joli
napsal(a):
Trojčička je tady :) Teď mě ta moje obluda zase nas...!!! Milionkrát na ní můžu ječet, milionkrát může dostat facku a ona na ten stůl prostě vleze!! Tak dostala trochu víc a je zavřená vedle v pokoji.. - snad mě neukamenujete, že týram psa :)
Já tě kamenovat nebudu,nebój.Hele co zkusit po ní hodit něco nepříjemnýho,špehovat a jakmile by vlezla na stůl mrsknout po ní třeba klíče.I když bulina je bulina a ke všemu mladá tak to budeš mít těžký.Mě to teda pesani nedělaj,dokonce jsem nechala několik řezů bábovky na stolku u gauče a šla nakoupit.Prostě to vědí že na stole není nic pro ně,je to tabu.Ale teda když děti řáděj se psama a běhaj tak běží přes všechny postele,gauč,křeslo,stůl a za nima psi.Takže fakt kongo.A ta zrzavá magorka dokonce skočila z křesla přez opěrku na druhou stranu.Docela vejška ale hrozná prča.Tak buď nenechávej vůbec nic na stole a nebo jí takhle vylekej.
joli
napsal(a):
Trojčička je tady :) Teď mě ta moje obluda zase nas...!!! Milionkrát na ní můžu ječet, milionkrát může dostat facku a ona na ten stůl prostě vleze!! Tak dostala trochu víc a je zavřená vedle v pokoji.. - snad mě neukamenujete, že týram psa :)
No jo bulina je bulina a ke všemu mladá.Já bych po ní hodila třeba klíče,špehovala bych jí a když by vlezla na stůl tak bych to po ní mrskla.Mě to teda nedělá ani jeden pes,vědí že nesmí.Dokonce jsem je otestovala,nechala jsem bábovku na stolku u gauče a šla nakoupit.Netroufli si.
Tak jsem si řekla, že napíšu první, když nic a ono je tady příspěvků :) Ale ukazuje to pořád 0.. Na stůl jsem dala příteli večeři a ona to má hned u čumáku, když stojí.. On samozřejmě čuměl do PC, tak se snažila nenápadně něco ukrást...
Jinak dneska jsme byli venku, ale připadá mi, že sníh jí moc netankuje... Ale tak zatím ho moc není, tak třeba až ho bude víc :)
Tak konečně to ukázalo jedničku tak zkusím jestli to už načítá.Jinak Oz i Ita sníh milujou a teda co vyváděj je na zlámání nohou.Včera jsem šla za město,pesani lítali po louce,Oz má vždycky prdku pod sebou a letí jak pakouš.Itaka ho pronásleduje a když on změní směr na ní tak skáče jak koza do vejšky a to sou nohy na všechny strany .A zajímavý je že loňskou zimu bylo Itě 7-9měsíců a ikdyž se válela v závějích a zavrtala se do nich celá tak to nahatý bříško měla teploučký.Takže oblečky nenosíme,oni by v nich byli nešťastný a stejně by neřádili.Dávám je akorát na cvičáku do odkládačky když tam seděj a čekaj.To by jim asi zima byla bez pohybu.
tancoska
napsal(a):
Tak konečně to ukázalo jedničku tak zkusím jestli to už načítá.Jinak Oz i Ita sníh milujou a teda co vyváděj je na zlámání nohou.Včera jsem šla za město,pesani lítali po louce,Oz má vždycky prdku pod sebou a letí jak pakouš.Itaka ho pronásleduje a když on změní směr na ní tak skáče jak koza do vejšky a to sou nohy na všechny strany .A zajímavý je že loňskou zimu bylo Itě 7-9měsíců a ikdyž se válela v závějích a zavrtala se do nich celá tak to nahatý bříško měla teploučký.Takže oblečky nenosíme,oni by v nich byli nešťastný a stejně by neřádili.Dávám je akorát na cvičáku do odkládačky když tam seděj a čekaj.To by jim asi zima byla bez pohybu.
Holky lítaly taky, ale že by Casi měla nějakou mega radost ze sněhu, to se říct nedá :) Párkrát zabořila čumec, párkrát si lízla, ale to je všechno. Oblíkám jenom jorka, je přeci jen menší a drobnější, tak aby neprochladl. Má také luxaci, tak i kvůli tomu. A alespoň není celý urousaný a mokrý. Když nebude u Casi potřeba oblékání ze zdravotních důvodů, tak bude chodit "nahatá" :). Nikde dlouho nestojíme, takže není potřeba oblečku.
Já bych docela uvítala něco jako kombinézy protože tam kam chodíme za město je neskutečný bláto.Teď tam jezdí těžký stroje protože to tam kácej a dělaj tak od těch kol to je hnus.A samozřejmě že ty moje paka v tom zažívaj největší radost.Když jsem je musela hodit po příchodu domů do vany tak jsem myslela že to ucpe odpad,to bylo špíny.A moje botky?No byly skoro na vyhození
Takhle ta cesta vypadá asi 50-80m,kámoška byla vybavena móc dobrýma botama
JO,Jo,naše Venda hupky dupky na linku,sotva paty vytáhnu a sežere vše co po cestě na lince do U potká,pak fofr na sedačku-mrtvý brouk....
No jo Venda je zlatíčko na zabití/někdy/,\PP PK vystavila odeslala chovatelce a my přes urgence PP z ní nemůžeme dostat,hm ,co s tím,píšu,volám sliby a nic....Takový Lipánek v tašce vyrube otrevře slupne,Bodie paštiku zkrálíka,otevře,sporcuje,na zbytkovém teple ze sporáku,připečené chlupy na prdelce,půl svíčkové,hlavně masa v čudu,netušila jsem,že půjde pře horko,šla,převezla mě....Venda je osobnost,rozmazlený spratek,hlavně od vnuček,někdy si jí půjčují na spaní,ráno bulí,že medvídek nemá hlavu,nebo ruku,berbíny likviduje kompletně asi je nesnáší.Venda -Benda nemožný je zadák,je to lajj.lajdák.asi tak
TondaSchumacher

XXX.XXX.100.203
ahojte, jsem tu nový.... jsme mladí manželé (33let) a uvažujeme o pořízení psa. Po důkladném výběru plemene zvýtězil Stafbul a tady vidím hezké fotky Stafíčků, tak rád s váma pokecám...
TondaSchumacher

XXX.XXX.100.203
matušková
napsal(a):
Jo a ještě-skvělí k dětem.....
Už ted se se mnou nebaví tchýně i švagr... prej jsme se zbláznili. A vysvětlovat jim něco o nany-dog atd už nemá smysl. Takže nakonec to dopadne tak že sice budeme mít Stafbulíka ale zato s náma nebude mluvit 80% rodiny
TondaSchumacher

XXX.XXX.100.203
Chceme psa jedině s PP. Už jsme byli ve dvou chovatelských stanicích a seznámili se s lidma co mají ročního psa. Všichni jsou stejní - pohodoví pesani plní energie. Takové dělové koule.
TondaSchumacher
napsal(a):
Už ted se se mnou nebaví tchýně i švagr... prej jsme se zbláznili. A vysvětlovat jim něco o nany-dog atd už nemá smysl. Takže nakonec to dopadne tak že sice budeme mít Stafbulíka ale zato s náma nebude mluvit 80% rodiny
Toho se rozhodně nebojte Až jim toho miláčka představíte, kldině se s vámi vsadím, že vás budou přemlouvat, abyste k nim s ním jezdili na návštěvy častěji
Jsou to super psy. Já mám sice větší a trochu ostřejší provedení, tedy americké stafordy, ale staffbullů znám spoustu a jsou perfektní
Jen je třeba spousta důslednosti a kvalitní socializace, mají občas tendence být dost dominantní na psy. Ale co jsem slyšela, dá se tomu jednoduše zabránit ve většině případů
TondaSchumacher
napsal(a):
Já měla pitbullíka necelé dva měsíce v dočasné péči a také jsem se setkala s dost negativními reakcemi, ať již od rodiny, či od cizích lidí.
