Marti, přáníčko bylo to nejmenší, četla jsem na leonech, jakou ti udělalo radost.... Myslím že tuším, jak moc máš Akimka ráda a jak to bolí, ta bezmoc...ale vím, že on je šťastný a je to bojovníček, strašně vám přeju, abyste to zvládli
No a věřím, že jste si to užili všici, ačkoliv taky si vždycky říkám, kdo s toho má "větší Vánoce", zda pesani, či my S dortíčkama sis teda vyhrála a ještě ta kytička tam na stole a to srdíčko....bezchybný a krásný
Jj za kytičku jsme ti vděčná, až teďka jsem si všimla, že květy jsou vidět i na tvé fotečce Kvete to fakt krásně, tak něžně.
Mně tadyk leží napapaniny kulatý a já se du mořit s hoknou, abych zítra měla pokoj
Jazvina měla dneska zase vražedný choutky
Ach jo, místo aby si člověk mohl chvilu užívat klidu, tak zase....
Bíšánek už mi nějakej den přišel nesvůj, nic určitýho, papá, štěká a hlídá, venčí se, ale prostě to není on. Přijde mi unavenější, spavější a ještě víc tulivější, jako by za mnou chodil a chtěl mi to říct....všimla sem si, že byť nemá čistej průjem, natož zácpu, hůř se mu kaká....a dneska se zvedl, pískl a zas si sedl ( jako když měl zapařený kulky, ale zapařenýho nic nemá ). Prohlédla jsem ho pořádně, nikde nic, prohmatala, a přijde mi citlivej v oblasti mezi konečníkem a kulkama....můžou to být jen žlázky, ale tomu by neodpovídala ta unavenost. Mám šílenej strach, že je to něco horšího ( prostata, ucpaný střevo, nádor... ) a do toho - možná mám už fakt myšky, možná ale taky ne - občas zachrchle, jako když by vdechl chlup, nebo tak....teplotu nemá....ach jo, ach jo....a chodí jakoby nadlehčeně na zadní, má je víc od sebe, tak opatrně ( opět, stejně chodil když měl zapařený kulíky ). Nedej bůh aby měl tu bolestivost ještě v oblasti bříška.....pak vidím ledviny, játra, slinivku....
Valíme k vetce a uvidíme, ale fakt s toho mám hrůzu, páč kdyby to byly jen ucpaný anální žlázky, proč by pak byl tak unavenej a to všecko? Snažím se před ním nebulet a nehysterčit, ale je to těžký....je to moje všecko....
Peti děkuju....
Vetka má od 14 h. asi zešílím do té doby. Moje vetka má bohužel dovču, tak půjdem tady k té, ta je taky dobrá, už taky moc pomohla, ale tak není to moje vetka. Nu kdyby se mi to nezdálo, furt je tu Jaggy....
Znovu sem mu měřila teplotu, u toho brouček spinkal a v klidu má 38 stupňů, což je dobré, myslím. Tže teplotu nemá, podteplotu snad taky ne....ale ten konečník a okolí má citlivý dost....vím, že možná zbytečně šílím, jenže je to Agbíšek no...můj jedinej....a prostě nesedí mi ta únava....sem ještě nána na netu četla o tý pojebaný prostatě, nádorech a zánětu a co všecko za šílenej bordel to může udělat i mladýmu psovi, obzvláště sexuálně pako psům, což on je!!! Tadle vetka tu kdyžtak má sono i rtg, tak snad by to odhalila...radši už nic hledat a číst nebudu, sem se s toho úplně vyděsila
Dám ti určo vědět, neboj, asi na email ju.
Peti tak jsme zpátky, Bíšulka byl prohlédnut, promačkán, žlázky vymačkány, byly plný, hlavně jedna a měly špunt, přes kterej to asi samovolně právě nešlo, ale zánět čistej tam nebyl, přesto dostal raději protizánětlivou injekci. Bříško má krásně měkký, nikde nic není, ovšem mé tušení bylo správné s tou prostatou! Má ji krásně hladkou, pravidelnou, tže nádor, ať benigní či zhoubnej, tam snad není, ale je troška zvětšená, ne moc, ale troška ano. Každopádně sem jí popsala všechny ty věci, a ona mi říkala, že ta spavost a únava může být s těch žlázek, bolí to a unavuje, konečník má čistý a hovínko v něm má krásnou konzistenci, tže ani tam by nemělo být nic hnusného nádorovitého....to kakání horší a ulevování zadním nohám prej dělaj jak právě plný zašpuntlý žlázky, tak prostata, i když v jeho případě ty žlázky, ptž ta prostata je prý zvětšená opravdu nepatrně.
Dostal ale prášky na zmenšení tý prostaty, páni, na 5 dní 1024,- Kč! Ovšem působí to cca 5 měsíců. Ale říkala mi, že kastrace u něj by nás u ní přišla na max. 2000Kč! A jelikož od té doby, co vím, že je erotoman, tak vím, že jednou by tu kastraci asi podstoupil - právě kvůli té prostatě, páč jinak bych ho nekastrovala, než ze zdravotních důvodů! - tak su ráda, že ona má vybavení a super ceny, teda ty ceny aspoň zatím že
No, tak ho budu nadále sledovat a doufat, že za všechno mohly jen žlázky a modlit se.....ale spadl mi kamen ze srdce, snad né předčasně
Chtěla bych napsat, jak hroznou mám radost, ale bojím se zakřiknutí, tak se nebudu radovat...
Moc děkujeme za ty palečky a pacičky Peti, moc nám pomohli
huráááá super zprávy!
taky jsem ráda za tebe, že to je ,,jen,, tohle a doufám, že to u toho zůstane.
asi toho byl plný a nebylo mu z toho dobře, proto byl takový jaký se ti zdál. vymačkalo se to a určitě bude co nevidě zase čiloučkej
2000,- je opravdu dobrá cena, když vezmu kolik stojí jen sedace na jeho váhu mě na Indyho asi 700,- před rokem.
z čeho se ta prostata zvětšuje? to je hormony?
Jj Peti, hormony, testosteron A Bíša je jaksi jeden velkej testosteron že
Tož když sem to zjistila, jakej je erotoman, před těma třema a půl rokama, tak první co mě šviclo bylo: Bude mít problémy s prostatou! Jenom sem to nečekala tak brzo no....i když brzo, teďka mu za pár dní budou 4 roky, a když mu i Efram voní jak fena a šílí z něj, tak vlastně má ten testosteron porád " v akci ", tož se vlastně není čemu divit. U starých psů je to jak u starých chlapů, prej na prostatu trpí až 80% starších psů, však u Gríšy to taky sleduju jak ostříž už nějakej rok
U něj je dobrý, že bych krev v moči viděla hned, páč má dlouhý bílý chlupy.
Joj plnej toho byl, mačkala mu to na několikrát, jak tam toho bylo! U toho jednoho pištěl, u toho druhýho už ne, má ten jeden vždycky horší
Přesně, taky mě ta cena zarazila, ale tak kdo ví, za kolik by to bylo s inhalační anestezií, páč my sme myslím mluvily o normoš
Bíšánek se mnou teďka v kuchyni vaří kuřecí prsa na smetaně, koštoval zda nejsou zkažený jo a teďka kontroluje, jak se pečou, miláček
Ahojda!
Mati tak co Bíša, už je v pohodě?
Já měla dnes ráno, našla jsem si klíště na boku, přímo na bůčku naši se mi ho snažili vyndat, přetrhli ho a zůstala mi tam hlavička
tak jsem ted googlila co s tím, prý to vyhnisá a pokud by bylo nakažené, tak prý to hlavička neovlivní, tak nevím. ďoubali se v ráně jehlou, něco vyndali, ale tak milimetrová černá tečka tam je
včera jsme byli na houbách, našli jsme toho hafo, takže mám dnes k obědu smaženici včera jsem jí měla 2x, dlouho jsem neměla takovou chuť na houby
Ahooj Peti, jj děkuju za optání, Bíšánek byl už druhý den skoro zase on a dneska je už úplně zdravučkej Bíšáneček ťuk ťuk ťuk....
prej přímo na bůčku, já s tebe dostanu infoš
Ta hlavička je na prd, kámošce se to stalo taky a šla s tím radši k doktorovi a ten jí to odborně vyndal s tím, že se tam nemá nechávat vůbec nic, ani kousíček kusadel! Dostala na to nějakou mast a za týden s tím šla na kontrolu, vzali jí krev a naštěstí dobrý, ale stejnak prej dostala atb na cca týden, páč se jim to nějak nezdálo. Jako mně to tenkrát - je to asi rok - přišlo přehnaný, ale když vidím ty bestie, jak je to plný nemocí a všeho, čék to rozčtvrtí, rozmačká a upálí ( teďka nemyslím jen klíšťata, ale ja hovada, kloše - a že jich letos je!!!, komáry, pavouky atp. ) a vono to furt žije a vypouští bordel, tfuj tajbl
Tak to hlavně hlídej Peti, a kdyby se ti cokoliv nezdálo, šup k doktorovi! Radši si s tím moc nezahrávat...
Joooo jako my!!! Taky sme včera byli, našli sme tuny a měli včera smaženici a pak smažený bedle, dneska smaženici a zítra budu dělat masíčko s houbičkama a brambůrkama Taky už mi chyběli, jenže tadyk nic nerostlo, minulej týden sme byli, a nic, ani mochča červená, zelená, ani holubinky, ani jiný nejedlý humusky, píchavky, nic! Ale po tem teplým dešti valijou, jak blázni
Všude už sbírali lidi, na brněnsku, pardubicku a českobudějovicku atd. kde mají tepleji, a my tadyk furt nic, už sme mysleli, že budem snad na houby jezdit přes půl republiky
Inu hub není nikdá dost
Co říkáš na to nečasí? Půlka evropy plave, druhá hoří..... Chudáci lidi....u nás to taky nějaký vesničky v okolí zaplavilo, tak se snažíme pomáhat, kde můžem, jako při každých záplavách. Je strašný vidět tu bezmoc lidí, ale když čék vidí tu radost a vděčnost za pomoc, co jim může dát, vyklízet, poklízet a tak, je to největší odměna, hlavně u starých lidí
Ti toho sami moc nezmůžou a nevím proč, ale hodně z nich je úplně bez pomoci rodiny
Ale tadyk to je ještě pohoda, zato to Liberecko a tak, to je děs. Tam je potřeba každá ochotná ruka a noha. A co u vás Peti? Máte tam řeku, plavali jste?!
Tak to je skvělý, že Je Bíša zase Bíšou
pokud pupínek něco udělá hned půjdu. na webu psali, že pokud něco zůstane, většinou to do 3 dnů vyhnisá samo. brodila jsem se v lese totiž takovým křovím, kde rostly křemenáče, a ten zmetek tam na mě určo skočil našli jsme strašně moc pravých hřibů, skoro žádné podoubáky, těch je vždy nejvíc...
a občas kovář, kozák, růžovka. taky byl lidí plný les, jak říkáš.
Mati my vůbec nic... Labe a Orlice je možná zvýšená, ale nevím o ničem tady v okolí. počasí se zase zbláznilo, já myslela, že voda si dá už pokoj. je to děs, když někomu srovnají barák se zemí kvůli ,,jedné pitomé vodě,, přišlo to hrozně rychle a řekla bych, že to nikdo nečekal, na povodně začali upozorňovat, až když už byla někde potopa. ještě ten min. týden jsme v tom Liberci byli, jak nás okradli
Právě, já do lesů, tže aj na proťápky se štěndy, lezu navalená, jak eskymoš Normálka kotníčkový zavřený boty, dlouhý kalhoty a lehká bunda, nebo mikča. Míťa měl včera triško s krátkým a jedno sem na něj lozící ulovila
Nejlíp jsou na tom psi, na ně to nechce, páč maj pipetky, tže jak je muchlám, a já je žmuchlu aj na proťápkách že, páč sou prostě tumlíčkovití
, tak to přeleze na mě
Ale zatím sem je odhalila nepřisátý ještě....
U nás v lesích nikdo, teda v tom "našem", tam byl klid vždycky, je to takový zapadlý a nepřístupný Ale někdá tam jednoho dva lidi potkáme, ovšem ojediněle. Naštěstí, do lesů plných lidí já nemůžu, nesnáším to
Všici na sebe pořvávaj, lezou jak tanky....nene
Potřebuju poslouchat "zvuky lesa", sledovat srnky, zajdy, káňata, straky, sojky....a semo tamo se mi zadaří i zahlédnout houbu a jedlou
To Míťa zas čučí jen po houbách, leze po čtyřech a je "v houbovém opojení" dokud ho nedotáhnu do auta
Já to houbaření beru jen jako příjemné zpestření, ale nešílím jak on
A Bíšánek chodí se mnou, můj věrný houbařský, my si rozumíme, posloucháme les a život v něm, sledujeme vysokou a ptáky, prostě pohoda a kolem nás leze po čtyřech Míťa a tiše, se zamilovaným pohledem na houby, sbírá a sbírá
Včera sme s Bíšou takhle dřepěli, já na pařezu, on hajal vedle a sledovali a poslouchali les, Míťa trčel někde nalevo od nás, ne na dohled a hystericky "kosil" jedno místečko plné hub a najednou proti nám letěla srna se srncem! Bíša o nich musel vědět ještě před tím, ptž najednou ztuhl a zbystřil, ale zůstal ležet, já je uzřela až později. A oni valili k nám, myslela sem, že nás oběhnou, ale ne, tak sem čekala aa až bylo jasný, že nás jako hodlaj přeskákat , zvedla jsem se. Jen zvedla, beze slov. A v tý samý vteřině se vymrštil z lehu Bíša, máme evidentně stejnou "ochrannou vzdálenost" kolem nás
Bíša se též vymrštil v tichosti, odmala ho učím, aby v lese nehlučel
Srny chudery stoply na místě, kopýtka zaryli až kamsi a na místě se otočili a metelili pryč, leč přesně směrem, kde byl Mí. Když sme se pak shledali, říkal Mí, že letěli na něj, a jak se pohnul, uhnuli mu a zmizli za oplocenkou v mladém lesíku
Jejich úprk se vysvětlil o 5 minut později, kdy ze směru, odkud vyběhli, vylezli dva houbaři. To už Bíša nebyl tiše, ale pěkně bručel a posléze zařval, neb Míťa se s nima dal do řeči a oni se zastavili a koukali na něj že A to byli od nás dost daleko, ale Bíšánek si holt hlídal svůj les, svoje houby, svoje srnky, svoje pánečky
Tak sem všici měli zážitek. Pak sme s Bíšou ještě objevili ropušku v prasklým pařezu, měla tam shora až dolů díru velikosti desetikačky, a tam byla schovaná a občas vyjukla Pak nám těsně nad hlavou, když sme opět tiše dřepěli, proletělo káně, neuvěřitelně umí mezi hustými stromy lítat, ač se křídly dotýká kmenů, letí tiše, jen závan větru od křídel byl cítit
nebylo to poprvé samo, ale pokaždé nás to s Bíšou uchvátí
Nojo, my si to s Bíšou umíme užít, tu přírodu, s ním se dá všecko jako s Batulkou, je to bájo
Mati to zní fantasticky to poslouchání přírody. kdyby nebylo klíšťat a další havěti rozvalila bych se v lese a ležela tam, dokud bych nenabila potřebnou energii. věřím, že by mě to pomohlo. dneska mě bolí mozek zas. uplně bych ted uvítala takový relax v přírodě, na dece, spala bych a vnímala vůni lesa a zpěv ptáků
Mí je takový vášnivý houbař? možná že když je na těch 4 tak je vidí předi jen líp
s mým pokulhávajícím zrakem bych to možná taky uvítala, v jednu chvíli mi to celé splívalo do hněda. listí, houby...
to bylo ale asi tou vodkou co jsem měla den předtím
můj táta je jak nemocný, je schopný jet 2 x denně do lesa, ráno na 6. a pak třeba ve 3 odpolko znova
kdyby k nám takhle příltla srnka v lese natuty by se za ní Indy rozběhl, Hagi možná ne, nebo by se dal uřvat, ale Indy jde přes mrtvoly, paličák neposlušnej. budu mu zas muset dát trošku do držtičky, protože zas honí kočky a nedá se odvolat. jednou za čas potřebuje přes hubu, aby nebyl tak rozjetej
stejně to není fér, na psy to neleze, maj pipety a co máme my? repelenty, který nefungují. brala bych taky nějakou pipetku pro lidi. ale jak znám naše zdravitnictví a zdravotnictví celkově, tak bysme si to finančně asi ani nemohli dovolit
Jj ta havěť a hlavně klíšťata mě taky odrazují od toho, si v lese lehat, a když už, tak na deku a navlečená. Zatím mi jako repelent zabral Predator Maxx, drahej je teda fest, pidi flaštička 180 Kč, ale zabírá na klíšťata, komáry, hovada, kloše a aj otravný mouchy a muchničky! Ovšem nevím, jak dlouho, nastříkala sem ho na sebe jen když byly takový hice, že se v hadrech dlouhých prostě vegetit nedalo a málem sem se otrávila sama, ale zabralo to
Jo, Mí je ne vášnivej, ale poťapanej houbař - viz. tvůj taťka To je přesně aj Mí
A přesně peti, sme stejný! Taky nic nevidím, občas mi to všecko splyne v jednu hněď, a to su menší, Mí je vidí aj ze stoje, ale páč leze do míst, kde se musí ohýbat aj Bíšánek, tak se obvykle pohybuje po 4
Prej vodkou den předtím Ty si taky číslo!!!
Tak přemýšlím, na co tu slepotu budu svádět já?! Když ty na vodku....
Bíša by za srnkou asi taky letěl, ale jinak se nechtá stopnout, když nejsou tak blízko. Ovšem hlavně chodí na řemenu, v lese tuplem Tže je honit nemohl, ale on ani nechtěl, jen z lehu vylítl do luftu a pak se zastavil, vodítko se sotva napnulo
On už to zná
Hihi, Indy je jak Frííí, divočák Frííí teda poslechne, kupodivu, ale nevím, co by udělal, kdyby byly takto blízko ( byly od nás necelý 4 metry!
), páč to jsme spolu ještě nezažili
Ovšem doufám, že by poslechl jako vždy, i když je na volno - což v lese prostě není - páč jeho nezajímají jiný zvířata, jen psy, tam máme problémy furt
Tak přes držtičku jo Jj to znám, někdo to občas potřebuje "přiklepnout" do hlavy zpátky, to slušný chování
Přesně přesně, aj kdyby u nás zdravotnictví lidi k pipetám pustilo, nikdo by na to neměl A je to na prd, ačkoliv my zase jsme rozumnější a nevymetámě všecky vysoký trávy, keře a podobný houští, jako ti naši chundeláči
Bíďa měl dneska den teda, vrátili jsme se z proťápky a všude bylo nějak moc lidí, pubošů ve dvojicích, Bíša byl evidentně naštvanej a když jsme potkali už snad pátýho člověka, tak už bouchl, měla sem co dělat, safra su dneska nějaká vyfluslá a on mi teda nic nedaroval, jak kdybych za ty lidi mohla Anebo cítil, jak su otrávená a vzteklá taky....každopádně jednu chvíli jsem i už fakt myslela, že poletím na hubu, nečekala sem to, on vylítl doboku a voni tam v lese pubošský milenci vopřený vo strom
Ach jo....ukočírovala sem to tak tak a to ještě nejspíš díky kvílivému a vyděšenému NE! co mi vylítlo někde z hrudníku a na který Bíša na vtéřu reagoval, než sem nabrala rovnováhu, pak zas zabral, ukecat se moc nechtěl nechat, no vzali sme to dom fofrem a slíbili si, že tudle trasu už zas dlouho nepůjdem, až na podzim a v zimě, to tam není noha
No a nesmýkne von se mnou pár kroků před barákem, páč se tam ploužila nějaká čtveřice vysmátých pubošů? Sem normálně cítila, že už prostě nemůžu ne, tak sem jen pištivě zařvala ( znělo to dost hystericky
a puboše to vyděsilo dokonale ): "Tak si běž debile!!! Já už nemůžu!!!" Tos měla vidět, Bíša se na mě otočil v letu, dopadl a zůstal stát, jedno voko na mne, jedno na nich jo, vodítko natažený jak struna. Voni taky ztuhli a takhle sme tam všici stáli několik vteřin nejspíš, než sem jemně drncla vodítkem a hekla: "Pojď!" A on šel, zatímco oni ne, dokud sme nezmizeli
Sem se zas rozkecala jak stará Blažková, a to sem ti chtěla ještě napsat, jak je Bíša zachránce, jak mě ukázal nebezpečí, který se potvrdilo až o pár týdnů později!
asi se vyplatí do repelentu investovat já mám difusil asi za 60 Kč
pobavila jsi mě, že ses málem otrávila sama, ta havěť je už tak rezistentní vůči všemu, že je větší riziko že ublížíš sobě než jim s tak silným přípravkem
táta byl včera od 15-18h na houbách, přitáhl si domů další klíště, zase si utrhnul hlavičku, ale podařilo se mi mu to vytáhnout celé.
no fakt, večer předtím jsme měli rodinnou sešlost a já pila domácí griotku, višničky v rumu, ale nějak to na mě nepůsobilo neb jsem se předtím narvala utopenců. tak mi neteř namíchala tu griotku s vodkou, zda mi to pomůže. a pomohlo velmi rychle šli jsme spát asi o půl 2. a hned ráno na to o půl 8. na houby
takže mi to trvalo, než jsem našla první houbičku.
dokážu si představit, jak byli ti mlaďáci vyjukaní, když jsi Bíšoví řekla, ta si teda jde museli stát pěkně opaření, při představě, že by teda šel
a pár nových chlupatých fotek z dneška, jen jsou trochu do hněda,ale neva
Hagánek smraďánek ( jak mu říká tatík)
a ještě jeden Hagánek smraďánek ( ted ale vážně smrdí, jak se hodně koupali a zatuchli)
Nádhera fotky Peti! Hagulka je tam prostě zase úplně dokonalej!
Ten jeho pohled, vážně bych ho umačkala!
A co to je za kytičky?
Indýsek je taky krásnej, a jak se hrdě tváří
Ten je v muškátech že?
No a s toho koupání vyvětraj neboj, párkrát je pročešeš a proženeš ve vichřici, až bude a je to
Sím tě, jak to děláte, že těm klíšťatům rvete hlavičky? Hlavně na to pozor, ať nejste nemocinkatí !
Júúú mňam mňam, višničky v rumu, to můůůžu Mňamky! Šmane, ale kombinovat to s vodkou, se nedivím, že si pak neviděla houbičky
Jj opaření byli a já červená jak rak, ostuda na entou, doufám že už je nikdy nepotkám Nu nepotkám, páč já se na ně radši nedívala, tže vlastně ani nevím, jak vypadaj, tudíž potkat je, nepoznám je....taky výhody hele
Včera sem posekala trávníky, je šílený jak to roste, letos sem se teda nasekala opravdu dostatečně Tak to tu chvilku zas bude vypadat jakž takž upraveně, než zaprší....
A má pršet do konce srpna nejméně
Ach jo, léto už nebude, už bude chladno a podzimně, aspoň tadyk, ráno tu bývá normoš 7-7,5 stupňů, přes den to vyleze ve stínu horko těžko na 22 st., prostě kosa! Co bych dala za pár dnů hustokrutýho tepla
Tak mi právě došla MMS-ka od Sabči ( mám vás všecky pozdravovat ), jsou s Gabulkou v Hrvatsku Krásná fotka Sabči s Gabulínkem v moři
V sobotu se budou vracet a páč sou tenhle víkend GP-čka ( čili Grand Prix 2010 v Brně ), tak se snad v neděli uvidíme
My to nepropásnem žádnej rok
Jo jinak ti Peti ještě musím napsat o svém záchranářském Bíšánkovi jo
Máme tu v lesoparku takovej dřevěnej krytej most ( viz. foto ), přetíná vlastně ve stráni potůček, ale i když se dá obejít, ten most, buď vrchem po silnici, bo kolem přes ten potůček a šouší , je to na prd a tak se chodí jen přes něj. Naše proťápky, pokud nejdeme na jinou stranu, či nejedeme jinam, vlastně jinak, než přejitím toho mostu nezačínají. No a je to pár týdnů, co Bíša před mostem zastavil ( chodí tam celej život, jako všici psi a lidi, občas se nějaký trám ginglal, ale nic hroznýho, občas to pospraví ) zastavil a jaksi se mu vůbec nechtělo na něj vlézt. Říkám mu ať jde, co blbne, tak nakonec šel, ale hlavu dolů, čučel pod nohy, pak vedle sebe, celej nejistej, jak nějaký pako, co žilo celej život ve sklepě a nic krom sklepa nevidělo
Naštvalo mě to a ještě sem si říkala, že ta senilita u něj přichází nějak rychle ( njn, su prostě blbej, nevnímavej člověk! ). Druhej den to samé, třetí taky, pak sme tam několik dnů nešli ( měním trasy aj místa kam chodíme, jezdíme atp. chápeš ). No a pak sme tam zas ťapkali a to už Bíšan hodil stopku a odmítal tam jít, táhla sem ho na vodítku jak kozu na porážku, všimla sem si jako, že se některý trámy troška víc ginglají jo, ale aj kdyby se některej propadnul, což už se taky stalo, propadne se ti noha, nic víc, sou úzký a blízko sebe. Jenže pak se Bíša uprostřed mostu zarazil a jukl nahoru na tu střechu a zabručel!!!
To už mi cosi říkalo, že blbá su tady já, ne on a fofrem sme to přelítli. Další den sem šla po silnici. A pak sme začali chodit kolem toho mostu, sice se čék musí vyškrábat do zarostlýho kopce ( klíšťata a pavouci mají rej!
), prolízt hlubokou strouhu s potůčkem a zas vylízt nahoru, ale furt lepší, než přes ten most, bo po silnici. Nooo a je to měsíc, co z té střechy spadl trám!!! 14 dní na to byla vichřice a na most spadly dva stromy a střechu pošramotily, tže spadly další trámy. To už ale ten most zavřeli!! A před týdnem se propadlo několik trámů na podlaze, prej tam nějaký lidi chodili i přes cedulku a pásku, že je to zavřené a jen na vlastní nebezpečí a propadli se. Nic se jim nestalo, pár odřenin, páč ten mostek není vysokej a dole je pidi potůček, ale i tak. A tož sem zpětně vzpomínala na Bíšovo divné chování a uvědomila si, že on to musel vycítit daleko dřív! Páč těsně kolem toho mostu chodil bez problémů, ale na něj odmítal vstoupit
Musel cítit, že se ten most rozpadá
Akorát že cedulka je tam už nějaký čas a nikdo se k opravě nemá Teda nikdo, patří to hraběnce, aj s tím lesoparkem, jenže zatímco dřív se o vše starala pořádně a preventivně, teďka na to nějak kašle, stromy v lesoparku neošetřuje, tže padaj a vyvrací se, na mostek taky prdí....
Tak netuším, jak to budem s Bíďou dělat v zimě, to se přes tu strouhu nedostanem, budem muset po silnici, a to je na nic, neb část cesty jdem lesoparkem, než dojdem k mostu, a takto o tu část přijdem
Ale jsem na Bíšánka strašně hrdá a hlavně jsem poučená, že už ho budu vždycky "poslouchat" a řídit se jím, páč on ( resp. všecka zvířátka, pejsci ) ví mnohem mnohem víc, než my ubozí a zcela zdegenerovaní lidi
Ahoj !
věřím, že oni zkrátka vědí víc než my, že Bíša prostě tušil. přístě na něj dej. ale na druhou stranu vypadá to tam ohromně romanticky, ještě jak je to zasněžené teď už teda asi ne, ale z té fotky
co děláte jinak? já v práci na prd... začínám z toho být nešťastná, jak se nedaří vidím to tak, že budu brzo nezaměstnaná
Hanka je stále na chalupě? Přijde mi, že je počasí jak v září, já chci ještě léto!!! ale obávám se... že je konec. už nejsou dlouhá teplá léta, jsou deštivá a krátká
Naši jeli v neděli do Maďarska s karavanem, tak si užíváme klídku a pohody doma
včera jsem sekala trávu, aby měli slípky co papat, a když jsem jim to šla vysypat, sebrala jsem rovnou i vejce a málem mě trefilo. přímo nad mou hlavou, jak jsem se pro vejce sklonila, sem zavadila o obří pavučinu a na ní o ještě vetšího křižáka uplně sem zkoprněla. měl zadeček snad 3cm velký
ještě ted mám husinu jak si ho představím.
Ahoj holkyyyyyyy
Všechny Vás mooooc zdravím a Matě se omlouvám, že sem se neozvala. Mámě se totiž v Chorvatsku stal dost ošklivej úraz hlavy, zůstala tam v nemocnici. Den odjezdu sme jely vytahovat stehy a nakonec ještě po cestě zkončily v koloně, která se 5 hodin ani nehla z místa.
Dopadlo to tak že v vyjíždění v 5 hodin ráno sme se dom dostali v 23:30 v noci. Já totálně vyš'tavená z jízdy a nervy na dranc. Chtěla sem přijet, ale nějak sem nato samým vybalováním, praním a uklízením totálně zapomněla. Nakonec sem byla ráda, že sem ráda.
Dovolená krom teda máminého úrazu byla neskutečná...Gabo jel hlavně proto, aby se zlepšil jeho zdr. stav ohledně pupínků. A jak je vidět, asi mu to prospělo. Asi se tam budem muset odstěhovat, nebo pořídit místo bazénu s chlor. vodou, vodu slanou.
Jinak sem netušila jak moc se chorvati bojí psů. Přišla sem si jak kdybych šla s kalašnikovem a mířila na každýho proti mě
Ale co už, měla sem v tom davu lidí každý den volnou cestu
Nisméně přidám fotečku.
Tady sledujem lodě
Ahoj! Hlásím návrat z divočiny, to byla pohodička a klídeček Ale hurá zas do všedního života mezi lidi
Peti japato, že je to v práci tak špatný? Nejsou kšefty, nebo co se děje?
Hanka asi bude na chalupě, dokud nezapadají sněhem Ale máš recht, po ránu tu máme normoš 7,5 stupně, přes den to jakž takž jde, ale je už cítit takový to lezavo podzimní, vůbec není léto
Kéž by aspoň ten podzim byl hezkej, leč obávám se....
Júúú dovča s karavanem, to musí být boží Sem si vždycky přála, vyjet na cestu kolem světa, neomezenou časem a financema samo že
, ve velkým karavanu! Ne auto s karavanem jako vlekem, ale prostě velkej karavan
Doufám, že si to vaši užijí naplno a vrátí se v pořádku a plní krásných vzpomínek
Šmarjáááá Peti, ta šestnáctka v slepičí budlině, úplně mě zamrazilo!!! Živě to znám!!! Stalo se mi to loni dvakrát!!! Od té doby tam lezu opatrně a voči mám aj na zádech
Brrrr, muselas chuděro šílet viď?
Sabi čáááu, tak hlavně že jste v poho dojeli dom, je už mamka v pořádku? A co dělala sím tě? Njn, nejen chorvati se bojí psů, a on Gabo vypadá drsně, i když teda mně připadá neskutečně žumlavej, ale já nésu normoš
Fotěnky jsou úžasný, moc vám to sluší!!!
Jinak Marti, jestli to tady budeš číst.....nenašla jsem na tebe email, tak sem písla do Knihy návštěv a ještě to písnu sem....je mi to s Akimkem hrozně hrozně moc líto Tak strašně rychle....není na to slov....moc na tebe myslím a doufám, že Bertička ti to aspoň trošinku ulehčí, tu šílenou bolest a prázdnotu.....já po Batulce řvu pořád, čas to vůbec neoslabil a vím, že už nikdy neoslabí, ona byla jen jedna, jediná a mně se pořád tak šíleně šíleně stýská....a i když jsem nevěřila, že se to stane, je Agbíšek skoro to, co Batulka, jen v "klukovském" a svém podání a já už teďka šílím z představy, že tu jednou nebude....Marti není na to slov....ale Akimkovi je už dobře, nic ho nebolí a netrápí a věrně na tebe čeká....a bude s tebou, to vím, ve snech i ve vzpomínkách, v tobě.....měl překrásnej život, překrásnej a jednou se zase shledáte a už nikdy nikdo vás nerozdělí.....
jojo Mati, nedaří se. málo, resp. skoro žádné kšefty
naši mají jen přívěs-karavan, takže ho táhnou za autem, včera se vrátili, byli v tom Bukfurdu. ale Michalovi rodiče měli přímo autokravan a to je lepší, třeba sem ležela vzadu na posteli se psema a povídala s Michalem, který řídil je to pohodlnější.
ten křižák mě u těch slepic děsil celý víkend, protože nějak moc vyrostl, nebo tam má příbuzenstvo
jak jsem pochopila,Martě odešel Akim, taky je mi to Marti líto podle příspěvků na leonech to asi byl odost nečekané...
Sabi fotky pěkné, už mám skouknuté z FB, Gabo je úžasnej na nich, vypadá, jako by to měl vše na háku
Ach bože, jojky jojky, ochky ochky.....
Začala mi hárat Džavoburgr To je radosti fakt....Bíšánek bude mít za pár dní narozky ( 31.8. ) a já se těšila, že to oslavíme všici společně včetně Mú a vono nejspíš hááá leda
Teda zatím se Bíďa Bíďovič Bíďov drží jo, až se divím ( že by zabrali ty prášky na prostatu???
), páč on je příšernej už tři týdny před a v momentě kdy Džavoburgr spustí, je konec úplnej, a teďka se drží až neskutečně
( sem to právě zakřikla, což
)
, ale čítám, že dlouho se už neudrží
Peti s tou hoknou mě to šíleně mrzí....máš aspoň možnost nějaké náhradní alternativy? Nebo bys chuděro skončila na ÚP?!
Jjj autokaravan nemá chybu, moc bych ho chtěla Ale....ještě radši bych Peterbuilda, americkej truck, klasika, uveze několik desítek tun, prostě úžo a máš tam všecko, satelit, sprchu, postel....prostě truck všech trucků
Jednoho maj tam u vás Peti, u Hradce Králové, když jedu kolem, tiše slintám a vypadávám z vozítka
Nedíváš se teďka v úterý na Trucky na ledě?? To je bomba, co oni všecko musí zvládnout, a ty trucky krásný, no nemá to chybu Teďka nevím, je to na Prima Cool, nebo NG Wild?
Su marná....
Ta ifauna mě někdy fakt točí, teďka jim zas pro změnu blbne vkládání fotek, to je úroveň totok....
Bohužel Mati, skončila bych na ÚP tady je to tak zabité s prací, jak někde v ostravě.
jo, na trucky na ledě kouká Michal, vždy je z toho vyjevenej a vypráví mi to nadšeně jak malé dítě někdy na to teda taky mrknu,já to totiž beru s rezervou když mi takhle vypráví co kde viděl
čéče, dyt ta nudle ti hárala nedávno? nebo už to tak uteklo? si pamatuju, jak jsme o tom psali, že jí máš u máti a že bys chtěla, aby u ní už zůstala na furt
To je dementní s tou hoknou Peti Něco sem slyšela, že tam u vás ta nezaměstnanost taky roste....no ono kde ne, že...hokny je čím dál míň za čím dál víc dřiny
Kéž by se ti kšefty začaly hýbat a mohlas zůstat, to by bylo bájo a moc bych ti to přála
Jééé tak na ledový trucky taky koukáte, to je príííma Mně se to strašně líbí a Míťovi taky
Sice sem na pár dílů čučela na PC, páč sem je v telce nechytla, neb sem byla mimo civiliezjšn, ale je to bájo a dneska je uvidím doma, tak se těškám
Natíráme okna....resp. tři sta let zanedbaný okna opalujeme, šmirglujeme a hlavně skoro celý kytujeme, natíráme základovkou, a pak 2x barvičkou
Vybrala sem si krásně světlunce sluníčkově žlutou
Až tu půjdou vkládat fotky, jestli někdy ještě půjdou
, dám ti sem nějakou
Musím se zbavit té bílé, je to hnus a humus v jednom....chci barevnej a veselej domeček, a ne bílo-hnědej, co má kde kdo....to je snad nějakej přežitek, bo co, či lidi nemaj odvahu si to udělat, jak se to líbí JIM, a ne jak to má každej, nevím, ale já nehodlám mít ani jedny dveře v baráku bílý či hnědý, ani jednu stěnu bílou, prostě bílou a hnědou už nechci NIKDY vidět
Schválně to samo přetírat nebudu, ale když na to dojde, jako u těch 300 let zanedbaných oken, pak hezky barvičkuju
Akorát že mám žluto-bílej melír a kůži, pesani vypadají též podezřele žíhaně a okna jsou sice žlutá, pravda, ale žíhaně žlutá! Semo tamo je černej chuchvalec chlupů, semo tamo bílej, semo tamo vlkošedej, semo tamo hnědej, semo tamo rezavej.....občas nějakej vous....krátkej pidi papillonskej, aj dlouhej kavkazskej....
No co už, nejen že to aspoň bude skvěle izolovat, ale ještě mám dokonalou raritku, chlupatě žíhaná okna!
To uteklo Peti, Jazvoburgr čili Buřťoburgr hárala přes Vánoce a měla to pošahaný, kvůli očkování ( teda kvůli mně, sem jí debil nechala naočkovat těsně před háráním ), tže hárala nehárala a táhlo se jí to, a pak tam zůstala rovnou, páč Mú umřela Čikulka, tak aby nebyla tak sama.....tže ono to uteklo no Správně měla hárat někde koncem června, ale kvůli tomu posunu minulýmu, začla až teďka, akorát že zrovna na ty Bíďonarozky
Ale čéče, už bych ji Mú asi nedala, asi určo ne hele....ona je snad týden od týdne lepší a lepší Nikdy nebude normální, ale pro mě jo, už si rozumíme naprosto, dokonce i Míťa a Mú ji chápou a ona je, v mých očích je normoš pes, ty specifika v chování sem se naučila brát tak nějak automaticky a ona je fakt skvělá
Klidná, rozumná, naprosto nekonfliktní, miluje děti, jiné psy, prostě Nudloholčička
Nedám, nepučím a neukážu jo
no jo... tak vidíš jak to letí...přitom mi to nepřijde tak dávno. a to budou za chvíli zase Vánoce to budou naše Držhubový druhý??
no to mě zajímá, ty okna, abych se přiznala, nedokážu si to představit, neb většinou vídám fakt hnědý nebo bílý.my máme zvenku hnědý a zevnitř bílý, plastový.
a je fakt, lidi jsou konzervy, radši splynou s davem aby je náhodou nikdo nepomluvil, že si dali oranžovou fasádu/červený plot atd... člověk to má dělat tak, jak to cítí, a jestli to cítíš žlutě...
a chlupatě
občas koukám na trámy co jsem natírala někdy na jaře a někde jsou taky šíleně obalený chlupama, ale na tom nezáleží.
ty tracky jsou myslím na coolu, my na coolu milujeme Jmenuji se Earl. nejlepší seriál
Mati,děkuji za krásný příspěvěček.....přesně tohle cítím,bylo to strašné vidět umírat svého milovaného a osudového pejska.....není na to slov,zůstává jen bolest a práznota.Bertička,nepapká,nechce chodit ven,teskní a přidala se faleška.....snažím se jí být oporou,ale je to těžké,když ze mě cítí velikou bolest.Akimek mi umřel v náruči a nikdy na něho nezapomenu,vše co budu dělat s Bertičkou,budu dělat s Akimkem a pro Akimka,máme ho svých srdíčkách......holky děkuji,za podporu a užívejte si se svými pejsky co to jen jde.
Peti, tak já ti ty okna pošlu na email ju? Aspoň to pořádně uvidíš Já teda na žluté ulítávám, a taky oranžová je hezká ( myslím na vymalování místností ), a lila a pěkně modrá a tak
Žlutou mám kuchyň, v ní starej nábytek přetřenej loni ( jak sem se přiotrávila a psům způsobila rýmu
) na žluto a boky tmavě hnědou, žlutej mám plot zepředu baráku ( i když teda nenatíranej už tak 10 let, příští rok mě to taky čeká přetřít ), prostě já a žlutá....jooo a fasádu na baráku taky svtlunce žlutou, jenže za ty roky už to vybledlo a je to skorem bílá, příště se musí dát výraznější žlutá
Jj čéče, myslím že budou Držhubový druhý.....se tadyk chechtám, úžasně si to popsala
Okna bych taky dala radši plastovky, jenže to je budoucnost a kdo ví, kde budu za pár let....teďka se mi do toho investovat desítky litrů nechce I tak nás todlek přijde na nějakých 5 tisíc, ale furt lepší to, než 115 litrů za nový, jako maj sousedi
Tže jj, já to cítím žlutě A vždycky si všecko dělám jak já chci, jak mně se to líbí, páč to dělám pro sebe že, ne pro sousedy a cizí lidi a je mi zcela někde, co si myslí oni, nebo co se líbí jim. Tadyk maj všici bílou, či hnědou, jen jedni maj světlunce modrý, ale takový vyblitý, nevýrazný, ovšem je to hezký - resp. lepší, než ta bílá, či hnědá
Joooo Earla taky žerem!!! Nemá chybu!!!
Coolka je dobrá. Teďka dávali na Nově myslím nový díly Krok za krokem a čéče byli lepší, než ty starý, se čék u teho řehnil od začátku do konce
Škoda, že už to skončilo...
Marti, vím že je to šílený a smutný....ale to, že ti Akimek zemřel v náručí, to je úžasný....to je to nejkrásnější, co se může stát....krom toho, když zvířátko umře ve spánku. Nejen Batulka mi taky skonala v náručí a i když vím, že pro páníčka je to strašně těžký a smutný a leckdo to nevydrží, nebo u toho být nechce, tak pro toho pejska je to to nejlepší, být do poslední vteřiny, dechu, pohledu, v obejmutí svého milovaného pánečka.... Myslím, že jim to strašně ulehčí, a to nás musí těšit MArti....a moc vám přeju, abyste to s Bertičkou zvládaly....je těžký si dodávat sílu, když pesani vycítí smutek a může se jeden navenek tvářit jak chce....ale jste na to dvě, budete si navzájem oporou a Akimek vám jistě bude pomáhat, protože on vás chce vidět usměvavý a né smutný....
A přijď na nás sem někdy juknout zase....však to všici cítíme stejně....milujeme ty naše zlobivky chundelatý víc než sebe....
opravdu to vypadá mnohem veseleji, než když to je fádně hnědý, bílý je potřeba se zahltit veselýma barvama, ovlivnuje to psychiku
a to okénko - veranda z venku, ty srdíčka, jsi mě pobavila
jste záklý jako my. jsme takových hovadin taky schopný
hnědý parapet ke žluté jde. to bude pěkný kontrast.
my zas předloni vymalovali na červeno jídelnu, každej si klepal na čelo, že to nemáme dělat, že budem tlustý, že to podporuje chut k jídlu ale ve finále to vypadá hezky, taky někdy nafotím.
hele ještě k tomu earlovi. snažíme se sledovat každý díl, protože někdy Randy vážně nemá chybu takovej dementík a my se u něj děsně natlemíme
Peti děkuju, su ráda, že se to líbí a máš recht, musí to být veselé a prosvětlené a tak, je to pak úplně o něčem jiným
Hahaha a su ráda, že s těma srdíčkama nás chápete, že nejsme pakouši sami
Ty parapety sem já chtěla taky žlutý jo , ale musela sem uznat, že bude rozumnější ta tmavě hnědá, jak kvůli špíně, tak ta žlutá by na tu tmavě hnědou blbě chytala, a v neposlední řadě by to bylo už asi fakt přežlucený
Jééé Peti, ta jídelna na červeno by mě moc moc jímala, nafotíš mi ji?? Já právě chci na červeno verandu a WC, ale fakt na červeně červenou, ne tmavou, ale krvavě červenou, na některé místnosti v tomto domě je vyloženě ideální
Vy máte jídelnu asi tmavší červenou viď? Aj ta je moc hezká, tou bych chtěla asi takovou místnůstku, kde chci mít buď knihovnu, nebo šatnu, či obojí
Já každej díl Earla nechytám, bohužel, Míťa obvykle teda jo a pak mi vypráví, ale Randy je vážně dementíček dementíčků Jak můžu, čučím taky, ale prej se to dá někde stáhnout či co ( si to možná zas s něčím pletu
), tže pak by to nemělo chybu
Tak co robíte?
já chci léto! a chci a chci a chci !!!!!! teď hnéééd!
fotky už jdou
co plánuješ na víkend? potřebuju zas něco nafotit, ale celý víkend má pršet chtěla jsem s Indym na ,,dlouhou,, k Labi...
Peti, dnes děláme poslední okno, hurááááá Včera sme stihli obývák a jedno v ložnici a dnes doděláváme druhé v ložnici
V noci sice lilo, a teďka je zataženo, ale snad to stihnem!
Už toho máme oba plný brejle, jenže zase já nesnáším rozdělanou práci co se táhne týdny #
Povídej mi o létě, kdyby aspoň týden ještě byly třicítky, aj v noci, co bych za to dala Jenže bohužel, zase - snad - až za rok....
Ačkoliv na snížek se už taky moc těškám, jen aby byl a bylo ho hodně
Krásná fotinka, ta čupřina mokrá a obří je boží A neboj, když nenafotíš tento víkend, tak příští....
Taky bych měla udělat nějaký fotky a nějakou společnou, jenže nějak není čas a když je, není nálada
Víkend zatím neplánuju, uvidíme, co bude...akcí kolem je víc než dost, tak to ponechávám osudu, je taky možný, že si hodím víkendovej kopr s knihou v růžovkách, páč to docela po tom děsu okenním, potřebuju
Bíšánek má krásný rousy na nohách, mu je vždycky žumlám
bože, ta má suprácký spoďáry to je vlastnoruční práce?
Bísa má rousy jak Hagi, ale já mu je stříhám a tvaruju jak stromeček do pěkný kejtičky (jako prasátko)
mě nejvíc štve, že příští týden máme klubovku a tady v hradci je za 1. CIAF- letadla, ale to by mě tak nevadilo, za 2. slavnosti královny elišky+ koně,trhy na náměstí a za 3. canicross na jednom rybníku a psí spřežení . vše si představ v jeden den! hovada, nemůžou to rozdělit, to se maj ty lidi rozkrájet???
a Indík půjde po roce na výstavu. zkusíme to, kdyžtak (jak už jsem říkala loni) naposled
Ne ne Peti, ty hárající kalhotky jsou kupovaný, má ještě jedny černý troška lepšího střihu, na střídačku
Hihi, njn, jenže Hagi má jistě ty rousy daleko masívnější než Bíšan, tak je můžeš tvarovat Mně se na fundlácích ta bytelná srst šíleně líbí a závidím
( i když teda do doby, než si uvědomím to česání
)
Jejda koukám, že máte příští týden taky akcí jak naklepaných, u nás to samé, též letadla, velorexi a kde co a čék aby se fakt jako rozkrájel na osminky či co Ale ten canisross a tažní bafové, to musí být bomba!
My je tu míváme na Studnici každej rok, obvykle nevynechám a slintám
Sím tě, proč výstavu nezkusit? Je to zase změna A Indy je krasavec, když tam kolikrát vidím ty košťata, se divím že tam lidi vůbec vlezou
Jinak okna máme hotový, ale jaksi.....včera nám do toho začalo lejt jak sviňa a vichr, což bych ještě nějak přežila ( s vtloukáním si do hlavy: Je to POSLEDNÍ okno, je to POSLEDNÍ okno....), jenže najednou, během jedné hodiny jo, sem hořela, spustila se mi vodička z nosu a málem sem sebou švicla, jak se mi motala hlava, no samo teplota ( páni já neměla teplotu snad tři roky už! Max. 37,2 a to já za teplotu nepovažuju ) docela vysoká 38,5! Jenže prostě dodělat sem to chtěla a chtěla, tže večer sem sotva lezla a spát sem musela v obýváku, neb v ložnici byla okna otevřená, neb to nechtělo schnout v tom dešti
Zato Míťa si tam v té ledárně liboval
Topila sem si a šlo to, ale dneska ráno mi není nijak lépe, ovšem ani ne hůře a to je pozitivum
Žeru acoš a echinaceu a Cetebe a jistě budu brzy fit
Ale venku leje a fučí severák, tož zůstanu v domečku, navařím pro psy aj Míťu a budu si číst detektivečky od Johna Francoma ( píše vlastně jako Francis Dick, je považován za jeho nástupce )
Jo a takovýhle si Míťa doma vyrobil činky na cvičení Měl jen trubku a kotouče, svařil to k sobě, různé váhy a natřel
A to ještě dělá další pro kámoše, páč jináč ti činka cca 18 kg přijde na nějaký 3 litry, když ji budeš chtít koupit. A ono jaksi nezáleží na tom jak vypadá, alébrž na váze a vyrovnání že
A ještě z dálky aj s Ninjuškou Su zvědavá, jestli ještě bude hezky, abysme se mohli projet, nějak mě svrbí zadek
Bíšan ještě pořád z Kikiny nijak hrozitánsky nešílí, pořád se to ještě dá, tak ji zatím k Mú neodvážím, je to přímo podezřelý Jako sice už se rýpe v jídle ( Bíšu myslím, Kikina ne, ta má apetitu až až, holt Buřťoburgr
), píská si občas pod fousy, musí být furt pod dozorem, jinak prchá k ní, ale jako dá se to
Jak je u vás Peti, taky leje a fučí a je 10 stupňů? To asi venku kluky nenafotíš
Tak a poslední fotka a du sebou prásknout do růžovek, mě to dočista vyčerpalo tadyk
Míťa je šikovnej, dobrej nápad! ani by mě nenapadlo, že je to domácí výroba, vypadají jako nové
jo tady taky prší, zrovna peru a musím to pověsit do sklepa, protože i když na chvíli přestaně, tak si to nelajsknu. na teploměru pod přístřešekem je 17 stupňů.
ses asi uhnala a vyčerpala tím natíráním oken tohle počasí je stejnak jen na to, válet se v posteli, nic víc, tak se kurýruj.
krasavec Indy je, o tom žádná, ale bohužel ta výška nás hendikepuje. většinou máme pěkný posudek, žádnou výtku, ale nakonec vyfasujem VDčko. když je vedle nás stejně kvalitní pes a je vysoký, nemáme šanci ho nikdy porazit.
jo a ještě jsem zapoměla, že kamarád má suda a slaví narozky, taky jak jinak než příští víkend
mám nějaký hlad a nic navařeno... žeby vajíčka? je to rychlé, ale neuspokojivé, měla jsem je včera...
Njn Peti, jenže s výškou toho moc nikdo nenadělá, ale jinak je Indýsek krásnej, a bude to zase změna, být ve výstavním kruhu Musíš Michalovi nařídit, ať vás hezky vyfotí a pak mi to ukázat ju?
Hihi, tys zapomněla na suda ( ale o víkendu má být pěkně, akorát nejspíš už kosa no ), já zas na klubovku kavkazů a asiatů ve Zbraslavi, tož taky nevím, kam se jako vrtnu, když je toho tolko
Tak co, dala sis vajíčka??? jsou náhodou fajn, když je chuť. Já sem včera seprala 4 obří, ale fakt obří a výtečný broskve a 5 stejně obřích nektarinek jo, pak sem slupla dvje kaštánky a následně obývala WC
Ale šmákla sem si, to zase jako joooo
Dnes je mi o špetičku lépe, tak uvařím kiře na smetaně a troška tu pouklízím, po tem malování. Stejně je prča, jak my tadyk vlastně všecko děláme společně se štěndy, maj přístup všude že, venku nežijí, a tak cokoliv se dělá, máme je za zadkem. A tož tu různě všici klopýtáme mezi barvama a štětcama a voknama a tak jo
, nebo když sme dělali to šílený dřevo, tak všecko šontali s náma, "vozili kotouče se dřevem", "štípali to v dřevníku a skládali", sice je fakt, že se troška pletou, ale zas je to príma, když všecko děláme fakt doslova spolu
Vodu s náma dávali do plastu, malovali, luxujou se mnou, věšej prádlo...no znáš to
Nedovedu si představit je někam zavřít, třás do kotce bo tak a dělat to bez nich, by nebyla ta správná sranda
A jako řeknu ti, že když se ti tu motá smečka 4 filutek, pomocníčků a "zbržďovačů", je ta práce někdá vážně jen pro silné nátury
Ti takhle najednou třás "odejde štětec s plechovky s barvou" a najdeš ho u Bíšánka, kterej je odhalen tím, že jest stejně žlutý, jako onen štětec jo
Nebo si Džavoburgr prostě lehne tak, že se šprajcne mezi jednu plechovku s barvou a noviny, na kterých sou vypraný štětce, tudíž se nejen přilepí, ale posléze to vše odnáší s sebou
Případně natíráš-li okno a sehneš se pro namočení štětce, vyloží si to Gríša tak, že už bys ho konečně taky mohla pohladit a hodit mu Můrku a fikne ti jí přímo na ruku se štětcem, kam ještě přidá své ucho, tudíž jak Můrka, tak Gríša, jsou žlutí, zatímco ty máš na štětci černé, dlouhé a jemné chlupy
A co se Fríčka týče, no comment! Na vnitřním parapetu mám tlapy a tlamu ( Efram má tlamku zespodu a tlapky žluté ), neb se musel jít z okna podívat, proč tam venku ječej všici psi a jaksi to bylo čerstvě natřené....
A tak různě, by se dalo psát a psát, ale mám sklerozu a kopr
Dneska ráno tadyk jako bylo 5 stupňů!!!!!!!
To už je moc aj na mě, která se s počasím vcelku smiřuje, páč jako ještě furt je srpen ne, a nežiju někde v horských oblastech hernajs
Už sem vytasila kožíšek a tuleňky a náušáky a rukavice, až půjdu se štěndy na proťápku
Včera mi to nedalo a na chvilku sem se vrhla na Bíšánka, vyčesala sem jednu půlku, hrudník a krk, a ocas a kalhoty a měla dost A dneska mě tím pádem čeká druhá půlka a bříško a tlapičky
Nechápu, kde furt bere tu srst, když furt líná
Ale čéče Peti, ta hnusná zrzavá mizí a zůstává buď vlkošedá, nebo ti taková mahagonová, a ta je jako fakt krásná! Furt na něj čučím a ňumlám ho ( je naštvanej, jelikož mu hučí v klacku že a na nějaký ňumlání nemá chuť
), kdyby mu ten mahagon zůstal, vůbec by mi to nevadilo
A Fríčko si jako hraje na dozorce či co, když se Gríša, nebo Bíša přiblíží ke Kikině, tak normálně začne vrčet, i když třás leží na svém místečku, bo někde dál, nezvedne se, to ne ( resp. nedala sem mu zatím dost času, aby tak učinil ), ale začne normálka hnusně vrčet, jako by je varoval, ať vysmahnou a mě tím přivolávala, že už zas jim "hučí" a vopruzujou Fakt je, že vždycky přilítnu a všecko to seřvu, včetně Fríčka, co má co vrčet že, tak ti nevím, zda to spojil a "pomáhá mi" tak je hlídat, ty dva úchyláky ( Gríša není erotoman, ale jak má konkurenci v těch dvou velkých, je troška akčnější, nebo když si myslí, že ho nevidím ), anebo prostě si sám jako dělá pořádek?!
Hmmm....se čék furt nestačí divit a učit a přemýšlet....
Bíšův dostatečně jasný pohled ( "Di se bodnout s tím věčným buzerováním" ) jako odpověď na moji otázku: "Tys byl zase pod tím smrkem co? Vypíchat si voči jehličím blbečku, že?" Opět foceno z okna verandy
máte opravdu veselo, s pomocníčky
uplně to vidím, jak jsou ti všude za zadkem a legračně se pletou kde nemají
a jak jsou po malování všichni ,,sem tam,, žlutí
Fríčko si tak hlídá nudli? nemají tendenci jí obskakovat? nebo je na ty plodné dny oddělíš?
já ti jsem taky nějaká nachcípaná, včera večer mě začala bolet hlava, chvíli teplo chvíli zima, pěkně blbej stav. tak jsme spolkla coldrex a s čajem do postele , sledovlai jsme ty bejkýrny Talentmánie, protiví se mi to, příšerně! ale na co máš koukat, když nikde nic nedávaj, to budou zas nudné neděle.Michal to žral a já se vedle něj nudila. asi začnu číst zase ... něco
asi jsem se uhnala s Indym na vycházce. byl docela studený vítr a já se pěkně zpotila.
prdlajs, dávej další fotky já zas nic nemám, neb bylo hnusně. vzala jsem sice foťák, ale nebylo slunce. pěkně jsem si včera naběhla, že jdu s indym k Labi, vyjdu a vidím to černo nad náma, tak jsem tak na louce chvíli přešlapovala a koukala na to, zda se nemám vrátit domů, už jsem chtěla, ale pak jsem se rozhodla, že teda jdem, když už jsme venku. do 5 minut sprcha jako prase, naštěstí byl poblíž strom, kde vůbec nepršelo. sem si říkala, příště ty huso radši dej na svůj vnitřní pocit a vrať se
. měla sem sebou foťák a netoužila jsem po tom, aby mi namoknul.
Ahoj holky psí
tak jsem zase zpátky v Praze a musím se přiznat, že jsme s Hubertem z této skutečnosti dost otrávení
Zažili jsme "záplavy" , ale naštěstí jenom plný sklep, kolem místo polí jezero, náš rybníček byl najednou velkej jako moře, místo silnice tekla řeka, na zahradě další říčka a jezera...... Jediný kdo z toho měl radost byly kachny a Hubert, byl k neudržení, jeho sen se vyplnil, všude mohl plavat, všude voda..... Jdu dohánět pracovní povinnosti, a jsem ráda, že jste všechny a všichni v pořádku
Mati ty ses musela cítit ,když nebyl Bíša v pořádku, Hubert taky několikrát nebyl fit, ta slinivka se musí hlídat pořád, najednou nejedl, byl smutnej, protahoval se ( to ho bolelo v břiše), byl mazlivej a díval se na mě, že by mě to srdce utrhlo, je zvyklej, že mu přece vždycky pomůžu, tak jsem nasadila klid a hladovku a pomohlo, teď je momentálně zase dobrej, jenom není šťastnej, protože není na chalupě......Jak já to zvíře miluju.......už nemusím používat slova, jenom se na sebe s Hubertem podíváme a víme co chceme, je to silnější než já a někdy si pobrečím při představě, že by tady nebyl.....
Jooo veselo máme a žlutí sme naprosto všici - naštěstí aj na ty okna zůstalo
Frííí si Nudlu nehlídá, tím to není, on je takovej furt, má tendenci "mi pomáhat" zcela ve všem, tže se snaží zastávat úlohu vedoucího, ale má smolíka Je to typickej cholerik no.
Co se týče obskakování, Efram je úplně v klídku ( snad pro tu jeho super aktiv, nestíhá už to "hučení v klacku" ) jen sem tam ke Kikině čuchne, nebo si olíže její chcánky venku, ale ne nijak pravidelně, ani hystericky, spíš mi to přijde jako takový "asi bych měl"
Gerry je též relativně v klídku, a klidně by s Kiki mohl být i v době jejich plodných dnů, jen "luxuje" doma i venku, ale nepiští, žere, prostě klídeček. Ovšem Bíša je erotoman, má záchvaty už měsíc před ( někdy aj měsíc a půl ) a tak 14 dní až tři týdny po!
Vydržet se s ním nedá a jak se blíží plodné dny, je konec. Vyje a vyje, nežere, nepije, bourá dům a dveře, dýchá a funí, slintá, prostě trpí a je mimo. Naprosto, má cizí pohled, nevnímá nic nikoho, ale občas probleskne v oku vteřinková známka smutku, když na něj hartusím. Uvědomuje si to, ale neubrání se tomu
Proto Kikinu odvážím k Mú ihned, jakmile začne a přivážím ji až tak týden po naprostým konci. Netrpí ona ani on, páč ona je to samé co Agbar, jen ve fenčím podání Erotomanka! Nudle no, co bys od nich čekala
Jenže tentokrát sem chtěla, aby tu zůstala co nejdéle a stihla ty Bíšovi narozky, páč vlasntě s náma neslavila ani Vánoce, kvůli hárání....netuším, proč sem na tom tak dementně trvala, když jí je to stejně fuk že, a teďka je to jí a Bíšovi fuk dvakrát tolik, páč oba maj myšlenky jen na JEDNU jedinou věc Sice furt je nemusím oddělovat ( v mé přítomnosti, jinak jo! ), ale už v noci a dnes se to zhoršilo natolik, že Kiki večer odvezu, su nána že sem je oba nechala tak dlouho trpět kvůlivá lidské představě narozenin
Holt je zítra oslavíme bez Kiki - řeknu Mú, ať ji zítra koupí nějaký mňam masíčko a uvaří bez přílohy
Je ale divný, že Bíša to vydržel tak dlouho v tak relativně únosným stavu, je to přesně týden, co Buřťoburgr začala hárat, a to jindá už je na jiný planetě z ní Možná ty prášky na prostatu, přeci jen jsou to hormony že....
Taky nachlazená? Udělalas dobře s Coldrexem a postýlkou Mně je dneska taky divně, ale musím už makat doma, aj do hokny, tak se válet nemůžu
No fuj! Na ten hnus Talentmánie a na Primě zas ČEsko a slovensko má talent, sem nekoukala a nebudu, tydle ptákoviny fakt nepobírám Čučím na NG Wild, nebo Viasat Nature, případně si čtu
No beztak to máš z té procházky! Trdlo jedno, já se dneska navalila jak lední medvídě, a i přesto sem umrzla, navíc prší a fučí, ale s velkýma sem ven musela Pak sem to zapila doma kakaem, kapučínem a čajem a topím, neb fakt je děsně!!!
Hlavně že ti foťák nezmokl, to by byl průůůšvih!
Todlek mi včera sedělo na Citronku, chtěla sem odjet, leč neodjela
Jééé Hanííí ahoooj, vítám tě zpátky!
Tak jste plavali?! Ale hlavně že nic vážného, a Hubýsek musel mít ráj na zemi, všude voda k plavání
Chudák Hubýsek, tak slinivka furt prudí jo?! Snad bude brouček brzo úplně fit, je to děs, když těm miláčkům není dobře
Jo Hani, beze slov to je nejhezčí, to mi povídej. Mám takový štěstí, že to zažívám už podruhé Je to neskutečnej pocit viď?
Představy vyhoď z hlavy, nesmíme na to myslet! Musíme si to naplno užívat
Tak jen doháněj doháněj Taky doháním
Ještě jednou fotka obříka, nevím, je to Saranče, není?!
Pohled z větší dálky, malý to vážně nebylo, ale moc hezký Tak sem odbrmala až o hodinu později, to už bylo pryč
ahoj Hani, vítej "doma na fauně"
ty záplavy chytly i vás? to je děs, příroda se zbláznila. hlavně že to odnesl "jen sklep". i když to asi bohatě stačí. máš nějaké fotečky Hubase? určitě bude azs brzo fit.
právě proto Mati nikdy nechci fenu ke psům. vím, že bych to nezvládala. máš fajn, že ji máš ke komu šoupnout. ten Buřťoburgr
fuj, to saranče vypadá fakt velké ale pěkný úlovek
já se tu dnes zas ensnesitelně nudím...
Tak tuhle zelenou "obludu" mám doma každý konec léta
Moc se mi líbí ale líbí se bohužel i Hubertovi, takže jí musím stěhovat když se Hubas nedívá a to se stane málokdy. Nějaké fotky mám, mám taky tu potopu na kameře, snad se mi podaří sem nějakou tu fotku vložit, ale ještě nemám nainstalovanou kartu v PC, dostala jsem suprovej foťák Nikon ten nej....Smutná zpráva je, že kapři z Hubertova rybníčku uplavali, jeden nepřežil, Hubas ho našel na louce, tak nevím co bude Hubert v rybníku lovit. Máš pravdu Mati, beze slov, nádhera a už podruhé v životě, nebudu se zabývat smutnýma představama.....Padá na mě depka z práce co mě tady čeká, nevím čím začít, tak jsem se rozhodla, že nezačnu s ničím a počkám až se zbavím toho "divného" pocitu, že jsem zase doma. Přece jenom jsem na chalupě byla s krátkými přestávkami půl roku, a to je potom dost schizofrenní pocit, vrátit se do jiné domácnosti
Jdu péct rybu, a potom si budu číst, jestli nebude mít Hubert výhrady
Jo a pustila jsem si už kotel, je tady kosa a ta mě nedělá dobře na tělo i duši, na mě snad přichází zimní spánek
Jooo jááá cu taky fotičky Hubýska a všeho Hani, ať se pokocháme
No já sem taky fenku ke psům už nechtěla Peti, ona se prostě vsockla sama, Buřťoburgr no!
A zvládat se to dá v klídku, pokud nemáš ovšem doma opravdovýho erotomana
Ne psa, co se chová klasicky, ale někteří lidi už to nazývají erotoman, ale faktického, nefalšovaného erotomaního dementa
To pak jiný řešení, než někoho z nich někam odvézt, nebo vykastrovat, vlastně není
Jinak ale sem se psama měla fenky a s fenkama psy a v pohodě vždy, dá se to, fakt
A to prosím v bytě, ne v kotcích! Tže to jde i doma. Teda aspoň u nás to vždy šlo a jde
Čemu se směješ??? Buřťoburgrovi??? Na tom nic k smíchu není, měla bys jí vidět
Tak je to asi saranče co? Loni sem ho tu taky právě měla, taky nějak koncem léta, jak píšeš Hani, musím někde najít, co to je a proč to je, ale až bude čásek Velký je to fest, ale neva mi to
Chudáci kapříci, uplavali Tak nasadíte nové Hani?!
Jééé novej foťáček! Můžu ti závidět?
A budeš teďka furt fotit a fotit a fotit jooo?
Ať se máme na co koukat!
Hahaha, to je nejlepší Hani, sedni si na to, počti si a oddáchni, půl roku je hodně moc, chce se to pomale přizpůsobit a vsát zas novou atmosféru, žádný honění a tak Však ono ti to neuteče, neboj
Taky si topím, mrznu a mrznu a mrznu Vlezlo pitomý!
Fiknu semka Šťovičky, je jich tu letos 18! Jeden pár vyvedl dvakrát mladý a je to krása, jak každej den ráno lítaj a skřípou, když sme dělali okna a měli je pryč aj se záclonou, vlítli nám do pokoje, kroužili, shodili plyšáky ze skříně a zas vylítli, a furt dokola, ty mladý maj ještě plno nálady na ptákovinky Psi s toho byli úplně paf, ale zmrazila sem je pohledem, tže nehlídali pokoj a nechali pubertální šťovátka si lítat a shazovat nám plyšáky jo
Tady jsou na Míťových antenách, moc se jim to líbí, ty dlouhý a krátký dráty a radiály a tak
Zato Míťa se furt diví, proč mu to doma nevysílá, případně má tak špatný esvéerko
jsou krásný a pomale se budou loučit....to zas ořvu a budu se modlit, aby se mi za rok vrátily všechny v pořádku
Rorýsci letos odlétli just brzo, skorem začátkem srpna, a už to sem ořvala, za chvilku odlétnou Šťovičky...a buch, bude ticho a zima a hnus, podzim na krku a do léta daleko
Škoda že sem je nevyfotila ráno, když tu seděly na drátech, všech 18 a čiřikali, až uši brněli A kdo ví jestli ještě bude hezkej den, aby se zase usadily a mlely pantama a mohla sem je bliknout...
Fotky se mi nezadařily
Tady teprve začíná "pršánkovat" a na zahradě se dělal potůček
Hubert zatím nevěřícně pozoruje to neskutečné štěstí, na zahradu mu teče voda
tady už plave na pastvině, taková krásně travnatá dolinka a je z ní supr rybník
Ahoooj děcká
Kam sme se to probůh zase propadli?
Hani teda ty fotky jsou síla, prej potůček.... Vždyť jste úplně plavali!
To je příšerný totok....
Ovšem vidím, že Hubýsek byl z nového rybníku nadšený
Jak je u vás? Taky taková sibiř? Tadyk ráno v 04:00 bylo půl stupně pod nulou!!! Letos je to nečasí fakt dokonalý, doslova jsme měli arktické léto ( trvalo cca 3 týdny ) a nevím, zda se mám těšit na snížek, páč když to teďka vypadá takto odporně, obvykle ta zima pak nestojí za nic a je to jen samá plískanice
Peti co v hokně? Nezlepšilo se to? A nejsi nemocná, jak na tebe cosi lezlo?
Hani jak zvládáš Prahu místo chalupy, už je to lepší?
Já se mořím akorát s Bíšou, kterýmu furt hučí v klacku, nežere a nic, jen leží, bo sedí a čučí do blba, na proťápkách je šíleně nepříjemnej na všecko kolem, tže ho musím hlídat 3x tolik a včera už sem to nevydržela a normálka mu to maso s vločkama rvala do krku po hrstičkách, aby aspoň něco sežral, páč už tak je jak lunt, a když týden nežere, je to tak na koncentrák Blbec jeden, a to je Buřťoburgr už týden u Mú v Brně
Měla sem jí tam odvézt dřív no, moje chyba....
U Bíšových narozek sem málem brečela, páč byť jsem mu udělala dort malej, neb mi bylo jasný, že s jídlem to bude boj, frfňal se v tom a normálně to NECHTĚL!!! Po půl hodině přemlouvání se do toho teda s nechutí dal, ale tvářil se jak.... No škoda slov no, ale vím, že za to nemůže....
...a on se tvářil jak umučení boží Vyflusal všecky kostičky, tyčinky....no šílený
S vypětím všech sil snědl dortíček a ozdobičku hezky ponechal, nechal se překecat k pár kouskům pak, ale zbytek ozdobičky dojídalo Grí a Frí
Nevděčník A to dostal ke svýmu milovanýmu plyšovýmu hadovi i plyšovou kost, ale pár týdnů ho ještě bude jímat něco jiného holt no....když hučí, tak hučí....
Teda Mati, ten dortík bych si dala sama
Tak mě napadlo, jestli na Bíšu neskočil nějaký bacil, že by "láska" byla tak silná? Hubert by zase pořád jedl, oni ty granule dietní asi nemají tu správnou sytost, ale zase je zatím aspoň v pořádku a to je pro mě to nejdůležitější. Občas mu uvařím krůtí prsa s rýží a to potom chodí kolem sporáku ( nevím jak pozná, že tohle jídlo je pro něj) a dokonce odmítá odejít ven protože je to jeho ňamka a tu si musí pohlídat. Potom to strašné utrpení když to tak pomalu stydne.....hrůza slin
u nás je hnusně studeno, leze na mě rýma a zjišťuju, že na Prahu se mě zvyká zatraceně špatně. No ale, zase je tady v baráku teploučko bez topení a tahání dříví, aspoň nějaký vklad. Včera jsem přifrčela z chalupy, a byla jsem docela ráda, ten náš "hubertův neoblíbený soused" nám pořád přestříhává pletivo a pouští na pozemky slepice,a já jsem z toho dost otrávená. Docela jsem spoléhala na Huberta, že jim nějakou tu puťku zadáví a přinese, ale přece jenom je moc dobře vychovanej a má v sobě, že na slepice halt nesmí, takže běhá mezi nima a hledá si jiné stopy. Holky moje, jde na mě podzimní depka, venku je podzim a to se mi nelíbí, chtěla bych ještě chvilku léto. Zjistila jsem, že kolem Prahy jsou už na svém zimovišti havrani, a to prý za tři týdny přichází zima
Vlaštovky na chalupě sice ještě jsou, ale už je vidět, že vehementně trénujou a chystají se na cestu za teplem, motýli se už zabydlují u nás ve sklepě a netopýři taky ( zase ty motýly sní). Pozdrav všem vašim psům a Bíšánkovi zamilovanému dvě pusy na nosní houbu
Hani to je božííí fotka Hubýska!!! Má úžasný plachťáky
Ale moc mu to sluší, svalovečkovi jednomu
Aj kdepak bacil ( aspoň doufám, sleduju ho furt jak ostříž ), on prostě nežere, když mu hučí no.... Je schopnej nejíst aj 14 dní, a jako vůbec nic, prostě nic! Zkoušela sem kdysi co se dalo, od kousků masíčka, po sýr, uzeninu, piškot, prostě všecko co miluje a nic, normálka mi tu ruku s tím odstrčí čumákem a de pryč
Tže sem se naučila mu prostě jídlo rvát do krku, nacpu malý sousto, zavřu hubu, zakloním mu hlavu a jednou rukou držím zavřenou tlamku a druhou masíruju krk, aby musel polknout
Zabírá to a dostanu tak do něj aspoň trošku jídla
On má tu váhu už tak nízkou a každý kilo dolů už je špatný
Hihi no jo, vidím slintoHubýska živě Takhle mi obchází kolem kastrolu Frííí, když pro ně vařím
Teda ten soused je cvok fakt Ale Hubýsek je zlatej, že slépkám neubližuje
Nooo, taky bych chtěla ještě pár dní léta, ale bohužel....a tak mi nezbývá, než se s tím holt smířit, neb stresem a vztekáním nic nezmůžu a jen mi utíká život Tož se štěndy chodím navalená jak eskymoš, ale užíváme přírody, sledujeme káňata a zajdy, srnky a jelínky, pštrosy a ovečky a je nám prima ( až na můj umrzlý nos ´, rukavice mám
).
Už havrani??? No máš recht, Rorýsci letos odlétli děsně brzo, Šťovičky už se srocují, tže ta zima přijde brzo, otázka jakou bude mít podobu....příjemnou, nebo hnusně plískavou?
Hihi pozdravy vyřídím a Bíšánka sním, děkujeme Aj ty Hubýska "umačkej a zahoď"
Dá se s těch broučků perfektně čerpat energie a dobrá nálada
Já sotva mluvím, páč o víkendu sem byla na Trampským širáku s Nedvědama a tak, krásně sem si zakrákala táborový písničky a zavzpomínala na svá mladá léta na čundrech u táboráků.....jaj to byl život, kásnej a příjemnej, s Batulkou po boku, s krosnou na zádech
Jé, takový víkend vydařený s Nedvědama
Závidím
Přeju Bíšovi, aby láska co nejdřív přešla, ať nezhubne příliš, ňuníněk
Máme s Hubertem novou hru ( vymyslel Hubert), je to hra na obchod výměnný, Hubert přinese cokoli z venku, kamínek, klacíček, kytičku...a má to schované v tlamě, nevím co má a tak se ho zeptám, Myšáčku tys mi něco přinesl? Dárek? A co bys za to chtěl? Hubert mě vede pořád s tou zavřenou tlamou k šuplíku s dobrůtkama, podívá se na mě, zavrcasí a já abych se neschodila, že nemám inteligenci aspoň na psí úrovni, otevřu šuplík a dám mu vybrat z několika ňaminek, po důkladném očuchání a přemýšlení mi vloží Hubas do ruky ten "dar" a blaženě přijme odměnu kterou si vybral. Móóóc se mu to líbí, a tak už nevím kdy potřebuje ven aby se vyčůral, nebo jestli zase přinese dárek. Manžel se už směje, protože jak jsem líná běhat s každým kamínkem na skalku, mám už druhou skalku doma bna lince. Taky jsem se naučila tak bručet jako bručí Hubert při mazlení, takže ležíme na zemi a bručíme si navzájem a Hubas je mým nadáním na mručení přímo nadšen, olizuje mi pusu, vykusuje mi blešky, jen abych chvilku mručela
Připadám si jako cvok, jsem cvok psí
Júúú to je krásný ta Hubýskova nová hra
Je to ale brouček chytrej a šikovnej, viď? Udržuje vám oběma aktivní šedou kůru mozkovou
Hihi, a co s tou skalkou na lince budeš dělat? Pěstovat tam netřesky?
Bylo by to zvláštní a nejspíš IN mít na lince skalku s netřeskama
Hahaha, tak bručet ses naučila! Joj to znám, taky bručím a mručím jak psi, oni to milují a já se bavím Tož jsme psí cvoci dvě
I když přiznávám, že k dokonalosti mám ještě daleko, ale učím se poctivě
Super fotka, válející se Hubýsek a to je kamarád, nebo kamarádka irčosetří?! Asi spíš holčička co?
Sem zazimovala všecky kytky už, u fazolí mi letos lusky nejspíš nestačí uschnout a uzrát, tže z nich nic nebude, ale mám z minulých let nějaký skovaný ještě, trávu sem sekla ve čtvrtek, a už zas narostla, ale nějak mám chuť se na ni v tý kose už vykvácnout
Dala bych si "menší" ( asi tak doživotní ) cestu kolem světa, mám nějak toulavou a naše zemička je mi už malá
Nu prozatím se vytoulám aspoň se štěndy někam do přírody, dalekohled beru
To je jeho kámoška irská , je to dost blbá fotka, ale jak se tam Hubert válí, tak to se jí jaksi dvoří a vyzývá ke hře. Ona ho má a vždycky měla na háku
Dokáže ho sprdnout když se jenom podívá na jinou fenu a on, telátko, sklopí oči a jen tak něžně vyštěkne "promiň"
Když jí vychovával štěňata, tak to brala jako naprostou samozřejmost, přijeli s ní a štěníky, psí matka viděla Huberta a štěkla na něj, tady máš fakánky, starej se, a od té doby si štěňat celý týden co byli u nás ani nevšimla, Hubert ovšem kmital kolem nich, učil je hrabat, hledat stopy, taky jak se správně kradou bačkory ( to šlo štěníkům nejlépe). myslím, že když odjeli dost se mu ulevilo, prospal skoro celý den
ta skalka na lince dostane nový tvar, už jsem to vymyslela
dám ty křemínky do skleněné mísy a jak jsi mě právě inspirovala, na ně netřesky, to bude krása
A potom založím další skalku ve sklenici a další.......Hubert je dost pracovitej
ten Bíša je ale kus chlapa, krásnej, mohutnej a chlupatej k umuchlání
Mati svět je všude kolem tebe
Zuj si ty toulavé boty, ať netrpíš
HAPPY BIRTHDAY BÍÍÍÍŠÁÁÁÁ
Hubas je pěkně vyčůranej, vymyslel to dobře s tím nošením pálí mu to.
holky my měli teď o víkendu zas na Džbánu klubovku. Si představte, Indy v sobotu Výborný 4 ( z 6 psů) a v neděli Výborný 2, Res CACA ze 4 psů
máme 2 poháry to jsem ho ani nechtěla přihlásit.
jo Mati, jsme zdravá, ale odnesl to Michal celý týden byl mimo, asi to ze mě na něj přeskočilo
Já jsem si všimla, že jsem vycvičená, ale už bylo pozdě
To jako s těma slepicema, Huberta jsem jako mrně brala k sousedům a na slepice nesměl ani pohlédnout, dodnes to v něm zůstalo, pokud ovšem nějaká slepice nezabloudí omylem na naši zahradu, to je její rychlý konec
No a takhle je to se mnou, už jsem vycvičená, mám to v sobě a už se toho nezbavím
Prchám venčit
Hani Hani, hahaha, skalky ve sklenici na lince No to abys pomale začala zvětšovat linku
Jooo Hani, toulavý botky bych si zula, ale nejde to Prostě mám toulavou....odtoulat se za kopečky, za oceánek....
Peti no konečně, už sem myslela, žes zmizla Bíša děkuje za přání
Šmanky já na tu výstavu úplně zapomněla! A vy jste dopadli takhle neuvěřitelně perfektně!!!
Moc moc gratulujeme!!! A pak že není Indy krásnej a výstavní
Moc vám to sluší a teda ty mraky vystínovabný, to je bomba fotka!
