Tak jsme se dohodli doma že pořídíme Caníkovi kamaráda-ku a to sice německou dogu.
Všem se nám moc líbí a furt jsme váhali jestli dalšího caníka nebo dogu a doga vyhrává.
Máme nastudováno z netu co se dá,ale spíš bychom rádi věděli jestli nezná někdo ch.s. s osvědčenýma pejskama.
Nejde nám o výstavy,takže klído i bez papírů,ale aby byl v pořádku pejsek.
U nás hafani spí na gauči,takže hledáme vyloženě rodiného pejska.
Děkuju
honzyh
napsal(a):
Tak jsme se dohodli doma že pořídíme Caníkovi kamaráda-ku a to sice německou dogu.
Všem se nám moc líbí a furt jsme váhali jestli dalšího caníka nebo dogu a doga vyhrává.
Máme nastudováno z netu co se dá,ale spíš bychom rádi věděli jestli nezná někdo ch.s. s osvědčenýma pejskama.
Děkuju
nechci rejpat ale trošku si protiřečíte,chcete aby byl pes v pořádku ale může bejt klidně bez PP.Samozřejmě že vám to PP nezaručí ale určitě je lepší s PP.Jinak mě se líbí svým přístupem ke psům chovka Rendog.
honzyh
napsal(a):
Děkuju
Přesně jak píše tancoska, pokud chcete zdravého psa, tak sáhněte po štěněti s PP. Zvláště u takhle velkých psů bych se do bezpapíráka jít bála.
Jinak mně osobně se líbila CHS Silva Tarok (snad to píšu správně). Měla jsem totiž dobu, kdy jsem se po německé doze celkem sháněla, ale pak jsem uznala, že k nám se nehodí. A vybrali jsme jiné plemeno. Ale fandím vám, jsou fakt krásné.
Dogy nemám,
ale viděla jsem pěknou Dogu z chs Claudia Bohemica - http://www.claudiabohemica.cz/
Děkuju za příspěvky.
Napsal jsem to asi špatně.
Nejde nám o peníze-tím myslím samo pejska s pp,ale spíš jsem to myslel tak že někdo má doma papíráky a nemá čas nebo nechce mít papírové štěnata.
Jinak pro jistotu samozřejmě s pp.
I když někdy se člověk doví že ta či oná ch.s. dělá různé psí kusy s papírama.
No a tak jsem vlastně chtěl poradit nějakou ověřenou stanici.
Děkuju
.......a udělat šťastným nějakého pejska? mrkněte na www.dogy.estranky.cz
honzyh
napsal(a):
Děkuju za příspěvky.
Napsal jsem to asi špatně.
Nejde nám o peníze-tím myslím samo pejska s pp,ale spíš jsem to myslel tak že někdo má doma papíráky a nemá čas nebo nechce mít papírové štěnata.
Jinak pro jistotu samozřejmě s pp.
I když někdy se člověk doví že ta či oná ch.s. dělá různé psí kusy s papírama.
No a tak jsem vlastně chtěl poradit nějakou ověřenou stanici.
Děkuju
Chápu, sama doma mám hafany po rodičích s PP. Jenže u 1 to bylo z důvodu špatného spojení 2 jedinců (klub řekl,že jim pro tato štěňata PP prostě nevydá) a u 2 to bylo, že paní měla chovného psa a fenka měla předkus a měla štěnda jen pro radost.
Jenže to byly spíš výjimky. Většina lidí pokud stojí o štěňata, tak jde na bonitaci a bohužel třeba zjistí, že má pes vadu, pro kterou ho neuchovní. Či po vyhodnocení DKK či DLK, že má špatné klouby. Ale co, řekne si a fenu někde nakryje. Bohužel se tak obvykle spojí 2 jedinci s vadou. Takže co ušetříte oproti štěněti s PP, to můžete několikrát výše vrazit do veterinářů, aby pejske byl OK. Jistě - nemusíte, ale můžete...
Děkuju za rady a tipy na ch.s.
Jak tak bloumám po netu tak nějak nemůžu přijít na to jakou má doga vlastně cenu-myslím štěnata.
Je to někde od 8 do 25tkč a to mi nějak nesedí.O peníze mi zase tak nejde,ale nevím podle čeho vybírat.
Nepotřebuji za každou cenu pejska s kilometr dlouhým rodokmenem.
Hledám kamaráda do bytu se zahradou k našemu caníkovi stím,že se spí kde se dá-pelíšek,gauč,křeslo,kamaráda a společníka.
Může někdo vysvětlit jak to teda zhruba je?
Nemám v plánu chodit po výstavách atd.
Díky
No pokud vám nejde o výstavy, tak doporučuji vybrat z nějaké osvědčené stanice psa s nestandardní barvou. To je např. šedý tygr, porcelánový tygr, žlutá s merle faktorem a další. Tihle psi se prodávají za minimální ceny, jelikož nikdy nepůjdou dál do chovu a je to jasné už při narození. Tam je ta cena kolem 8 - 10 000 a pak u těch vyšších cen je to dle kvality štěňat, rodičů nebo podle toho jestli jde o zahraniční krytí a samozřejmě záleží i na výstavních úspěších.
honzyh
napsal(a):
Děkuju za rady a tipy na ch.s.
Jak tak bloumám po netu tak nějak nemůžu přijít na to jakou má doga vlastně cenu-myslím štěnata.
Je to někde od 8 do 25tkč a to mi nějak nesedí.O peníze mi zase tak nejde,ale nevím podle čeho vybírat.
Nepotřebuji za každou cenu pejska s kilometr dlouhým rodokmenem.
Hledám kamaráda do bytu se zahradou k našemu caníkovi stím,že se spí kde se dá-pelíšek,gauč,křeslo,kamaráda a společníka.
Může někdo vysvětlit jak to teda zhruba je?
Nemám v plánu chodit po výstavách atd.
Díky
honzyh:
Je dosť ľudí,čo si kúpia psíka s PP a nakoniec ho ani neuchovnia,takže mať psa s PP neznamená hneď,že musíte chodiť po výstavách.PP neznamená len zbytočný zdrap papiera to pochopíte až vtedy,keď si kúpite zvieratko po bez PP rodičoch a potom budete stálymi zákazníkmi veterinárov. Vás neláka byť v kontakte s jeho chovateľom-(čo by ocenil každý)a spoznať sa s majiteľmi súrodencov z vrhu?
ladka
napsal(a):
honzyh:
Je dosť ľudí,čo si kúpia psíka s PP a nakoniec ho ani neuchovnia,takže mať psa s PP neznamená hneď,že musíte chodiť po výstavách.PP neznamená len zbytočný zdrap papiera to pochopíte až vtedy,keď si kúpite zvieratko po bez PP rodičoch a potom budete stálymi zákazníkmi veterinárov. Vás neláka byť v kontakte s jeho chovateľom-(čo by ocenil každý)a spoznať sa s majiteľmi súrodencov z vrhu?
Naprosto souhlasím a hlavně chovatel by vám měl i pokaždý poradit a říct co a jak.Mám dva psy a obě chovatelky jsou teď i kamarádky na který se obrátím když potřebuju radu a pomoc.Pro mě je to hodně důležitý vztah majitel=chovatel.Jinak když chcete spíš jen kámoše taky bych šla do nestandartní barvy,šedý tygři jsou krásný.Hodně štěstí s doginou,jsou nádherný a úžasný.Já si jí pořídím až za pár let.
http://www.silvatarok.cz
nedávno jsem náhodou viděla jednoho jejich miláčka u nás před obchodem, měli asi dlouhou cestu, dali si pauzu a venčili pesana. Zaujaly mě nápisy na jejich autě a doma je hned zkoumala. Mají moc pěkný bafany.