Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2010 20:00
kelly

XXX.XXX.136.91

Tak po delší době pokračujem v novém tématu ;-)

Hani, krásný fotečky malých rošťáků.:-) Koukám, že mimča mají společnost - čičinu. Mimochodem, je moc hezká. :-)To je fajn, že budou zvyklí na kočičky.
My teď seznamujem štěndo s naším drozdem, docela to jde, ale ještě malé úplně nevěřím. Chce to čas...

Těším se na další fotky mimísků. Určitě rostou jako z vody.:-):-)

24.10.2010 20:06
kelly

XXX.XXX.136.91

Přikládám obrázek Bergy alias Angie, který mi nedávno poslali noví majitelé.

26.10.2010 20:26
kelly

XXX.XXX.136.91

Ahoj všichni, jen pro info, kdyby náhodou někdo nevěděl - v listopadovým čísle PPČ je portrét plemene leonberger.:-):-):-) Už jsem si ho koupila včera, ale kvůli ztátě Karušky jsem ani neměla náladu si to přečíst. Tak teď už je konečně vše ok, tak jdu na to.;-)

7.11.2010 19:30
kelly

XXX.XXX.136.91

Hani, teda štěnda rostou, už jsou zase o kus větší...paráda.:-):-) Určitě přihoď další fotky, ať se můžem kochat krásnýma mimískama.:-) Co Barča, je v pohodě?

Heruška už začala hárat a nejspíš už to trvá několik dní, nějak nám ten začátek utek.:-) A tak ji samozřejmě hlídám před psíma klukama a venčím zvlášť. Holkám se to moc nelíbí, ale jinak to bohužel nejde. Dnes jsem byla s Karys poprvé na cvičáku, kromě tunelu zvládla všechno, tak uvidíme, jak jí to půjde dál...

7.11.2010 19:54
kelly

XXX.XXX.136.91

Jitko, tak to je dobře, že Anne je teď pořádně huňatá, aspoň jí nebude zima. Musí jí to moc slušet v takovým kožichu.:-) Héra si letos vody taky moc neužila, vlastně skoro vůbec. Měla štěnda a potom jsem ji nechtěla tahat nikam daleko k vodě, aby nebyla unavená. Na podzim si akorát párkrát skočila do jezírka, ale neplavala. Škoda, doufám, že příští rok si to vynahradíme. Určitě by jsme chtěli jet do Heroltic, tam to bylo fakt skvělý a s malou třeba nějakou víkendovku pro začátečníky, no ještě uvidíme, jak nám to výjde.

Ta fotka Anne s houbama je fakt super!:-) To jste teda měla nadílku. My jsme našli taky celkem dost hub, i když proti loňsku to bylo slabší, ale stačí to.;-) Fotky samozřejmě mám, jen je musím hodit z foťáku do pc.

7.11.2010 21:29
hanula

XXX.XXX.220.3

Kelly, tak dneska šla z domu první holčina a odpoledne kluk, kupodivu to byli ti nejhodnější a roštěci zatím jsou doma, odmítla jsem pár lidí, na hlídání bazaru je nedám, to by mi jich bylo líto. Azouši jsou první měsíc jednodušší než leoni, ale pak jsou to mača, je to s podivem, ale oni už hlídají a vrčí na sebe jak velcí a ty rvačky, mazlit se však umí jako všechna štěňata a jsou rádi když si je vezmu k televizi, pochopitelně po jednom, umí se parádně vnucovat,

1.12.2010 13:14
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Kelly, tak dneska šla z domu první holčina a odpoledne kluk, kupodivu to byli ti nejhodnější a roštěci zatím jsou doma, odmítla jsem pár lidí, na hlídání bazaru je nedám, to by mi jich bylo líto. Azouši jsou první měsíc jednodušší než leoni, ale pak jsou to mača, je to s podivem, ale oni už hlídají a vrčí na sebe jak velcí a ty rvačky, mazlit se však umí jako všechna štěňata a jsou rádi když si je vezmu k televizi, pochopitelně po jednom, umí se parádně vnucovat,

Ahoj všichni, koukám, že nám leonci nějak zapadli. :-(

Jak se mají pesani? Určitě si pořádně užívají zimu a sníh. U nás dneska chumelí už od rána, holky jsou ze sněhu nadšený, hlavně Karuška - je to její první sníh.:-):-) Horší je to se solí, ulice jsou zasypaný tak, že Héra málem nemohla chodit.:-( Má chuděra na tlapkách pořád pukliny, které se jí nehojí, a tak budeme zase mazat a mazat, aby ji to tolik nebolelo.

Hani, tak už vám štěnící odcházejí do nových domovů...to vám bude po nich smutno, že? Tak hlavně ať mají všichni bezva pánečky.;-) Taky jsem měla zájemce, kteří chtěli štěndo na hlídání bazaru nebo nějaké firmy, ty jsem samozřejmě odmítla.
Tak když tak přidej zase pár fotek štěnísků a taky Barči s Aramisem. :-) Já se budu muset taky konečně probrat fotkama a něco sem hodit a taky nafotit holky na sněhu.:-)

3.12.2010 18:20
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Dobrý den, můžem se přidat? Mám doma taky leonbergra - seniora (narozena 2000), ale je plná elánu a zdráví. Říkáme jí Eny a je to náš nejvěrnější kamarád!

3.12.2010 18:37
hanula

XXX.XXX.220.3

Pro majitelku Eny, každý kdo má leona je tady vítán, mluvímsnad za všechny co sem chodí. Ten věk Eny je parádní, to už bude mezi veterány a je třeba takobou kočku ukazovat,čím víc "staroušků tu bude tím líp"Na svůj věk vypadá dobře a asi je ještě plná elánu. To já mám seniora a někdy si myslím, že je to junior, hlavně když může něco honit, to je mladík, ale jak se jde domů tak to je důchodce , jde co noha nohu mine a když se řekne , že se ještě domů nejede a udělá se ještě jedno kolečko tak to skáče jak pinčl , proti vaší fence je teda ještě mladík je mu šest a půl. Jeho babča se dožila deseti a půl a děda devět a půl, ale měli nadváhu.

3.12.2010 18:50
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tak to jsme rádi, že jsme vítáni. Ona je plná energie, ale věk už jde znát - když jdeme někde na dýl, tak je pak taková unavená, popř i na druhý den mírně kulhá - před pár lety (tuším 3) jsme v zimě řešili zánět kloubu, který jsme přeléčili alavisem, ale i nyní na nožku po zátěži občas zakulhá. Taky si z jara utrhla kolení vaz, který je již taky OK, ale prostě už to není na celodenní výlety jako dřív. Ani veterinář ji netipoval ten věk a vždy se diví, jak je poslechově a jinak v pořádku. Dokonce i zuby má krásné, bez jediné vady a kamene (nikdy jsme nebyli čistit) - má je krásnější jak 3letá fenka malého plemene. Bohužel nyní řeším problém, zdali ji vzít do domu či ne - je zvyklá být celý rok venku, ale vzhledem k tomu, že je hubená ( cca 35kg, nikdy neměla více jak 42) a tomu, že ji zatím nenarostla žádna podsada o tom velmi uvažuji. Taky je jí venku asi smutno a žárlí, protože máme doma malou fenečku (nalezenou kříženku knírače) a nyní čerstvě i 2 kočky které bydlely doteď s Eny v boudě, ale jsou dlouhosrsté ale bez podsady... Mám strach o klouby které v zimě na chladu trpí a i přes to, že má k dispozici boudu, tráví v ní minimum času a většinou leží na sněhu, ovšem když jdu domů, cpe se sem taky. Ideální by byla nějaká mezichodba, kam by se zavírala třeba na noc, takovou ale bohužel nemáme... jak by jste to řešili?

3.12.2010 19:20
hanula

XXX.XXX.220.3

No, to je jasné, že ty nohy už dostávají zabrat. Naše Gabča měla dost nadváhy, byla spíš jak pes a na klouby jsem jí dávala gelatan z Orlingu, a pak už musel nastoupit rimadyl, Athos si urhl v díře kol. vaz, ale zahojilo se mu to dobře, a když shodil 5 kilo tak běhal v pohodě, ale vážil 78 kgTo tenhle má málo přez 6o kg a uteče Báře, která jsou tři apůl roku a je to pastevec. Asi bych ji brala do domu, aby na sněhu neprostydla, naši psi spí v baráku, máme studenou chodbu, ale v těhle mrazech jsou doma v bytě, no a vlastně tu máme i štěňata asiatů, taky bych je nenechala venku.

3.12.2010 19:29
6kaca6

XXX.XXX.204.27

No taky bych to tak viděla, ale zase nevím, jestli bude ráda být zavřená doma i přes to, že ybch s ní třeba 4x denně šla ven. Nemůžu jí přeci mít doma ve 20 C a pak ji pustit na 2 hodiny na dvůr do -20 C. Kdyby ty 2 hodiny chodila, nebyl by problém, ale vyvalila by se tam na sníh - nehýbala se - a to by prochladla co nevidět... Teď jsem ji zkusila dát do chodby - hnedka sem vběhla a leží a je spokojená, tak uvidíme. Snad bude štastná ta naše babička :D

Jinak abych uvedla na pravou míru, říkáme ji Eny, ale v PP má Anita (chov. stanice BO-ZA-PI), tak třeba nás někdo znáte :)

3.12.2010 19:38
hanula

XXX.XXX.220.3

Pochopitelně , viděla jsem ji jako mimčo, její otec je Athos Jasný den a je na té fotce.

3.12.2010 19:41
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Jejda, tak to je náhodička :-) Na které fotce a který přesně? Moc mně to potěšilo teda! Ale v tom případě nechápu, po kom je taková nežravka když tatínek byl takovej žrout. Nyní jsme přešli na přirozenou stravu (je tomu cca 2týdny) a připadá mi, že se pomalinku zlepšuje, ale tak uvidíme. Granulky nám nechtěla baštit žádné.. :(

3.12.2010 19:44
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tady fotka z loňské zimy z pastvin u koní - to byla ještě torpédo neunavitelný :-) Dneska už ji ke koníkům beru jenom tak když jdem jenom někde kousíček...

