Dnes jsem sli s pritelem ven s hafanama na jeden placek jim hazet balonek. Byli tam nejaci dva s vlcakem a rotvikem, toho meli uvazaneho. a s ovcakem neco zkouseli, snad zakusy nebo co. Nejak jsem to neresila. Plac je dost velky a tak jsme se se presunuli na opacny konec. Nasi psi jich vubec nevsimali. Zacali jsme hazet, kdyz za nami dosel jeden z tech dvou, jestli muzeme jit jinam, ze tam chteji neco zkouset a mohlo by se neco stat, ze by se psi servali nebo co. Nechtela jsem se hadat, ikdyz me to teda nakrklo, je to dost velky plac verejne pristupny a co vim, chodi tam hodne pejskaru. Tak jsem sli jinam. Jen si tak rikam, kdyby jsme tam my byli prvni, jestli by nas taky vyprovodili. Beru, ze chteli byt opatrni a varovali nas, ale prijde mi uhozeny odporoucet lidi z verejnyho mista jinam. Co na to rikate vy?
Je to sice trochu nepříjemné, ale jestli kousali, tak psi jsou docela v ráži. Umím si docela dobře představit, jestli byl rotík třeba mlaďoch ve výcviku a šli na dálku, tak si může velice rychle vybrat jiný cíl. A to by jste asi nechtěla. Ani na cvičáku při dálkovém zadržení nesmí být nikdo za figurantem. Myslím, že v rámci bezpečnosti udělali dobře.Taky jste se mohla zeptat, jak dlouho jim to bude trvat a po chvíli se vrátit.
Nevím, co vám na tom vadí. Pokud vás požádali slušně a vysvětlili situaci, považovala bych je za velice seriozní pejskaře. Víte, ono když psi trénují zákusy, tak jsou takoví trošku živější, než pes, který se "jen" venčí.
Takže za mne říkám, že bych naopak tyto lidi ještě ocenila. Kéž by takových bylo více
Já to tedy chápu, kort jedná-li se o veřejné místo, kam chodí venčit hodně pejskařů. Podobný problém mám i já. Bydlím v místě, kde na venčení když nechci jet mhd mám dva parky. Do jednoho z nich začaly chodit dvě dámy dohromady s 6 nebo 7 psy. Po celém parku si chodí na volno a to jsou to vlčáci a podobní kříženci. Vždy když jde kolem nějaký pes, tak na něj vyběhnou..a zcela nesobecky si jdou na jediný velký plac, kde se scházejí pejskové a hrají si spolu, tam uvážou psi a se dvěma cvičí poslušnost..tudíž zaberou celou louku a ostatní vidí tu smečku, ani se tam nepřiblíží. Tudíž já to chápu a mají si chodit na cvičák
Takže sem do toho parku se snažím nechodit, nehodlám riskovat nějakej střet. No hezky si to tam obsadily!!!!!!
rachel
napsal(a):
Nevím, co vám na tom vadí. Pokud vás požádali slušně a vysvětlili situaci, považovala bych je za velice seriozní pejskaře. Víte, ono když psi trénují zákusy, tak jsou takoví trošku živější, než pes, který se "jen" venčí.
Takže za mne říkám, že bych naopak tyto lidi ještě ocenila. Kéž by takových bylo více
Souhlasim i kdyz je to neprijemne,ze clovek musi jinam porad je to lepsi nez kdyby se stalo neco vasim psum. Ja kdyz vidim,ze nekdo cvici u nas na louce tak taky chvili pockam na zahrade nebo se jdem projit a kdyz odejdou nebo kdyz uz si hrajou tak tam jdem taky
Já si tedy myslím, že cvičit a trénovat by se mělo na cvičáku nebo v prostoru, kde nemůže dojít k úrazu. Není to standardní situace a podle toho se i cvičící pes chová. Hlavně pubertální pejsci někdy zkoušejí neposlouchat a chtějí se družit s jinými pejsky. A cvičící pes je naladěný na něco jiného než hru. Mimo to je takové chování vrcholně sobecké v místech, kde je pro venčení pejsků omezené místo.
Můj názor je, že pokud chtějí na cvičení klid a nechtějí být nebezpeční pro ostatní, mají cvičit na cvičáku. Pokud jsou na veřejném místě, měli se v momentě vašeho příchodu odporoučet oni, pokud situaci vyhodnotili jako pro vás potenciálně nebezpečnou.
Samosebou je dobře, že vás aspoň upozormnili a nic se tudíž nestalo, ale myslím, že nemají právo vás (ani slušně) vykazovat z místa pro veřejné venčení, pokud vy nikoho neomezujete a neohrožujete. Když někde na kraji parku cvičím stopy, taky napřed všechny nevyženu. Počítám s tím, že je to moje riziko, že nějaký psík na volno přiběhne a práci mi zhatí, když je to park určený pro volný pohyb psů...
