Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2010 11:58
ilisek

XXX.XXX.196.15

Chtěla poprosit ty z vás, co máte doma vykastrovanou fenu, máte u ní projevy s inkontinencí nebo ne? Děkuji.

23.6.2010 12:10
pupino

XXX.XXX.141.149

Mám již třetí kastrovanou fenu ,ve váze od 5-1O kg a ty dvě se dožily 13 let a bez potíží.Jen jsem upravila dávku granulí ,ale to až teď u té poslední.Té bude 7 let a nevidím žádný rozdíl před a po operaci.Jo, řekla bych, že jsou fenky mazlivější,aspoň ty mojesmajlík

23.6.2010 12:31
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Ano , problémy byly. U labradorky , musela brát trvale léky ( = trvalé nezanedbatelné výdaje). Nesměla zmoknout nebo se nachladit. Pak nepomohli ani léky. Ještě zdůrazním , že se nejednalo o nějaké ukapávání moči. Jakmile se postavila tak doslova vytekla. Velký pes - množství moče nezanedbatelné. Poslední měsíce jejího života , to byla fakt síla. To v moči spala
a nevěděla o tom.
Fenka jorka - taky problém , ale malý pes - malý problém.
Já osobně už bych nikdy do kastrace nešla , pokud by bylo jiné řešení. A vlastně bych z tohoto důvodu už fenu nechtěla.

23.6.2010 12:36
kikipet

XXX.XXX.53.1

Dvě kastrované feny, ani jedna neměla problém. Jedna malá kníračka, druhá irská teriérka. Takže lehčí váhy, s většími plemeny zkušenosti nemám. Možná záleží na tom jak je operace provedena - tedy na šikovnosti veterináře. :-)

23.6.2010 12:44
ilisek

XXX.XXX.196.15

Všem moc děkuji a budu ráda ještě za další zkušenosti.

23.6.2010 13:38
pitimiti

XXX.XXX.1.189

Já mám kastrovanou fenku Cane Corso a žádné problémy ani změny nepociťujeme. Teď je jí 5 let a vykastrovaná je cca rok a půl.

23.6.2010 14:35
vandat

XXX.XXX.91.34

pitimiti napsal(a):
Já mám kastrovanou fenku Cane Corso a žádné problémy ani změny nepociťujeme. Teď je jí 5 let a vykastrovaná je cca rok a půl.

Mám taky kastrovanou fenku CC, v září to bude 5 let a absolutně bez problémů (ťuky ťuky) - teď měla v červnu 6 roků, naopak ji téměř vymizely všechny ostatní zdravotní problémy - je silná alergička, díky tomu měla oslabený imuitní systém a chytalo se na ní kde co. Druhá fenka CC mi teď poprvé hárá už skoro týden a na podzim z 95% půjde na kastraci taky, tentokrát ovšem laparoskopicky.

23.6.2010 16:01
arnishei

XXX.XXX.80.39

Mám jorkširku kastrovanou v šesti letech a úplně bez problémů :-)

23.6.2010 16:27
efka

XXX.XXX.40.135

Tchýně má kastrovanou labradorku, je jí cca 5 let a problém s inkontinencí nemá - jen má teda velkou nadváhu a pohybové problémy (artroza v kolenou, operovaná kvůli ruptuře vazů). Ale nadváhu a s ní související problémy nevidím jako důsledek kastrace ale spíš jako důsledek absolutního nedostatku pohybu a krmení ve více než štědré míře :-(

23.6.2010 20:27
atika

XXX.XXX.213.155

Dvě labradorky, obě kastrované kolem třetího roku, obě bez problémů, dnes je jedné 9 a druhé 10 let. Sklony k nadváze měly před kastrací a jsou stejné i po kastraci, ale dají se v pohodě zvládnout přizpůsobením krmiva a pohybu. Ale to bylo i před kastrací, jsou to prostě popelnice.