3.12.2010 19:44
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tady fotka z loňské zimy z pastvin u koní - to byla ještě torpédo neunavitelný :-) Dneska už ji ke koníkům beru jenom tak když jdem jenom někde kousíček...

3.12.2010 19:49
kelly

XXX.XXX.136.91

6kaca6 napsal(a):
Dobrý den, můžem se přidat? Mám doma taky leonbergra - seniora (narozena 2000), ale je plná elánu a zdráví. Říkáme jí Eny a je to náš nejvěrnější kamarád!

Zdravím, jak už psala Hanka, určitě se k nám můžete přidat. ;-) Vítáme každého majitele a milovníka leonků.:-)

Mimochodem, vaše leonka je moc hezká, vypadá docela mladě, vůbec bych jí nehádala ten věk.

3.12.2010 19:54
hanula

XXX.XXX.220.3

No tatínek Athos byl žrout a myslím, že máma taky, jednou jsme byli na výstavě v leonbergu a tam slupla myšku, jala s námi pani chovatelka z Písku, že jste ji tam kupovali? je to náhodička? Svět leonů je tady malý. My máme vnuka po Athosovi a naší Gabča a je to taky mlsoun, ale co máme Barču tak se rozežral, naši psi žerou normální stravu a granulky mají jen na zobání, asiatka je vůbec nechce, ale to je žrout a její štěňata taky. Myslím, že vaše čubina má určitě radiost být doma, ona si tu telpotu nějak zreguluje, na leona je už dost strará, ale ještě by nějaký rok mohla být. Myslím, že Zapletalovic čubina se dožila dost, jedna její prabába Janina se dožila 12 a půl. Náš Athos devět a půl a byla blbost, že jsme nevěděli, že po antibiotikách má dostat něco na krev . Je dobře, že ji dáváte na klouby , to potřebují,

3.12.2010 19:56
kelly

XXX.XXX.136.91

Tak konečně ty slíbené fotky....
Carys s oblíbenou hračkou

3.12.2010 20:06
kelly

XXX.XXX.136.91

Heruška - dneska slaví 5. narozeniny.:-):-):-)

3.12.2010 20:08
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Jo, vypadá dobře, jsme za to rádi. I veterinář nechtěl věřit ten věk :)

Tady asi nejaktuálnější foto, cca 14 dní staré (ale těsně před vyčesáním, tak je opelichaná jak nevím co :D)

3.12.2010 20:08
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Jo, vypadá dobře, jsme za to rádi. I veterinář nechtěl věřit ten věk :)

Tady asi nejaktuálnější foto, cca 14 dní staré (ale těsně před vyčesáním, tak je opelichaná jak nevím co :D)

3.12.2010 20:09
hanula

XXX.XXX.220.3

Kelly, vždyť je to dcerka našeho Athose a Zapletalovic Besy/Čejiva/, ty zuby jsou taky jasné, to je v rodě, náš pes je měl taky bílé a Aramis má taky zuby jak mlaďas.

3.12.2010 20:18
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Kelly, vždyť je to dcerka našeho Athose a Zapletalovic Besy/Čejiva/, ty zuby jsou taky jasné, to je v rodě, náš pes je měl taky bílé a Aramis má taky zuby jak mlaďas.

Hani, tak to je úžasný, že Eny (Anita) je příbuzná Athose.:-) To jsou náhody... Jj, ta leonka vypadá fakt moc dobře. Tak hlavně, aby byla ještě dlouho zdravá.
Já bych ji určitě vzala aspoň do chodby, když už je starší a nemá nejlepší srst, ale samozřejmě je to na majitelích....

3.12.2010 20:19
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Omlouvám se, že sem to vložila 2x a ještě otočené... nějak se to seká :) A kde se kupovala? To netuším, já byla ještě prtě a naši ji dovezli pod stromeček :) Od malička je ale moje a vyrostly jsme spolu. Byla úžasná - když byla štěndo, mně nebylo ani 10 let a přesto jsem s ní mohla chodit samotná na vycházky a poslouchala - je to charakter! Ať jí dotáhnu dom cokoli, tak je vstřícná a příjme ho za svoje. At už jsou to koťata (která ukradla naší kočce a adoptovala si je) nebo nalezená fenečka, králík, želva, kůň... cokoli.

Tady s kámoškou Beruškou

3.12.2010 20:25
kelly

XXX.XXX.136.91

Tady je naše Eny, není to sice leonek, ale patří do naší smečky.:-):-)

3.12.2010 20:25
hanula

XXX.XXX.220.3

Pro paničku Eny, zkuste ji dát pangamin, možná dostana větší chuť žrát a má vliv i na obnovu srsti, Náš pes taky před zimou vylínal, no a o Barče nemluvím z té to leze na hrstě, ale z azoušů jsou chlupy horší jak z leonů. Můžu se zýeptat, měla nějaké zdravotní problémy, nebo znáte veterináře jen z očkování.Myslím, že hlava by mi našeho psa připomněla a tohle je hlava Aramise.

3.12.2010 20:29
kelly

XXX.XXX.136.91

6kaca6
CHs BO-ZA-PI taky znám. Je u nich příbuzná naší Héry - Hanny April Zářické údolí. Je to vlastně její teta, i když je starší jen asi o 2 týdny.:-)

3.12.2010 20:32
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Na doporučení veta dáváme roboran - ale teprve cca 3dny. Problémy žádné až na tu nohu neměla. Akorát jsme dělali krve - cca před 2ma lety a nyní. Předtím z důvodu zjistit jestli není nemocná když nemůže stále přibrat a nyní jednak taky z důvodu přibrání a na kontrolu zdrav. stavu. Jinak jediný problém co nás trápí jsou anální žlázky, které léčíme již několik měsíců. Už to bylo dobré, ale šla jsem na operaci, tak se fence cca 2 měsíce nečistili a vrátilo se to, tak teď začínáme odznova (zrovna před chvíli jsem jí je byla čistit). Jinak veterináře ke kterému chodíme známe líp, ale ne z důvodu ošetření zvířectva smajlík

3.12.2010 20:34
6kaca6

XXX.XXX.204.27

No mně osobně ten váš připadá podobný, protože většina leonků kterí vidím mají takové protáhle obličeje s dlouhým čumákem (viz třeba tady ta dneska 5ti letá fenečka) a eny ta ju má takovou kulatější s kratším nosem.

3.12.2010 20:34
hanula

XXX.XXX.220.3

No Katko, dneska se nám to nějak rozjelo, jsem moc ráda, že vidím potomka našeho Athose a je v kondici, tyhle štěňata jsem viděla u Zapletalů, to jim byl asi tak měsíc a jeli jsme se na ně podívat. Určitě bych ji nechala doma, je to starší dáma a venku by vydávala na zahřátí dost energie. Naše psy necháváme v těhle mrazech v obýváku a oni se vůbec nezlobí, jen zavíráme dveře na terasu , jinak bychom topili ven. Bára je moc spokojená a když je Aramisovi horko, tak jde do chodby, Štěňatům když je horko tak otevřu dvéře a nechám jim vyvětrat. Máme ještě tři, ale ty největší torpéda. Jo a ještě poštolka se nám zase vrátila, jen jedna kočka chybí,

3.12.2010 20:42
hanula

XXX.XXX.220.3

To je dobře, my chodíme tedy jen na očkování, zatím žádný problém. Já myslela, že problém s análníma žlázama mají jen psi, jednou to měl náš dogáč, tomu jsme to museli vždy vymaškat, jinak u čubin to neznám., ten pejsem s tou starou fenkou, to je taky potomek Athose, ale vnuk a jeho vlastní babička Gabuška, jinak Gaja Jakubský dvůr. Současná jeho společnice je Baruška SAO

3.12.2010 20:44
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tady jsem našla fotečku a docela jde vidět ta její širší hlavička a taky jak je droboučká a malinká - na leonbergra. Jinak taky cca 14 dní staré foto :-)

3.12.2010 21:18
hanula

XXX.XXX.220.3

Pokud já si dobře pamatuji tak Besy byla menší a náš pes byl střeďák, ale hodně silný. Víte já mám názor ten, že každé kilo nadváhy je horší. Vidím to na našem psovi, jak je mrštný a kolik má v sobě energie, Pokud je zdravá tak nemá cenu se trápit tím, že neváží zrovna metrák. Určitě to prospívá kloubům víc. Náš pes se drží na své váze a víc ani ťuk, on toho naběhá a nohy mu slouží, Píšete, že přijmula všechna zvířeta, to ten náš má rád koťata, ale štěňata od Báry nechce.Jdu nakrmit ty naše dravce aby byl v noci klid a pokračujeme ¨třeba zítra.

3.12.2010 21:28
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Jojo vím, že je lepší lehčí než těžší, ale hlavně skrz tu zimu jsem chtěla at nabere. Je opravdu hubená, ale je tak celý život a nevypadá, že by nějak střádala - ba naopak je i v tomto věku ještě aktivní. Ještě že má ale ty chlupy, protože nebýt jich, tak nás asi zavřou.... ale granule měla nonstop a vůbec se jich skoro netkla. Nyní dávám maso a to někdy zbaští i 1,5 kg (to když u ní někdo stojí nebo je tam kočka či někdo jinej kdo by jí to sněd :D) a jindy to nechá skoro celé... Ale tak chtěla bych, aby třeba to kilčo, 2 přibrala a na té váze ji udržet. Protože mám starch, že bude nyní na stáří hubnout víc a víc tak aby to nezašlo moc daleko a my měli nějaký náskok nad tím pořešit stravu. Hold někdo má skoly k obezitě a jiný k tomu vypadat jak z koncentráku. Na druhou stranu je asi pravda, že kdyby proležela celé dny na dovře a neměla výdej, tak asi taky přibere - tím nemyslím vaše psy, ale pouze to, že co příjme, tak to i vydá a jí tak akorát ke svému výdeji...