Musím říct, že po osobní zkušenosti s bull plemeny už jiného psa nechci. Je sice dost nepříjemné, když na vás skoro každý den někdo spustí, že máte toho svého "zabijáka" vodit s košem na půl metrovém vodítku a nejlépe s ním vůbec nechodit ven, ale pes vám to milionkrát vrátí.
Tak inteligentního, milujícího psa s neskutečnou chutí do života jsem ještě neviděla. A i při činnosti, která pesana moc nebavila, se snažil ze všech sil, aby páníčkovi udělal radost. Děti doslova miloval a u mě doma mu velice chyběly, což bylo vidět kdykoliv, když kolem nějaká dítka byla.
Je vážně škoda, jak tyto psy lidé odsuzují. Nejhorší je, že to vše způsobila mediální masáž. Přitom ti agresivní psi, kteří nejvíce napadají, jsou ti malí nevychovaní smetáci
Krásný článek od Rescue Ink zde: http://www.facebook.com/note.php?note_id=170931382926281&id=107769775917892
matušková
napsal(a):
No jo Venda je zlatíčko na zabití/někdy/,\PP PK vystavila odeslala chovatelce a my přes urgence PP z ní nemůžeme dostat,hm ,co s tím,píšu,volám sliby a nic....Takový Lipánek v tašce vyrube otrevře slupne,Bodie paštiku zkrálíka,otevře,sporcuje,na zbytkovém teple ze sporáku,připečené chlupy na prdelce,půl svíčkové,hlavně masa v čudu,netušila jsem,že půjde pře horko,šla,převezla mě....Venda je osobnost,rozmazlený spratek,hlavně od vnuček,někdy si jí půjčují na spaní,ráno bulí,že medvídek nemá hlavu,nebo ruku,berbíny likviduje kompletně asi je nesnáší.Venda -Benda nemožný je zadák,je to lajj.lajdák.asi tak
Já jí fakt zabiju! Zase užírala ze stolu!!! Špagety. Na sporák naštěstí neleze. Rozmazlenej spratek je to taky, všichni jí všechno dovolí...
Ahoj Tondo,vítej .Ono to občas není na škodu když s tebou někteří z rodiny nemluví
.Jinak já mám dva pošuky,psa a fenu.Kynologii dělám už přez 20let a můžu ti říct že lepší plemeno k dětem fakt není.Když bys měl zájem tak tady mám stránky http://www.arthurthekinglegoscha.estranky.cz a fotky http://ozit.rajce.idnes.cz
Jinak se můžeš zeptat na to co tě zajímá.
Piškotová pusinka .Jinak dcera naučila Itaku dávat pac,chodit slalom mezi nohama a teď se chystá jí naučit válet sudy.Já cvičákuju a dcera je učí různý blbosti
joli
napsal(a):
Já jí fakt zabiju! Zase užírala ze stolu!!! Špagety. Na sporák naštěstí neleze. Rozmazlenej spratek je to taky, všichni jí všechno dovolí...
Ňááááám špagety,taky bych užírala .Tak jí dej příště taky porci ne?Itaka je pažravec ale nedovolí si vzít,ta si sedne na gauč a hypnotizuje talíř.Ozzy ten je inteligent inteligentní a tohle neřeší
tancoska
napsal(a):
Ňááááám špagety,taky bych užírala .Tak jí dej příště taky porci ne?Itaka je pažravec ale nedovolí si vzít,ta si sedne na gauč a hypnotizuje talíř.Ozzy ten je inteligent inteligentní a tohle neřeší
Má v misce celý odpoledne svoje maso, ale radši vleze na stůl! A těstoviny má připravený taky svoje :)
tondaschumacher
napsal(a):
Tancoska ty máš hafany z chovky Legoscha? Tam se nám moc líbili2 letošní psi z vrhu C Crick Cracker a Cayman. Ale pak nám do toho něco vlezlo a nebyli jsme ještě připraveni. Hafana chceme kupovat v březnu
Jenom ten černej je z Legoschy,z prvního vrhu.Cayman alias božský Kája byl můj miláček,já se jedu k chovatelce vždycky pokochat štěňátkama.Byl povahově přesně jako můj Ozzy.A představ si že bydlí 10km odemě,občas dáme randíčko a psi se spolu vyřádí.Tak jsem moc ráda.Jinak já za sebe vřele doporučuju tuhle chovku,chovatelka je skvělá a odchovy má pěkný a i úspěšný jak na výstavách tak na cvičáku.
Takhle jsem Káju vyfotila když jsem tam byla
joli
napsal(a):
Má v misce celý odpoledne svoje maso, ale radši vleze na stůl! A těstoviny má připravený taky svoje :)
Nechci poučovat ale nedělej to.Nenechávej jí misku celý odpoledne.Dej a nech jí to 20min.Pak jí to vem a dej až druhej den.Naučí se že nemá žrádlo kdy se jí chce.Ozzy byl taky vybíravej,nežral i tři dny.Naučil se a dneska se těší na žrádlo jak divej.Já krmím po posledním venčení,celej den maj jenom vodu.Sem tam maličkej pamlsek venku za poslechnutí.A už nevím co to je že by nežral nebo nechal žrádlo v misce.Ale musíš vydržet,nenech se oblomit a opravdu nedávej žádný jiný dobrůtky.
burunduk
napsal(a):
Ty jo, ten je pravej!!!
(můj ekvivalent k "skvělej, super, nádhernej" atd.)
jj je pravej.Je to nezmar,když tu byl naposledy v půl roce tak za ty dvě hodiny lítání s míma psama ani jednou nezastavil ocas.Lítal mu z prava do leva takovou rychlostí jako by byl na Duracel
.Je to stejnej pošuk jako jeho strejda Ozzy.Doma hodnej a venku šílenec.
Ještě tak před čtvrt rokem jsem zvažovala, že si (za pár let) pořídím cane corso, ale ta častá dysplazie a plus velikost této rasy mě trošku odradila a moc jsem si oblíbila stafíky. Jak je sleduju, tady i jinde, působí na mě vesele a že jsou hodně upnutí na své pány, jejich výhodou je taky skladnost :) Zatím mám dva psy (fenky), tak nevím, jak by přijaly třetí fenku a jak by je snášela ona, nechci riskovat zatím, že by se nesnesly.
Už jste někdo přivedl stafbulíka (fenku) do smečky k fenkám? Jak to proběhlo?
Tak můj je hodnej i venku,myslela jsem tím jako že je schopnej doma prochrnět na gauči.Žádnej magor kterej by se nudil.Venku poslušnej,když ho jinej pes neprudí a nemachruje na něj tak se rád kamarádí.Ale když ho chytne rapl tak lítá,prdku pod sebou a provokuje buď mojí fenku nebo jiný kámoše co s náma venčí.Podle mě výchovou se dá všechno ale má to určitě i trochu daný.Mě po ovčounech a pár jinejch psů co jsem měla na výcvik nadchli a stafíky mít budu pořád.I když musím říct že mě láká kanárská doga.Poznala jsem chovatelku,úžasná a svoje psy miluje a dělá to všechno z láskou.Tak mám furt takový dilema jestli časem až tyhle dva budou v důchodu jestli jí zkusit.A k ní můžu mít i stafíka že .Manžel moje plány ještě neví ale snad ho ukecám
burunduk
napsal(a):
Ještě tak před čtvrt rokem jsem zvažovala, že si (za pár let) pořídím cane corso, ale ta častá dysplazie a plus velikost této rasy mě trošku odradila a moc jsem si oblíbila stafíky. Jak je sleduju, tady i jinde, působí na mě vesele a že jsou hodně upnutí na své pány, jejich výhodou je taky skladnost :) Zatím mám dva psy (fenky), tak nevím, jak by přijaly třetí fenku a jak by je snášela ona, nechci riskovat zatím, že by se nesnesly.
