Neumí chodit u nohy normálním tempem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2010 10:28
simmbel

XXX.XXX.244.44

Ahoj, mám problém s labradorem, umí chodit u nohy, s vodítkem i bez (pokud bez, musím však příkaz asi každé 4 minuty zopakovat aby se soustředil). Problém, ale je, že už odmalička jaksi neumí (nebo nechce???) vyvynout normální tempo chůze, které vidím u ostatním psů co jdou páníčkovi u nohy. Vyloženě musíme jít poklusem, což je určitě pro mě dobré na kondičku:-), ale je to fakt nepohodlná rychlo chůze:-(, a třeba ted v létě v žabkách se tak rychle chodí blbě:-). Takže se psa snažím spomalit, poslechne, jenže to znamená opravdu tempo 80leté babičky s 15letým psem. Co chodíme normálně 15 minut, bychom šli tak hodinu i víc:-)). Jak jste na tom vy, konkrétně třeba i s těma labroušema? Jestli to dělají všichni nebo jen ten můj. Neumí chodit prostě krokem, buď je to klus nebo chůze, že by i slimák byl rychlejší. Nebo prostě pes takto chodit neumí a je na mě abych se přizpůsobila psímu tempu, pokud mu opravdu nejde se přizpůsobit lidskému?smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2010 10:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Každý pes umí chodit i vaším tempem. Spíš bych řekla, že jestli musíte přizpůsobovat rychlost psovi, ten pes prostě povel k noze neumí nebo nepochopil. Prostě k povelu patří i respektování rychlosti chůze psovoda.

Vzala bych na něj zase vodítko, do ruky dobrotu a vyšla bych, klidně hlemýždím tempem. Při předbíhání škubnout, jakmile se zařadí správně dobrota, prostě jako kdybyste to učila úplně od začátku.

22.7.2010 10:59
marcha

XXX.XXX.166.72

Jak je váš labrouš starý? Mému je osm a půl a chodí pěkně rozvážně, spíš je problém ho zrychlit - zejména v těhle vedrech:-). Pomalu neumí chodit beauceronka, takže myslím vím, co máte na mysli. Na cvičáku krásně, s pozorností, ale po vsi není "schopná" dojít 100 m na louku aniž bych ji třikrát okřikovala... smajlík

22.7.2010 11:08
simmbel

XXX.XXX.244.44

Je mu 7 let. No už jsem si říkala, že bysme se snad i znovu přihlásili na cvičák, chodil jak byl malý, něco mu to určitě dalo. Ale chtělo by to zlepšit hlavně přivolání a asi tu chůzi u nohy. Chodili jsme s ním na cvičák až jak měl rok, což jsme tehdy udělali chybu, měli jsme začít s "drezurou" už tak ve 4 měsících:-).

22.7.2010 12:12
veradisia

XXX.XXX.124.38

co ma mit pes zaroven s nohama psovoda u chuze u nohy?? Pokud pes dobre pochopi,ze tak ma byt, bude se prizpusobovat vasemu tempu

22.7.2010 15:56
taziza

XXX.XXX.213.178

Všichni labradoři jsou stejní :-|smajlíksmajlík

22.7.2010 18:06
janaa

XXX.XXX.124.90

Já myslím,že pes to chápal třeba i dobře,ale pokud se po léta tazatelka přizpůsobuje tempu psa a ne opačně,tak to pes považuje za správné řešení:-) něco jiného je,když se pes třeba v těhle hicech při delší chůzi courá,ale tohle je myslím naprosto jasné. Osobně při hodně dlouhé chůzi u nohy nevyžaduju úplně přesné kopírování mé nohy (kromě čuby,která ještě bude dělat zkoušky),ale toleruji krok dopředu dozadu,u krátké chůze u nohy musí jít přesně. Rozlišují k noze s plácnutím na nohu a u nohy,což je volnější. Každopádně ale se samozřejmě vždy řídí podle mého tempa a směru:-)

23.7.2010 17:29
adriana

XXX.XXX.156.34

Zkuste klikr,nebo target.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík