Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2010 19:26
memmory

XXX.XXX.252.42

Ahojte ve spolek chtěla bych vědět vše co je potřeba pro výstavu NO . Postoj , co je potřeba umět a vědět co je potřeba mít než se na výstavu přihlásíme apod....

Děkuji všem :)

9.4.2010 19:32
czizecka

XXX.XXX.7.16

No, asi především toho ovčáka :-) bez něj by to nešlo... ale fuj dost srandy :)) Asi bude nejlepší jet se podívat, taky mě to čeká... ale jdem až na pracovní třídu, mezi ext. nemá pracák moc šanci na dobrou známku... takže času dost :-))

15.4.2010 12:12
memmory

XXX.XXX.66.227

FAJN :-))

Ovčounek by byl ..... to je to jediné :-)

15.4.2010 13:42
czizecka

XXX.XXX.6.67

A do které třídy se chcete hlásit? určo asi veškerý papíry s sebou, očkování platné .. fak nevim tohle budu řešit za půl roku :( Ovčounek pěknej :-) My se pereme s postojem hi hi

15.4.2010 14:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

memmory, hlevně ho budeš muset přetáhnout lopatou pořádně po zádech, aby se mu udělal hrb, a zpřelámat mu zadní nohy, aby měl ty správný šmatlavý iXovky, jinak tam díru do světa neuděláš - tvůj ovčoun vypadá oproti těm preferovanejm karikatůrám moc normálně:-)
Najdi si na you tube nějaký videa z výstav NO, a podívej se jakým způsobem se předvádí, ať víš co a jak ho máš naučit, nebo se zajeď na nějakou výstavu NO podívat, protože NO mají úplně jinej způsob předvádění i hodnocení, než jiný plemena.

15.4.2010 18:11
eva nohelova

XXX.XXX.185.71

Inspektor Pišišvor napsal(a):
memmory, hlevně ho budeš muset přetáhnout lopatou pořádně po zádech, aby se mu udělal hrb, a zpřelámat mu zadní nohy, aby měl ty správný šmatlavý iXovky, jinak tam díru do světa neuděláš - tvůj ovčoun vypadá oproti těm preferovanejm karikatůrám moc normálně:-)
Najdi si na you tube nějaký videa z výstav NO, a podívej se jakým způsobem se předvádí, ať víš co a jak ho máš naučit, nebo se zajeď na nějakou výstavu NO podívat, protože NO mají úplně jinej způsob předvádění i hodnocení, než jiný plemena.

I když sarkasmus na vzhled německých ovčáků je podán na můj vkus až příliš hrubě, nezbývá mi než tk trochu souhlasit. Na výstavách je u tohoto plemene pro mě z nepochopitelných důvodů vyžadováno, aby pes měl zadek doslova co nejníže, tedy aby měl i přehnané úhlení zadních končetin a na dlouhém vodítku - před psovodem táhl (což je způsob předvedení psa u pracovního plemene pro mě k nepochopení). Ketty sharp má dobrý nápad si najít výstavu (nejlépe klubovou či speciální) třeba na you tube, kde je vidět, jak psa předvádět v pohybu. Je třeba ho naučit i klidný postoj s důrazem na "přeúhlenost" zadních končetin a sraženost hřbetu a celé zádě. Pes má stát v klidu a nehýbat se (což je běžné pro všechny plemena). Stejné jako u jiných plemen je také zapotřebí klidu při kontrole zubů a varlat (jde-li o psa). Samozřejmě je potřeba včas vyplnit a zaplatit přihlášku na vybranou výstavu, mít podepsaný průkaz původu, mít v pořádku očkování a nekoupat psa den před výstavou, ale lépe 3-4 dny před výstavou. Avšak pak ho je nutné udržet v čistotě :-).

21.4.2010 12:31
memmory

XXX.XXX.66.227

To Czizecka : No to právě nevím , ani kam se přihlásit a podobně ... potřebovala bych spíš tak radu , kam se přihlásit , na co se koukat a tak , nevím v životě jsem na výstavě ani já sama nebyla , takže netuším co je potřeba :D :-)

21.4.2010 13:05
pinoha

XXX.XXX.69.167

Memmory, pokud jste opravdu takhle "výstavně nedotčená", určitě nějakou akci navštivte!! Klidně i se psem, ale jen jako divák. Naostro pak budete přece jen klidnější, a budete mít aspoň zhruba představu, do čeho jdete. Vystavování NO je opravdu naprosto speciální, a nepřipravený vystavovatel by tam vypadal... srandovně.
Seznam všech výstav najdete třeba na webu ČMKU. vyberte si nějakou blízko a vyražte na čumendu.
Lucie

24.4.2010 19:24
czizecka

XXX.XXX.7.33

memmory napsal(a):
To Czizecka : No to právě nevím , ani kam se přihlásit a podobně ... potřebovala bych spíš tak radu , kam se přihlásit , na co se koukat a tak , nevím v životě jsem na výstavě ani já sama nebyla , takže netuším co je potřeba :D :-)

joo tak to já taky netuším hihi ale tak snad se to dá zjistit já se pojedu podívat na nějakou výstavu tak tam někoho vyzpovídám .))))) čubině je teď půl roku tak máme ještě chvíli čas

Přidejte reakci

Přidat smajlík