselina listová, vitamín D3, vitamín E (alfatokoferol).

17.3.2010 07:54
pinoha

XXX.XXX.69.167

nefritt napsal(a):

My sice krmíme masem, ale granule občas taky. Profine já osobně považuju za jedny z těch lepších (i v poměru složení x cena). Našim psům sedí, dobře je žerou, neprdí po nich (což se o mnoha jiných značkách říct nedá)...
Stejně musíte vyzkoušet sama, jak budou vyhovovat Vašemu konkrétnímu psovi. Za nás hlasuju pro "ano". :-)
Lucie

17.3.2010 08:16
dejna

XXX.XXX.142.1

ditus napsal(a):
Doporučuji Orijen. Profine je drahý na to složení, maso je v syrovém stavu, tudíž brambor a kukuřice je tam víc.
příklad Junior LB- kuře, kuřecí játra, brambory, kukuřice, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly, zdroji vitamínu E), lososový olej, přírodní chuť, sušené cukrovkové řízky, sušená jablka, pivovarské kvasnice, rajčata, extrakt z juky, minerální látky, glukosamin hydrochlorid, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannanoligosacharidy, fruktooligosacharidy, probiotika (Enterococcus faecium), chelátovaná měď, cholinchlorid, oxid zinečnatý, organický mangan, organický selen, biotin, niacin, pantotenan vápenatý, vitamín A, vitamín B12, přídavek riboflavinu (zdroj vitamínu B2), thiamin mononitrát (zdroj vitamínu B1), pyridoxin hydrochlorid (zdroj vitamínu B6), kyselina listová, vitamín D3, vitamín E (alfatokoferol).

Zrovna tady to složení špatný není, brambory obsahují tolik vody co syrové maso. Takže jak za syrova, tak v granulích bude poměr stejnej. Ale kukuřice se posune výš.

20.3.2010 23:50
ditus

XXX.XXX.16.37

dejna napsal(a):
Zrovna tady to složení špatný není, brambory obsahují tolik vody co syrové maso. Takže jak za syrova, tak v granulích bude poměr stejnej. Ale kukuřice se posune výš.

Tak to asi blbě chápu složení na pytlích. To znamená dle toho co píšete, že každé granule, kde je napsáno maso v čerstvém stavu, tak mají i to všechno ostatní v čerstvém stavu nebo co? To by potom ale u granulí, kde ja maso dehydrované mělo tedy být: dehydrované kuřecí maso(xy%), sušené brambory, sušená kukuřice, sušené....to asi tak nefunguje ne?
Jinak taky krmím masem, ale studiu složení granulí jsem se dost věnovala, když jsem hledala pro psy to pravé a ještě teď se snažím v tomhle vzdělávat a orientovat dle různých rad a článků ohledně granulí.

21.3.2010 15:03
dejna

XXX.XXX.6.102

ditus napsal(a):
Tak to asi blbě chápu složení na pytlích. To znamená dle toho co píšete, že každé granule, kde je napsáno maso v čerstvém stavu, tak mají i to všechno ostatní v čerstvém stavu nebo co? To by potom ale u granulí, kde ja maso dehydrované mělo tedy být: dehydrované kuřecí maso(xy%), sušené brambory, sušená kukuřice, sušené....to asi tak nefunguje ne?
Jinak taky krmím masem, ale studiu složení granulí jsem se dost věnovala, když jsem hledala pro psy to pravé a ještě teď se snažím v tomhle vzdělávat a orientovat dle různých rad a článků ohledně granulí.

Nemůžeš se dívat na všechny složky dohromady, ale na každou zvlášť, většinou se suroviny do granulí přidívají v různé formě. U obilovin je to jasný, tam nic nevymyslíš, ty mají přirozeně nízký obsah vody. Důležité je čerstvost x sušenou formu sledovat u masa, které obsahuje kolem 70% vody. Častou fintou výrobců je, že na první místo dávají maso v čerstvém stavu (třeba 30%) a za ním jsou uvedeny obiloviny. Na první pohled to vypadá krásně, ale je třeba si uvědomit, že maso má hodně vody, takže ve finále z těch 40% zůstane cca 10 - 12 % (granule mají taky nějakou vlhkost, kolem 10%, maso se nezbaví vody úplně), ale obilovin, které mají vody 10 - 12%, tam zůstane stejně, takže ve finále je poměr 12:70 (masa je tam nějaká 1/7, zbytek do původních 100% je ta voda z masa, která v granulích není). Něco jiného je, pokud je maso sušené. Pak jsou tady brambory, které se používají ve formě úsušků, takže při použití čerstvého masa je výsledek stejný jako maso x obiloviny, a nebo čerstvé - pokud ve složení krmiva není uvedeno sušené, považuji je za čerstvé. Brambory mají stejný obsah vody jako maso, takže i v granulích bude stejný poměr jako na vstupu.
Pak tady máme další finty, kdy se moučka zaměňuje za maso, nespecifický název (třeba to kuře) nám toho taky moc neřekne, maso se uvádí společně s vedlejšími produkty, aby dosáhlo na první místo, nebo se naopak obiloviny rozepepisují, aby byly dále (kukuřice a gluten, pšenice a pšeničná moučka).
Jen jsem chtěla poukázata na to, že na brambory je třeba se dívat jinak, než na obiloviny. To nic ale nemění na tom, že v tomto případě (nejen) se samozřejmě kukuřice posune dopředu.

30.3.2010 06:42
nefrit

XXX.XXX.156.190

A mžete mi říct kdo s tím krmíte jak jsou velký granulky pro dospělé obříky? Viděla jsem Adult pro střední plemeno a jsou dost malé.

30.3.2010 06:54
pinoha

XXX.XXX.69.167

Taková ta normální velikost. Pro nás by taky mohly být větší!
Lucie

30.3.2010 09:52
dastynka

XXX.XXX.173.55

Mám zase problém se štěndem, dávala sem mu Acanu tu nechtěl, nastoupil Orijen nad tim taky moc nepostojí jen pár granulek a uvažovala sem právě nad Profine, nebo Pro Pac, Brit Care nebo Arden Grange. Co myslíte?

31.3.2010 11:25
nefrit

XXX.XXX.156.190

dastynka napsal(a):
Mám zase problém se štěndem, dávala sem mu Acanu tu nechtěl, nastoupil Orijen nad tim taky moc nepostojí jen pár granulek a uvažovala sem právě nad Profine, nebo Pro Pac, Brit Care nebo Arden Grange. Co myslíte?

Po AG měl řidčí průběh a po PRO PAC hlad

Přidejte reakci

Přidat smajlík