4.12.2010 21:11
kelly

XXX.XXX.136.91

Hani, štěnda jsou krásní, už jsou z nich pořádní obříci.:-) Tak hlavně, aby se pro ně našli hodní páníci.:-)

Taky myslím, že je lepší, když jsou psi spíš štíhlejší - zvláš´t u velkých plemen kvůli kloubům. Héra nežravka asi nikdy s tloušťkou problémy mít nebude, Carys baští všechno a s velkou chutí, ale rozhodně ji nenechám přejídat se, aby potom měla problémy s váhou.
No ona je takový třeštidlo, jako před lety její mamča....venku pořád běhá a nemá dost.:-)) Tak si říkám, že nemůže přibrat ani kdyby chtěla...

4.12.2010 21:30
hanula

XXX.XXX.220.3

Já jsem odpovídala a nějak se to ztratilo. Štěnda jsou fajn, ale ono to vypadá, že o ně není zájem, nebo je lidi chtějí na splátka a to se mi nějak nezdá, už to vidímčerně a hlavně když se podívám na ostatní inzeráty, když mají lidé doma i půlrpční štěnda, ono když zůstane jedno tak to nějak dopadne, ale my máme tři.

5.12.2010 14:35
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tak přikládám ještě téměř teplé fotečky z dnešní vycházky s naší babuškou Enynkou a její spolubydlící Princeznou, díky které mi připadá, že ožila. Nechtěla jsem k ní dalšího pejska teď když už je v tom vyšším věku aby nežárlila a nesmutnila když třeba s mladou půjdu ven a ji nechám doma, ale osud zařídil jinak a před měsícem jsme u cesty našli přejetého zanedbaného a vyhublého pejska, tak jsme si ji vzali a je už naše. Eny sice ze začátku smutněla, ale teď už jsou kámošky a eny má aspon důvod se vyběhat, protože malá si s ní chce furt hrát :) Princezna je ale torpédo a nestíhá ji ani Eny ani já :D ale je dokonalá - vděčná a nehne se ode mne na krok - dokonce nejde ani s nikým jiným ven, prostě bobek.

Jinak hlásím, že eny už bydlí doma. Vypadá spokojeně když tu s námi lebedí. Sice jsem ji musela sestřihnout nožky - jak je měla chlupaté, tak na ty rousy (jak já tomu říkám) se chytalo strašně moc sněhu a všemožného bordelu, tak jsem sestřihla nožky a trošičku musela i bříško, protože tam měla dredy jak jsem ji teď měla strach česat at nevypelichá a taky ji češu na břiše jen párkrát do roka, protože to tam nemá ráda. Dál jsme ostříhali na doporučení veterináře celý zadek (kvůli žlázkám) a jelikož jsme okolo zadku museli vzít i kalhotky, vzala jsem nakonec všechny, protože když jich tam měla jen půlu, vypadala jak pako. Ale vypadá, že po této úpravě se jí zadeček tolik nešpiní a má ho čistější a v lepším stavu a příjde mi, že už jí není ani horko... Snad jí to doroste...smajlík

5.12.2010 16:06
hanula

XXX.XXX.220.3

To je dobře, že má kamarádku, ona s tím omládne. To u nás byl horší problém, když odešla dogouška a po roce gabča tak to Aramis moc těžce nesl a vůbec s námi nekomunikoval a tak jsme mu pořídili asiatku a bylo po smutnění. teď má doma malé azouše a ty pro změnu nechce, je na ně moc ošklivý a bručí, je to už morous a bojí se o přízeň

5.12.2010 16:56
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Já jsem odpovídala a nějak se to ztratilo. Štěnda jsou fajn, ale ono to vypadá, že o ně není zájem, nebo je lidi chtějí na splátka a to se mi nějak nezdá, už to vidímčerně a hlavně když se podívám na ostatní inzeráty, když mají lidé doma i půlrpční štěnda, ono když zůstane jedno tak to nějak dopadne, ale my máme tři.

Hani, jj je to těžký, štěńátka jdou teď na odběr špatně, zvláš´t když nejde o populární plemeno. Jak jsou teď štěnda stará? My jsme měli docela dlouho taky tři, potom dvě. Moc jsme vybírali mezi zájemci, záleželo nám, aby se dostali do dobrých rukou. Nebyl problém štěně prodat, zájemců se sešlo dost, ale nechtěli jsme je dát někam na hlídání nebo do kotce či do boudy. Takže raději jsme počkali déle, než se najde zájemce podle našich představ. Taky jsme měli obavy, ale doufali jsme, že se nám pro pejsky nakonec podaří najít hezký domov.
Nejhorší je to, že potom když máš ty štěniska dlouho, to se opravdu těžko dávají pryč - máš už k nim vztah...

Tak držím palce, ať se vám brzy zadaří prodat aspoň ty dvě štěnda. :-)

5.12.2010 17:10
kelly

XXX.XXX.136.91

6kaca6
To je dobře, že máte Eny doma. Určitě je moc spokojená, že je v teploučku a užívá si to.:-)

Naše leonbergeřice se prochladila na jedné delší procházce a dnes ráno měla časté nucení na močení a potom se objevila v moči i krev.:-| Tak jsem s ní zašla na veterinu, potvrdilo se, že má zánět moč. měchýře a dostala antibiotika. Takže teď musí být v teple a chodit jen na krátké procházky.
Momentálně leží na sedačce přikrytá dekou a vypadá moc spokojeně.:-)

No myslela jsem si, že tihle chlupáči tak snadno neprochladnou, ale v těch mrazech, co teď byly, prochladnou někdy i takoví méďové jako jsou leonci. Zvláš´t ti, co jsou zvyklí na teplíčko.

5.12.2010 17:24
hanula

XXX.XXX.220.3

No, já vybírám asi moc, jednu fenku jsme prodali a nějak se nám to rozleželo v hlavě a tak jsme si pro ni za hodinu jeli , byla v areálu, pak lidi nemají peníze a smlouvají, nebo chtějí na splátky, do toho ještě to počasí a tak nevím. Budou jim tři měsíce a vím, že by už měli být v novém prostředí, tři se těžko zvládají, dneska už zase rozervali lino , ale jinak jsou kouzelní, U nich je výhoda, že jsou odolní jak na sníh tak na vedro. V letních vedrech je Aramis zalezlý v baráku a ona se vyhřívá a opaluje, teď se zase rochní na sněhu, ale gaučíček to taky miluje.No je to holt bolševik,ještě miluje výšky a musí mít přehled

5.12.2010 18:14
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
No, já vybírám asi moc, jednu fenku jsme prodali a nějak se nám to rozleželo v hlavě a tak jsme si pro ni za hodinu jeli , byla v areálu, pak lidi nemají peníze a smlouvají, nebo chtějí na splátky, do toho ještě to počasí a tak nevím. Budou jim tři měsíce a vím, že by už měli být v novém prostředí, tři se těžko zvládají, dneska už zase rozervali lino , ale jinak jsou kouzelní, U nich je výhoda, že jsou odolní jak na sníh tak na vedro. V letních vedrech je Aramis zalezlý v baráku a ona se vyhřívá a opaluje, teď se zase rochní na sněhu, ale gaučíček to taky miluje.No je to holt bolševik,ještě miluje výšky a musí mít přehled

Hani, my jsme taky zájemce vybírali moc. Nechtěli jsme dát naše vymazlená štěnda kde komu. To by nám svědomí nedovolilo prodat je někam, kde by se neměli dobře...
Ale te´d je bohužel doba, že lidem zůstávají doma štěnda půlroční i starší. Chce to trpělivost a pevný nervy. Hlavně hodně inzerovat a věřit, že se pro štěnda najdou skvělý páníci.

K tomu linu, Carys nám taky kousek utrhla když byla sama doma, takže dokončila to, co kdysi začala Héra.:-) máme v linu 3 díry, tak to už nejspíš to lino budeme muset brzy vyměnit. Ale ještě počkáme než malá vyroste - její maminu to napadlo kousat až v 8mi měsících.:-|

Malí jsou krásní cvaldové.:-):-)

5.12.2010 18:26
hanula

XXX.XXX.220.3

Největší cvalda je ten do šediva a taky je to nebojsa, postavil se i dopělému moskevákovi a to byl šok, ještě, že jsem jej měla na vodítku. je pravda, že na jejich chování je vidět jiné plemeno, oni se rvou a je vidět, že se nešetří, Největší ničitel je tohle. Bělouš je miláček, ten je hodný.

7.12.2010 20:05
kelly

XXX.XXX.136.91

Hani, to štěňátko je fakt nádherný!:-) Máte už jen pejsky nebo vám zůstala ještě nějaká fenečka?

7.12.2010 21:07
kelly

XXX.XXX.136.91

Další sněhové fotky zase příště ;-)

10.12.2010 18:21
kelly

XXX.XXX.136.91

Ahoj všichni, tak Heruška ještě dobírá prášky, ale jinak už vypadá, že je zdravá.:-):-)

15.12.2010 21:30
kelly

XXX.XXX.136.91

Hani, nechceš přihodit aspoň pár fotek vašich hafanů? Co štěňátka, určitě rostou jako z vody:-)

17.12.2010 22:16
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Tak tedy přihodím

Hani, štěnda jsou nádherný!:-):-) Určitě přidej brzy další fotky, i Aramise.;-) Já pak přihodím nějaké fotky z narozenin Herušky. Ale teď na to nemám moc času, dělám na PFkách. Moc mi to nejde, ale snad si nějak poradím.:-)

18.12.2010 17:15
hanula

XXX.XXX.220.3

Už jsou doma jen dva, holčina nám odjela do hájenky, myslela jsem, že kluci budou klidní, ale nějak se to zvtr, stejně opět utrhli lino.O svátkách budeme mít doma určitě šedivku, je na 99 procent zamluvený, ale vezmou si jej až budou sjízdné silnice. je to od Mariánských Lázních, no a ten nejlepší třeba zůstane, bělouš. Na Aramise moc času nezbývá, je chudáček odstrkovaný, do lesa se nechodí a tak se musí spokojit s krátkou procházkou jen místním lesíku a to jej moc nebere. Vánoční přáníčko nemám, nějak nestíhám, ale snad synáček něco vymyslí, jen je nafotit. Sněhu je dost, hromady sněhu jsou všude, štěňata nemůžeme dávat do jejich výběhu, dveře zamrzají a tak jsou místo velkých v chodbě , na dvoře,ale nejraději lítají po zahrádce

20.12.2010 18:58
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Jejda nějak mi nevycházel časík se sem stavit... Včera jsme fotili u koníků, tak přidávám nějaké fotečky, ale eny tam bohužel není, protože už to u koníků nezvláda... Taky se jí včera zase zhoršila ta zadní nožka, kde měla utrhlý ten kolenní vaz, tak nyní kulháme... :( Nasadili jsme ale opět alavis a snad zas pomůžu - myslíme, že se jí nyní urvala druhá strana, protože jedna už je zaléčená...

20.12.2010 19:18
hanula

XXX.XXX.220.3

To mě mrzí a snad bych zkusila něco jiného, možná by zabral rymadyl, má sice už svůj věk a tak to chce už šetřit její nožičky, nevím co bych poradila jiného

20.12.2010 19:41
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Už jsou doma jen dva, holčina nám odjela do hájenky, myslela jsem, že kluci budou klidní, ale nějak se to zvtr, stejně opět utrhli lino.O svátkách budeme mít doma určitě šedivku, je na 99 procent zamluvený, ale vezmou si jej až budou sjízdné silnice. je to od Mariánských Lázních, no a ten nejlepší třeba zůstane, bělouš. Na Aramise moc času nezbývá, je chudáček odstrkovaný, do lesa se nechodí a tak se musí spokojit s krátkou procházkou jen místním lesíku a to jej moc nebere. Vánoční přáníčko nemám, nějak nestíhám, ale snad synáček něco vymyslí, jen je nafotit. Sněhu je dost, hromady sněhu jsou všude, štěňata nemůžeme dávat do jejich výběhu, dveře zamrzají a tak jsou místo velkých v chodbě , na dvoře,ale nejraději lítají po zahrádce

Hani, tak to je fajn, že se vám daří prodat další štěňátka, i když na druhou stranu vám potom bude po nich smutno. Ale třeba vám zůstane ten bílej pejsek. ;-) Jak se vlastně štěnda jmenují, nebo jak jim po domácku říkáte?
U nás to nakonec dopadlo tak, že Carys si prosadila, že to bude ona, kdo zůstane doma. K nikomu nechtěla jít a my jsme ji nechtěli nutit. Takže zůstala s Heruškou.:-):-)

Snad to Aramis vydrží s kratšíma prochajdama, určitě mu to potom vynahradíte... Jo jo na PFka jsem se nakonec vykašlala. Bylo to zhodnoceno jako moc kýčovité - Santové, baňky apod. Tak to udělám klasicky fotka a přání, aspoň to bude jednodušší. ;-)

20.12.2010 19:46
kelly

XXX.XXX.136.91

6kaca6
Držím palce, ať má Eny nožičku brzy ok - aspoň v rámci možností.
Samozřejmě sem můžeš vkládat fotky jaké chceš, nemusí být na všech jen Eny - většina z nás má i další pejsky, nejen leonky. Já sem taky dávám fotky naší malé kříženky - ona už si nejspíš stejně myslí, že je leonek.:-)):-) A taky občas sem přihodím foto našeho opeřence - drozda Boba - viz výše. ;-)

20.12.2010 19:54
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tak přihodím teda neše, ještě teplé PFko :)

23.12.2010 21:04
kelly

XXX.XXX.136.91

Ahoj všichni, tak co chystáte pro hafany pod stromeček? Naši dostanou jako vždy nějakou mňamku a ještě pelíšky - ty ale bohužel nedorazí včas, takže část dárků bude až po vánocích.;-)
Ještěže jim to nevadí.:-)

25.12.2010 19:17
kelly

XXX.XXX.136.91

Zdravím, tak jak si pejsani užili Vánoce? Naši byli samozřejmě moc nadšení jako vždycky, Caryska zažívá své první Vánoce, myslím, že se jí to moc líbí, hlavně stromeček a dárečky.:-):-) Vánoční fotky jsou, ale ještě je nemám v pc, tak časem je sem hodím.;-)
Majitelé Aronka poslali jeho další fotky. Je to úžasnej brouček a moc se podobá naší Carušce.:-)
Takže pár jeho fotek...

