Ano , problémy byly. U labradorky , musela brát trvale léky ( = trvalé nezanedbatelné výdaje). Nesměla zmoknout nebo se nachladit. Pak nepomohli ani léky. Ještě zdůrazním , že se nejednalo o nějaké ukapávání moči. Jakmile se postavila tak doslova vytekla. Velký pes - množství moče nezanedbatelné. Poslední měsíce jejího života , to byla fakt síla. To v moči spala
a nevěděla o tom.
Fenka jorka - taky problém , ale malý pes - malý problém.
Já osobně už bych nikdy do kastrace nešla , pokud by bylo jiné řešení. A vlastně bych z tohoto důvodu už fenu nechtěla.
pitimiti
napsal(a):
Já mám kastrovanou fenku Cane Corso a žádné problémy ani změny nepociťujeme. Teď je jí 5 let a vykastrovaná je cca rok a půl.
Mám taky kastrovanou fenku CC, v září to bude 5 let a absolutně bez problémů (ťuky ťuky) - teď měla v červnu 6 roků, naopak ji téměř vymizely všechny ostatní zdravotní problémy - je silná alergička, díky tomu měla oslabený imuitní systém a chytalo se na ní kde co. Druhá fenka CC mi teď poprvé hárá už skoro týden a na podzim z 95% půjde na kastraci taky, tentokrát ovšem laparoskopicky.
Tchýně má kastrovanou labradorku, je jí cca 5 let a problém s inkontinencí nemá - jen má teda velkou nadváhu a pohybové problémy (artroza v kolenou, operovaná kvůli ruptuře vazů). Ale nadváhu a s ní související problémy nevidím jako důsledek kastrace ale spíš jako důsledek absolutního nedostatku pohybu a krmení ve více než štědré míře
osobne znam dve kastrovane fenky ktere jsem znala i pred kastraci,jedna je labradorka,druha krizenka velkych plemen. Labradorka se nechala vykastrovat ve 4letech do ty doby pohodovi pes,zhruba mesic po kastraci se z ni stal nervni,ustekanej magor,kterej si vubec neveri a vyjizdi na vsechno preventivne,driv aktivni pes dnes lina tlustoska,inkontinence se u ni objevila po roce,druha krizenka se nechala vykastrovat hned po prvnim harani ze zdravotnich duvodu,trosku se zklidnila, par tydnu po kastraci cela oplesatila a trpi falesnou brezosti,protoze ji spatne vykastrovali,jinak je trosku vyjizdeci na feny ktere zrovna haraj a na psi co ji chtej cuchnout k zadku,ale to nevim jestli je dusledkem kastrace. Pokud neni fena nemocna nevidim jediny duvod proc ji prznit
Měla sem kastrovanou fenu kolie, inkontinence se objevila po dvou letech od kastrace. Léky Propalin, Efedrin zabíraly jen chvíli, bylo to zoufalé u takto osrstěného psa, fena ležela v kalužích moči a nevěděla o tom. Nemusím Vám popisovat jako zapáchala, řešili jsme to ostříháním srsti na zadních nohách a ocasu, ale stejně to moc nepomáhalo. Jedno léto jsme to nezvládli a srst se jí zapařila a napadly jí mouchy. Taky děsné. Taky jsme to vyřešili s veterinářkou. Moje zkušenost je te´d taková. pokud fena nedostane pyometru nebo podobný akutní problém, nekastrujte. To co sme si zažili my bych nikomu nepřála, nevím, co bysme dělali, kdyby jsme měli fenu v bytě, snad nějaké pleny, nevím, jak by u takto osrstěného psa držely.
Moje kolegině má 9-letou fenu kokršpaněla.Bydlí na vsi a fena se ukázala jako tulačka,proto ve 4 letech byla kastrovaná.Dva roky nic,pak začla intoxikace.Do 8 let to řešila injekce ročně,tenhle rok nyní musí už na druhou a veterinář předpokládá další zhoršení.Můj názor-pokud se nejedná o zdravotní důvod-pak ne!
jezevcice
napsal(a):
Měla sem kastrovanou fenu kolie, inkontinence se objevila po dvou letech od kastrace. Léky Propalin, Efedrin zabíraly jen chvíli, bylo to zoufalé u takto osrstěného psa, fena ležela v kalužích moči a nevěděla o tom. Nemusím Vám popisovat jako zapáchala, řešili jsme to ostříháním srsti na zadních nohách a ocasu, ale stejně to moc nepomáhalo. Jedno léto jsme to nezvládli a srst se jí zapařila a napadly jí mouchy. Taky děsné. Taky jsme to vyřešili s veterinářkou. Moje zkušenost je te´d taková. pokud fena nedostane pyometru nebo podobný akutní problém, nekastrujte. To co sme si zažili my bych nikomu nepřála, nevím, co bysme dělali, kdyby jsme měli fenu v bytě, snad nějaké pleny, nevím, jak by u takto osrstěného psa držely.