24.6.2010 06:29
lupus4

XXX.XXX.94.19

fena greyhounda, kastrovaná v Irsku,inkontinence cca rok po kastraci - je na 1/3 dávky Propalinu
pokud nemáte závažný zdravotní důvod - NEKASTRUJTE

24.6.2010 07:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

U naší dobrmanky se silná inkontinence objevila cca 1-1,5 roku po kastraci:-(

24.6.2010 07:05
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

U naší lab. 1 rok po operaci.

24.6.2010 08:34
veradisia

XXX.XXX.124.89

osobne znam dve kastrovane fenky ktere jsem znala i pred kastraci,jedna je labradorka,druha krizenka velkych plemen. Labradorka se nechala vykastrovat ve 4letech do ty doby pohodovi pes,zhruba mesic po kastraci se z ni stal nervni,ustekanej magor,kterej si vubec neveri a vyjizdi na vsechno preventivne,driv aktivni pes dnes lina tlustoska,inkontinence se u ni objevila po roce,druha krizenka se nechala vykastrovat hned po prvnim harani ze zdravotnich duvodu,trosku se zklidnila, par tydnu po kastraci cela oplesatila a trpi falesnou brezosti,protoze ji spatne vykastrovali,jinak je trosku vyjizdeci na feny ktere zrovna haraj a na psi co ji chtej cuchnout k zadku,ale to nevim jestli je dusledkem kastrace. Pokud neni fena nemocna nevidim jediny duvod proc ji prznitsmajlík

24.6.2010 08:57
jezevcice

XXX.XXX.171.239

Měla sem kastrovanou fenu kolie, inkontinence se objevila po dvou letech od kastrace. Léky Propalin, Efedrin zabíraly jen chvíli, bylo to zoufalé u takto osrstěného psa, fena ležela v kalužích moči a nevěděla o tom. Nemusím Vám popisovat jako zapáchala, řešili jsme to ostříháním srsti na zadních nohách a ocasu, ale stejně to moc nepomáhalo. Jedno léto jsme to nezvládli a srst se jí zapařila a napadly jí mouchy. Taky děsné. Taky jsme to vyřešili s veterinářkou. Moje zkušenost je te´d taková. pokud fena nedostane pyometru nebo podobný akutní problém, nekastrujte. To co sme si zažili my bych nikomu nepřála, nevím, co bysme dělali, kdyby jsme měli fenu v bytě, snad nějaké pleny, nevím, jak by u takto osrstěného psa držely.

24.6.2010 09:57
juhaj

XXX.XXX.208.237

Moje kolegině má 9-letou fenu kokršpaněla.Bydlí na vsi a fena se ukázala jako tulačka,proto ve 4 letech byla kastrovaná.Dva roky nic,pak začla intoxikace.Do 8 let to řešila injekce ročně,tenhle rok nyní musí už na druhou a veterinář předpokládá další zhoršení.Můj názor-pokud se nejedná o zdravotní důvod-pak ne!

24.6.2010 10:43
hortova

XXX.XXX.240.130

Kastrovaná ovčanda ve 4 letech, teď rok a půl po kastraci a bez problémů. Povaha nezměněna.

24.6.2010 10:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

jezevcice napsal(a):
Měla sem kastrovanou fenu kolie, inkontinence se objevila po dvou letech od kastrace. Léky Propalin, Efedrin zabíraly jen chvíli, bylo to zoufalé u takto osrstěného psa, fena ležela v kalužích moči a nevěděla o tom. Nemusím Vám popisovat jako zapáchala, řešili jsme to ostříháním srsti na zadních nohách a ocasu, ale stejně to moc nepomáhalo. Jedno léto jsme to nezvládli a srst se jí zapařila a napadly jí mouchy. Taky děsné. Taky jsme to vyřešili s veterinářkou. Moje zkušenost je te´d taková. pokud fena nedostane pyometru nebo podobný akutní problém, nekastrujte. To co sme si zažili my bych nikomu nepřála, nevím, co bysme dělali, kdyby jsme měli fenu v bytě, snad nějaké pleny, nevím, jak by u takto osrstěného psa držely.