Je otázka, kde a kolik je místa. Jak vidno z předešlých příspěvků, děje se toto i ve městě, kde je možnost venčení navolno přece jen omezená. Já bydlím venku a i tak je někdy potřeba jít s čubinou déle na vodítku. To když se před námi venčí něco mezi dva chleby, máme NF 11 měsíců a je enormně přátelská a hravá, takže těm prckům by mohla ublížit, kdyby na ně skočila. Pokud nechci omezovat ostatní, musím se chovat ohleduplně. Podle mne se měli pánové zeptat, jak dlouho mládež hodlá zůstat se svými pejsky a ne je vyhnat. Chtěli - li cvičit, měli jít tam, kde budou mít klid.
Na jednu stranu jsem rada, ze nas varovali. Potkame nekdy i ty, co takovy veci neresi a nechaji svoje pejsky behat a pak treba i s nasledky Ale souhlasim i s nazorem, ze pokud chci cvicit a hrozi nejake nebezpeci, nebudu chodit tam, kde se muze kdykoliv z jakekoliv strany objevit jiny pes. Navic bych se asi nemusela dockat jentak jejich odchodu, pri nasem odchodu k nim prichazeli dalsi dva.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Znám případ, kdy takhle pravidelně obsazoval veřejný prostor majitel psí školy s platícími klienty. A veřejnosti ty si trhni nohou. Už chodím jinam, tak nevím jak je to teď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Znám případ, kdy takhle pravidelně obsazoval veřejný prostor majitel psí školy s platícími klienty. A veřejnosti ty si trhni nohou. Už chodím jinam, tak nevím jak je to teď.
No v tomto případě bych neodešla a slušně je poslala do patřičných míst. Ale v tom prvním příspěvku (zadavatelky) bych v klidu odešla, není problém.
Já si teda myslím, že cvičit obranu s rotvíkem na veřejném místě je nezodpovědné. Kdykoli tam mohli přijít nejen pejskaři, ale i třeba někdo s dětmi. Těžko je asi možné zaručit, že zrovna při vypuštění psa někdo kolem nepůjde. Správně by neměli nikoho omezovat, cvičit jen poslušnost a na obrany si jet na cvičák nebo někam do polí, kde je přehled.
Taky jsem cvičila dva psy obrany a šlo to i bez omezování jiných.
Na našem psím výběhu občas někdo cvičí, ale ani při poslušnosti si nikdo nedovolí říct ostatním, aby si psy byť jen chytli. Na to tam chodím, aby se pes vyběhal, pohrál si ... Buď jim bude pes poslouchat i při vyrušování nebo si musí najít sami klidné místo jinde.
No, pak z pritele vypadlo, ze to neni poprve, kdy tam cvicili. Souhlasim, ze je lepsi dat se na ustup,nez pak resit nemily stret nekolika psu. Ale prijde mi to docela sobecky nekoho poslat jinam. Pak si zase rikam, ze oni by si mohli myslet to stejny, kdybych se role otocili a ja chtela aby odesli oni. Proste vzdycky na tom nekdo vydela a nekdo prodela
axl
napsal(a):
No, pak z pritele vypadlo, ze to neni poprve, kdy tam cvicili. Souhlasim, ze je lepsi dat se na ustup,nez pak resit nemily stret nekolika psu. Ale prijde mi to docela sobecky nekoho poslat jinam. Pak si zase rikam, ze oni by si mohli myslet to stejny, kdybych se role otocili a ja chtela aby odesli oni. Proste vzdycky na tom nekdo vydela a nekdo prodela
No, ale podle vašeho popisu situace VY nikoho neomezujete ani neohrožujete. Takže to samé není! Oni z vašeho pohledu odcházet nemusejí, stačí, když vás nebudou ohrožovat... V tom vidím velký rozdíl.
Dobrý den, jen pro vysvetlení, pséky máme zajištený vodítkama, jedinýho psa kterýho pouštíme navolno je rotina která má už své odkousáno a je zvyklá na poslušnost u obran a figurant je jediný co jí zajímá, spíš nám šlo o to že naši pséci u cvičení hodně řvou což nenechá jen tak nějakýho psa chladným a kdyby náhodou nejakej pejsek zdrhl za náma tak se opravdu servou. Nejednou nám pánečci tvrdili že si našich psů jejich pes nebude všímat a přesto byl za chvíly u mýho psa a už ho chtěl porvat. Samozřejme by bylo lepší dělat tyto věci na cvičáku, ale kterej cvičák Vás nechá jen tak kousat na jejich prostoru, když to děláte pro radost svých psů a Vás a né pro peníze. Takže pokud jsme Vás naštvali tak se omlouvám, jen jsme chtěli bezpečnost pro naše i Vaše pejsky.
Kdybych vedala, ze si ti nasich vas budou vsimat, nezustavala bych tam. jedna se boji a druhej, kdyz ma tenisak, tak ho okoli nezajima. ALe beru, ze lidi jsou padli na hlavicku a svoje pejsky nekdy precenuji. Nechceme nikoho omezovat nebo neco podobnyho, ale toto by melo byt vzajemny. Beru, kdyz budete varovat, ze si maji lidi pejsky hlidat, ale chtit mit jen plac pro sebe uz se mi zda prehnany.