tak touhle hrůzou jsme si prošli taky, a v bytě! To peklo bych přála zažít všem zastáncům bezdůvodné kastrace (nemyslím důvody kterýma obhajují svoji vlastní pohodlnost)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
tak touhle hrůzou jsme si prošli taky, a v bytě! To peklo bych přála zažít všem zastáncům bezdůvodné kastrace (nemyslím důvody kterýma obhajují svoji vlastní pohodlnost)
Já bych to přála každýmu , kdo i přes varování , že tu ta možnost postižení je , to feně způsobí.
Naše fena měla zánět dělohy , jinou možnost léčby nám nenabídli , lituji , že jsem jim věřila a neusilovala o jinou léčbu.
Ano , byl to děs. Fena zemřela 28. 1. V zimních měsících - špatně se větralo , vše se špatně sušilo.
Ono se to tak lehce řekne : únik moči , ale mnozí z vás ani netuší o co kráčí. Věřte , je to děs . . . . .
rapotacka11
napsal(a):
Já bych to přála každýmu , kdo i přes varování , že tu ta možnost postižení je , to feně způsobí.
Naše fena měla zánět dělohy , jinou možnost léčby nám nenabídli , lituji , že jsem jim věřila a neusilovala o jinou léčbu.
Ano , byl to děs. Fena zemřela 28. 1. V zimních měsících - špatně se větralo , vše se špatně sušilo.
Ono se to tak lehce řekne : únik moči , ale mnozí z vás ani netuší o co kráčí. Věřte , je to děs . . . . .
protoze kazdy si pod tim predstavi jen par kapek. Ja si to tak taky vzdycky predstavovala dokud sem nevidela na vlastni oci co to je,to radeji preziju 2mesice v roce prani kalhotek nez tohle. Majitelum ktery tohle delaj jen ze svy pohodlnosti aby nemeli starosti s haranim,tak tem preju aby je tohle postihlo,jenom je mi lito tech psu a tech ktery tohle musi podstoupit kvuli vaznejsim nemocem
Mám kastrovanou fenku SBT v pěti letech a dnes 11,5 a absolutně bez problémů!!!!!!
Děkuji moc vám všem! Pro všechny....nejde o naši pohodlnost apod. vzali jsme si 10měsíční pitbulku z útulku a zjistili jsme, že je zřejmě zcela hluchá ( na test teprve půjdeme). Máme dva psy pitbully a vzhledem k hluchotě fenky fakt nehrozí, že bychom ji z nějaké "kolize" byli schopni odvolat..... proto zvažujeme kastraci a proto jsem chtěla znát vaše zkušenosti. Kastrovat bychom ji nechali případně na klinice v Brně.
ilisek
napsal(a):
Děkuji moc vám všem! Pro všechny....nejde o naši pohodlnost apod. vzali jsme si 10měsíční pitbulku z útulku a zjistili jsme, že je zřejmě zcela hluchá ( na test teprve půjdeme). Máme dva psy pitbully a vzhledem k hluchotě fenky fakt nehrozí, že bychom ji z nějaké "kolize" byli schopni odvolat..... proto zvažujeme kastraci a proto jsem chtěla znát vaše zkušenosti. Kastrovat bychom ji nechali případně na klinice v Brně.
nějak nechápu - to jakože kdyby slyšela, tak ji necháte při hárání pohromadě se psama, a kdyby náhodou nějakýho psa napadlo jí nakrýt, tak jenom zavoláte, pes sleze, fenka přiběhne ... ?
ilisek
napsal(a):
Nevím, z čeho soudíte, že bych byla tak blbá, ale myslela jsem třeba vyběhnutí ze dveří na zahradu apod.....
ono to tak z vašeho příspěvku vyznělo, ale když náhodou neuhlídáte, a fena vyběhne na zahradu, tak psi snad hluší nejsou - nebo ano ...?
nechci, aby to vypadalo, jakože se do vás navážím, jenom mě tohle nepříjde jako objektivní důvod ke kastraci - ten týden co má fena krycí dny se prostě musí hlídat každá, a člověk prostě v té době musí dávat větší pozor - viz vyběhnutí ze dveří.
ilisek
napsal(a):
Chtěla poprosit ty z vás, co máte doma vykastrovanou fenu, máte u ní projevy s inkontinencí nebo ne? Děkuji.
Mám kastrovanou vořešici, 10 kg, zatím nic (ale uběhly zatím jen 3 měsíce). Tchýně má kastrovanou vořešici, podobně velkou, kastrovaná už několi let a v pořádku. Jen je tlustá, ale myslím, že to by byla stejně.