tak touhle hrůzou jsme si prošli taky, a v bytě! To peklo bych přála zažít všem zastáncům bezdůvodné kastrace (nemyslím důvody kterýma obhajují svoji vlastní pohodlnost:-|)

24.6.2010 11:36
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Inspektor Pišišvor napsal(a):
tak touhle hrůzou jsme si prošli taky, a v bytě! To peklo bych přála zažít všem zastáncům bezdůvodné kastrace (nemyslím důvody kterýma obhajují svoji vlastní pohodlnost:-|)

Já bych to přála každýmu , kdo i přes varování , že tu ta možnost postižení je , to feně způsobí.
Naše fena měla zánět dělohy , jinou možnost léčby nám nenabídli , lituji , že jsem jim věřila a neusilovala o jinou léčbu.
Ano , byl to děs. Fena zemřela 28. 1. V zimních měsících - špatně se větralo , vše se špatně sušilo.
Ono se to tak lehce řekne : únik moči , ale mnozí z vás ani netuší o co kráčí. Věřte , je to děs . . . . .

24.6.2010 12:40
veradisia

XXX.XXX.124.89

rapotacka11 napsal(a):
Já bych to přála každýmu , kdo i přes varování , že tu ta možnost postižení je , to feně způsobí.
Naše fena měla zánět dělohy , jinou možnost léčby nám nenabídli , lituji , že jsem jim věřila a neusilovala o jinou léčbu.
Ano , byl to děs. Fena zemřela 28. 1. V zimních měsících - špatně se větralo , vše se špatně sušilo.
Ono se to tak lehce řekne : únik moči , ale mnozí z vás ani netuší o co kráčí. Věřte , je to děs . . . . .

protoze kazdy si pod tim predstavi jen par kapek. Ja si to tak taky vzdycky predstavovala dokud sem nevidela na vlastni oci co to je,to radeji preziju 2mesice v roce prani kalhotek nez tohle. Majitelum ktery tohle delaj jen ze svy pohodlnosti aby nemeli starosti s haranim,tak tem preju aby je tohle postihlo,jenom je mi lito tech psu a tech ktery tohle musi podstoupit kvuli vaznejsim nemocem smajlík

24.6.2010 14:16
doda

XXX.XXX.17.189

Mám kastrovanou fenku SBT v pěti letech a dnes 11,5 a absolutně bez problémů!!!!!!

24.6.2010 14:21
holly

XXX.XXX.119.206

Mám zkušenost s dvěma kastrovanými fenami - obě po zánětu dělohy. Jedna doživotní problémy se srstí, druhá (velké plemeno) inkontinence....... Takže já bych nikdy nenechala zdravou fenu jen tak kastrovat. Můžete mít štěstí a bude v pořádku....ale taky to štěstí mít nemusíte.....

25.6.2010 08:09
ilisek

XXX.XXX.196.16

Děkuji moc vám všem! Pro všechny....nejde o naši pohodlnost apod. vzali jsme si 10měsíční pitbulku z útulku a zjistili jsme, že je zřejmě zcela hluchá ( na test teprve půjdeme). Máme dva psy pitbully a vzhledem k hluchotě fenky fakt nehrozí, že bychom ji z nějaké "kolize" byli schopni odvolat..... proto zvažujeme kastraci a proto jsem chtěla znát vaše zkušenosti. Kastrovat bychom ji nechali případně na klinice v Brně.