Znám ten "jev", ale nikdá mě nenapadlo to cvaknout
Ha, jsi bacilonosič jako já, nakazíš všecky kolem a tobě je dobře Já už su též fit, zato Míťa mi včera padl do růžovek jak podťatej strom
Bíša včera dostal od Gríšenky po tlamce Zas byl divokej ( jak mu hučí ), a nevycválanej a to Gríšenka vůči sobě nesnese a dá mu co proto
Mám to natočený a je to švanda, vidět Papiše, jak si "rovná" kavkazáka
Tak možná se někdy dostanu k tomu, dát to na web
JO! Mmch v noci tu bylo -3 stupně!!!!
no to chci vidět, jak papiš rovná kavkaze koukej to dát na web, at se můžem podívat.
no s tím předáváním bacilů...je to složitější než jsem myslela.. dnes ráno otevřu oči, vstanu, kouknu na Michala... chudák opar na držce jak prase, řikám si chudák Míša, je nemocnej a ještě má opar... jdu do koupelny a heleme se ! já mám opara taky
včera mi po 3 dnech dal pusu na pusu a nejspíš jsem to od něj chytla. on většinou přitáhne opar z hospody, kde se mění pulitry a po tomto víkendu (točilo se na výstavě pivo) to dostal natuty tam. a včera mi dal pusu na rozloučenou, jen letmou, ale na pusu a já to od něj chytla
opárek
pěkně bolí, ale už ho mažu Herpesinem.
Fuj fuj opary, já jsem je měla strašně často až jsem si došla k Mudr pro nějaké pilule. Zaplatila jsem šest stovek za nějaké protioparové a herpesvirové prášky a měla jsem skoro dva roky pokoj. Teď před týdnem se mi opar hnusák zase udělal Holky dneska peču kachnu, dostala jsem čínskou od sousedky na chalupě a Hubert to nemůže ustát, čichá a čichá a trpí
Tak jsem to riskla a vařím mu úplně libový kachní krk s rýží, doufám že to jeho slinivku nerozhodí, ale nemám to srdce
Včera k Hubasovi venku přiběhlo štěně russlíka a vrazilo čumáček Hubasovi rovnou do zadku. Hubert dokonce zavrtěl ocasem a čekal co bude, štěník ho oběhnul a rovnou kousnul do nosu ( fakt tam měl krvičku), to Hubas ztratil trpělivost a zavrčel docela hluboce a varovně, tak jsem štěně radši odehnala a dostala vynadáno, že takhle nebude jejich psík nikdy dobře socializovanej
Chtěla bych je vidět co by říkali, kdyby ho Hubas hrábnul pod sebe a řval na něj
Ale měli asi pravdu, Hubert jako štěně taky dotal párkrát výchovné povalení řvaní, ale nějak mě opustily nervy
posílám taky hezkou fotku, sice z před roku, ale líbí
Přiznávám, že se náš soukromý útulek poněkud rozrůstá. No, co už... Máfo tomu stále vládne pevnou tlapkou.
Tak se mějte krásně! Jen probíhám, tak mě napadlo vás pozdravit.
hankaapes
napsal(a):
Konečně ses ozvala
Ještě "poučuješ" dětičky ve školách? Ta smečka je zase o trochu větší, že
Jenom si říkám chudák Mafián, tolik mrňavejch čertíků je asi i na něj moc, té energie co z nich sálá by se dala vyrábět elektřina, pouvažuj o tom, třeba děsně zbohatneš
Jojo, učíme statečně. Máfo chudák není, teď jsem nejvíc týraná já neboť se to doma všecko hárá a Máfo brečí a brečí. Boha jeho, jak já ráda teď chodím do práce.
Přemýšlím nad tím, že je spíš budu zapřahat do vozíku a vozit lidi. To bych zbohatla.
Jinak nám to šlape. Mám malý soukromý útulek pro jacky, výcvikovou školičku pro psy, hotel pro psy, dělám výcvikové víkendovky pro jacky, teď máme konečně k dispozici naviják, tak se bude pořádat sranda coursing.. Docela to šlape.
Jinak po iFauně pobíhá, ale ne moc. Ale třá to téme vedle o slepých agiliťácích je ode mě..
A vy se máte jak, hm? Psíci a mužové poslouchají? Zdravíčko slouží? Práce jde od ruky? Doufám, že jo...
Jedna fotka štěněcí:
Picbum křičí "pomooooc, ona mě bijééééé"
A Mamba v pozadí "sáhněte mi na toho plyšáka a zabiju vás všecky"
Úžasná fotka
teda ty ses rozjela
pro tebe má den asi víc hodin, že jo
jak baráček, stojí? Nevím jestli´s to četla, Hubert měl zánět slinivky a bylo to dost hnusný, vozila jsem ho na kapačky 2x denně, protože jsem ho nenechala hospitalizovat. Má doživotní dietu, ale hlavně přežil a je to opět ten prefíkaný pacholek jako dřív, jak já jsem šťastná
Moc ti fandím ( to ty víš) a hlavně vydrž, i když ty můžeš čerpat energii z těch chlupatejch flaxiček gumovejch
hankaapes
napsal(a):
je to nádherná fotka, ale proč ta omluva, sem přece může každý kdo má rád psy.
Je přímo vítán
jéééé děkuji to mě potěšilo Já nemám ráda psy....já s nima žiju každou minutu
no teda spíš zatím s ním než s nima......o druhým přemýšlím
když jsem tak viděla fotky od impact tak jsem nejspíš přesvědčena že druhej bude co nevidět.....jen mám dilema jestli kluk nebo holka
hankaapes
napsal(a):
Úžasná fotka
teda ty ses rozjela
pro tebe má den asi víc hodin, že jo
jak baráček, stojí? Nevím jestli´s to četla, Hubert měl zánět slinivky a bylo to dost hnusný, vozila jsem ho na kapačky 2x denně, protože jsem ho nenechala hospitalizovat. Má doživotní dietu, ale hlavně přežil a je to opět ten prefíkaný pacholek jako dřív, jak já jsem šťastná
Moc ti fandím ( to ty víš) a hlavně vydrž, i když ty můžeš čerpat energii z těch chlupatejch flaxiček gumovejch
Chudák Hubertík. Doufám, že už bude OK. V rámci možností.
Kolik má pro mě den hodin radši ani nepočítám. A je fakt, že když usínám v jednu ráno, tak jsem ráda. To jsem si k tomu všemu ještě vymyslela, že začnu učit všechny psy prvky dogdancingu a pak to předvádět synchronizovaně.
Zatím učím otočky vlevo a vpravo a jsem u čtvrtého psa.
Nejhorší totiž je, že když zavolám jednoho, seběhnou se na ten pamlsek všichni a všichni chtějí to něco udělat, aby ho dostali.
Jo a baráček stojí, ale možná dojde na to, že se sbalíme a stěhujem se na druhej konec republiky.
Na fotce Mambička: "Dotkni se plyšáka a seš mrtvej mrňousi, rozumíš!"
Brééé ránko
No nazdááárek Impact, to si hodná, že sis na nás taky vzpomněla Koukám, žes chytla naprostou jackománii
Ale to je dobře, je to víc než záslužná činnost, obzvláště u tohoto plemene
Moc ti fandím a přeju jen samé úspěchy
Tož si to rozjela fakt ve velkým! Kdo by to byl před pár měsícema řekl, viď? Když byl jen Máfo a jeden maličkej nejmenší jackíček
A tancovat s několika jackama, to bude bomba, máš ty ale čéče pevný nervy a hafo optimismu což?
Fotky sou super, hlavně Mafiánče, je čím dál krásnější O hárání MNĚ něco povídej....bych ti půjčila na JEDEN den Bíšánka, pak by ti Mafiánče přišlo jak svatej eunuch
Hani nádherná fotka večerní oblohy, to je naprosto úžasný! To bych chtěla mít jako obří plakát na stěnu
Míšo vítej, a jak psala Hanka, neomlouvej se, naopak, tuť je fakt vítanej každej psí cvok Hihi, takový dilema, kluk bo holka, to je příjemný a jistě rozhodneš dobře, páč ono taky záleží na plemeni, povaze jedince atd.
Ovšem pokud budeš mít dohromady nekastrovanou fenku s nekastrovaným psem....nu....hodně radosti
A co Aronek, jak se má? Zdráv a poslušen?
Peti opary sou fakt vopruz, mně se dělaj většinou na podzim, prostě v plískanicích, když mám asi oslabenou imunitu....neonemocním, ale poznám dle oparu, že moje tělíčko s něčím bojovalo, naštěstí se mi nedělají často, tak 3xdo roka max. a když to chytnuý včas ( neudělá se přes noc když chrním ), tak po jednom natření Zoviraxem je do pár hodin pryč Když to chytnu později, zmizí tak do dne a půl díky Zoviraxu
A hádejte co??? Joooo už dlouho TADY nepršelo....
Ale pádím do knihovny, tož mám sluníčko v duši
Doufám že Citronek bude brmat, páč tudle do něj sednu jo a aniž bych zapnula klíček, svítí na mě kontrolky, jak při zapnutí první polohy....zůstalo někde viset relátko....sednu do něj druhej den a zapnu klíček a rozblikaj se mi všechny 4 blinkry...
, tož sem je vymáčkla, nic....znovu...nic....tož sem do teho vypínače třískla a hele, vypnuli se blinkry a ani kontrolky na mě už nesvítily
A pak že nejsu dobrej automechanik
Jooo a Bidíček včera sám a bez přemlouvání haminkal večeři!!! Tak sem ho umačkala a doufám, že už to půjde jen k lepšímu
Začnu mu zas dávat sádlo do jídla, pač fakt je jak víc osrstěnej grey
Ahojky Mati....no joooo Aronek zdráv....sice se mi zdá že je tak trochu sebedestruktor,ale to jsou jen malý věci,ale je mi záhadou jak to dělá poslušen....no v rámci jeho šílenosti myslím že dobrý
No a výběr plemene je pro mě jasnej......vlkodava bych do bytu sice narvala ale chci zůstat věrná praštěným torpédům no ale to bude ještě chvíli trvat protože byt bez dveří a fenka ...no nevím...a se psama se jelimán snese ale ne se všema tak nevím zda riskovat pozdější bitky.Nebo mě napadla kastrovaná útulkačka ale přeci jen štěndo je štěndo
Mati ten první a nejmenš nejmenší jackíček bude mít za tři měsíce tři roky.
Jinak nám začala jedna fenka z útulku ze SR kašlat před třema dnama, včera začala Mambice a právě jsem zjistila, že kucká i štěně z útulku, co jsme měli doma v dočasné péči a v pátek šlo do nové rodiny. Takže mi některá slovenka dotáhla psincák. Super..
No to je radosti s kašlem, kdyby aspoň nebyl tak šíleně nakažlivej. Úplně vidím jak "tančíš" s tolika pesama, jak jeden skáče přes druhého
Možná by to bylo dobrý varietní číslo
Mati hurá, Bíša dlabe
Ty jsi na citronka nějak drsná, ale zdá se, že některá autíčka potřebujou občas tvrdou ruku, viz tvůj vozík
Ta fotka je fakt pěkná, ale nedělala jsem jí já, někdo jí vyfotil před bouřkou nad Jabloncem, mě se jenom tolik líbila, že jsem si ji stáhla
Tady je dneska hnusno, tmavo, zimno a vůbec ohavně, a Hubert má skvělou náladu a otravuje, metá po mě všechny hračky a tvrdí že má na něco dobrého chuť, a že se chce mazlit a že vůbec nesmím pracovat alébrž se věnovat jemu
On si tak zvykl na chalupě, tam jsem se mu věnovala opravdu celý den a dokonce když jsem jela jenom nakoupit vyl jak opuštěné mimino
Musím jít něco dělat, práce šlechtí a přináší penízky, někdy
Hihi Míšo, vlkodava narveš kamkoliv, to je právě jedna z jejich "kouzelnických" a dokonalých vlastností Jenže já konkrétně mám hrůzu s toho jejich věku a nemocí
Proto si ještě rozhodně počkám.....
Ovšem byt bez dveří je fakt na prd, osobně pesany ve své nepřítomnosti odděluju, a můžou se jinak snášet sebelépe, ale nevěřím ničemu a nikomu a prevence je lepší, než pak brečet Teda Puffinky jsou spolu, ale Bíša s Frí jsou odděleni, a když sem měla holky ovčácký, tak byly oddělený taky
Mám klid a jistotu, nikdá jeden neví, co se v mé nepřítomnosti může stát že
Ba že, štěndo je štěndo Ale aj v útulcích jsou štěnda
Šmarjááá Impact, už tři roky??? To nějak letí ten čas hernajs
Njn, nejsme už žádný mladice
Zato ti naši pejsani zrajou jak víno, čím starší, tím krásnější, dokonalejší, lepší a hodnější....
Ten psincák hernajs nezávidím, je to šíleně protivný a šíleně nakažlivý Zkus je preventivně cpát echinaceovýma kapičkama, nám všem zabírají na všecko, aj na rýmu, kterou štěnda loni kvůli mně dostala
Hani úžasná lebedící fotka, hnedle bych práskla vedle něj Jj Citronek je moc hodný brmí, evidentně poznal už dávno, jaká gramla su a vychází mi neuvěřitelně ve všem vstříc, co ten už mi odpustil kopanců
Ale elektrika je sviňská věc v každým autě a Citronek má s tímhle spínačem problémy odjakživa, tož sem se už naštvala a bacila do toho a hle, fachá to!