U větší feny bych se toho bála...
Mám doma 2 vykastrované feny a nikdy žádné problémy nebyly.Jorkšírka je 3 roky po kastraci a nyní je jí 8 let,druhá je fena anglického buldoka.Ta je vykastrovaná 7,5 roku a nyní je jí 11,5 roku a užívá si života bez jakýchkoli komplikací.Umíte si asi představit jak vypadá-je mohutná,ne tlustá,takže by se nějaké obtíže daly předpokládat.Krmnou dávku jsem jí upravila tím,že kupuji granule pro seniory,jinak ji nechám ať si dá kolik zrovna chce.Je stále čilá a veselá,když má náladu,hraje si,když ne,odpočívá-je to spokojená důchodkyně bez jakýchkoli zdravotních problémů.Kastrace se neobávám,vidím v ní spíš výhodu když nechci mít u feny štěňata,alespoň s ní můžu kdykoli ven a nemusím ji hlídat před nechtěnými nápadníky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ilisek
napsal(a):
Chtěla poprosit ty z vás, co máte doma vykastrovanou fenu, máte u ní projevy s inkontinencí nebo ne? Děkuji.
Mám fenu velkého plemene (68 cm v kohoutku, 40 kg), 3 roky po kastraci, která proběhla v jejích 2,5 letech. Zákrok proběhl bez komplikací, rekonvalescence taky. Nikdy neměla problémy s inkontinencí, nezměnila se povaha, ani kvalita srsti. Zákrok byl proveden na VFU v Brně.
Kastraci doporučuji, vyhnete se možné pyometry, tedy zánětu dělohy, která může vést až k smrti. A samozřejmě eliminujete nebezpečí rakoviny dělohy.
měla jsem dvě kastrované feny. Jedna kastrovaná po zánětu dělohy cca. ve 4 letech (Dobrman) a někdy jí odtékala moč, ale nic hrozného (byla v bytě), tedy neměla ani žádné léky. Zemřela v 11ti letech. Druhá fena (Beauceron) kastrovaná po samovolném potratu a díky tomu otravě, kdy bojovala na kapačkách o život. Kastrována cca. v 7,5 letech a zemřela v 10ti.
Já měla kastrovanou boxerku. Kastrovaná v roce z důvodu obrovského zánětu( byla nalezená).
Cca 6 let absolutně bez problémů a pak 1x v roce injekce hormonů a byla bez problémů. Dožila se 14 let.
Tchýně má kastrovanou ořešici z útulku, 8 let, kastrovaná v roce a půl. V posledních dvou letech občas problémy, ale v pohodě korigované 1x ročně injekcí.
Zdravím všechny ….o kastraci feny se zajímám už přes 6 let, co jsme si fenku velkého plemene pořídili(37 kg). Nyní také stojíme před problémem v 6,5 letech zánět dělohy …naštěstí má otevřený zánět a hnis vytéká ven a díky včasnému rozpoznání se dá snad vyléčit. Jsme na začátku léčby …ale kastraci velmi zvažuji i když zánět zvládneme riziko, že se objeví znovu je více jak 90% a již nemusí jít o otevřený zánět a my mít takové štěstí............všichni zde píšete jen o kastraci , ale nikdo již nerozvádíte jak je fena kastrovaná( zda jí byly vzaty jen vaječníky nebo i děloha) byla bych moc ráda, kdyby jste připojili ještě tyto informace.
Pokud budou odstraněny pouze vaječníky mělo by být riziko úniku moči menší.?.
Uživatel s deaktivovaným účtem

romca
napsal(a):
Zdravím všechny ….o kastraci feny se zajímám už přes 6 let, co jsme si fenku velkého plemene pořídili(37 kg). Nyní také stojíme před problémem v 6,5 letech zánět dělohy …naštěstí má otevřený zánět a hnis vytéká ven a díky včasnému rozpoznání se dá snad vyléčit. Jsme na začátku léčby …ale kastraci velmi zvažuji i když zánět zvládneme riziko, že se objeví znovu je více jak 90% a již nemusí jít o otevřený zánět a my mít takové štěstí............všichni zde píšete jen o kastraci , ale nikdo již nerozvádíte jak je fena kastrovaná( zda jí byly vzaty jen vaječníky nebo i děloha) byla bych moc ráda, kdyby jste připojili ještě tyto informace.
Pokud budou odstraněny pouze vaječníky mělo by být riziko úniku moči menší.?.
Naše fenka (40 kg) má pryč i dělohu. Zákrok proveden před třemi lety, v jejím 2,5 roce. Je zcela bez problémů.