25.6.2010 08:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

ilisek napsal(a):
Děkuji moc vám všem! Pro všechny....nejde o naši pohodlnost apod. vzali jsme si 10měsíční pitbulku z útulku a zjistili jsme, že je zřejmě zcela hluchá ( na test teprve půjdeme). Máme dva psy pitbully a vzhledem k hluchotě fenky fakt nehrozí, že bychom ji z nějaké "kolize" byli schopni odvolat..... proto zvažujeme kastraci a proto jsem chtěla znát vaše zkušenosti. Kastrovat bychom ji nechali případně na klinice v Brně.

nějak nechápu - to jakože kdyby slyšela, tak ji necháte při hárání pohromadě se psama, a kdyby náhodou nějakýho psa napadlo jí nakrýt, tak jenom zavoláte, pes sleze, fenka přiběhne ... ? smajlík

25.6.2010 09:08
masoterianka

XXX.XXX.239.239

Mám dvě kastrované feny labrador a kokršpaněl. Kastrované cca v 5 letech, dnes 11,5 roku a nemáme žádný problém. Kastraci snášely skvěle, už po příjezdu domů byly v pohodě obě, krásně se hojily a dodnes žádná inkontinence, ani změny povahy..:-)

25.6.2010 09:48
ilisek

XXX.XXX.196.16

Nevím, z čeho soudíte, že bych byla tak blbá, ale myslela jsem třeba vyběhnutí ze dveří na zahradu apod.....

25.6.2010 10:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

ilisek napsal(a):
Nevím, z čeho soudíte, že bych byla tak blbá, ale myslela jsem třeba vyběhnutí ze dveří na zahradu apod.....

ono to tak z vašeho příspěvku vyznělo, ale když náhodou neuhlídáte, a fena vyběhne na zahradu, tak psi snad hluší nejsou - nebo ano ...?
nechci, aby to vypadalo, jakože se do vás navážím, jenom mě tohle nepříjde jako objektivní důvod ke kastraci - ten týden co má fena krycí dny se prostě musí hlídat každá, a člověk prostě v té době musí dávat větší pozor - viz vyběhnutí ze dveří.

25.6.2010 10:18
ilisek

XXX.XXX.196.16

Děkuji za vaši snahu, ale já žádala pouze o skutečné zkušenosti s kastrovanými fenami, o nic víc.... děkuji za pochopení, pokud nemáte vlastní zkušenost s kastrovanou fenou, nereagujte prosím na můj příspevěk,děkuji.

25.6.2010 10:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

vlastní zkušenost mám - viz výše:-)

25.6.2010 12:16
marcha

XXX.XXX.166.72

ilisek napsal(a):
Chtěla poprosit ty z vás, co máte doma vykastrovanou fenu, máte u ní projevy s inkontinencí nebo ne? Děkuji.

Mám kastrovanou vořešici, 10 kg, zatím nic (ale uběhly zatím jen 3 měsíce). Tchýně má kastrovanou vořešici, podobně velkou, kastrovaná už několi let a v pořádku. Jen je tlustá, ale myslím, že to by byla stejně:-(.
U větší feny bych se toho bála...

26.6.2010 12:31
bellinka

XXX.XXX.40.166

Mám doma 2 vykastrované feny a nikdy žádné problémy nebyly.Jorkšírka je 3 roky po kastraci a nyní je jí 8 let,druhá je fena anglického buldoka.Ta je vykastrovaná 7,5 roku a nyní je jí 11,5 roku a užívá si života bez jakýchkoli komplikací.Umíte si asi představit jak vypadá-je mohutná,ne tlustá,takže by se nějaké obtíže daly předpokládat.Krmnou dávku jsem jí upravila tím,že kupuji granule pro seniory,jinak ji nechám ať si dá kolik zrovna chce.Je stále čilá a veselá,když má náladu,hraje si,když ne,odpočívá-je to spokojená důchodkyně bez jakýchkoli zdravotních problémů.Kastrace se neobávám,vidím v ní spíš výhodu když nechci mít u feny štěňata,alespoň s ní můžu kdykoli ven a nemusím ji hlídat před nechtěnými nápadníky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2010 13:22

ilisek napsal(a):

Mám fenu velkého plemene (68 cm v kohoutku, 40 kg), 3 roky po kastraci, která proběhla v jejích 2,5 letech. Zákrok proběhl bez komplikací, rekonvalescence taky. Nikdy neměla problémy s inkontinencí, nezměnila se povaha, ani kvalita srsti. Zákrok byl proveden na VFU v Brně.
Kastraci doporučuji, vyhnete se možné pyometry, tedy zánětu dělohy, která může vést až k smrti. A samozřejmě eliminujete nebezpečí rakoviny dělohy.