Inspirovalo mě Míťovo Iveco, furt mu tam svítili snad všecky kontrolky, výstražný a stopkový jo, a Míťa v rychlosti přejel šílenej hrbol, vyskočilo to snad dva metry do luftu a natvrdo dopadlo na silnici, plně naložený a buch hele, kontrolky pozhasínaly a zůstaly svítit jen ty informativní, co svítit maj
A od té doby klid, tož čék se furt učí
Aj tu je odporně Hani, ale v knihovně sem konečně kápla na knihu VLCI U DVEŘÍ a strašně se na ni těším! A taky na Sayersovou a Marshovou, díly které ještě nemám
Měla sem dneska šťastnou ruku, tož páč sem včera dělala generální úklid domečku ( takhle vyblejskaný to tu bylo tak možná někdy za c.a.k. polního maršálka jo
), tak mám dneska veget, jen navařím Mí a štěndům, pošontám něco do hokny a šup s knihou ke kamnům
já ti závidííííííím......máš uklizeno, máš nové knížky
čeká tě pohodové odpoledne v teploučku při knížce...to je sen. Nám přijde večer návštěva, všude mám neskutečný nepořádek, je mi blbě a čeká mě pečení moučníku
jdu si postěžovat k Hubertovi, ne že by mě pomohl s prací, ale až mě olízne a zavrcasí bude hned líp
Nádherně esteticky sladění! Modrej gauč a modrej pes Není ti dobře Hani? A jééjej a do toho musíš péct a návštěva....uuufff
Musíš si na zítra naordinovat klid a teplo, čajíček a horkou čokoládičku a knížečku a Hubýska přibalit k sobě, aby tě zahříval a dodával ti duševní klid
Nu já se nechci kasat , ale po včerejší uklízecí mánii a děsu si to dneska zasloužím, ten kopr
Hubýsek ti určo bude při úklidu a pečení pomáhat, jak ho znám
Mně štěnda včera taky moc pomáhali! Například mi odcházela prachovka jo a posléze sem ji nacházela zašantročenou v rohu chodby a silně chlupatou, tož prach nikde není, ale chlupiska jsou aj na lustrech
( Bíša ) Anebo se mi přemísťoval vysavač ( Frííí ), případně sem nemohla najít druhou prachovku, pak sem zjistila, že na ní leží Grí
Bíšánek se mnu též vytíral ( pacičky byly všude ), umýval a drhl parkety ( voní krásně po mýdlovým Prontu, jak na to hned lehnul
). Fríčko mi poctivě nosilo hadříky na natření nábytku, na umývání vany a tak....prostě bezva, uklízela sem s přestávkama na proťápky a vaření, 3/4 dne
Někde víkend, bo příští týden konečně budu moct umýt ty natřený okna a vyprat záclony a závěsy a do příštího léta tadyk už na nic nehrábnu, aj kdyby se čerti ženili
Jééé a du si dát hermoša!!! Mňam mlask, mám aj Krále sýrů, aj Sedlčanskej hermoš - čili Pepu že Si šmáknu!
Tak takový úklid musí být sen každé hospodyňky
minulý rok jsme měli doma uklízecí četu ( již nikdy víc), a pořád jenom pracovníci volali " pani, ten pejsek nám ukrad hadr, ten pejsek nám odnes......" byla jsem ztahaná víc než oni tím, jak jsem neustále hlídala Huberta, aby jim neodnášel "pracovní náčiní"
Co ten můj chlupatý šikulka dokázal všechno odnést a nashromáždit
Měla jsem u nohou kýbl, nějaký mycí prostředek, hafo hadrů a jednu lopatku a dva smetáčky, ještě hubici od vysavače a jednu pracovní rukavici, přiznávám, Hubert je schánčlivej zloděj
Ale stejně, já ti závidíííím ten hotovej úklid. Nás čekají ještě příští týden dvě návštěvy a hned potom se dám do úklidu taky a mrsknu sebou, abych už nemusela až do jara na velký úklid sahnout
a na bacila kašlu, dělám že o něm nevím, ale vím
ach holky, nechdete jít poklidit i ke mě? po tom víkendu to mám doma jak v tanku
taky bych sebou bouchla do peřin, a jak! dneska s tím oparem vypadám jak černoška, takhle zákeřný opar jsem dlouho neměla. vypadá to, že je už rezistetní vůči těm všem mým mastičkám
Mati máš skvělé pomocníky, ty pačičky voňavé po Prontu asi bych se učmuchala
jedna víkendová s Indyho psími kamarády- kamarádkami (všechny jsou to holky)
Moc pěknej harém
prostě si umí vybrat
Na ten opar pozor, mě se jednou taky nechtěl ztratit, naopak se rozlejzal a bolel, a nakonec se ukázalo, že se mi do něj dostal streptokok a bylo to na atb mastičku
Hubísku kuk
No sen nevím Hani dělala jsem to dvakrát tak dlouho, ale zase to byla vlastně zábava, napřed sem sice byla jak šklebík, ale štěnda ví své, znaj mě jak svý botky, tže za nějaký čas už sem se jen smála a tu "hru na uklízení" hrála s nima a šlo nám to pěkně zvesela
hahaha, ta uklízecí četa u vás musela mít zážitek na celej život
Inu Hubýsek naznal, že to dělaj špatně
Závidět uklizeno mi nemusíš Hani, páč s těma mýma šílencama ( počítám do toho aj Míťu a vlastně aj sebe
) nám tu to čisto vydrží tak asi....nooo....v lepším případě týden
V horším dva dny
Na bacila moc nekašli Hani, aby tě pak nebacil
Peti klidně přijedu poklidit, stačí říct, když mi dovalíš pár chlupatých pomocníčků Si vezmu s sebou ty svý a ty přidáš taky svý a bude domeček jak klícka
Na ten opar fakt opatrně Peti, není to sranda tyhle viry
Júúúú krásný holky Indy měl, ty hnědý sou MLASK!
Takovej harém!
Kuk Hubýsek je úúúžo Ale je vidět, jak by radši spal
Tady Bíšánek běhánek, cvakla sem to a.....byla na zemi, páč mě Bíša s radostí sobě vlastní prostě naboural a přepadl
proboha nestraš on se nerozlejzá, jen příšerně bolí, svědí, štípe. hajzl
jo, to měl harém, líbila se mu každá se divim, že jsem vůbec pořídila tu oftku, neb se stále zvedal a chtěl nakrývat tu hnědou fenu, strašně se mu líbila, ale ona na něj vrčela protivka
a takhle to přesně vypadalo, když jsem kolem něj proběhla, byl uvázaný za kouli u auta. čuměl kam jdu a pak si rázně zaštěkal, jako at se hned vrátím a vezmu ho sebou a naše autíčko.
Ten Hubas má život... já mu ho tak závidím, to musí být tak šťastnej pes, pořád s paničkou a ještě takové lásky a spaní na gauči... co víc si přát. zamuchlat se k němu
se mnou byl Indy na pokoji asi půl hodiny na posteli, leželi jsme vedle sebe a muchlali se, pak vstal a šel na lino. hajzlík
Hihihi, jukající Indýsek Je stejně hodnej, že takhle zůstal ležet na fotku, i když chtěl ojet tu fenečku nevrlinku
Sem vám asi ještě nedávala fotky naší letošní šílené akce DŘEVO, že? Myslela sem, že mě to zabije, ale.....žiju Dobře že sme to dělali tak brzo, na pár let je pokoj a s tou brzkou zimou se to teďka hodí
Míťův první pokácenej strom Pak pokácel úpa sám ještě dva, to už mu šlo jak po másle
Foceno mobilem.
První várka čeká před domečkem na zpracování ( po těch shcodech se to házelo nahoru, pak po dalších menších vozilo na kotouči dozadu za barák k dřevníku, tam štípalo a rovnalo )
A finiš...těch bazénových schůdků si nevšímat, neměla sem je kam dát Jako na fotkách to vypadá, jak je toho málo, ale ono to nešlo v tom dřevníku líp vyfotit, píč tam už není místo, jen úzká ulička k Pípě a jinak dřevo od země až vlastně ke stropu v několika řadách
A to naházený dole pod schůdkama je ještě starý, který letos doděláme, a možná taky ne, se uvidí dle zimky
No nejhorší bylo, že sme to komplet dělali jen a pouze my sami dva A já sílu moc nemám, tže jak říká Míťa, dělalo to jeden a čtvrt člověka
Kdyby nás na to bylo pět, byla by to pohoda, nu ale procvičila sem si dokonale veškerý svalstvo v těle, to je fakt, akorát u toho nemusely být ty třicítky, co tenkrát byly....v těch dusnech to bylo vážně super
To je paráda, tolik krásného dřeva Vás dva bych nutně potřebovala na chalupě, hodně stromů a velká spotřeba dřeva na topení
To musel být ale slušnej záhul, smekám, jste fakt dobrý pracovníčci
Peťo, Hubas vydrží v posteli, protože nemá tolik ochlupacené tělo jako Indy a Hagi
taky je menší než oni, takže má šanci se tam vejít.
A umí pospávat i na trávě, nejen na křesle či posteli
Jjj Hubýskovi se musí v peřinkách spinkat krásně, to Bíšánek v růžovkách taky dlouho nevydrží, ani Frííí, zato Gríša s Buřťoburgrem a Buřťoburgr zvlášť, ta miluje hice, v těch třicítkách se vyvalila na slunko a spala Blázen no...
No Hani, já to dřevo nesnáším a dělám to z nutnosti, páč teplo ze dřeva je teplo ze dřeva, i když tu samo je plynový topení v celým baráku, tak to mám jen tak na zabzdění Dřevo máme zadara, soused je správce lesů a kámoš, tže nás to stojí jen dřinu a čas
Zatím se to dá, jsme mladí a silní ( hahaha
), ale za pár desítek let budem vděční za plyn
Anebo, jak říká Mí, nejvyšší čas si zplodit dělníčky
Sem byla na chvilu na zahradě se štěndy, posbírat jablíčka padaná a hovínka a poblbnout s nima, teďka dostali sváču, ale tam je děcka šíleně, mrholí, vichr, sibérie hadra Tak sem si udělala horkou čikuládu a béřu knihu - navařeno už mám pro nás aj psy
Jeden létající Buřťoburgr
Já znám toho buřtoburgra jenom v pohybu, je to torpédo jako Hubert, vyfotit je docela problém, proto mám většinou fotky "ležící spící"
O dřevě ani nemluv, přesně jak píšeš, když hoří dřevo, zahřeje nejen tělo ale i duši
Skvělý nápad udělat si dělníčky, ale někdy dělníčci nedělničí
Užij si knížku,já mám teď rozečtenou od Javiera Moroa Červené sárí, docela čtivá věc, líbí se mi název podtitulu "Když se moc platí životem"
Jdu chvilku na zahradu vrhat a metat míček, Hubert už netrpělivě stepuje
no páni, Mati tolik dřeva, to ste se museli strhnout, než jste to odnosili já občas pomáhám tátovi , řeže na pile u garáže a já to nosím cca 10 metrů do kotelny a skládám,ale to jsou prkýnka 30x10cm, cožpak tohle... Míťa jako pravej dřevorubec
ale za to teplo to určitě stojí, až budou třeskutý mrazy, budete si užívat opravdového tepla, ne jako toho z plynu.
asi si fakt budete muset udělat delníčky, tvoje mamka to vystihla přesně a krásně
můj opar se dal pomalu na ústup, ale vážně pomalu ,šmejd. dneska mi dal Hagi při česání pořádný polibek, snad to nechytí
vzala jsem nůžky a ošmikala ho. vůbec jsme se toho nebála, a vypadá uplně jinak. pár foteček Hagyňátka šmejdíka, nemusel by se stydět jít takto na výstavu
myslím na nějakou tu Oříškiádu
za chvíli jedem k tchýnovým, něco ogrilujem, tady je krásně, snad se to nezkazí.
vystříhala jsem mu ten límec pod ušima a uplně jinak mu vynikla hlava a ušiska.
Jj Peti, sme se málem strhli, teda hlavně já že, zmrzačená sem byla po celým těle Třikrát sem si najela plným kotoučem zezadu na patu na to stejné místo, tže bomba....pak mi Míťa nechtíc jeden ten obří kusanec rozmachem a silou hodil na nárt, tže mi zmizela žíla a nárt byl během vteřiny třikrát takovej, dlouho sem se nemohla obout, ale dřevo se muselo dělat dál, tož sem to dělala v papuči a kulhala a bulela vzteky
Následně sem mu, ale bez rozmachu a z blízka, švicla kus toho dřeva na malíček já
Kulhali sme svorně spolu
A v lese....ani nemluvím, kutálela sem se ustavičně ze stráně dolů a rozbíjela si hubu, narážela žebra a břicho, doma na tý hromadě taky, když sem ji přikrývala proti dešti a skutálela se dolů už po třetí a kulánky dřeva se mnou a na mě, sousedka šmíračka nevydržela, vylezla normoš ven a prej jestli nechci počkat, až přijede Mí
Říkám ne! Já to zvládnu! Musím to zakrýt, začíná pršet!
No nakonec se zadařilo, ale dotlučená sem byla a sousedka už zůstala stát venku, nejspíš nachystaná volat záchranku
Prostě děs....se mnou něco dělat je jen pro otrlé povahy, jak říkal Mí
Hurá, opar to vzdal! To máš radost viď? Je to vždycky šílenej opruz
Teda ale Hagi fakt prokoukl....nebo spíš vykoukl! Si šikovná čéče a odvážná!
Ovšem....mně se víc líbí zarostlej méďa, znáš mě
Zase ale dokážu uznat, když je to pěkný a prokoukávací a to je, no máš jiného psa
Tak co grilovačka, klapla? Tadyk bylo relativně hezky celej víkend, naštěstí, páč byl náročnej, ale fajný
U vás to taky vydrželo? A co Hani u tebe?
Jooo a založte někdo nový vlákno, ať furt nezakládám já Se du psychicky připravit, neb mě čeká obří nákup, není tu ni zrno rýže a taky drogoška, lékárna, banka....ach jooo
Je tu plha, že si nevidím na špičku nosu, abych vůbec našla Citrího