Na přepravu psů jsem vždycky používala kufr auta, kde byli volně, na dně kufru byla stará deka a auto bylo vždy typu "kombi". Jenže teď jsme si pořídili nové auto a ráda bych jej udržela alespoň v přijatelné čistotě. Mám jednoho pejska, který cestu v autě snáší špatně a do toho všudypřítomné bláto... Kenelku moc nechci (někdy vozím i 4 psy). Máte zkušenosti se speciál. plachtama či kobercema do auta? Jak se to v tom autě přichytí a jak treft správnou velikost, či na co si dát pozor? Nebo nemáte s tímto dobrou zkušenost? Připadá mi, že teď jsou in pouze ty kenelky... V čem či na čem přepravujete své psy ?
Já vozím psa v dodávce v kennelce, ono to ani jinak v mém případě nejde...ale co mám osobní autíčko, tak tam jsem strčila do kufru mříž a jezdí tam. Deka je celkem dobrá věc, koupila jsem v Lidlu za 150,- a je super. Má pásky s přezkama na připnutí k opěrkám sedadel. Super věc, můžu doporučit. Akorát je tam třeba doplnit síťku nad opěrky předních sedadel.
Dana
My máme obřího psa i auto, takže pes jezdí v kufru. Kufr máme proti extra blátu a podobným obzvlášť nepříjemným hnusům ochráněný linem Manžel vyřízl jeden velký kus lina, který přesně kopíruje podlahu kufru, díky tomu se ani nehýbe, i když není nijak připevněný a tlapká po něm obřík
Můžu jen doporučit! Písek a suché bláto prostě zametete malým smetáčkem a lopatkou, jinou nečistotu můžete lehce omýt mokrým hadrem. V létě pod lino zase snadno šupnu mrazící patrony z mrazáku a pes má tuplovanou klimatizaci
Když byla první psina malá vozili jsme jí na zadní sedačce - měli jsme koupený takový ten psí potah s uchycením za hlavové opěrky a otvory na bezpečnostní pásy - bylo to fajn ale zabordelení auta se zcela nevyhnete - uschlé blátíčko a písek se stejně nějakým způsobem dostane pod ten potah a chlupiska taky. Časem jsme hlavně do nového auta pořídili plastovou kenelku, kterou máme v kufru a vejdou se do ní obě čubiny a vedle nich zbyde ještě i místo na věci, které díky tomu že je kenelka pevná, na psíky nepadají. Ve starém autě kde vozím často i hromadu dalších psů (cizích) to mám vyřešeno tak, že kenelka je umístěná místo 2/3 zadní sedačky (tzn. vzadu je místo na jednoho člověka a bednu na moje psy) a kufr je celý volný pro ostatní psy. V kufru mám ochrannou plastovou vanu - kupuje se přímo na typ vozidla a stojí kolem 500kč. Má zdrsněný povrch takže psům neklouže a vyvýšené okraje, takže i v případě že psíci v kufru zvrhnou misku se nic neděje. Pro větší pohodlí tam pejskům dávám deku nebo staré osušky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tu psí deku z lidla mám taky ,ale v autě je stejně šílený binec,jak už tupíšete nějak se ten prach a chlupy dostanou okolo a je to stejně všude krom toho mýmu psu je to jako podklad dost nepříjemný nechce na to lehat. ted řeším to samé z novým autem ,´bude muset jezdit v kufru,ale to lino nevím ,asi by mi na něm neležel ,leda že bych mu na něj ještě dala nějakou deku.
K tomu linu - záleží, zda na něm leží pes např. doma a je zvyklý, my s tím nemáme absolutně žádný problém. Když vyberete i lino ne zcela hladké a měkké, tak ani neklouže Jestli dáváte do kufru deku, tak mě napadla ještě jedna možnost - lino, které má na spodní straně filc, potom stačí toto lino dát vzhůru nohama
Když koupíte v krámě kus lina prodávaný jako zbytek, vyjde to na pár korun a pes to rozhodně neproškrábne.
Absolutně dokonalá ochrana .... Již 4 roky používám v autě kombi následující.
Od značky trixie potah do kufru auta. Ten co se dává až nahoru - tudíž pokryje celý kufr až po okna a opěrky zadních sedaček.
Je voděvzdorný, pachu vzdorný, jde prát v pračce a je zespod protiskluzový, tudíž se neklouže po autě. Nato pes dostal obří pohodlnej pelech, kterej je též nepromokavej, takže se v autě nezdržuje psí smrad.
Protože mám psa v autě skoro nepřetržitě, vymyslela sem i to, aby se mi chlupy z kufru průvanem třeba - nedostaly dopředu do auta. Na mříž, co tam máme sem namontovala přesně na tvar auta síťovinu - kterou dáváme do oken. Je plechová. Sem tam nějaký chlup pronikne, ale většinou se chlupy dají sklepnout nebo rovnou vysát.
Nemám to nafocené celé...ale ten potah někde najdu. Stojí kolem 700,- a fakt je skvělej. Přidělání je na suchý zip na těch bokách a ten přilepený oboustranou lepící páskou k autu..ale přes leto se horkem v autě ta páska rozpiple tak, že se to odlupuje, a sjíždí. Takže to sme vyřešily takovou to horkou pistolou, a ta drží jak blázen.
sabina
napsal(a):
tady slíbená fotka. Tady to ještě nebylo pořádně přilepený.
Potah
se omlouvám mi vypadla fotka
fotky jsou se starým autem, dneska máme jinej pelech a ještě tu mřížku.
tady s pelechem...pes tam zalehne a moc se mu ven nechce zmetek...