Ahojte,potřeboval bych poradit s obojkem pro našeho 8měsíčního pejska.
Váží už 50kilo a je to malý rampelník.
Stahovák co jsme měli už nám roztáhl.
Je celkem venku hodně divoký tak přemýšlíme koupit ohlávku aby netahal-má stím někdo zkušenosti?
Myslím že nejlepší bude asi kožený,ale nechám si poradit.
Děkuju za odpovědi
honzyh
napsal(a):
Je celkem venku hodně divoký tak přemýšlíme koupit ohlávku aby netahal-má stím někdo zkušenosti?
Děkuju za odpovědi
Ahoj, na koženém obojku se vám do toho opře ještě víc než na řetízku a za chvíli až nabere (v 8mi měsících je to ještě prcek) ho nikdo neudrží. Bylo by spíš potřeba pracovat na jeho zklidnění aby na vodítku netahal. Zpříjemní to život vám i jemu. Pak může mít obojek jakýkoli
Kožený obojek by samozřejmě měl být dobrý a spolehlivý (kvalitní kožený) ale problém se tím jen prohloubí bych řekla. Ohlávka by mohla pomoci napravit nežádoucí tahání ale zas by bylo třeba, aby vám někdo zkušený poradil jak s ní pracovat a to hlavně přímo u vás, nejen po internetu.
pitimiti
napsal(a):
Ahoj, na koženém obojku se vám do toho opře ještě víc než na řetízku a za chvíli až nabere (v 8mi měsících je to ještě prcek) ho nikdo neudrží. Bylo by spíš potřeba pracovat na jeho zklidnění aby na vodítku netahal. Zpříjemní to život vám i jemu. Pak může mít obojek jakýkoli
Kožený obojek by samozřejmě měl být dobrý a spolehlivý (kvalitní kožený) ale problém se tím jen prohloubí bych řekla. Ohlávka by mohla pomoci napravit nežádoucí tahání ale zas by bylo třeba, aby vám někdo zkušený poradil jak s ní pracovat a to hlavně přímo u vás, nejen po internetu.
halti je na nic, kup si canny collar.
honzyh
napsal(a):
Děkuju za odpovědi
Pořiďte si kvalitní řetízkový obojek. Nasaďte ho tak, aby ho měl "těsně pod bradou a těsně za ušima". Pokud pes zatáhne, bude mu to silně nepříjemné a pak stačí jen s citem mírně zaškubnout a pes tahat nebude a snadno ho udržíte. Nevím jestli to píšu dostatečně srozumitelně, ale mě to zabralo.
Ahojky já taky sháněla řetízkový obojek pro svojeho kavkazáčka ponevadž všechny praskly objednala jsem si z Gapae 70 cm ten nejsilnější co mají a zatím jediný vydržel a věřmi že já mám taky blázna má 11 měsíců ale už jsem si sehnala větší pomalu je nám malí .Mám i kožený ,ale ten mi je na prd protože když zabere tak má ještě větší sílu .Tak mám řetízkový a je super .
Mám stejnou zkušenost normální řetízkový se mi roztáhl. Na cvičáku mi poradili tento používají ho i na dogy http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produktu/poslusnost-a-motivace/obojky-sortiment-hs/hs-obojek-nerez/hs-obojek-nerez-stredni-clanek-delka-67-cm a super Máme brazilské fily
http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produktu/poslusnost-a-motivace/obojky-sortiment-hs/hs-obojek-kratky-clanek/hs-obojek-oval-chrom-kratky-clanek-delka-70-cm Já mám tento na KAvkaze a super pořád drží .