25.12.2010 19:25
kelly

XXX.XXX.136.91

Hani, a co vy, máte taky nějaké zprávičky o štěňátkách? A fotky? ;-)

26.12.2010 15:23
hanula

XXX.XXX.220.3

Pár zpráviček mám, myslím, že jsou v dobrých rukou,Bára hledala nejvíc toho posledního a tak jsme se jí víc věnovali a už je snad v pohodě.

26.12.2010 17:07
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Pár zpráviček mám, myslím, že jsou v dobrých rukou,Bára hledala nejvíc toho posledního a tak jsme se jí víc věnovali a už je snad v pohodě.

Hani, to je fajn, že jsou štěnda v dobrých rukou. Nakonec jste našli domov i pro bílého pejska?

Moc hezká fotka Barči a Aramise u stromečku.:-)

30.12.2010 14:50
kelly

XXX.XXX.136.91

Zdravím, koukám, že zase nějak zapadáme. :-( Jak jste na tom u vás se sněhem? V Brně už ho moc není, takže si pesani nemůžou užívat hrátky ve sněhu, ale zas na druhou stranu aspoň nemají bolavé packy od soli. ;-)

30.12.2010 18:48
hanula

XXX.XXX.220.3

Tak tedy já hlásím, že Kladno vypadá spíš jak Vrchlabí, sněhu je všude plno, už není kam dávat. na zahrádce máme kopce a ulice nevypadají jinak. Do lesa nechodíme, to bychom zapadli a vlastně auto máme v servisu a tak chodíme jen na procházky do městského lesika. Jim to nevadí , oni se dost vyblbnou na terase ale už je tam taky pořádná vrstva sněhu a tak musí dávat bacha,. O toho bílého jsem neměla strach, že by jej nikdo nechtěl, byl největší, ale nejmohutmější je šedivka, už se mi vracejí fotky, ale já je sem neumím dát. tak zatím jedna naše a pro všechny vše nej do roku 2011 a jak říkala Ivana " Chlupatý pes je koření života a já dodávám dost často i polévky

30.12.2010 19:32
kelly

XXX.XXX.136.91

hanula napsal(a):
Tak tedy já hlásím, že Kladno vypadá spíš jak Vrchlabí, sněhu je všude plno, už není kam dávat. na zahrádce máme kopce a ulice nevypadají jinak. Do lesa nechodíme, to bychom zapadli a vlastně auto máme v servisu a tak chodíme jen na procházky do městského lesika. Jim to nevadí , oni se dost vyblbnou na terase ale už je tam taky pořádná vrstva sněhu a tak musí dávat bacha,. O toho bílého jsem neměla strach, že by jej nikdo nechtěl, byl největší, ale nejmohutmější je šedivka, už se mi vracejí fotky, ale já je sem neumím dát. tak zatím jedna naše a pro všechny vše nej do roku 2011 a jak říkala Ivana " Chlupatý pes je koření života a já dodávám dost často i polévky

Hani, moc krásný PFko - teda u vás je sněhu, to je fakt nadílka!:-) To se musí vašim pesanům moooc líbit. Caryska se nemohla nabažit prvního sněhu, který viděla. Teď máme v parku jen poslední zbytky, ale počítám s tím, že brtzy zase napadne, tak zas budou holky blbnout.:-)
To je fajn, že vám noví majitelé štěňátek posílají jejich fotky...snad se podaří sem nějaké vložit. ;-)

Jo jo, z těch našich chlupáčů jsou taky chlupy všude. Héra teď nelíná, ale za to z mladé se to sype jak z vánočního stromku.:-)) No už hodně ztrácí takovou tu štěněcí srst.
Hani, jak dlouho vlastně trvalo vašim leonkám po štěňatech než zase úplně obrostly - myslím než měli stejně hustou a dlouhou srst jako dřív? Heruška ještě pořád nemá úplně dorostlé praporce na nohách a srst na ocase. Jinak už vypadá celkem dobře.

2.1.2011 19:56
kelly

XXX.XXX.136.91

Tak ještě jednou do nového roku přejeme všem majitelům a příznivcům leonbergerů, a taky samozřejmě samotným leonkům a dalším pejskům hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a lásky.:-):-) Pejskům hodně mňamky, procházek, výletů a spoustu zajímavých zážitků s páníčkama.;-)

2.1.2011 19:59
bozapi

XXX.XXX.146.211

Pro majitele Anitky - Eny. To je úžasné, že ještě Anitku máte.Její mamču Bessy Čejiva jsem měla 11 let a 2 měsíce. V 11ti letech vyhrála ještě třídu veteránů na klubové výstavě v Č. Budějovicích. Moje www stránky http://www.bo-za-pi.wbs.cz/. Přikládám fotku Besinky. Mirka

2.1.2011 19:59
kelly

XXX.XXX.136.91

Ještě foto z Heruščiných narozenin...

Přidejte reakci

Přidat smajlík