Už jste někdo přivedl stafbulíka (fenku) do smečky k fenkám? Jak to proběhlo?
Co vím od chovatelek tak fenky se zžijou dost dobře.Moje chovatelka má ve vnitř v baráku pohromadě 2ast a 2sbt,jsou spolu bez problémů.Horší je to prej u psů,to víš chlapi si chtěj furt něco dokazovat.Ale znám jednu co má doma dva kluky,ast a sbt a naprosto OK.Podle mě záleží taky jakou povahu mají tvoje fenky.Tak letím do tý vánice venčit,ta moje magorka tohle počasí miluje.Šla jsem do školky,ona záchvaty a lítala a vůbec jí nevadil vítr a vánice.Já neviděla na cestu jak mi to lítalo do ksichtu ale ona má ruský geny tak se nedivím
tancoska
napsal(a):
Nechci poučovat ale nedělej to.Nenechávej jí misku celý odpoledne.Dej a nech jí to 20min.Pak jí to vem a dej až druhej den.Naučí se že nemá žrádlo kdy se jí chce.Ozzy byl taky vybíravej,nežral i tři dny.Naučil se a dneska se těší na žrádlo jak divej.Já krmím po posledním venčení,celej den maj jenom vodu.Sem tam maličkej pamlsek venku za poslechnutí.A už nevím co to je že by nežral nebo nechal žrádlo v misce.Ale musíš vydržet,nenech se oblomit a opravdu nedávej žádný jiný dobrůtky.
Já vím, ale většinou jí nechám misku, když jdu do školy, nebo někam, takže už pak nemám možnost jí to sebrat. Vždycky to bývají takový rychlovky - oblíknout, vyvenčit, rozhodit misky a psy a nazdar. Večer ale misku vyjídá, max. nechá trochu rejže nebo těstovin.
burunduk
napsal(a):
Kanárský dogy jsou hezký moc, ale neznám jejich povahu. Jak by se dala shrnout?
Povahově to je prej jako molos.Jsou učenlivý,dost dobře hlídaj ale nebudou asi tak přátelský k cizím psům.Takže i podobný bullům.Líbí se mi že vypadaj jako bull XXL a teda s ufiknutejma ušima jsou krásný.Já mám ráda obříky,molosíky celkově ale ta kanára mě dost zajímá.No uvidim.Ta chovatelka bude teď někdy krejt tak bych k ní jela se podívat na buřtíky,viděla jsem fotky prvního vrhu a jsou boží.Mě jediný co vadí u stafíka že jsou tak hrozně mazlící s cizejma lidma,musim hlídat aby kolemjdoucí lidi neotravovali a nechtěli mazlit.Ta přátelská povaha je až moc.Třeba Ozzy na cvičáku mi při závodech udělal takovou krávovinu,fakt jsem nechápala jak na to přišel.On miluje obrany a za rukáv by dal život.Vyslala jsem ho na maketu,oběhl a běžel na maketu kde je figurant.Jenže tam stál i rozhodčí a ten můj trubka přilítl a v tu chvíli asi zapoměl že tam má vyštěkat figuranta.Skočil na rozhodčího a chtěl drbat.Když viděl že drbáníčko nebude tak odběhl kousek dál kde seděli lidi a nastavoval prdel a byl blaženej že je tam tolik lidí.Tak figurant bouchl obuchem do rukávu a až pak mu blesklo v hlavě proč tam vlastně je.Jenže jak byl celej zpitomělej tak přiběhl,sedl a čuměl místo aby štěkal.Vždycky všechny lidi pobavíme,tohle opravdu dokáže jen ten můj blázen
U štěněte u chovatelky si myslím že to nejde poznat jestli bude přátelskej ke psům.Určitě jde poznat povaha-klidnej,ďábel,zájem o nový věci atp.Ale to jestli bude kámošit si myslím se projeví až v dospělosti.Ale co si budem namlouvat,kterej pes se jen tak kámoší s cizejma psama.To už musí být fakt flegmouš nebo hodně vyrovnanej pes kterej to nemá zapotřebí dělat ze sebe borce.Třeba můj je fakt na to že je to bull dost dobře snášenlivej.Kámoška co jsem s ní venčila má taky sbt o 2měsíce mladšího.Kluci se znají od štěněte,chodíme často spolu venčit.A když mojemu byl rok a jejímu 10měsíců tak ještě běhali spolu bez košů.Jenže kvůli klacku její napadl mojeho a servali se.Můj se prát nechtěl,spíš se bránil.Ona svojeho chytla a můj šel okamžitě od něj docela vyjukanej.Od tý doby spolu běhaj radši s košem.Její je prostě domina a občas ve hře to do mojeho napere.Můj se k němu otočí bokem a fakt se s ním rvát nechce.Ale na vodítku jdou kluci vedle sebe a jsou v poho.Dokonce i když mi hárala čuba tak si ten můj jí nebrání a jdou taky vedle sebe.A kámoš co má sbt tak spolu kluci tahaj větve a nevjedou do sebe.Jsou oba pohodáři a ani jeden neprudí.
Asi je těžký se s někým ve štěněčím věku přátelit - s ostatníma psama.. lidi se většinou bojí takových ras, co tak slyšívám, tak svoje psy odtahují do dálek. Vlastně to vídávám i v parku, při venčení.
Takže pak hrozí, že se s žádným nespřátelí a nebude je třeba v dospělosti mít rád.
Nebo když se spřátelí a trošku bude živější, tak ho ňákej pes kousne a to je pak bude nenávidět.
Takže asi je vhodný si sehnat na přátelení v pohodě středně velkýho psa, jehož páníček bude normální.
Nebo jak se toto řeší?
Já mám fenky nekonfliktní, takže jsem to nikdy řešit nemusela.
No je fakt že to není až tak lehký,přesně jak píšeš.Ale tak do těch 4-5měsíců to šlo.Pak už to začalo bejt horší.Ale měli jsme kámoše co byli vždycky trochu větší,kterým nevadila ta hrr hra.Ale zas ten druhej pes dokáže dát najevo když to stafík přežene.Když je teda normální a jen dá ťafku-varuje.A to ze stafíka neudělá že je pak agresivní,spíš lepší že se naučí psí řeč.Měli jsme kámoše boloňka a ten mu dával záhul.A když to můj přepískl a boloněk kníknul tak se můj hned zklidnil a bylo vidět že si hraje opatrně.Pak máme dva teď už tři stafíky kámoše.A Ozzy má i svoje oblíbence,ty když vidí tak kníká a těší se na ně.Třeba toho kámoše sbt.Pak miluje jednu čsv fenku,ta teda tak zvláštně reaguje,má košík a jako když ho chce kousnout.A když to dělá tak on to neřeší,dá zadek nahoru hrudník dolů a skáče před ní.Bere to jako hru to její ječení.Ale určitě to chce psy vybírat aby ti ho žádnej nenapadl.To dělá hodně.No a pak jsem pořídila fenku,když jdem na dlouhou procházku tak aby se Oz nenudil a měl s kým řádit.Přece jen kámoši nemůžou vždycky a je pěkný je pozorovat jak řáděj.
tancoska
napsal(a):
no tak máš i svoje psy tak bude mít kámoše a nějaký najdete.A bacha sbt je virus,dost nakažlivej a může se stát že nezůstaneš u jednoho.Kámoška už chce taky druhýho,asi příští rok.Tak dobrou,musim jít chrupat.Za chvíli vstávám do práce
Dobrou noc!
Hlavou do zídky nemlať :) to stejně nepomůže :))
Tancoska... dík za fotky. Crick Cracker a cayman jsou suproví pesani... nechybělo moc a jeden by tu už byl. A ten Tvůj Ozzák mi byl taky nějaký povědomý. V poslední době studuju stránky chovatelských stanic SBT a došlo mi že jsem ho u Legoshi viděl. My chceme štěně v březnu a uvažovali jsme i o legoshi, ale je to ta nejvzdálenější chovka od nás... jsem z Opavska ze severní moravy... takže budeme hledat na moravě.
Jo a ta "zubatá" fotka nemá chybu - tu jsem si zdovolením i uložil ... to je" bojový "pes jak vyšitý
tondaschumacher
napsal(a):
Tancoska... dík za fotky. Crick Cracker a cayman jsou suproví pesani... nechybělo moc a jeden by tu už byl. A ten Tvůj Ozzák mi byl taky nějaký povědomý. V poslední době studuju stránky chovatelských stanic SBT a došlo mi že jsem ho u Legoshi viděl. My chceme štěně v březnu a uvažovali jsme i o legoshi, ale je to ta nejvzdálenější chovka od nás... jsem z Opavska ze severní moravy... takže budeme hledat na moravě.
Jo a ta "zubatá" fotka nemá chybu - tu jsem si zdovolením i uložil ... to je" bojový "pes jak vyšitý
Jasně,klidně jí ukaž těm příbuzným ať vidí jaký to jsou něžný psi.Jinak nevím jestli chceš se stafíkem jezdit i na výstavy nebo ho chcete jako kámoše.Tam u vás těch chovek moc není tak ten výběr bude asi složitější ale jak říkám,jestli jen kámoše tak to vybírání nebude tak těžký.Jestli chceš i ty výstavy tak bych jela klidně i dálku kvůli kvalitnímu a slibnému spojení.Já si jela pro fenku z Varů až do Budějovic,je to asi 250km ale cesta blbá,přez vesničky takže to trvalo dýl než kdyby byla dálnice.A už máte vybráno jakou barvu by měl mít?Nebo máš nějakou chovku v oku?
Chceme ho jako kámoše, ale když bude s PP takby byla škoda ho neuchovnit... takže možná nás i výstavy začnou bavit. Jinak jsme se byli podívat ve Slade Czech v Ostravě a v Nalim Staf v Opavě..... Ted jsem domluvený s panem Zoulou z Moravia Knight který má svou fenu od 7 listopadu nakrytou..(koukni na web). Pokud to vyjde, tak štěně bude od něho...jelikož rodiče jsou celočerní, tak prcek bude taky černý. Líbí se mi i modrásci... ale nechce se mi dávat za štěně tolik peněz.
tondaschumacher
napsal(a):
Chceme ho jako kámoše, ale když bude s PP takby byla škoda ho neuchovnit... takže možná nás i výstavy začnou bavit. Jinak jsme se byli podívat ve Slade Czech v Ostravě a v Nalim Staf v Opavě..... Ted jsem domluvený s panem Zoulou z Moravia Knight který má svou fenu od 7 listopadu nakrytou..(koukni na web). Pokud to vyjde, tak štěně bude od něho...jelikož rodiče jsou celočerní, tak prcek bude taky černý. Líbí se mi i modrásci... ale nechce se mi dávat za štěně tolik peněz.
Tak já mám psy už od dětství,táta byl kynolog.Výstavy mě chytly až se stafíkama.Je to skvěle strávenej den,potkáš se i většinou s chovatelem od kterýho máš štěně.Poznáš jiný lidi a pokecáš jen o stafíkách,někdo i poradí co potřebuješ vědět. Moravia Knight skvělý ,držím palce aby ti to tam vyšlo.Jestli tě výstavy chytnou tak od nich budeš mít šance.Letím se psama venčit,zatím.Večer tu zas budu.
tondaschumacher
napsal(a):
Tancoska, koukal jsem na tvé fotky a nádhera... Máš tam i fotky s modrýma štěnátkama - tak ty jsou nádherné. Ale ti černí jsou taky dokonalí.... Ozzy je prostě fešák... škoda že bydlíš tak daleko... potřebovali bychom nějaké kamarády se stafíkama na socializaci a na pokec
Modráska si pořídím taky,až tyhle budou starý.Já chtěla prvního stafíka modrýho ale tenkrát tu ještě žádnej nebyl.Tyhle jsou od chovatelky Fransimo Bohemia,poňuňala jsem si je a vzala hned nějaký sebou.Ale manžel by už asi dostal mrtvici ze mě ,dva mu nevadí ale třetího by už asi neskousl.Díky za pochvalu fešáka,sice je to takovej vyskákanej a atletickej pes ale mě se to líbí.No škoda,rádi chodíme venčit s kámošema aspoň je větší sranda pro psy a já jsem osoba ukecaná takže mě taky baví venčit s lidma.
tondaschumacher
napsal(a):
Co říkají vaši Stafbulíci na toto mrazivé počasí? Je jasné že pokud mám např ovčáka a ten má kotec venku, tak je zvyklý, ale Stafbul, který je pořád doma ve vyhřáté místnosti? Hlavně mi neříkejte, že má obleček.... Stafbula v oblečku si neumím představit ani v divokým snu.. .
Tak moji magůrci tohle počasí mají rádi.Itaka skáče šipky do závějí nebo když něco cejtí tak zapíchne hlavu do sněhu že má jen uši položený na sněhu a čumák s očima má pod sněhem.Ozzy ten taky to miluje.Řáděj,lítaj,tahaj se za obojky a celkově jsou akčnější než když sníh není.Obleček nedávám,psi se zahřejou lítáním.Je fakt že do 20minut jsem za městem kde je vypustím a oni lítaj.Když je hodně zima tak s nima nechodím nikde po městě na vodítku,ke škole atp.Ale raní venčení kolem baráku a za barákem na louce zvládaj bez oblečku.Ale mám takový přehozy přez záda,něco podobnýho jako mají koně.Dávám to na cvičáku když jsou rozehřátý z obrany nebo poslušnosti a přece jen sedět v odkládačce hodinu-dvě tak by jim zima byla.Jinak chovatelka od který mám fenu má normálně kotce a psi jsou venku.Důchodce a štěňata má doma.Ale pes když má dobrou,zateplenou boudu tak může bejt celoročně venku.A přechod počasí snáší jinak než pes bytovej.Takže kotec do kterýho nefouká,vyteplená bouda se slámou a může bejt i stafík celoročně venku.
tancoska, a čím krmíš Ozzyho? Pokud granulema, tak jakou značkou a na jak dlouho ti vydrží ten pytel? Já vůbec nemám představu... Tak je jasné že já budu krmit tím čím krmí majitel feny a štěnat ... aby měl to na co byl zvyklý (ještě nevím čím pán krmí). Hodně lidí co znám krmí značkou Clinicvet a to je opravdu kvalitka - má to jen jednu nevýhodu a to cenu. Ten 15 kg pytel stojí 1499 kč a to už je slušná palba.
tondaschumacher
napsal(a):
tancoska, a čím krmíš Ozzyho? Pokud granulema, tak jakou značkou a na jak dlouho ti vydrží ten pytel? Já vůbec nemám představu... Tak je jasné že já budu krmit tím čím krmí majitel feny a štěnat ... aby měl to na co byl zvyklý (ještě nevím čím pán krmí). Hodně lidí co znám krmí značkou Clinicvet a to je opravdu kvalitka - má to jen jednu nevýhodu a to cenu. Ten 15 kg pytel stojí 1499 kč a to už je slušná palba.
Teď už delší dobu krmím Belcando a objednávám tady http://www.dogdog.cz/.Psi ho žerou parádně,Ozzy byl vždycky v žrádle nevím jestli vybíravej nebo prostě nebyl žravej.Tohle je první kde žere už dlouho a dobře,odpad malej a tuhej a neprděj po něm ani jeden.Záleží kterej druh ale je to tam tak 80korun za kilo,jehně je o trochu dražší.15kilovej pytel vyjde tak na 1200.Teď jsem měla 25kg pytel za 1600.U těhle granulí má dospělej pes tak 230-250g na den takže za měsíc 7,5kila.Určitě štěndo krm nejdřív tím co dával chovatel a když by to bylo finančně náročný tak potom pomalu přejdi na jiný.Ale granule musíš vyzkoušet,každej pes žere a snese něco jinýho.Mě třeba Oz nesnesl Acanu,řídký a hrozně prděl.Fena ta může sežrat cokoliv a bude mít vždycky misku prázdnou a bobek malej a tuhej,to je popelnice .Jinak co vím tak stafíky krmí dost ProPlan,Arden Grange je prej taky dost dobrý krmení a ještě jsem neslyšela že by někomu nesedl (v tom odkazu ho taky mají).Teď jsem dost koukala že si lidi chválí OmniPro a Dog Lowers Gold.Taky jsou v tom odkazu,tak koukni.S eshopem mám výbornou zkušenost,dodají rychle a když se stane že něco nemaj tak zavolaj a domluvíte se po telefonu.Nad 1200 je poštovný zdarma + dáreček.
Díky MOC za odpověd.... Těch 1200 za pytel by šlo. Není to to nejdražší co je na trhu a je to určitě hodně kvalitní... a díky za tip na webovky. A píšeš že se to dělá i v 25 kilovém balení, tak to by bylo super. Jen doufám že se to nezkazí když to bude dlouho otevřené jak budeme mít jen 1 psa
tondaschumacher
napsal(a):
Díky MOC za odpověd.... Těch 1200 za pytel by šlo. Není to to nejdražší co je na trhu a je to určitě hodně kvalitní... a díky za tip na webovky. A píšeš že se to dělá i v 25 kilovém balení, tak to by bylo super. Jen doufám že se to nezkazí když to bude dlouho otevřené jak budeme mít jen 1 psa
Tak je to superprémiovka tak by to mělo bejt kvalitní.Krmí tím chovatelka kanárský dogy a má je v super stavu.Zkazit by se neměli a kdyžtak jsou i takový barely na granule tak můžeš nasypat a zavřít a to co se tam nevejde tak tím krmit zezačátku.Mě otevřenej pytel těch 25kilo vystačí skoro na dva měsíce a to se nezkazili.Hlavně ze začátku kup spíš menší balení,mají i 4kilovky a nejdřív zkus jak mu budou chutnat a jak mu budou sedět.Potom teprve kup třeba 15 nebo 25kilo.
tancoska
napsal(a):
Teď už delší dobu krmím Belcando a objednávám tady http://www.dogdog.cz/.Psi ho žerou parádně,Ozzy byl vždycky v žrádle nevím jestli vybíravej nebo prostě nebyl žravej.Tohle je první kde žere už dlouho a dobře,odpad malej a tuhej a neprděj po něm ani jeden.Záleží kterej druh ale je to tam tak 80korun za kilo,jehně je o trochu dražší.15kilovej pytel vyjde tak na 1200.Teď jsem měla 25kg pytel za 1600.U těhle granulí má dospělej pes tak 230-250g na den takže za měsíc 7,5kila.Určitě štěndo krm nejdřív tím co dával chovatel a když by to bylo finančně náročný tak potom pomalu přejdi na jiný.Ale granule musíš vyzkoušet,každej pes žere a snese něco jinýho.Mě třeba Oz nesnesl Acanu,řídký a hrozně prděl.Fena ta může sežrat cokoliv a bude mít vždycky misku prázdnou a bobek malej a tuhej,to je popelnice .Jinak co vím tak stafíky krmí dost ProPlan,Arden Grange je prej taky dost dobrý krmení a ještě jsem neslyšela že by někomu nesedl (v tom odkazu ho taky mají).Teď jsem dost koukala že si lidi chválí OmniPro a Dog Lowers Gold.Taky jsou v tom odkazu,tak koukni.S eshopem mám výbornou zkušenost,dodají rychle a když se stane že něco nemaj tak zavolaj a domluvíte se po telefonu.Nad 1200 je poštovný zdarma + dáreček.
Tak pod Belcando a OmniPro se můžu jen podepsat. Mám obojí odzkoušeno na třech různých psech a všem obojí perfektně sedí. OmniPro teda u nás o něco víc, ale má zase strašně pidi granulky u všech receptur, takže nic pro hltavce. Belcando má granule o mnoho větší. Jinak chtná jim všem obojí stejně. A stejně tak se můžu jen přidat s chválou na dogdog.cz. Takový fofr jinde není. Jeden den objednáte a když to stihnete v nějaké rozumné době, tak druhý den máte granule doma. Nad 1200 se odstanete skoro vždycky, takýe poštovné zdarma, k tomu skvělá konzervička a můžete si to zdarma nechat poslat i přes kurýra, takže žádná nespolehlivá pošta
Když čtu ten předchozí příspěvek, o malých granulích OmniPro -- pro psy, co hltají:
http://www.svetkocicek.cz/misky-proti-cakani-a-hltani/plastova-miska-proti-hltani-jidla-0-45-l-20-cm
dobrej nápad
burunduk
napsal(a):
Když čtu ten předchozí příspěvek, o malých granulích OmniPro -- pro psy, co hltají:
http://www.svetkocicek.cz/misky-proti-cakani-a-hltani/plastova-miska-proti-hltani-jidla-0-45-l-20-cm
dobrej nápad
Vypadá to jako super nápad Teď jen aby to ještě někdo udělal v nerez provedení, protože si dost dobře dovedu představit, že hltající bull psík by spapal granulky i s těmi plastovými výčnělky
Mě naštěstí psíci nehltají, což jsem moc ráda, že vůbec nemusím řešit velikost granulek a vybírat oprabdu jen podle složení a jak jim to sedne Jinak prý pomáhá granule namočit a nechat trochu změknout. Nedají se pak tak dobře vdechnout
Pak ještě tohle.. ale to by někteří taky možná mohli spást omylem při jezení :)
http://www.zoohit.cz/shop/psi/misky_krmivo/plastove/156682
Mě psi taky nějak extra nehltaj,Itaka ta sice žere rychleji ale kouše a Ozzy ten papká .Ale sežerou všechno.Jinak namočený jsem zkoušela už několikrát a to jim prostě nechutná,nechali misky a odešli.Dokonce i když jsem to zalila vývarem z kostí tak nežrali.Akorát jediný co jsem si všimla tak nejraději žerou z plastový nebo porcelánový misky,nerez jim asi vadí.
Tak kdo chce tak jukněte,byli jsme s dětma a psama venku bobovat.Všichni a hlavně babička se vyřádili.Já fotila a měla oči na šťopkách kvůli měskáčům abych neplatila pokutu za šílející,honící se psy .V parku nikdo nebyl tak proč by se nemohli vyřádit.Fotky jsou z mojí ruky no řekněme podprůměrný ale to je fuk,hlavně že bude jednou na co vzpomínat a to je to hlavní.
http://ozit.rajce.idnes.cz/radeni_na_snehu_4.12.2010/
tancoska
napsal(a):
Tak kdo chce tak jukněte,byli jsme s dětma a psama venku bobovat.Všichni a hlavně babička se vyřádili.Já fotila a měla oči na šťopkách kvůli měskáčům abych neplatila pokutu za šílející,honící se psy .V parku nikdo nebyl tak proč by se nemohli vyřádit.Fotky jsou z mojí ruky no řekněme podprůměrný ale to je fuk,hlavně že bude jednou na co vzpomínat a to je to hlavní.
http://ozit.rajce.idnes.cz/radeni_na_snehu_4.12.2010/
Téééda, to se rodinka měla Taky bych chtěla takhle řádit s pesanama ve sněhu, ale ne mi sundají sádru a dodělám rehabilitace, tak bude zase po sněhu
tancoska
napsal(a):
zabal sádru do igelitu a jdi řádit .Já se sádrou jezdila na kole,bylo to rychlejší.
A co jsi měla s nohou? Já mám přetrhané vazy v kotníku a nesmím na tu sádru vůbec šlapat. Krom toho, že i takhle mi vyhrožují 50% šancí, že půjdu na opearaci a tím bych to jen zhoršila, tak to ani nejde, protože to bolí jak čert. Už mi z toho šplouchá na maják, ležím skoro 3 týdny. Aby toho nebylo málo, mám v dlani zlomené nějaké kůstky od toho pádu, takže nemůžu chodit pořádně ani o berlích Když se daří....
Ale aspoň jsem si pořádně prověřila nového muže, jestli stojí za to a zatím obstál na jedničku s maličkým mínusem
astlolita
napsal(a):
A co jsi měla s nohou? Já mám přetrhané vazy v kotníku a nesmím na tu sádru vůbec šlapat. Krom toho, že i takhle mi vyhrožují 50% šancí, že půjdu na opearaci a tím bych to jen zhoršila, tak to ani nejde, protože to bolí jak čert. Už mi z toho šplouchá na maják, ležím skoro 3 týdny. Aby toho nebylo málo, mám v dlani zlomené nějaké kůstky od toho pádu, takže nemůžu chodit pořádně ani o berlích Když se daří....
Ale aspoň jsem si pořádně prověřila nového muže, jestli stojí za to a zatím obstál na jedničku s maličkým mínusem
To jsem měla na škole,spadla jsem z kopce protože jsem držela sklenici od okurek s myškama a nechtěla jsem aby se rozbila tak jsem sklenici držela nad hlavou a jela dolů z kopce a tam práskla nohou do obrubníku.Měla jsem výron ale jak prase,v tu chvíli noha 3x taková.Šly se mnou spolužačky,jedna bydlela kousek od místa nehody tak jsme tam doskákaly a pak mě vezly na kárce od hnoje k doktorovi.Ten si čuchnul
,smrděla jsem jako bych spadla přímo pod prdel krávě
.Sádru jsem měla měsíc a tak bylo rychlejší jezdit na kotec na kole než pěšky.Nejhorší je to svědění pod sádrou co
tancoska
napsal(a):
To jsem měla na škole,spadla jsem z kopce protože jsem držela sklenici od okurek s myškama a nechtěla jsem aby se rozbila tak jsem sklenici držela nad hlavou a jela dolů z kopce a tam práskla nohou do obrubníku.Měla jsem výron ale jak prase,v tu chvíli noha 3x taková.Šly se mnou spolužačky,jedna bydlela kousek od místa nehody tak jsme tam doskákaly a pak mě vezly na kárce od hnoje k doktorovi.Ten si čuchnul
,smrděla jsem jako bych spadla přímo pod prdel krávě
.Sádru jsem měla měsíc a tak bylo rychlejší jezdit na kotec na kole než pěšky.Nejhorší je to svědění pod sádrou co
tak to jde tyjo
Já to mám taky "kvůli" zvířeti
Jeli jsme po eskalátorech dolu do metra a spěchali jsme. Jelikož se tam Afinka bojí, tak jsem jí vzala do ruky, aby nezdržovala a hlavně aby si v tom spěchu dole neublížila. No a jak jsem přes ní neviděla, špatně jsem odhadla zmenšující se schody, špatně jsem došlápla a jelikož jsem za žádnou cenu nechtěla pustit psici, tak jsem ještě o jejích 20 kg těžší došlápla prudce na hranu chodidla a už to bylo. Při pádu dopředu jsem ještě stihla Afi odstrčit, aby spadla až za schody, takže účel splněn, Afi se nic nestalo, ale já si při tom ješě zlomila ty kůstky na ruce
Akorát mám sádru nechodící, šlapat na to nesmím. Dali mi jí totiž až po týdnu
A teď mi vyhrožujou operací, když na to budu šlapat. Ale naštěstí mám tu laminátovou lehoučkou sádru, která docela dejchá, takže to ani moc nesvědí
Každopádně je to pěkně na houby v tomhle počasí, to se člověk na těch fofr klackách spíš zabije, než že by mu pomáhaly
burunduk
napsal(a):
Já jsem se skrábávala špejlama dlouhýma, když jsem měla nohu v sádře.. nebo tyčkou na makrely.. různě.
Vydržela jsem to 2 týdny, ale pak jsem chytla rapla a lehla si do vany s vodou a tu sádru jsem na sobě rozervala rukama.
tak na o jsem moc srab po pravdě. Měla jsem to týden bez sádry a bylo to peklo! Tahle lamináová je v pohodě. Je lehoučká, nijak nevadí. Kdyby ten kotník tak nebolel, tak s tím klidně chodím.
astlolita
napsal(a):
tak na o jsem moc srab po pravdě. Měla jsem to týden bez sádry a bylo to peklo! Tahle lamináová je v pohodě. Je lehoučká, nijak nevadí. Kdyby ten kotník tak nebolel, tak s tím klidně chodím.
Jo, samozřejmě to byla blbost, ale já jsem dívka činu a co si usmyslím, co v 98,6 procentech případů i udělám :)
Nikdo to neberte jako návod!, co jsem psala.. trhat na sobě sádru. Pokud teda nechcete mít navždy poku*venej kotník
Vyrážím se svýma psicema do sněhu, šílenej mráz, musím je prohnat, ať neprochladnou.
Mějte se tady všichni dobře a teple
Ach,Vendulka,tak PP je,ale.....podrazila mi nohy a zlomená ruka je na světě....má novou kámošku..sestra si pořídila,loužičkuje,tak jí čekal útulek..sestra je desinfekční typ.Je Vendou super kámoš,myje jí oči ,uši,měla jsem strach jestli pro Vendu nebude znamenat kořist..v pohodě.
Jo a mám s Vendulkou problém,díky sněhu odmítá chodit domů.vydrží lítat 5 hodin,aniž by šla domů,válí se v tom bílém neřádu a ne a ne...do tepla.A pak kočí takhle....
tondaschumacher
napsal(a):
Tak si koukám na dogdog na ty granule a .... tam toho je že člověk neví na co koukat dřív. A jak to tak čtu, tak bych to jedl i sám... bude to vše kvalitka
Kromě toho Proplanu tam jsou všechny který jsem ti napsala.Právě že tam mají jen pár značek ale jen ty lepší což se mi líbí.A můj kámoš tak ten nový granule vždycky ochutná a zatím se z toho nepotento .
matušková
napsal(a):
Ach,Vendulka,tak PP je,ale.....podrazila mi nohy a zlomená ruka je na světě....má novou kámošku..sestra si pořídila,loužičkuje,tak jí čekal útulek..sestra je desinfekční typ.Je Vendou super kámoš,myje jí oči ,uši,měla jsem strach jestli pro Vendu nebude znamenat kořist..v pohodě.
Nikdy nepochopím proč si lidi pořídí štěně když jsou to např. uklízecí maniaci nebo nesnesou pár chlupů v bytě.To že štěně čůrá je snad normální.Není to narážka na vás ale štve mě to,štěně pak chudák jde z ruky do ruky.Od vás to je hezký že jste se ho ujala.
tondaschumacher
napsal(a):
Já jedu v neděli kouknout na březí fenu od které budeme mít štěně Stafbula a pokecat s majitelem. Jelikož je venku škaredě, tak jsme se rozhodli že po 17 letech pojedeme vlakem Alespon bude sranda....
Tak držim palce ať se vám líbí fenka,chovatel a i ta cesta vlakem .Já občas taky jedu vlakem,fakt málo ale třeba v sobotu jedu taky vlakem na cvičák.Bez psů,máme schůzi.Tak si to užijte a pak písni jaký to bylo
joli
napsal(a):
Tak u nás nového nic, jen mě štve, že se oteplilo a všude je mokro, klouzavo a břečky... Sníh nás totiž taky ještě baví, a to jak mě, tak pesany. Dneska jsme chtěli udělat prochajdu Cheb - Frantovky, ale začalo pršet, tak jsme to vzdali...
Ani mi nemluv,ta břečka je hrozná.Když jsem vylezla z práce tak jsem nevěřila,v Jáchymově doslova s prominutím chcalo.K večeru už to ušlo,byla jsem jen v parku.
burunduk
napsal(a):
Jeeeje co to má Ithaka za díru na tom hrudníku? :)) nějak prosvítá
heléééé nesměj se jó ,jsem samouk a fakt pro mě dřina něco takovýho udělat.A hlavně jsem nepřišla na to jak dát vyříznutý psy na tu pohlednici.Tak jsem to poslala kámošce a ta mi je tam dala.Písmo už já sama
.Tak snad do příštích vánoc to zjistím jak na to a už mi to pujde.
A ještě jsem si hrála a zkusila děti,snad to nevadí že je sem dám.I když oni jsou občas taky jak zvířata
burunduk
napsal(a):
To jsou nádherný děti. Fakt čumím.
Psala´s tady jednou, že syn má oči po tatínkovi.. a dcera je podobná na koho - na Tebe?
Jéé díky .Syn má jenom taťkovo oči i když já i manžel máme oba modrý tak nevím.Podle fotek má rysy moje ale
.Dcera je kopie jejího tatínka,mého prvního.Je to pravá jižanka po něm,povahově
.Žila jsem na Korčule.
tancoska
napsal(a):
Jéé díky .Syn má jenom taťkovo oči i když já i manžel máme oba modrý tak nevím.Podle fotek má rysy moje ale
.Dcera je kopie jejího tatínka,mého prvního.Je to pravá jižanka po něm,povahově
.Žila jsem na Korčule.
Bydlíš někde u Budějovic? že "Taťkovo oči" místo taťkovy :)
Aha, takže proto jsou ty děti rozdílnější. Fakt jsou moc hezký. A to já na děti vůbec nejsem, takže si mého názoru můžeš o to víc vážit
burunduk
napsal(a):
Bydlíš někde u Budějovic? že "Taťkovo oči" místo taťkovy :)
Aha, takže proto jsou ty děti rozdílnější. Fakt jsou moc hezký. A to já na děti vůbec nejsem, takže si mého názoru můžeš o to víc vážit
Kdepak,od Varů.Ani nevím co je správně .Jinak si toho vážím moc,když mi někdo pochválí děti nebo psy tak mi to udělá velkou radost.Dcera se vzhledově potatila a i povahově ale má tam jeden gen ze mě a to lásku ke psům.Jak výstavy tak výcvik jí baví což jsem hrozně ráda.Už se těším až budem jezdit spolu na výstavy a závody,zkoušky.Trošku se to opakuje,já jezdila s tátou.
V 7měsících je normální že je taková.A když jí k tomu povedete tak i taková bude.Moji psi jsou, kort ke štěňatům, naprosto v pohodě.Psovi budou tři a feně dva roky.Tady jedna fotka Ozzyho s kámošem Freykem (dva dospělý psi) a Itaka.Naprosto bez problémů se přetahujou o klacek
Tak výlet k chovateli proběhl na výbornou a už máme závaznou rezervaci na štěnátko Stafbulíka. Opět jsem se přesvědčil že jsou všichni Stafbulové stejní... fena nás vítala takovým stylem, že jsem málem spadl na podlahu... jsou to opravdu malé dělové koule s turbem... jinak to ani nejde popsat.
Co se týká těch fotek, tak to máte hezké děvčata... Já si chci ještě v lednu stihnout koupit nový foták abych mohl štěndo fotit... starý foták odešel a nechci si stále půjčovat od rodičů. Ono vyfotit Stafbula a navíc hezky to bude jistě výkon mistra.... Zatím NEJ fotka co jsem viděl byla ta od Tancosky kde je jako štěndo vyfocen Cayman Legoscha ... ty zoubky
tondaschumacher
napsal(a):
Tak výlet k chovateli proběhl na výbornou a už máme závaznou rezervaci na štěnátko Stafbulíka. Opět jsem se přesvědčil že jsou všichni Stafbulové stejní... fena nás vítala takovým stylem, že jsem málem spadl na podlahu... jsou to opravdu malé dělové koule s turbem... jinak to ani nejde popsat.
Co se týká těch fotek, tak to máte hezké děvčata... Já si chci ještě v lednu stihnout koupit nový foták abych mohl štěndo fotit... starý foták odešel a nechci si stále půjčovat od rodičů. Ono vyfotit Stafbula a navíc hezky to bude jistě výkon mistra.... Zatím NEJ fotka co jsem viděl byla ta od Tancosky kde je jako štěndo vyfocen Cayman Legoscha ... ty zoubky
Tak to gratuluju a držím palce ať se vám tam to vaše štěndo narodí.Já když čekala na Ozzyho tak než se narodili tak jsem měla obavy aby tam byl za 1. pes pro mě a za 2. aby vůbec na mě vyšel.Chovatelka měla hodně zájemců a před porodem nevíte,můžou tam bejt jen fenky a já chtěla psa.Když mi přišla sms že jsou na světě a je tam i pejsek pro mě tak jsem hulákala na celej obchoďák
.Fotit stafíky je nejjednoduššíbuď ve spánku a nebo na výstavě.V pohybu je to děs
tondaschumacher
napsal(a):
Ten chovatel má zatím dva zájemce a ti druzí chtějí fenu. Takže já ted jen doufám aby tam byl taky nějaký pejsek... Jsem zvědav kolik jich bude dohromady těch prcků... Nejhezčí na tom je to že termín porodu má fenka na moje narozeniny
No oni stafíci a hlavně pejsci nejdou moc na odbyt.Podle mě je to už módní plemeno což je škoda,štěňat je hodně a jdou spíš fenky.Vem si že na klubovce je až 200 stafíků což je fakt hodně,to se vidí u málokterýho plemene.A teda jestli se narodí na tvoje narozky tak to je super dárek,můžete pak foukat svíčky spolu na dortě
Pejsci nejdou a fenky jo? Důvod? ... nás se taky ptal co chceme... Já řekl že na 100% psa! Potom jsem trochu couvl a spíš ve srandě řekl že bych vzal i fenu ale pouze pokud se narodí samé fenky. Takže pokud tam bude jen jediný pejsek tak je náš. Chceme něco jako je Ozzy... pes a barva černá. Líbili by se námi nějaké bílé znaky ale otec štěnat je celočerný a matka skoro taky tak uvidíme co se narodí... Já už ted tvrdím že Vánoce budu mít až v březnu
tondaschumacher
napsal(a):
Pejsci nejdou a fenky jo? Důvod? ... nás se taky ptal co chceme... Já řekl že na 100% psa! Potom jsem trochu couvl a spíš ve srandě řekl že bych vzal i fenu ale pouze pokud se narodí samé fenky. Takže pokud tam bude jen jediný pejsek tak je náš. Chceme něco jako je Ozzy... pes a barva černá. Líbili by se námi nějaké bílé znaky ale otec štěnat je celočerný a matka skoro taky tak uvidíme co se narodí... Já už ted tvrdím že Vánoce budu mít až v březnu
Důvod nevím ale myslím si a je to jen a pouze můj názor.Tím že jsou stafíci teď hodně IN a cena je podle mě přemrštěná tak si možná lidi myslí že když si vemou fenu a budou chovat že na tom vydělaj.Koukla jsem po kom vlastně budeš mít štěně.Mámu jsem věděla podle názvu chovky ale tátu jsem nevěděla.Podle mě budete mít hodně šanci na výstavy,Vilda (táta) je hodně úspěšnej a exteriérově .Takže podle mě dobrá volba.Jinak bílá se tam může vyskytnout i po předcích,tak uvidíš.Ale co vím tak lidi chtějí celočerný a ty bejvaj málokdy tak když budeš mít celočernýho tak jedině dobře
.A ještě něco,musíš opravdu dobře vychovat a socializovat.Táta není zrovna dobráček ale myslím si že tam to je hodně "zkažený" výchovou a přístupem.Ale jestli to má trochu i daný tak nic nepodceň a dej si záležet aby byl pes co nejvíc vyrovnanej.
tancosko, ty znáš Vildu osobně? Já sice žádné výstavy neplánuju... chceme jen super kamaráda do rodiny a na tůry do přírody... Ale uchovnit bych ho mohl... bylo by škoda to neudělat, tak uvidíme. Jinak mi klidně napiš i na mejla TondaSchumacher@seznam.cz
jsi moc hodná že mi pomáháš v začátcích s tak suprovým plemenem... jen škoda že bydlím na druhé straně ČR. Ale toho mejla napiš...
tondaschumacher
napsal(a):
tancosko, ty znáš Vildu osobně? Já sice žádné výstavy neplánuju... chceme jen super kamaráda do rodiny a na tůry do přírody... Ale uchovnit bych ho mohl... bylo by škoda to neudělat, tak uvidíme. Jinak mi klidně napiš i na mejla TondaSchumacher@seznam.cz
jsi moc hodná že mi pomáháš v začátcích s tak suprovým plemenem... jen škoda že bydlím na druhé straně ČR. Ale toho mejla napiš...
Taky jsem výstavy neplánovala, jakože vůbec, ale docela nás to chytlo, hlavně je super, že se tam člověk seznámí s dalšíma stejně "postiženejma"
A jelikož i já znám Vildu osobně, býváme ve stejné třídě, tak připojím svůj názor - čistě z prostředí výstav, na lidi je super, ale se psem od něj jdu pryč, je na můj vkus zbytečně dominantní, i sám majitel se s ním drží mimo hlavní dění, protože nestojí o průšvih.
Ale štěnda po něm vypadají moc hezky, ta co byla ve Victory Dream jsou hezoučká.
A jestli neporuší tradici, tak myslím, že budeš mít z čeho vybírat, protože v Ambas. Sun měl 3 holky a 3 kluky a ve Vic. Dream 4 holky a 4 kluky. Takže celkem početné vrhy a pěkně půl na půl.
tondaschumacher
napsal(a):
Taky gratuluju a držím palce, ať se Vám narodí pejsek.
Myslím, že s těma barvama to nebude tak horké - já jsem 2 roky chtěla trikoloru a nakonec mam zlatou :) Trikolora, ale obráceně :D Tak doufám, že se brzy dočkám a bude i ta tříbarevná :)
Ahoj, mám dost zvláštní nabídku. Vím, že jsou tu spíš staffbulláři, ale tak zkusím to. Nechtělo by se někomu z vás v lednu na výlet do Rumunska do, troufnu si říct, dost dobré chovky amstaffů? Bohužel ještě nemám řidičák (zranila jsem si nohu, takže se to posunulo z prosince na kdo ví kdy ) a ani auto, které se mi váže na ten řidičák, ale stejně bych si tu cestu netroufla s čerstvým řidičákem... Samozřejmě bych cestu hradila, potřebuju jen spolucestujícího s autem a řidičákem, pokud by to byl nadšenec do plemene, tím líp, bylo by po cestě co probírat
Je to cca 650 km jedna cesta, přespat by se tam podle mě dalo, kdyžtak tam určit mají někde nějaký hotel. Tak co, nenapadá vás někdo? Nebo nechtělo by se někomu z vás? Kdyžtak pište na Dominika.Miskovska@centrum.cz ať to neřešíme tady
astlolita
napsal(a):
Ahoj, mám dost zvláštní nabídku. Vím, že jsou tu spíš staffbulláři, ale tak zkusím to. Nechtělo by se někomu z vás v lednu na výlet do Rumunska do, troufnu si říct, dost dobré chovky amstaffů? Bohužel ještě nemám řidičák (zranila jsem si nohu, takže se to posunulo z prosince na kdo ví kdy ) a ani auto, které se mi váže na ten řidičák, ale stejně bych si tu cestu netroufla s čerstvým řidičákem... Samozřejmě bych cestu hradila, potřebuju jen spolucestujícího s autem a řidičákem, pokud by to byl nadšenec do plemene, tím líp, bylo by po cestě co probírat
Je to cca 650 km jedna cesta, přespat by se tam podle mě dalo, kdyžtak tam určit mají někde nějaký hotel. Tak co, nenapadá vás někdo? Nebo nechtělo by se někomu z vás? Kdyžtak pište na Dominika.Miskovska@centrum.cz ať to neřešíme tady
Si jedeš pro štěně?Já dálky nejezdím a popravdě do Rumunska bych se i bála.
tancoska
napsal(a):
Si jedeš pro štěně?Já dálky nejezdím a popravdě do Rumunska bych se i bála.
No, jedu nejedu.... Tak napůl Taky z toho mám vítr. Oni by ji dovezli na Slovensko, ale až v únoru a to už bude mít 4 měsíce
Při nejhorším vezmu Cida a Bruna a pojedu vlakem
Po pravdě na cestu do Francie se mi hlásilo víc lidí
astlolita
napsal(a):
No, jedu nejedu.... Tak napůl Taky z toho mám vítr. Oni by ji dovezli na Slovensko, ale až v únoru a to už bude mít 4 měsíce
Při nejhorším vezmu Cida a Bruna a pojedu vlakem
Po pravdě na cestu do Francie se mi hlásilo víc lidí
Ty si možná nedokážeš představit jak se cestuje s dvouma psama vlakem.Já mám menší a byl to záhul,lidi tě nechtěj k sobě do kupé,psy zvedat do vlaku je taky fuška...... Ty už nemáš Afinu?
astlolita
napsal(a):
Fakt bys takovou štreku jela s neznámým člověkem? Jsem asi srab, ale to bych si nelajzla.
Nebylo by lepší to zkusit letecky? Přeci jen v lednu nevíš jak bude.
tancoska
napsal(a):
Ty si možná nedokážeš představit jak se cestuje s dvouma psama vlakem.Já mám menší a byl to záhul,lidi tě nechtěj k sobě do kupé,psy zvedat do vlaku je taky fuška...... Ty už nemáš Afinu?
Mám Afinu, všechny miláčky mám a ještě dlouho mít budu No tak jeli bysme dva a oba si do vlaku naskočí sami. S tím kupé si to dovedu představit, nás taky s Cidem nechtěli, ale důvod byl jiný... Cid měl zrovna nějaký "větrný" den
albertkh
napsal(a):
Fakt bys takovou štreku jela s neznámým člověkem? Jsem asi srab, ale to bych si nelajzla.
No tak letecky jsem to hledala a nic tam neletí (nevím proč). Jediné, kam to letí je hlavní město a to je za prvé daleko a za druhé by mě to vyšlo asi na 8 tisíc jen letenky pro jednoho člověka. To už mi přijde zajímavější ta jízda autem za nějakých 6-7 tisíc. A nevím no, já se nebojím, ale po pravdě se říká, že jsem občas lehkovážná.
albertkh
napsal(a):
Jen jestli se do toho můžu vložit - v tomto případě bych se vůbec nebála cizího člověka ale hlavně samotného Rumunska.
zuzina
napsal(a):
Jen jestli se do toho můžu vložit - v tomto případě bych se vůbec nebála cizího člověka ale hlavně samotného Rumunska.
Tedy po pravdě jak jsem poznala chovatele, uplně mi vyrazil dech. Tak srdečný člověk! Komunikuje, je sdílný, byl nadšený, že bych přijela, ale kdybych neměla jak, štěně mi u sebe nechá až do února a doveze mi ho do Prešova na výstavu. Neříkejte mi, že jsou Rumuni tak špatní, jak se říká... byl jste tam někdo?
astlolita
napsal(a):
Tedy po pravdě jak jsem poznala chovatele, uplně mi vyrazil dech. Tak srdečný člověk! Komunikuje, je sdílný, byl nadšený, že bych přijela, ale kdybych neměla jak, štěně mi u sebe nechá až do února a doveze mi ho do Prešova na výstavu. Neříkejte mi, že jsou Rumuni tak špatní, jak se říká... byl jste tam někdo?
Nemyslím si. Babi s dědou tam jezdili celá léta, mají tam část rodiny a nikdy si na nic nestěžovali:)