28.7.2010 16:19
awake

XXX.XXX.184.85

měla jsem dvě kastrované feny. Jedna kastrovaná po zánětu dělohy cca. ve 4 letech (Dobrman) a někdy jí odtékala moč, ale nic hrozného (byla v bytě), tedy neměla ani žádné léky. Zemřela v 11ti letech. Druhá fena (Beauceron) kastrovaná po samovolném potratu a díky tomu otravě, kdy bojovala na kapačkách o život. Kastrována cca. v 7,5 letech a zemřela v 10ti.

28.7.2010 20:14
kachna

XXX.XXX.192.65

Nemám zkušenosti s kastrovanou fenkou, ale s hluchou hárající fenkou žijící s nek. psem. Děs děs děs. Chce to kotec a důsledně oddělovat.

28.7.2010 21:55
koumadla

XXX.XXX.79.85

Já měla kastrovanou boxerku. Kastrovaná v roce z důvodu obrovského zánětu( byla nalezená).
Cca 6 let absolutně bez problémů a pak 1x v roce injekce hormonů a byla bez problémů. Dožila se 14 let.
Tchýně má kastrovanou ořešici z útulku, 8 let, kastrovaná v roce a půl. V posledních dvou letech občas problémy, ale v pohodě korigované 1x ročně injekcí.

6.8.2010 11:04
romca

XXX.XXX.133.138

Zdravím všechny ….o kastraci feny se zajímám už přes 6 let, co jsme si fenku velkého plemene pořídili(37 kg). Nyní také stojíme před problémem v 6,5 letech zánět dělohy …naštěstí má otevřený zánět a hnis vytéká ven a díky včasnému rozpoznání se dá snad vyléčit. Jsme na začátku léčby …ale kastraci velmi zvažuji i když zánět zvládneme riziko, že se objeví znovu je více jak 90% a již nemusí jít o otevřený zánět a my mít takové štěstí............všichni zde píšete jen o kastraci , ale nikdo již nerozvádíte jak je fena kastrovaná( zda jí byly vzaty jen vaječníky nebo i děloha) byla bych moc ráda, kdyby jste připojili ještě tyto informace.
Pokud budou odstraněny pouze vaječníky mělo by být riziko úniku moči menší.?.

6.8.2010 11:10

romca napsal(a):
Zdravím všechny ….o kastraci feny se zajímám už přes 6 let, co jsme si fenku velkého plemene pořídili(37 kg). Nyní také stojíme před problémem v 6,5 letech zánět dělohy …naštěstí má otevřený zánět a hnis vytéká ven a díky včasnému rozpoznání se dá snad vyléčit. Jsme na začátku léčby …ale kastraci velmi zvažuji i když zánět zvládneme riziko, že se objeví znovu je více jak 90% a již nemusí jít o otevřený zánět a my mít takové štěstí............všichni zde píšete jen o kastraci , ale nikdo již nerozvádíte jak je fena kastrovaná( zda jí byly vzaty jen vaječníky nebo i děloha) byla bych moc ráda, kdyby jste připojili ještě tyto informace.
Pokud budou odstraněny pouze vaječníky mělo by být riziko úniku moči menší.?.

Naše fenka (40 kg) má pryč i dělohu. Zákrok proveden před třemi lety, v jejím 2,5 roce. Je zcela bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík